Kayinpeder ve kaynanayla karakolluk olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konudan bir kez daha anladım ki kimseye öyle çok değer vermeyeceksin
Haftada 1 temizliğe gittin de ne oldu al bak sen kötü oldun.
Ha mesela ben olsam kiraladığım evden çıkmazdım kp ev boşaldı dediğinde de eşime biz burayı boşaltmayalım hamile halimle de zor olur sen babana söyle dilerse orayı tekrar kiraya versin o kira parasıyla biz bu evin kirasını ödeyelim derdim. Çünkü bende istemem tapusu bende olmayan evi yeniden tadilat ettircem sonra gelip başkaları hak talep edecek bana adil gelmiyor. Ama bi ailede kayın ya da görümce anne babasını yönetiyorsa ordan uzak duracaksın ne paraları geçsin ne emekleri. Kendi kendinize yaşayıp gideceksiniz bundan sonra.
Ayni sekilde dusunuyorum. Ama malesef gec anladim.

Canım ya her iki tarafında tabikide hataları var ama gerçekten aşırı karakolluk olacak bir durum da yok yani. Ben şunu bilir şunu söylerim karı koca çalışıyorsa eğer ayaklarının üzerinde durabiliyorsa büyüklerden hiç birşey beklemiceksin. Gerekirse kirada oturcaksin başın dik olcak.

Canım ya her iki tarafında tabikide hataları var ama gerçekten aşırı karakolluk olacak bir durum da yok yani. Ben şunu bilir şunu söylerim karı koca çalışıyorsa eğer ayaklarının üzerinde durabiliyorsa büyüklerden hiç birşey beklemiceksin. Gerekirse kirada oturcaksin başın dik olcak.
Aynen oyle... Ben zaten tartisma konusuma degil karakol olayina cok uzgunum. Yoksa tartidmalar kavgalar her ailede oluyor. Kimse kusursuz hatasiz degil. Bazilari yorum yapmis ben savciliga sikayet edicem dedim.diye sikayet etmisler. Ben.sizi.oldurucdm.desem gelip.oldurecekler mi. Ben.ne dersem.diyim. Bir anne baba gercekten cigeri varsa sikayet etmez. Ortada ciddi bir sey de yokken ayrica

• Beğen
Reactions: Z P
Size şunu soyleyeyım;
kusura bakmayın ama, en favori gelin olmak istemişsiniz.

Eşiniz favori evlat olsun istemişsiniz.
Eşinizin abisi tek yemesin, biz daha cok yiyelim istemişsiniz.

Kardeş kavgasına karışmak istemişsiniz.
Baba ile oğul arasında olması gereken muahbbete karışmak istemişsiniz.

K.p verdiği evi yaptırıp üzerine konmak istemişsiniz. Ve kp ağzını da aramışsınız zaten " evi yaptır, biz yaptırmayız cunku bunlar 4 kardeş, yarın öbür gün hak iddia ederlerse ne yapaxagız? Demıssınız

Kardeşim , heralde hak iddia ederler :) hakları var cunku. Cok ıstıyorsanız yaptırmadan oturacaksınız ya da başka yerde oturacaksınız .

Şimdi size karşı olumsuz yapanlara sınıelenıyorsunuz ama bir düşünün bakalım
Suç kimde?
Bunlar sizin yazdiklariniz, biz kimseye karşı değiliz ve bize ne ! Buraya yazmışsınız ve çıkan sonuç bu.

Ben sebep sonuç ılıskısine bakarım!

Size tavsıyem; eşinizin aile meselesine asla karışmayın.
Taşınmışsınız konuyu kapatın!
Çok irdelemeyin zira ileride barışacaksınız istemeseniz bile!

Bu sizi yıpratır emin olun

Aynen oyle... Ben zaten tartisma konusuma degil karakol olayina cok uzgunum. Yoksa tartidmalar kavgalar her ailede oluyor. Kimse kusursuz hatasiz degil. Bazilari yorum yapmis ben savciliga sikayet edicem dedim.diye sikayet etmisler. Ben.sizi.oldurucdm.desem gelip.oldurecekler mi. Ben.ne dersem.diyim. Bir anne baba gercekten cigeri varsa sikayet etmez. Ortada ciddi bir sey de yokken ayrica
Kesinlikle ya çok abartı olmuş. Savcılığa şikayet edicem derken neyden korktular acaba da sizden önce davrandılar ne saçma. Çocuk işi gibi.

Benim ustume yurudu, esimi yani oglununda mutfakta ustune yurudu bir ara bicagi almaya yeltendi.Bundan korktu sanirim
Doğrudur canım aman sıkma canını. Herşey olacağına varır. Üzülme evladinda üzülür. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Allah çalısana yardım eder. Gidin sıfırdan başlayin hayatınıza. Ev de alırsınız arabada. Büyüklerden bişey beklemeyin

ortada kalmamışsınız

adam size kiracı çıkınca evi vereceğim demiş

kiracı çıkmış gelin eve bakın demiş

evi beğenmeyen sizsiniz

bakın ev gerçekten eski olabilir, kötü olabilir ama o evi yuva haline getirmek kp in görevi değil

yani çevrede kiralayacak ev yoksa bir yıllık kira bedeline o evi gıcır yaparsınız

oturursunuz içine kardeşlere miras kalırmış da vs vs

"adam oğluna bağ vermiş oğlu bir salkım üzüm vermemiş" bu kadar küçük hesaplara girmemek lazım

kp sizi ortada bırakmamış, size X tower da 5+1 dubleks loft daire vadetmemiş, mevcut evden kiracıyı çıkarıp evi kullanımınıza vereceğini söylemiş, içini yaptırırım gibi bir sözü yokmuş

üstüne kalorifer döşetecekmiş, o da çok masraflı

yani banyoya da bir fayans döşenip bir kabin konulacak hadi bir de lavabo musluk alın

muftağa zaten her yer mutfak dolabı yapıyor

tüm eve de boya badana oldu bitti

bu durumu dramatize eden sizsiniz, kp e hesap sormak isteyen sizsiniz

neyse ben çıkıyorum konunuzdan üzmeyelim sizi sağlıkla kucağınıza alın
Ben kendimden eminim yasadigimi da ben biliyorum. Bu yuzden uzmuyorsunuz merak etmeyin. Konuyu acma nedenim karakola sikayet konusu normal mi degil mi aklim almiyor. Inanamiyorum. Yorum almak istedim sadece.Yoksa onlar uzulsun haline.

Sizde şikayetçi olaydınız keşke
Yani taşınmanız iyi olmuş bir daha konuşmayın derim uzaklaştığınız için illaki doğumda falan arar yada gelirler çünkü artık aynı şehir değil onlar için sorun teşkil etmezsiniz arayıp ağlamalar hastalanmalar bayılmalar yapabilir artık size tavsiyem asla konuşmayın eğer bir iletişim olacaksada sadece eşin üzerinde olsun ve eşim üzülüyor falan diye de iki de bir onlar hakkında konuşma hayatınıza odaklanın onların ağzınıza bile almayın isimlerini

ayrıca eşine karşı net ol görüşmem dersin ve onlar illaki huzursuz edecekler sizi asla eşinle tartışma o kadar kibar dile getiril eşine karşı eşinin sana onlarla ilgili işte çoçuğuna görecekler tarzı vs hiç bir şey demeye yüzü olmasın
Çünkü bu tarz insanlar Daha çok oyun oynamaya çalışırlar size karşı her şeye psikolojik olarak hazırlıklı olun
Bizde sikayetci olduk. Bu kadar olaydan sonra geleceklerini ve bir barisma olacagini sanmiyorum. Diger ogullariylada ayni sekilde kavgalilar cunku. Ben esime dedim.ben gorusmem. Sen barismak istersen engel.olmam. Sen gorusursun dedim

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı tememnni ederim.
Diğer konulara yorumum,ne kadar iyide olsa aranız para,pul,mal,mülk konularında muadil olmamamalısınız.
Eşiniz söyleyebilirdi ne söylenecekse.
Sizin söylemeniz rahatsız edici olabilir/olmuştur.
Öte yandan evde kiracı varmış,ne yapmışlar mutfağı,banyoyu mu söküp götürmüşler ben anlamadım?
Yenilenmesini istiyorsanız,kira ödemeyeceksiniz haliyle elinizden geldiği kadarıyla kendiniz yaptırsaydınız. Adam kalorifer mi döşetecek ne yapacak onu yapardı.
Bilemiyorum abisine sayıp sövmüşsünüz ama sizde epey beklenti içine girmişsiniz.
Ayrıca ev temizlemek,hediyeye boğmak vs inanın bunlar doğru değil. Niye gidip yapıyorsunuz ki? Hep daha fazlası beklenir siz böyle yaparsanız,en ufak bir hastalanıp yapamasanız,bu kızcağızda yıllarca yaptı sağolsun demezler,sizden kötüsü olmaz.
Birde diğer gelinlerle anlaşamama konusu var ki bir tek iyi olan aile olamaz,2 gelinde kötü olamaz. Vardır muhakkak bir yaşanmışlık ki kendilerini geri çekip mesafe koymuşlardır. Eş ailesiyle saygılı ama mesafeli olmak her zaman iyidir. Yüz göz olunmayınca herkes yerini bilir.

Doğrudur canım aman sıkma canını. Herşey olacağına varır. Üzülme evladinda üzülür. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Allah çalısana yardım eder. Gidin sıfırdan başlayin hayatınıza. Ev de alırsınız arabada. Büyüklerden bişey beklemeyin
Yaptik duzenimizi.kurduk sukur. Tasindik vs esim burada is de buldu. Sorun yok su an. Kiyamet yaklasiyor heralde. Ne anne annelik biliyor ne baba babalik. Maddiyat degil konu. Bir anne nasil oglunu.sikayet eder aklim almiyor. Dokunuyor bana. Allahtan vicdanimiz rahat

• Beğen
Reactions: Z P
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı tememnni ederim.
Diğer konulara yorumum,ne kadar iyide olsa aranız para,pul,mal,mülk konularında muadil olmamamalısınız.
Eşiniz söyleyebilirdi ne söylenecekse.
Sizin söylemeniz rahatsız edici olabilir/olmuştur.
Öte yandan evde kiracı varmış,ne yapmışlar mutfağı,banyoyu mu söküp götürmüşler ben anlamadım?
Yenilenmesini istiyorsanız,kira ödemeyeceksiniz haliyle elinizden geldiği kadarıyla kendiniz yaptırsaydınız. Adam kalorifer mi döşetecek ne yapacak onu yapardı.
Bilemiyorum abisine sayıp sövmüşsünüz ama sizde epey beklenti içine girmişsiniz.
Ayrıca ev temizlemek,hediyeye boğmak vs inanın bunlar doğru değil. Niye gidip yapıyorsunuz ki? Hep daha fazlası beklenir siz böyle yaparsanız,en ufak bir hastalanıp yapamasanız,bu kızcağızda yıllarca yaptı sağolsun demezler,sizden kötüsü olmaz.
Birde diğer gelinlerle anlaşamama konusu var ki bir tek iyi olan aile olamaz,2 gelinde kötü olamaz. Vardır muhakkak bir yaşanmışlık ki kendilerini geri çekip mesafe koymuşlardır. Eş ailesiyle saygılı ama mesafeli olmak her zaman iyidir. Yüz göz olunmayınca herkes yerini bilir.
Dogru

Yaptik duzenimizi.kurduk sukur. Tasindik vs esim burada is de buldu. Sorun yok su an. Kiyamet yaklasiyor heralde. Ne anne annelik biliyor ne baba babalik. Maddiyat degil konu. Bir anne nasil oglunu.sikayet eder aklim almiyor. Dokunuyor bana. Allahtan vicdanimiz rahat
Evet biraz ileri olmus bu durum . Ne güzel boşver sen takma hiç biseyi. Evladına odaklan

Ben kendimden eminim yasadigimi da ben biliyorum. Bu yuzden uzmuyorsunuz merak etmeyin. Konuyu acma nedenim karakola sikayet konusu normal mi degil mi aklim almiyor. Inanamiyorum. Yorum almak istedim sadece.Yoksa onlar uzulsun haline.

karakola şikayet maalesef ki normal

o karakoldaki adliyedeki olayların çoğu aile arasında

özellikle anlattığınız, babanın iddiası olan "o benim üstüme yürüdü bu tehdit etti," şeklindeki herhangi bir dayanağı olmayan, eskiden çoğu zaman kol kırılır yen içinde kalır deyip unutulan olayların bir çoğu artık direkt karakola yansıyor

yani aile içinde biraz seslerin yükselmesi, biraz veryansın edilmesi aslında normal iken şikayet ediliyor, bir de bir iki kişi bir araya gelip şahit olup diğeri ile uğraşmaya devam ediyor

X kişi orada olmadığı halde orada olanlardan daha güzel anlatıyor olayları vs vs

eşiniz de onlar da bir süre sonra yatışıp abinin manipülatif davranışlarına karşı birlik olur

kv de kendince size söyletmiş, eşine kendisi bri şey diyemediği, sözünü geçiremediği için ama ortalık karışınca da o tarafa yaklaşıvermiş

mesafe candır, merhaba merhaba ile hayatınızı yürütün geçin gidin

o düşüncede yanlış , çocuğunu sevmeyen vicdan olmayan insandan sevgi merhamet beklemişsin. bu senin iyi nyeytliliğini gösteriyor. onların cici laflarını gerçek sevgi sanmışsın. haftada evi temizleyen hediye alan birirne tabiiki cici olacaklar. devamı gelsin diye. iyi niyetli olduğun için gerçekleri görememişsin

ayrıca sevseler bile eşinizin ve aillesinin malına mülküne karışmayın. paragöz derler , davanızda haklısınız ama durumlar böyle malesef. akıl mantık vicdan noksanlığı olanlaradan uzak durmak en iyisis
Dusunemedim iste. Zaten dusunseydim derdim.esime ben konusmayayim yanlis anlarlar derdim. Bilemedim.

Hamilesiniz, sizi üzmek istemem ama size hak veremedim.

Ev kayın ailenin evi. İster verirler, ister vermezler. İster tadilat yaparlar, ister yapmazlar. Siz en fazla evlatlar arasında ayrımcılık yapıldığını düşünürsünüz, ama bir şey diyemezsiniz. Evlatların ebeveynleriyle meselesidir o çünkü, sizin değil.

Ben şöyle bir konuşmayı kendi babamla bile yapmam. Beklenti içinde olmam. Bana yanlış geliyor bu tarz beklentiler.

Ayrıca siz şikayet edeceğinizi söylemişsiniz, onlar da ciddiye alıp sizden önce davranmışlar.

Beklentilerinizi biraz düşürün bence. Kimseye de temizliğe gitmek gibi fedakarlıklarda bulunmayın. Bu da çok gereksiz.
Ben ne dersem diyim. Ama onlar ana baba. Nasil sikayet etttiler? Onlarin bir jarakgeri evlat sevgisi vicdani merhameti yok mu? O ayaklar nasil gitti karakola? Nasil bir ciger? Ben dedim diye gittilerse bu insanlar gelisimini tamamlayamamis henuz demektir

Daha önce konu açıp ailesinin yaşadığı şehre gideceğiz ne yapalım diye sorsaydınız gitme derdik hepimiz. Bu olayları da yaşamazdın. Olan olmuş görüşmeyin gitmeyin mecbur değilsiniz. Kendiniz de de hata arayıp durmayın unutun gitsin
Benim bir aile ozlemim vardi hep. Bu yuzden onlarla yakin olmak istedik. Bir de istanbuldan bikmistik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X