Eşim de burda askerliğini yaptı geldi. Ben yinede uzunca kalmasını istemiyorum işte.Bu yaz evinizde kalin. Siz varken gelmezler heralde. Esiniz yokken kayninizin gelmesi uygun degil. Neler neler duyuyoruz ne sapiklar var
Aynen anahtarı vermenin herhangi bir açıklaması olamaz düşünmeden yapılan bir hareket. Evde özel eşyalarım var sonuçta kardeşim hariç kimse ben yokken evimde duramaz erkek olarak."mecbura bir askerlik" der benim eşim.
İki çocukla yalnız kalın bir şey olmuyor. Sıkıldınız mı alın çocukları avluya gidin, en az 2-3 saat kesintisiz zaman geçirirsiniz orada. Araç kullanabiliyorsanız ve aracınız varsa alın denize gidin. Yazın balıkesirin en yaşanacak zamanı, deniz, dağ, hepsi bir arada, ne işiniz var kaynana yanında?
Birde evin anahtarını vermek nedir Allah aşkına?
Kayniniz kac yasindaEşim de burda askerliğini yaptı geldi. Ben yinede uzunca kalmasını istemiyorum işte.
Eşinizde kabahat. Pervaneyi kendi kalacağın eve al oğlum bu yaz ev boş değil biz varız geçen sene bir sürü şikayet geldi. Zaten kiracıyız sizin yüzünüzden evden çıkaracaklar bizi diyecekti.Doğru söylüyorsunuz. Bide eşimi arayıp demiş ki kardeşi, bu sene pervane al sıcaktan mahvoluyoruz demiş bunları bilmesine rağmen eşim tek kelime etmemiş. Bana anlatınca evde kıyamet koptu zaten de laftan anlasa keşke.
Çok haklısınız. Biz doğulu bi aileyiz ve evlendikten sonra baba evine ancak kefenle girebiliyoruz. Maalesef uzunca bi süre kardeşimle kalmam söz konusu bile değildi babam izin vermiodu mecbur kaldım.Aynen anahtarı vermenin herhangi bir açıklaması olamaz düşünmeden yapılan bir hareket. Evde özel eşyalarım var sonuçta kardeşim hariç kimse ben yokken evimde duramaz erkek olarak.
Dedikleriniz çok mantıklı, herkes kendi yaşantısı doğrultusunda yorum yapıyor. Ama kadın o durumda değil belli ki eşi askere gidince, geçim derdi olacak. 2 küçük çocuk var, büyük ihtimal ev hanımı mecburiyetten gittiğini düşünüyorum. Yoksa kimsenin Balıkesir'den Şırnak'a kayinlarim olduğu eve gideceğini sanmıyorum. Eminim kadını o sürede hizmetli gibi kullanmışlardır.
Ben geldikten sonra ancak haberim oldu. Bilmiodum ki.Eşinizde kabahat. Pervaneyi kendi kalacağın eve al oğlum bu yaz ev boş değil biz varız geçen sene bir sürü şikayet geldi. Zaten kiracıyız sizin yüzünüzden evden çıkaracaklar bizi diyecekti.
Ayrıca bu konuşma geçen sene şikayet geldiğinde kv ye kayınlara iletilmeliydi anında. Üzerinden bir sene geçtiğinde değil.
18 . Sonradan yanına gelip arkadaşlarını da eve sokansa 24.Kayniniz kac yasinda
Evlenecek yaşa geldiniz ama yalnız yaşayacak yaşa gelemeniz mi? Kocanız niye ağzını açıp bir şey demiyor???Gidecek başka yerim yoktu. Annem üç yıl önce vefat etti. Babam on yıldır yurtdışında. Bi erkek kardeşim var o da yalnız başına. Mecburen gittim.
Mecbur kalmasam gitmezdim. İstanbul da kardeşim var tek başına fakat biz doğulu bi aileyiz biz de evlenince kız kısmı kefenle girebilio evine ancak. Üç beş günden fazla gidip misafirlik yapamıyorum. Maalesef babamın böyle saçma kuralları var. Kendisi Türkiye de değil. Annem üç yıl önce vefat etti. Maddi zorluk yaşayacağım için mecbur kaldım.Evlenecek yaşa geldiniz ama yalnız yaşayacak yaşa gelemeniz mi? Kocanız niye ağzını açıp bir şey demiyor???
Bos bos konuşmayın ya her doğulu öyle değil sizin gibiler yüzünden doğu da adam kesiyolar saniyolar bende kürdüm ayrı şehirde de okudum ailemin onay vermediği birisiyle de evlendim şuan sorun yaşasam boşanırım da hiç kefenle falan eve girmem ayrı eve çıkarım kendi tembelliğinizi bu şekilde ifade etmeyin bence eli kendi cebine girebilen herkes özgürdür nereli olduğuyla kesinlikle bi alakası yok çünkü özgür olan hiçkimsenin lafına bakmaz ayrıca okumayan ama kendi ayakları üzerinde duran ve kendini geliştiren bir sürü insan tanıyorum bunu okumakla da alakası yok biraz cesaret herşeyi çözerMecbur kalmasam gitmezdim. İstanbul da kardeşim var tek başına fakat biz doğulu bi aileyiz biz de evlenince kız kısmı kefenle girebilio evine ancak. Üç beş günden fazla gidip misafirlik yapamıyorum. Maalesef babamın böyle saçma kuralları var. Kendisi Türkiye de değil. Annem üç yıl önce vefat etti. Maddi zorluk yaşayacağım için mecbur kaldım.
Bos bos konuşmayın ya her doğulu öyle değil sizin gibiler yüzünden doğu da adam kesiyolar saniyolar bende kürdüm ayrı şehirde de okudum ailemin onay vermediği birisiyle de evlendim şuan sorun yaşasam boşanırım da hiç kefenle falan eve girmem ayrı eve çıkarım kendi tembelliğinizi bu şekilde ifade etmeyin bence eli kendi cebine girebilen herkes özgürdür nereli olduğuyla kesinlikle bi alakası yok çünkü özgür olan hiçkimsenin lafına bakmaz ayrıca okumayan ama kendi ayakları üzerinde duran ve kendini geliştiren bir sürü insan tanıyorum bunu okumakla da alakası yok biraz cesaret herşeyi çözerMecbur kalmasam gitmezdim. İstanbul da kardeşim var tek başına fakat biz doğulu bi aileyiz biz de evlenince kız kısmı kefenle girebilio evine ancak. Üç beş günden fazla gidip misafirlik yapamıyorum. Maalesef babamın böyle saçma kuralları var. Kendisi Türkiye de değil. Annem üç yıl önce vefat etti. Maddi zorluk yaşayacağım için mecbur kaldım.
Eşim askere gittiğinde bende onun ailesinin yanına Şırnağa gittim. Orda kaynım ben balikesire çalışmaya gidicem dedi. Çadırda kalıcam dedi. Ben Balıkesir'de yaşıyorum o yüzden de ona evimin anahtarını verdim orda kal dışarda kalacağına daha iyi olur dedim. Vermez olaydım. Eve gelmiş sonra bi büyük kaynım daha var o da yanına gelmiş. Eve arkadaşlarını toplamışlar benden habersiz camı pencereyi açmışlar bağıra bağıra şarkı söylemişler. Geri döndüğümde ev sahibim söyledi bunları. İnanamadim. Bu yaz tekrardan gelmek istiomus napmam lazım bilmiyorum bunu kaynanam söyledi kadına bişey diyemedim ama gerçektn napmam lazım bilmiyorum.
Kendi aileniz öyle olabilir ama genellemeye karşıyım. O traftan çok arkadaşım var çok modern olanda normal bizler gibi yaşayan da var. Tabiki geri kalmış cahil sayısı fazla olabilir.Çok haklısınız. Biz doğulu bi aileyiz ve evlendikten sonra baba evine ancak kefenle girebiliyoruz. Maalesef uzunca bi süre kardeşimle kalmam söz konusu bile değildi babam izin vermiodu mecbur kaldım.
Aileniz size destek olmuş hanımefendi. Benim öyle destek olacak bi ailem hiç olmadı asıl boş konuşan sizsiniz. Doğu'da üç yıl yaşadım eşimin ailesiyle. Ama sizin dediğiniz gibi bişeye hiç rastlamadım. Bilip bilmeden konuşmayın.Bos bos konuşmayın ya her doğulu öyle değil sizin gibiler yüzünden doğu da adam kesiyolar saniyolar bende kürdüm ayrı şehirde de okudum ailemin onay vermediği birisiyle de evlendim şuan sorun yaşasam boşanırım da hiç kefenle falan eve girmem ayrı eve çıkarım kendi tembelliğinizi bu şekilde ifade etmeyin bence eli kendi cebine girebilen herkes özgürdür nereli olduğuyla kesinlikle bi alakası yok çünkü özgür olan hiçkimsenin lafına bakmaz ayrıca okumayan ama kendi ayakları üzerinde duran ve kendini geliştiren bir sürü insan tanıyorum bunu okumakla da alakası yok biraz cesaret herşeyi çözer
Herkes gördüğüne göre yorum yapio. Yasamamissiniz başınıza gelmemiş. Bu tür düşünceler genel olarak doğu da var. Üç yıl eşimin ailesyle yaşadım. Ama İstanbul da doğup büyüdüm. Gördüklerimi görseydiniz bu şekilde konuşamazdiniz. Benim babam doğu kültürlü ve geri kafalı bi adam ve düşünceleri de bu yönde. İsterseniz inanırsınız isterseniz inanmazsınız.Kendi aileniz öyle olabilir ama genellemeye karşıyım. O traftan çok arkadaşım var çok modern olanda normal bizler gibi yaşayan da var. Tabiki geri kalmış cahil sayısı fazla olabilir.
Ama birçok konuda insanlar doğuluyuz deyip işin içinden çıkmaya çalışıyor bahane geliyor bana.
TV gündüz kuşağı sağolsun"çok namuslu geçinen" köylerde yada doğuluyuz "gelinlikle çıkan kefenle girer" diyen zihniyetin ne pislikler yaptığını yada yaşadığını görüyoruz. Yerinizde olsam kaynımı eve almam. İki tane küçük çocuğunuz var ben kimseye güvenmem. Kusura bakmayın ama o tarafın zihniyetine hiç güvenmiyorum.