Kayınlarımın gelmesini istemiyorum.

Çocuklarınızı emanet edecek kimse yokken eşinizin de askere gitme durumu varken neden 2 çocuk arka arkaya diye soracağım?
Büyük oğlum 5 yaşında. Küçük oğlum 1. Çok klişe gelebilir ama küçük oğlumun oluşu sürpriz oldu bize. Ben eşimin askerliğini yaptığını saniodum fakat yapmadığını ailesinden öğrendim. Oralar biraz karışık. 5. Yılın sonunda askerliğini yapıp geldi. Şuan 6 yıllık evliyiz.

Büyük oğlum 5 yaşında. Küçük oğlum 1. Çok klişe gelebilir ama küçük oğlumun oluşu sürpriz oldu bize. Ben eşimin askerliğini yaptığını saniodum fakat yapmadığını ailesinden öğrendim. Oralar biraz karışık. 5. Yılın sonunda askerliğini yapıp geldi. Şuan 6 yıllık evliyiz.

Konuşmadan mı evleniyorsunuz anlamıyorum ki hiç sormadın mı askerliğini nerede yaptın diye ya da flört döneminde hiç bahsetmedi mi.
Buradaki konuları okuyunca evlenmeden eşimin şeceresini çıkarmışım resmen

Eşiniz askeri personel falan mı ne kadar süre askerlik yapıyor? Eşinize evde kendi düzenimde çocuklara bakmak daha rahat oluyor erkek kardeşim bize gelsin bende kalsın deseniz kabul etmez mi? Ayrıca ev sahibinizin geçen seferki olaydan dolayı komşuların da çok rahatsız olduğunu bir daha tekrarlanırsa yeni bir ev arayışına girmek durumunda kalacağınızı söyleyebilirsiniz . Belki bu eşinize de geri adım attırır. Bence aile ile de paylaşın bu durumu

Konuşmadan mı evleniyorsunuz anlamıyorum ki hiç sormadın mı askerliğini nerede yaptın diye ya da flört döneminde hiç bahsetmedi mi.
Buradaki konuları okuyunca evlenmeden eşimin şeceresini çıkarmışım resmen
O kısımlar karışık. Ben sorduğum da o konulara çok girmemişti. Bi kaç kez sorduğum da gecistirince fazla üstüne düşmedim. Salaklık işte. Evlendikten sonra öğrendim askerliğini yapmadığını ki , zaten 6 ay yapıp geldi.

O zaman şöyle bir artı bir uygun bodrum kat dahi olsa kalabilecekleri bir yer bulun hızlıca ve ev halkına da ev sahibinizle komşularla sorun yaşadığınızı evden çıkarmaya kadar olayların varacağını iki küçük çocukla kapıda kalacağımızı kiralarını çok yüksek olduğunu bu sebepten dolayı zor durumda kaldığınızı belirtin. Kayınvalidenizle de konuşun hatta madem geleneksel bir yapıya sahipler namahrem olayına da dikkat çekersiniz. Belki ikna olurlar

Eşiniz askeri personel falan mı ne kadar süre askerlik yapıyor? Eşinize evde kendi düzenimde çocuklara bakmak daha rahat oluyor erkek kardeşim bize gelsin bende kalsın deseniz kabul etmez mi? Ayrıca ev sahibinizin geçen seferki olaydan dolayı komşuların da çok rahatsız olduğunu bir daha tekrarlanırsa yeni bir ev arayışına girmek durumunda kalacağınızı söyleyebilirsiniz . Belki bu eşinize de geri adım attırır. Bence aile ile de paylaşın bu durumu
Askeri personel değil. Normal er olarak yaptı askerliğini 6 ay. Bu şekilde konuşuyorum zaten dediğiniz gibi fakat değişen bişey olmuo. Gerçekten napcam bilmiyorum. Buraya taşındım taşınalı kardeşi her yaz burda.

O kısımlar karışık. Ben sorduğum da o konulara çok girmemişti. Bi kaç kez sorduğum da gecistirince fazla üstüne düşmedim. Salaklık işte. Evlendikten sonra öğrendim askerliğini yapmadığını ki , zaten 6 ay yapıp geldi.

Eşin de aslında gelmesini istemiyorsa ev sahibi kartını oynayabilirsiniz artık onları istemiyor bizde görürse sorun çıkar gibi gibi.
Ama eşin kalmasını istiyorsa bahane bulmana izin vermez paşa paşa kalır.

Hayır bi kaç gün için değil, bütün yaz kalmak istediği için gelmek istiomus. Bende gelmesini istemiyorum. Çünkü geçen yaz bizi hiç düşünmeden bu hareketleri yapmışlar bi büyük abisiyle. İçim soğudu.
Ay hıc cekılırse gıbı degıl
Benım annemler Yırmı gun gelıyoda vallahi bunalıyorum
Yazın sıcağında uç ay ne ya

Kendi evimdeyim. Bu yaz yanıma gelecekmiş benden anahtarı isteyen küçük kaynım. Çalışmaya . Bende istemiyorum eşime söyledim fakat annem gönderirse ne diyebilirim ki dio.

Coğrafya kaderdir. Kaderiniz bu. Kocanız sizi eşi ve ailesi olarak görmüyor.

Yok ya gerçekten çok şanslıymışım şimdi anlıyorum çok korkuyordum sonum sizin gibi olacak diye

En basta anahtari vererek hatayi siz yapmissiniz. Adam baya kafasinda hesap etmis sizin evde olmayacaginizi, cadirda kalirim diye acitasyon yapmis siz de oltaya gelmissiniz.
Bir kere yaptiniz bu hatayi bi daha yapmayin. Madem esiniz bir sey demiyor siz diyin, kendisine baska bir yer bulmasini evin cok kalabalik oldugunu soyleyin. Ev sahibinden sikayet aldiginiz icin de sikinti cikacagini soyleyin.

Çok basit eşinize bırakmayacak siniz. Söyleyemedim anne ama geçen geldiğinde böyle böyle olmuş komşu yönetici şikayetci oldu kusura bakmayın diyeceksin. Ya da anneyi aramadan direk kaynini arayıp söyleyeceksiniz

İki küçük çocuğm olduğu için kaynanam bizi yalnız bırakmak istemedi onlar Şırnak'ta yaşiolar beni çağırdı bende gittim. İstemiodum gitmeyi ama eşim ve ailesi beni yalnız bırakmak istemediği için gittim mecbur.
Eşiniz askerliğini yapmamış daha ne diye 2 çocuk hemen yaptınız? Daha kendi evinizde oturucak cesaretiniz yok ağzınızı açıp 2 kelam edemiyosunuz. Dümdüz söyleyeceksiniz böyle böyle istemiyorum diye. Böyle pısırık pasif napıyosunuz siz ya?

Gerçekten bu konuda bu kadar düşünecek ne var. Neden ne istediğinizi dümdüz söyleyemiyorsunuz?
Bu işin önünü almazsanız batıya her yolu düşen sizin evi otel olarak kullanacak. O bölgenin insanları genelde batıya iş için gider kabak sizin başınıza patlar, tercih sizin.
Kayinvalidenizi arayacaksiniz, kayinlarim geçen yaz evi çok kötü kullanmışlar, eve arkadaşlarını toplamışlar son ses müzik açmışlar, bağıra bağıra şarkı söylemişler. Ev sahibi ve komşulardan çok fazla şikayet geldi, mahcup olduk. Ev sahibi evden çıkartıyordu yalvar yakar ikna ettim. kiralar çok yüksek çıkamam da burdan tek maaşla nasıl yaparız zor geçiniyoruz diye acındıracaksın. Sonuçta eşiniz de kadının oğlu herhalde zor durumda kalmasını istemez.
Apart yada bekar evi ayarlayalım kabul ederse diye teklifte bulunun.

İki küçük çocuğm olduğu için kaynanam bizi yalnız bırakmak istemedi onlar Şırnak'ta yaşiolar beni çağırdı bende gittim. İstemiodum gitmeyi ama eşim ve ailesi beni yalnız bırakmak istemediği için gittim mecbur.
"mecbura bir askerlik" der benim eşim.
İki çocukla yalnız kalın bir şey olmuyor. Sıkıldınız mı alın çocukları avluya gidin, en az 2-3 saat kesintisiz zaman geçirirsiniz orada. Araç kullanabiliyorsanız ve aracınız varsa alın denize gidin. Yazın balıkesirin en yaşanacak zamanı, deniz, dağ, hepsi bir arada, ne işiniz var kaynana yanında?
Birde evin anahtarını vermek nedir Allah aşkına?

Çok basit eşinize bırakmayacak siniz. Söyleyemedim anne ama geçen geldiğinde böyle böyle olmuş komşu yönetici şikayetci oldu kusura bakmayın diyeceksin. Ya da anneyi aramadan direk kaynini arayıp söyleyeceksiniz
Doğru söylüyorsunuz. Bide eşimi arayıp demiş ki kardeşi, bu sene pervane al sıcaktan mahvoluyoruz demiş bunları bilmesine rağmen eşim tek kelime etmemiş. Bana anlatınca evde kıyamet koptu zaten de laftan anlasa keşke.

X