Kayınlarımın gelmesini istemiyorum.

Sizin ağzınız diliniz konuşma kabiliyetiniz yok mu ? Dümdüz kayinlara söyleyeceksiniz,kayinvalideyi ilgilendiren bir durum da yok.Niye o gönderirse bir şey diyemeyecekmişsiniz ?
Bunu yapmayı çok istiyorum sanırım buraya birazda cesaret toplamak için geldim. O yüzden yazdım.

Mune hanım, teşekkür ederim yorumunuz için ancak gördüğünüz gibi tarafımca kimseye kötü tek kelime etmedim ancak, bazılarının üslubu inanılmaz kırıcı ve tuhaf. Ben buraya sadece fikir danışmak için yazdım ve belkide biraz cesaret. Kusuruma bakmayın.

24 yaşindayım ve 18 yaşımdan beridir ailemden bağlarimi nerdeyse kopardım ve tek kuruş bile almadım 1 2 yıl dısında ve hep kendim çalıştım kendim bi yerlere gelebildim her işi de yaptım ön muhasebe, e.fatura, emlak, yeminli tercümanlık ve kasiyerlik hepsi de kendi çabam sayesinde oldu ve hem çalışıp hem okudum diyetisyenlik bölümünü kazandım ve 3 dil biliyorum şuan da ingilizcemi geliştiriyorum bildiklerime eklemek için benim yaptiğim tek sey o evden çekip çıkmak oldu bunun sebebi de dini konudaki fikir ayrılığı başka hiçbir şey yoktu olmayınca olmuyo kimse de gelip beni kefenlemedi veya öldürmedi buna siz kendi zihninizle kendinizi mahkum ediyosunuz şu zincirleri bi kırın artık ben bugun bile bu ozguvene sahipsem ve kendimi bu kadar gelistirebildiysem annem ve babamın verdiği eğitim sayesindedir bu da çocukluğa inilcek kadar derin bi konu bence aldığımız sonuçta şu; kültür aynı olabilir ama koyun olup olmamak bizim elimizde

Bir ergene anahtar verecek kadar cesaretiniz varsa gelme demeye de cesaretiniz olmalı, siz de aklı başında gençler de yanlış anlamasın ama 18 yaşında ne yapacağı belli olmayan bir ergene anahtar verip evde tek başına kalmasına izin vermek için yürek yemiş olmak gerek, sizin kayınbiraderler yine de en masum taşkınlığı yapmışlar, birkaç kadehle kafaları güzelleşmiştir pencereleri açıp şarkı söylemişlerdir, o evde siz yokken her şey olabilirdi, uyuşturucu partisi verebilirlerdi, kız arkadaş getirip kafalarının da güzelliğiyle kızların iradesi ve rızası dışında şeyler yaşanabilirdi, kavga edip birbirlerine zarar verebilirlerdi, yaşanabilecek kötü şeylerden siz sorumlu olmazdınız ama kayınvalideniz anahtarı vermeseydin böyle şeyler yaşanmazdı diye suçlayabilirdi de.

Nasıl ki anahtarı verirken cesaret gösterdiniz, bizde kalamazsın ev sahibiyle sizin yüzünüzden sorun yaşadık evden çıkarılmayı göze alamayız başka yerde kal demeye de cesaret edebilmelisiniz bence

Bakın , ailemin verdiği eğitim sayesindedir diosunuz. Bu özgüveninizi destekleyen şeyler olmuş çocukluğunuzda demekki. Beni destekleyen kimsem olmadı. Mesela oniki yaşındaydım. Babama ilk defa yumurta kızartmak istedim ama içine yumurtanın kabukları düşmüştü ve olmamıştı. Babam bunlara rastlayinca zaten sen yapamazsın sen beceriksizsin soylesin böylesin diye büyüttü beni . Manipüle edilerek hor görülerek büyüdüm ben.

Gerçekten hiç düşünemedim böyle bişeyi. Anahtarı ona verdim fakat ondan bi büyük abisi var arkadaşlarını eve toplayıp getiren o. Böyle bişeyin olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi çünkü yıllardır tanıyorum onları. Annelerinin evindeyken o kadar dikkatliler ki oysa.

Ayrıca eşim de doğu kültüründen ailesine çok tepki gösterebilen birisi değil ciddi bişey olmadıkça muhattap bensem beni de ilgilendiriyosa konu kendim söylerim saygı çerçevesinde

tamam işte bu kişilikle alakalı doğu diyerek hep herkesi zan altında bırakmayın onu demek istedim

tamam işte bu kişilikle alakalı doğu diyerek hep herkesi zan altında bırakmayın onu demek istedim
Kız çocukları şöyle olmalı böyle olmalı diye büyüttü babam beni . Ve gerçekten doğuda ki o üç yılda bunlara çok kez şahit oldum. Benim kaynanam çok sevilen biri orda. Geleni gideni çoktur istisnasız her gün gelirler evine. Hepsinin de hikâyesi aynı. Boşanan kadına çocuğunu bile vermiolar erkek tarafı bizimdir diolar.

Orası annelerinin evi, bir şekilde anneye itaat etmek ve kontrollü davranmak zorundalar, ki sizde anne baba figürü her zaman ağır basar ama kontrolsüz olacakları bir yerde taşkınlık yapabilirler, ki dediğim gibi sizin kayınbiraderler yine de en tolere edilir şeyleri yapmışlar birkaç arkadaş toplanınca bira vs içelim demişlerdir şarkılar türküler kendilerini kaptırıp gençliğin de verdiği enerjiyle pencereden halk konseri vermişlerdir:)) ama kötü şeyler de yaşanabilirdi, örneğin ki kötü bir örnek annemin amcasının torunu hazır evde büyükler yokken bir arkadaşlarının evinde kızlı erkekli toplanıyorlar, işin içine alkol de giriyor sonra bizim kız alkolü fazla kaçırmış ailesi anlamasın diye ayılmak için duşa giriyor ama şofben tüplü olanlardanmış tüp kaçak yapıyor kız zehirleniyor tüm arkadaşlarının da kafası güzel olduğundan kızın zehirlendiğinin dahi farkına varmıyorlar anladıklarındaysa artık çok geç oluyor, 16 yaşında bir içim su kızı kaybettik yıllar evvel.

Ben o olaydan sonra tüplü şofbenlerden ve ergenlerin bir evin içinde büyükler olmadan bir arada olmasından korktum hep, acı bir tecrübe oldu bize o yüzden sizde bundan sonra böyle durumlarda 100 kere düşünün.

Allah rahmet eylesin. Tek düşündüğüm şey o an dışarda kalmasın çadırda kalacağına eve gitsin oldu. Başka bişey düşünmemiştim ama çok haklısınız. Bundan sonra olmaz zaten böyle bişey.

Sürprizlerle dolu bi hayat ne guzel. Napabilirsin ki? Sanki hiçbir şey.

Amin siz de genç ve toysunuz anahtar verirken iyi niyetle vermişsiniz böyle acı tecrübeler de yaşamamışsınızdır o yüzden aklınıza kötü şeyler gelmemiştir ama yazdıklarım kulağınıza küpe olsun, sadece kayınbiraderleriniz için değil evlatlarınız varmış ileride büyüyecekler ergen olacaklar, hayat hep tozpembe olmuyor bir ailenin yazını kışa çevirecek şeylerde yaşanabiliyor maalesef

Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bu sitenin yöneticisi neden sizin olduğunuz şimdi anlaşıldı. :)))

Gelmesini istememenizin tek sebebi yaptığı hareketkerse siz evdeyken yapmaz arkadaşlarını da çağırmaz. Abisi de ayar verir ona
Yok ben yine de istemiyorum derseniz hep diyorum kötü olmayi göze alacaksiz
Minnetsiz iş böyle oluyor iste

Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bu sitenin yöneticisi neden sizin olduğunuz şimdi anlaşıldı. :)))
Allah hepimizden razı olsun inşallah evlatlarınıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin kaderleri güzel olsun

Bazı konuları eşinize veya kayınvalidenize bırakmadan kendiniz çözebilirsiniz, mesela şimdiki konu gibi konuları, insanlara hayır demekten çekinmeyin korkmayın hem kendi iyiliğiniz için hem de 2 evlat yetiştiriyorsunuz onlara örnek olmak için ayakları sağlam basan bir kadın olun, endişe etmeyin başta surat asılır tavır alınır ama eninde sonunda herkes sizin sınırlarınıza ve kararlarınıza saygı duymayı öğrenir

Hakkını aramasını biliceksin işte bi kere ailen seni ezdi diye hayatın boyunca ezdirmek zorunda değilsin buna müsade etme bence herkese gerekriği zaman cevabını ver ki insanlar sana karşı çizgilerini koruması gerektiğini hissetsin cocuğu vermezler diye bişey yok hak var hukuk var siz elinizden geleni yaparsınız böyle diyip kenara çekilmek ayri mücadele etmek farklı çocuğum yok ama bunun davranışla alakasi var dilimin ve konuşmamım ayriyetten karakterimin çocukla bi ilgisi olduğunu düşunmüyorum ilk başta nasıl başlarsınız öyle devam eder sonra kimse ciddiye bile almaz baştan yapmanız lazım onu

Hayır anlamıyorum. Evli bir kadın kocası yokken neden evde yalnız kalamıyor. İlla birilerine yama olmak zorunda mıyız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…