kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
mirasa bağlamasaydın beğenmedim atmayacaktım ama 6 ay bak tüm mirasa kon olduuuu.ben sizi iyi niyetli bulmadım kusura bakmayın.
E kendi oğlu o kadar bile bakmamış? Bi onunki evlilikmiş bi onun karısı kıymetliymiş gibi geri geri durmuş? Sen çilesini çek çek, mirası faydasız kayınla elti yesin. İyi niyetmiş falan yapmayın ya. Bana art niyet besleyen beni alemin enayisi belleyen kimseye iyi niyetli falan olamam. Herkese mahkemece verilecek hak belli zaten, kimse fazlasını alamaz ama edepsiz olan çataçat kavgaya da tutuşur. Korktuğu da tam olarak bu belli ki.
Son iyi niyetli içine ata ata hastalık sahibi oldu, toprağa 40 kilo olarak verdik. Daha kimseye bol kepçe iyi niyet dağıtacak yerimiz kalmadı. Mevzu ihtiyarlar değil, ne bu anlamama ısrarı ben de onu anlamıyorum.

BEN KİMSENİN 5 KURUŞUNA MUHTAÇ DEĞİLİM BEN SADECE ONLARIN BÖYLE DAVRANIP DAHA SONRA ORTALARDA İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANCAK TİPLER OLDUKLARINI SÖYLÜYORUM
Bağırma sakin . Kendini de yorma artık, ağzınla kuş tutsan faydasız , anlamayan anlamayacak. O kocayı boşa , o koca başında oldukça imtihanın bitmez senin.

E kendi oğlu o kadar bile bakmamış? Bi onunki evlilikmiş bi onun karısı kıymetliymiş gibi geri geri durmuş? Sen çilesini çek çek, mirası faydasız kayınla elti yesin. İyi niyetmiş falan yapmayın ya. Bana art niyet besleyen beni alemin enayisi belleyen kimseye iyi niyetli falan olamam. Herkese mahkemece verilecek hak belli zaten, kimse fazlasını alamaz ama edepsiz olan çataçat kavgaya da tutuşur. Korktuğu da tam olarak bu belli ki.
Son iyi niyetli içine ata ata hastalık sahibi oldu, toprağa 40 kilo olarak verdik. Daha kimseye bol kepçe iyi niyet dağıtacak yerimiz kalmadı. Mevzu ihtiyarlar değil, ne bu anlamama ısrarı ben de onu anlamıyorum.
e yapmasın o zaman konu sahibi eşine yapmak istemiyorum düşüncem bu desin madem ? aynen bu yazdığınız gibi konuşsun... bende bunu anlamıyorum yarım ağız istemeye istemeye yap ,yapmayan hakkında mirasda yiyecek bak şimdi diye kendi kendini doldur ... yaptıklarını kendisi boşa çıkarıyor kimseye gerek kalmıyor

işte daha yeni bu olay.zaten pozitif ayrımcılık yapmalı baba.yapmazsa anlamazsa o zaman iyilikleri haketmiyor da yazdım ya .sağlığında bile satıp verebilir bakan kişilere.vermeyip diğer evlatlarım da kıymetli diyene ben de acımam.hem tek bir emek vermeyip hem de kanunen herşeyin yarısına konmak zaten adil değil.ama belki bu adam evlenecek 2 aya.belki başka çözüm bulunacak.henüz bir şey belli değil.konu sahibi erken öten horoz gibi olmuş.zaten kimse ona yıllarca bu adama bak demiyor.

e yapmasın o zaman konu sahibi eşine yapmak istemiyorum düşüncem bu desin madem ? aynen bu yazdığınız gibi konuşsun... bende bunu anlamıyorum yarım ağız istemeye istemeye yap ,yapmayan hakkında mirasda yiyecek bak şimdi diye kendi kendini doldur ... yaptıklarını kendisi boşa çıkarıyor kimseye gerek kalmıyor
Boşa dedim zaten ya herifte iş yok.

Ben hala size hic hak vermiyorum.
Boyle durumlar ile karsilasan aile sayisida az degildir.
Bizdede vardi bu durum.
Birsuru kardes Ama yasli dedeme kimse tenezzul etmiyordu annemler ve biz cocuklari.

Herkesin hayati yogun. Birkac saat icin su duruma dusulmez bana gore.
Surekli yaşamamışsiniz belli ki diyor ya babaanneme tam 20 yıl baktı annem beraber aynı evde kaldık. Tabi annemle beraber bizde baktık iyiki bakmisiz Allah rahmet eylesin canım babaannem. Babaannemle birlikte halamda bizimleydi 20 yıl. Tam 20 yıl sonra ayrıldık. Ama babaannemle bakmaya devam ettik senelerce hemde hergun. Babaannemin üst katında başka amcam ve ailesi vardı hiç bir gün demedikki ya onlar neden bakmıyor biz bakıyoruz. Demedik ki cikinda birgün siz bakın biz başka muhitten hergun gelmeyelim. Ki başka halam, amcalarım vardı hiçbirisi bakmadı hep ama hep biz baktık. Şimdi en çok annem ve bizim icimiz rahat çok şükür 🙏 üstelik herhangi bir miras veya maaş falanda yoktu yani konu sahibinin beklentisinde olduğu gibi. O yüzden yaşamayan kolay yorum yapıyor demesin kimse. Bu vicdan meselesi.

sizede cevap vereyim şimdi cumartesi akşamından beri girip okuyorum ama yazacak vaktim olmadı neden neden çünkü akşam kp bizdeydi daha sonra zaten 6/30 da uyandığım için iş günü akşam uykudan bayılıp yattım. Pazar ne mi oldu bütün gün eşşek gibi evimi temizledim e akşam yazsaydın dersiniz şimdi o zamanda yine kp bizdeydi ve şuan işte biraz boşluk bulduğum için yazmaya çalışıyorum
Eşinizle hala konusmadinuz mi köle yerine mi koyuyor bu ne böyle ya . Hafta sonu tatil bile yok . Sizi anneniz hizmetçi olasınız diye mi doğurdu . Yazık günah vallaha

Konu benim konum değil hanimefendi sizin konunuz, konu da sizsiniz. Konuya başlarken harama bulaşmadik, özel fantezilerimizi evililige sakladık diyen de sizsiniz. Yani siz oraya baglamissiniz biz değil. Enerjiniz yoksa kp yemek verin oturun işte evinizde fanteziyi nasıl yapacaksınız? Neyden sikayetcisiniz?
evde olduğumuz vakitlerde baş başa kalmak istememin sebebini açıkladım bağladığım bir yer yok. ENERJİM YOKSA KP E NASIL YEMEK VEREYİM yine aynı şey işte hazırlamış oluyorum !?

cevap vereyim şimdi cumartesi akşamından beri girip okuyorum ama yazacak vaktim olmadı neden neden çünkü akşam kp bizdeydi daha sonra zaten 6/30 da uyandığım için iş günü akşam uykudan bayılıp yattım. Pazar ne mi oldu bütün gün eşşek gibi evimi temizledim e akşam yazsaydın dersiniz şimdi o zamanda yine kp bizdeydi ve şuan işte biraz boşluk bulduğum için yazmaya çalışıyorum
Kendi evin temizle bir zahmet ben de şimdi temizliyorum. Kirlettik temizliyoruz ne yapalim. Çalışan kadınlar genelde hafta sonu temizlik yapar. Annemlerin evini ben temizlerim abimin faydasi yok ablam da uzakta o zaman ben daha çok miras hakediyorum :deli: yani bir hayir yapıyorsun bari abartıp uzatma da ise yarasın belki çok güzel kapılar açılacak önünde.

Pazar ne mi oldu bütün gün eşşek gibi evimi temizledim
Bizler de çalıştık çalışınca temizlik de yapıyoruz, yemek de yapıyoruz size bir şey söyleyeyim çocuk bile bakıyoruz.Uykusuz işe de gidiyoruz.

Çözümü farklı yollardan bulmalısınız

1.Éşinizin vardiyalı çalışmasından kaynaklı az görüşmekten şikayetçisiniz oturup ne yapabilirize bakmalısınız. İş değişikliği vb...

2. Ev işlerinden yorulduysanız yarımcı alabilirsiniz.

Ama hepsinden öte kpederi ağırlamamak için hepsini bahane ettiğinizi düşünüyorum.Sürekli farklı bahaneler sıralıyorsunuz çünkü bu da benim fikrim...

Kendi evin temizle bir zahmet ben de şimdi temizliyorum. Kirlettik temizliyoruz ne yapalim. Çalışan kadınlar genelde hafta sonu temizlik yapar. Annemlerin evini ben temizlerim abimin faydasi yok ablam da uzakta o zaman ben daha çok miras hakediyorum :deli: yani bir hayir yapıyorsun bari abartıp uzatma da ise yarasın belki çok güzel kapılar açılacak önünde.
eşine söylese ya buraya yazdıklarını.yemekleri evine bırakalım evinde yesin dese ya.hem ağırlayıp hem de söyleniyor.en sevmediğim iş.

Hepinizin iyi ve kötü yorumlarına saygı duyuyorum. Ben tabiki evlenmeden önce kv hastalığını biliyordum zaten sırf bu sebeple bir çok gelinin diretip yaptıracağı şeyleri olmasa da olur deyip onlara elimden geldiğince yük olmamaya çalıştım. Evlendik bir şekilde bekleseydiniz evlenmek için diyenler var bekleseydim bu sefer yas süreciyle 1 yıl daha ertelenecekti ve her şeyden önce kv oğlunun mürüvetini görmek istiyordu. Daha sonraki süreçte kv elden ayaktan düştüğü için akrabaları baktı ve biz evlenir evlenmez bu sürecin içine düştük çünkü daha ağır bir seviyeye geldi rahatsızlığı. Her akşam kv min kaldığı akrabasının evindeydik eşimle çünkü kp bakımı yemeğini yapamıyordu. Bazen eşim beni işten eve bırakıp oraya gitmek zorunda kalıyordu. Ben bu zor günlerin hepsinde daha 1 haftalık evliliğimden 6 ay boyunca gıkımı bile çıkarmadım aksine evimde ağırlayıp çalıştığım halde bakımını yaptım 2 aylık evliyken. yine olsa yine yaparım çünkü kv çok iyi bir insandı en güzel ilgi alakayı göstermek için kendimi paraladım. daha sonraki yas sürecinde de gerçekten çok zor günler yaşandı hep eşime ve ailesine tam destek oldum. Nasıl zor günler yaşadığımı ben biliyorum zaten eşim hala atlatamadı hiç kolay değil bununda farkındayım zaten.kp im e vicdan yapmasam bu konuyu açmazdım zaten evimde keyfime bakar bu meseleyi kafama takmaz evime almazdım. ben şuna üzülüyorum ben bunu bile bile evlendim diye hiç bunalmaya üzülmeye ve yorulmaya hakkım yok mu? evet bile bile evlendim çünkü eşimi çok seviyorum. Herkes şunu istiyor anladığım kadarıyla bilerek evlendiysen sus bütün sorumlulukları üstüne al diyorlar. ben evet kaynıma da kızgınım eşimi küçüklüğünden beri hep ezmiş bi radam eşim ondan çekiniyor kaç kere konuş desem de uğraşamam karısıyla ne hali varsa görsünler diyor. bende zaten buraya çarelerim tükendiği için yazdım. eşim vardiyali ve ben haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim mesela 4-12 vardiyasında kp gelmiyor görümceme gidiyor bende zaten gelir gelmez temizlikle uğraşıyorum bütün hafta işim bitmiyor. gececi oluyor eşim 12-8 o zaman beni isten alıyor 7 de kp ile eve giriyoruz saat 8 gibi zaten anca sofraya oturuluyor 9-30 gibi kp kalkıyor gidiyor eşimde 10-30 da hazırlanmaya başlayıp 11 olmadan evden çıkıyor yani 1 saat kalıyor bize ama kp gelmese ben o akşam belki kahvaltılık yapar 8 den sonra yayılır dinleniriz. 8-4 te görüyorum sadece eşimi onda da yine aynı 22-00 da anca oturuyor insan e adam 6 da uyanacak bütün zaman yeme içmeyle geçiyor. Bende bu döngünü içinde kaldım çıkamıyorum. Zaten size yazma sebebimde buydu. beni üzen bütün yükü görümcemle bana yıkmaları kaynımlar yarın öbür gün kayınbabamın mirası kalsa (ALLAH GECİNDEN VERSİN) demiycekler biz ilgilenmedik. İlk onlar koşacak belki.
Şimdi sen sonunu mirasa bağladın ya bu seferde ordan devam edicekler
O miras bambaşka bir hal alıcak keşke onu yazmasaydın

evde olduğumuz vakitlerde baş başa kalmak istememin sebebini açıkladım bağladığım bir yer yok. ENERJİM YOKSA KP E NASIL YEMEK VEREYİM yine aynı şey işte hazırlamış oluyorum !?
Yapmayın o zaman hanımefendi işte bu cümleyi böyle kurun esinize yapmak istemiyorum diye madem aa yeter.

kp belli ki mecbur olduğu için geliyor
yeterince kibar ve anlayışlı diyorsunuz
yemek çayı içesiye hemen kalkıyor muş
eşinizin evde olduğu zamana göre geliyor ve vardiyalarına göre size ayak uydurmaya çalışıyor
daha yapılabilecek bişey yok burda biraz idare edip dişinizi sıkın Allah mutlaka sizede mükafatını verir

Hepinizin iyi ve kötü yorumlarına saygı duyuyorum. Ben tabiki evlenmeden önce kv hastalığını biliyordum zaten sırf bu sebeple bir çok gelinin diretip yaptıracağı şeyleri olmasa da olur deyip onlara elimden geldiğince yük olmamaya çalıştım. Evlendik bir şekilde bekleseydiniz evlenmek için diyenler var bekleseydim bu sefer yas süreciyle 1 yıl daha ertelenecekti ve her şeyden önce kv oğlunun mürüvetini görmek istiyordu. Daha sonraki süreçte kv elden ayaktan düştüğü için akrabaları baktı ve biz evlenir evlenmez bu sürecin içine düştük çünkü daha ağır bir seviyeye geldi rahatsızlığı. Her akşam kv min kaldığı akrabasının evindeydik eşimle çünkü kp bakımı yemeğini yapamıyordu. Bazen eşim beni işten eve bırakıp oraya gitmek zorunda kalıyordu. Ben bu zor günlerin hepsinde daha 1 haftalık evliliğimden 6 ay boyunca gıkımı bile çıkarmadım aksine evimde ağırlayıp çalıştığım halde bakımını yaptım 2 aylık evliyken. yine olsa yine yaparım çünkü kv çok iyi bir insandı en güzel ilgi alakayı göstermek için kendimi paraladım. daha sonraki yas sürecinde de gerçekten çok zor günler yaşandı hep eşime ve ailesine tam destek oldum. Nasıl zor günler yaşadığımı ben biliyorum zaten eşim hala atlatamadı hiç kolay değil bununda farkındayım zaten.kp im e vicdan yapmasam bu konuyu açmazdım zaten evimde keyfime bakar bu meseleyi kafama takmaz evime almazdım. ben şuna üzülüyorum ben bunu bile bile evlendim diye hiç bunalmaya üzülmeye ve yorulmaya hakkım yok mu? evet bile bile evlendim çünkü eşimi çok seviyorum. Herkes şunu istiyor anladığım kadarıyla bilerek evlendiysen sus bütün sorumlulukları üstüne al diyorlar. ben evet kaynıma da kızgınım eşimi küçüklüğünden beri hep ezmiş bi radam eşim ondan çekiniyor kaç kere konuş desem de uğraşamam karısıyla ne hali varsa görsünler diyor. bende zaten buraya çarelerim tükendiği için yazdım. eşim vardiyali ve ben haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim mesela 4-12 vardiyasında kp gelmiyor görümceme gidiyor bende zaten gelir gelmez temizlikle uğraşıyorum bütün hafta işim bitmiyor. gececi oluyor eşim 12-8 o zaman beni isten alıyor 7 de kp ile eve giriyoruz saat 8 gibi zaten anca sofraya oturuluyor 9-30 gibi kp kalkıyor gidiyor eşimde 10-30 da hazırlanmaya başlayıp 11 olmadan evden çıkıyor yani 1 saat kalıyor bize ama kp gelmese ben o akşam belki kahvaltılık yapar 8 den sonra yayılır dinleniriz. 8-4 te görüyorum sadece eşimi onda da yine aynı 22-00 da anca oturuyor insan e adam 6 da uyanacak bütün zaman yeme içmeyle geçiyor. Bende bu döngünü içinde kaldım çıkamıyorum. Zaten size yazma sebebimde buydu. beni üzen bütün yükü görümcemle bana yıkmaları kaynımlar yarın öbür gün kayınbabamın mirası kalsa (ALLAH GECİNDEN VERSİN) demiycekler biz ilgilenmedik. İlk onlar koşacak belki.
Ohhh gerçek niyetler döküldü ortaya. Bu masalı kocanıza anlatın umarım o da bizim gibi inanmaz gerçek yüzünüzü görür.

Bu konuda katılıyorum ceycey bir şeyi yapmak istemiyorsan artık yapmıyorum demek lazım .
ben evde hiç ütü yapmam eşiminkileri hep ütücüye veririm.tavrım nettir.arada söylense de vazgeçmiyorum almıyorum o sorumluluğu.konu sahibi de net olsun o zaman.eşine yemekleri fazla yapayım sen de bırak babana ısıtsın yesin.haftada bir gün de gelip biz de yesin .sen de evine uğra arada bir sorunu var mı bak gel desin.demiyor hiçbirini anca söyleniyor burada.işini sevmeyen çocuklara devamlı söylenen ama istifa da etmeyen öğretmenler gibi aynı.ya da başka sevmeyerek iş yapan meslektekiler gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X