kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem yapmak istemiyor, hem mirası istiyor. Burda bize carlamayi biliyor madem eşine söylesin istemiyorum yeter diye.
Evet valla söylesin yani istemiyorsan istemiyorsundur. Bir şeyi zorla oldurmaya calsiip sonra ben şunu yaptım bunu yaptım istemiyorum bunaldım deyince zaten bunun manası da değeri de yok niye zorluyor anlamadım . Onu daha yapmaya zorluyorsa da bırakip gidersin yani

Hepinizin iyi ve kötü yorumlarına saygı duyuyorum. Ben tabiki evlenmeden önce kv hastalığını biliyordum zaten sırf bu sebeple bir çok gelinin diretip yaptıracağı şeyleri olmasa da olur deyip onlara elimden geldiğince yük olmamaya çalıştım. Evlendik bir şekilde bekleseydiniz evlenmek için diyenler var bekleseydim bu sefer yas süreciyle 1 yıl daha ertelenecekti ve her şeyden önce kv oğlunun mürüvetini görmek istiyordu. Daha sonraki süreçte kv elden ayaktan düştüğü için akrabaları baktı ve biz evlenir evlenmez bu sürecin içine düştük çünkü daha ağır bir seviyeye geldi rahatsızlığı. Her akşam kv min kaldığı akrabasının evindeydik eşimle çünkü kp bakımı yemeğini yapamıyordu. Bazen eşim beni işten eve bırakıp oraya gitmek zorunda kalıyordu. Ben bu zor günlerin hepsinde daha 1 haftalık evliliğimden 6 ay boyunca gıkımı bile çıkarmadım aksine evimde ağırlayıp çalıştığım halde bakımını yaptım 2 aylık evliyken. yine olsa yine yaparım çünkü kv çok iyi bir insandı en güzel ilgi alakayı göstermek için kendimi paraladım. daha sonraki yas sürecinde de gerçekten çok zor günler yaşandı hep eşime ve ailesine tam destek oldum. Nasıl zor günler yaşadığımı ben biliyorum zaten eşim hala atlatamadı hiç kolay değil bununda farkındayım zaten.kp im e vicdan yapmasam bu konuyu açmazdım zaten evimde keyfime bakar bu meseleyi kafama takmaz evime almazdım. ben şuna üzülüyorum ben bunu bile bile evlendim diye hiç bunalmaya üzülmeye ve yorulmaya hakkım yok mu? evet bile bile evlendim çünkü eşimi çok seviyorum. Herkes şunu istiyor anladığım kadarıyla bilerek evlendiysen sus bütün sorumlulukları üstüne al diyorlar. ben evet kaynıma da kızgınım eşimi küçüklüğünden beri hep ezmiş bi radam eşim ondan çekiniyor kaç kere konuş desem de uğraşamam karısıyla ne hali varsa görsünler diyor. bende zaten buraya çarelerim tükendiği için yazdım. eşim vardiyali ve ben haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim mesela 4-12 vardiyasında kp gelmiyor görümceme gidiyor bende zaten gelir gelmez temizlikle uğraşıyorum bütün hafta işim bitmiyor. gececi oluyor eşim 12-8 o zaman beni isten alıyor 7 de kp ile eve giriyoruz saat 8 gibi zaten anca sofraya oturuluyor 9-30 gibi kp kalkıyor gidiyor eşimde 10-30 da hazırlanmaya başlayıp 11 olmadan evden çıkıyor yani 1 saat kalıyor bize ama kp gelmese ben o akşam belki kahvaltılık yapar 8 den sonra yayılır dinleniriz. 8-4 te görüyorum sadece eşimi onda da yine aynı 22-00 da anca oturuyor insan e adam 6 da uyanacak bütün zaman yeme içmeyle geçiyor. Bende bu döngünü içinde kaldım çıkamıyorum. Zaten size yazma sebebimde buydu. beni üzen bütün yükü görümcemle bana yıkmaları kaynımlar yarın öbür gün kayınbabamın mirası kalsa (ALLAH GECİNDEN VERSİN) demiycekler biz ilgilenmedik. İlk onlar koşacak belki.
Konu sahibinin sadece bu yorumunu okudum diğer yorumları okumadım
Şimdi sen sonunu mirasa bağladın ya bu seferde ordan devam edicekler
O miras bambaşka bir hal alıcak keşke onu yazmasaydın
Yukardaki yorumu yapmıştım meğer çoktan konu miras olmuş

Konu sahibi kendi evinizi temizlemiş olmanız büyük bir olay değil. Zaten olması gereken, ha istemiyorsanız pis pis oturabilirsiniz. Şu evlilerin evliyken çalışmak zor tribini de anlamıyorum. Bekarken bütün işinizi başkası görüyorsa o sizin ayıbınız zaten. Evliliğiniz daha oturmamış çocuk diyorsunuz. Evliliğinizin oturmama sebebi de haftada 2 gün kayınpedere yemek yapmak değil, düzensiz çalışma saatleri. Evliliğinize düzen istiyorsanız karı koca iş değiştireceksiniz. Şansınıza gayet düzgün bir kayınpederiniz var. Elbette yapacaksın diyen bir tip olsa, kocanız da babam gelecek bizimle yaşayacak diye diretse görürdüm sizi. Bu durum elbette sonsuza dek sürmeyecek. Bunalmış olabilirsiniz ama genele baktığımızda haklı değilsiniz. Konuyu mirasa getirerek zaten iyice batırdınız

işte daha yeni bu olay.zaten pozitif ayrımcılık yapmalı baba.yapmazsa anlamazsa o zaman iyilikleri haketmiyor da yazdım ya .sağlığında bile satıp verebilir bakan kişilere.vermeyip diğer evlatlarım da kıymetli diyene ben de acımam.hem tek bir emek vermeyip hem de kanunen herşeyin yarısına konmak zaten adil değil.ama belki bu adam evlenecek 2 aya.belki başka çözüm bulunacak.henüz bir şey belli değil.konu sahibi erken öten horoz gibi olmuş.zaten kimse ona yıllarca bu adama bak demiyor.
Yeni? 6 ay olmuş ama. Kadın evlenir evlenmez ağır hastayla ilgilenmişler, kaynana vefat edeli aylar olmuş. Artık normale dönülmesi gerekiyor. Daha yeni evli , evlendiğini idrak edememiş. Ceycey ister kızın ister kırılın, kimse kimsenin anasına babasına aylarca üzülemez. Kadını sevişmekten falan vuruyorlar, kocasıyla sevişmeyip kimle sevişecek ya. Ben konu sahibinin yerine pişman oldum şu an herşeyi evliliğe saklamış, aylarca da idare etmiş ama şimdi de gık dese yine suç. Konu sahibi zaten kayınbabaya tek laf dememiş, eşine ve kaynına sitemi var, neden vay vicdonsız moduna girildi onu çok anlamadım. Mirası yiyecek oğlu vayy moduna girmesi haddi değil ama içten içe sinir olması insani.

ben evde hiç ütü yapmam eşiminkileri hep ütücüye veririm.tavrım nettir.arada söylense de vazgeçmiyorum almıyorum o sorumluluğu.konu sahibi de net olsun o zaman.eşine yemekleri fazla yapayım sen de bırak babana ısıtsın yesin.haftada bir gün de gelip biz de yesin .sen de evine uğra arada bir sorunu var mı bak gel desin.demiyor hiçbirini anca söyleniyor burada.işini sevmeyen çocuklara devamlı söylenen ama istifa da etmeyen öğretmenler gibi aynı.ya da başka sevmeyerek iş yapan meslektekiler gibi.
Aynı şeyi defalarca yazdım ceycey . Aynen bu cümleleri kuracak . Çok basit yani çözüm aslında . Yemeğe birgün çağırir cumartsi geldi mi yemekleri yolla yanında pazar çağırma hafta içi de eşi gitsin baksın babasına çok basit yani çözmek

eşine söylese ya buraya yazdıklarını.yemekleri evine bırakalım evinde yesin dese ya.hem ağırlayıp hem de söyleniyor.en sevmediğim iş.
Açık yüreklilikle konuşsun diğer kardeşler de elini taşın altına koysun diye. Ben olsam söylerdim kartları kapalı oyna sürekli bir plan program nereye kadar. Ben de kv ye baktım bir süre sonra açıkça söyledim ve işi çözdük.

Çok vicdansiz ve bencil bir insansiniz.
adam burası oğlumun evi diye yayılmıyormuş ki.yemek saatinde gelip yiyip çayını da içer içmez hemen kalkıyormuş.hergünd e gelmiyormuş ayrıca.yani aslında adam da bu durumdan memnun değil o da utana sıkıla geliyor.şu an evlense bak eşi yeni öldü kadın peşine düştü diyecekler bu seferde.adam ne yapsın?

Son düzenleme:
Yeni? 6 ay olmuş ama. Kadın evlenir evlenmez ağır hastayla ilgilenmişler, kaynana vefat edeli aylar olmuş. Artık normale dönülmesi gerekiyor. Daha yeni evli , evlendiğini idrak edememiş. Ceycey ister kızın ister kırılın, kimse kimsenin anasına babasına aylarca üzülemez. Kadını sevişmekten falan vuruyorlar, kocasıyla sevişmeyip kimle sevişecek ya. Ben konu sahibinin yerine pişman oldum şu an herşeyi evliliğe saklamış, aylarca da idare etmiş ama şimdi de gık dese yine suç. Konu sahibi zaten kayınbabaya tek laf dememiş, eşine ve kaynına sitemi var, neden vay vicdonsız moduna girildi onu çok anlamadım. Mirası yiyecek oğlu vayy moduna girmesi haddi değil ama içten içe sinir olması insani.
net olsun o zaman.yemek göndereceğim ama evinde yesin desin.haftada bir günden fazla bend e yemesin desin.neden diyemiyor?asıl sorun orada işte.burada dedikodu yaparak ne çözülüyor?hiç bir şey

önceki yorumlarda da konuş kocanla da böyle düşündüğünü görüp boşasın seni diyenler oldu vb. e konuş konuş karşı taraf anlamıyor boşasın beni bende kurtulayım o da demi
Bir söz var ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Adam ne yapsın babasına gelme mi desin? Eğer bu kadar çaresiz kaldiysanız bu kadar hiç istemiyorsanız ama eşiniz kesinlikle böyle olacak diyorsa o zaman diyardan gidin yapacak bişey yok. Hem isteme hem konuş olmuyor.

Evet valla söylesin yani istemiyorsan istemiyorsundur. Bir şeyi zorla oldurmaya calsiip sonra ben şunu yaptım bunu yaptım istemiyorum bunaldım deyince zaten bunun manası da değeri de yok niye zorluyor anlamadım . Onu daha yapmaya zorluyorsa da bırakip gidersin yani
Aslında dünden beri bunu yazıyoruz fakat yoruma yorum yapılıp bambaşka bir hale getiriliyor
Insana istemediği bir şeyi yapamak eziyettir iskencedir...adama melek olsa gize batar dedim dün
Illa ne olucak bak deniyor ve eşinin öyle yada böyle bu duruma bir çare bulması gerekiyor dedim
Yoksa evliliği yuvası bizulucak dedim fakat farklı farklı alıntılar yapılır vicdansız doğru okudun mu tada sacmaladinlar dendi

bu benim ilk hesabım ve ilk konumdu ama açtığıma pişman oldum son konum olacak çünkü kimse benim yaptıklarımı görmek istemiyor. anlatıyorum aynı şeyi defalarca başımın üstünde taşıdım diyorum yine anlatamıyorum

Katip valla sayfalardir savunuyorum ama artık bı yerden sonra yaşadıklarımız da tercih . Açık açık söyleyecek bneim bu şekilde devam ettirecek halim de enerjim de yok arkadaşım . Benden bu kadar diye . Onu da yapmıyor . Kocası zaten bu kadarını da anlamıyorsa ayrılırsa ayrılsın yani . Bunlar tutturdu düzeni üç ay görümce beş ay sende kalsina gidecek yakında mevzu o zamanda anca uzaktan söylenir konu sahibi

Adam icinde Zor ama calisan bir insanin misafire hazirlanir gibi yemek yapmasida kolay degil, hemde haftada bi kac gun..ben sana hak verdim neyse ki lacka bir degilmis ama yinede zor ve yorucu..iste erkekte olsa herkes her isi bilse ne iyi olur… boyle kimsenin sirtinda yuk olmazlar.. elleri ayaklari tutuyorsa bi corba basit kahvaltilik vs hazirlayabilsin. Kimse pasta borek acsin demiyor erkeklere, ki yapabilen onu yapsin ama en azindan kendini doyursun..

Yukarda okudum sanirim yemek
Yapip buzdolabina vs atin daha kolay olabilir

bu benim ilk hesabım ve ilk konumdu ama açtığıma pişman oldum son konum olacak çünkü kimse benim yaptıklarımı görmek istemiyor. anlatıyorum aynı şeyi defalarca başımın üstünde taşıdım diyorum yine anlatamıyorum
Bence konunu kapattır para göz miras düşkünü demek niyet buymuş durumuna düşmüşün dahada üzülme Mune yi etiket yap ve kapansın konun

önceki yorumlarda da konuş kocanla da böyle düşündüğünü görüp boşasın seni diyenler oldu vb. e konuş konuş karşı taraf anlamıyor boşasın beni bende kurtulayım o da demi
Ne alaka bu yüzden bosayacak adam zaten yaramaz sana. Sen üzerine düşeni yap eşin görüyor değil mi? ama açıkça da soyle bazı günler de kızı alsın. Ya da kızı gitsin evine yemek koysun. Diğer oğlan bir şey yapsın. Senin kp görüyor bunları o da farkındadir. Senin değerini bilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X