kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kendi adıma cevap vereyim işte yazınca da kendini övüyorsun diyorlar öyle anlıyorlar ama mecbur anlatıcam işte...
ben eş ailesiyle görüşmüyorum uzak duruyorum yani gerektiğinde yapmam gereken birşey olursa üstüme düşeni yapacak kadar görüşüyorum diyelim... çok yatılı misafirde sevmem kalabalıkta sevmem ...

kayınpederim merkeze 2 saat uzaklıkta oturuyor hastalanmış hastane işi varmış eşim ona randevu alıyordu telde o zaman öğrendim
niye haber vermiyorsun baban geliyormuş dedim yok gelip işlerini halledip gidecek ondan haber vermedim dedi

dedim erhan saçmalama çok ayıp öyle şeymi olur burada oğlunun evi varken, aradım geçmiş olsun işin varmış erhan seni alır hastanede işinizi halledersiniz aç gelmen gerekir tahlil için sonra doğru bize gelirsiniz ayıp öyle geri seni göndermem dedim
3 gece bizde yatılı kaldı

ölmedim elime de yapışmadı. vicdan meseleside değil bu olması gereken şey .

babanemde rahatsızdı 1 hafta yatılı kaldı bizde eşim götürdü hastaneye herşeyiyle ilgilendi

konu sahibi ,annesi tedavi oluyordu 1 sene düğünü erteledim fedakarlık yaptım diyen konu sahibi vicdandan değil de sırf evlenmiş olmak için bunu yapmış. kadın ölsün mü heralde tedavi olacak laf mı şimdi fedakarlık yapmışmış hayatını bahşetmiş lutfetmiş... madem öyle kanser tedavisi gören 4 senedir mücadele veren aileye gelin olmasaydı o zaman.

sizler kendi çevrenize göre yorumluyorsunuz bu konudaki kayınbaba iyi biri
Aynı şey değil. Siz zaten normal hayatta bile mesafe koymuşsunuz.

Aynı şey değil. Siz zaten normal hayatta bile mesafe koymuşsunuz.
hanımefendi hanginiz eş ailesini evinizde ağırlıyorsunuz ki denilen yoruma göre yazdım :deli:yapmamız gerekeni yapmalıyız diye de ekledim yani aynı şey başıma gelse yaparım o yüzden buraya öyle yazıyorum

Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
yani eşimizin ebeveyninin ölmesini diliyorsunuz
ve kendinizi samimi buluyorsunuz

korkunç... ben bunu kimseye dileyemem
mesela size konu sahibinin eşini anlayacak dert versin diyemem allah korusun

hanımefendi hanginiz eş ailesini evinizde ağırlıyorsunuz ki denilen yoruma göre yazdım :deli:yapmamız gerekeni yapmalıyız diye de ekledim yani aynı şey başıma gelse yaparım o yüzden buraya öyle yazıyorum
Siz iyiyken görüşmüyorsunuz ki hasta iken mi yapacaksınız. Sağlıklı hallerine katlanamayan bu durumda ne yapar bilemedim.

Yani yaptığınız olağan üstü bir durum değil hatta çok saçma. Görüşmediğin insanları 3 gün evde ağırlamak falan bilemedim. Biraz daha inanılır cümleler mi kursanız acaba?

yani eşimizin ebeveyninin ölmesini diliyorsunuz
ve kendinizi samimi buluyorsunuz

korkunç... ben bunu kimseye dileyemem
mesela size konu sahibinin eşini anlayacak dert versin diyemem allah korusun
Ölünceye dek sorumluluk almasını diliyorum

Siz iyiyken görüşmüyorsunuz ki hasta iken mi yapacaksınız. Sağlıklı hallerine katlanamayan bu durumda ne yapar bilemedim.

Yani yaptığınız olağan üstü bir durum değil hatta çok saçma. Görüşmediğin insanları 3 gün evde ağırlamak falan bilemedim. Biraz daha inanılır cümleler mi kursanız acaba?
inandırmak zorunda değilim ama isterseniz eşim arasın doğrulasın ? :KK70:

kim ölünceye dek , sorumluluk dediğiniz haftada 1-2 gün yapılan yemeği paylaşmak mı
ölene kadar her gün istediğiniz kişiye yemek yapıp göndereyim yemekten korkmam :KK70:
Size kolay gelebilir ama herkes sorumluluğu kabul etme mecburiyetinde değil ,sırf koca pasif diye ve kadını düşünmüyorsa ve kadın mutsuz ise ,siz mutlu olduğunuz için empati yeteneğiniz yok sırf kendinize göre yorumluyorsunuz

Bu arada benim kayınpederim bu durumda olsa benim açımdan hiç sıkıntı olmaz .Ben 42 yaşına gelmiş zaten evinde iki çocuğu olan ,hergün iş çıkışı eve koşa koşa gelmek zorunda olan birisiyim.Üstelik seveyim /sevmeyeyim ben o insanların ekmeğini yedim,suyunu içtim. Ama samimi olarak söylüyorum (konu gerçekse) aynı durumda olsam evliliği erteleyen en başta ben olurdum."Biz 4 yıldır birlikteydik..annen artık bakıma ihtiyaç duyulacak evreye gelene kadar neden benimle evlenmek istemedin ?" derdim. Adamın annesi bir gecede kalp krizi geçirmemiş ..aşama aşama ilerleyen bir hastalığı vardı ,hayatını kaybedeceği aşamaya gelince nasıl aklı annesinde babasında kalmadan bu kızla evlenme tantanasına girebilmiş(eşyası ,istemesi ,yaptılarsa düğünü evlilik hazırlığı çok vakit alan bir süreç) Dediğim gibi ben evden işe işten eve geldiğim bir evredeyim ama yeni evliyken işten eve gelip üstümü değiştirip arkadaşlarıma geçtiğim de olurdu ,eşimle konsere sinemaya gittiğimiz de olurdu..3/4 aile bir evde toplanıp yiyip içtiğimiz büyük sofralar kurduğumu da olurdu.Eve sabaha karşı gider 2 saat uyku ile işe geçerdik.Ama bu durumda zaten adam babası olsun olmasın saydıklarımı yapmak istemeyecek.Konu sahibi resmen bile bile sıkıntılı bir sürecin içine kendisi girmiş
ben araları bozulmasın diye sabret idare et yavaş yavaş alışacak size ,kayınpederin elini uzatıp kolunu kaptırdığın biri değil, siz eliniz dolu gidersiniz dolaba yemek koyarsınız arada çağırırsınız ateş düştüğü yeri yakar vs dedim de

yok ya vazgeçtim konuşsun eşiyle yoruldum yapamıyorum desin, mesai saatini ayarla sen ilgilen desin. aynen böyle desin en doğrusu bu olacak herkes için ...

kocasının kendisini kullandığını düşünüyorsa da kendisi konuşacak artık o durumu ne şikayeti varsa. insanlar konuşa konuşa anlaşır konuşsun madem.

kendi vicdanınız bu kadar rahatsa , vicdansız denilen yorumlara neden içerliyorsunuz hanımlar ? sizin şahsınıza hakaret edilmiş gibi aslında biz vicdansızmışız gibi göstererek kendini rahatlatmaya çalışmalar falan
burada en iyi insan benim ödülü mü var ?

Aynen bende olan şeyi yazdım tekrar yazayım bir kaç sayfa önce yaşlı ne olucak gelirse ne olucak vay halimize gibi yazıldığı için ve tekrar yazıyorum genel yorum yazdım yoksa bende suandan bahsettim
Ha bide insan etrafında gördüklerini de yoruma katıyor böyle giderse gelir gelicek gibi hanı laf lafı acıyor
Ben böyle yorum yaparım belki yaşadıklarımdan kaynaklı belki başkasının başına böyle şey gelmez o farklı bakar düşüncesi farklıdır
geleceği görecek gücümüz kimsede yok fakat bazen gidişatta öyledir
yok siz olan seyi yazmadiniz. once gitsin 1 ay da baskasinda kalsin dediniz ama adam zaten kimsede kalmiyor. sonra da boyle giderse temelli yerlesir dediniz. benim aile baglarim kuvvetli degildir ama ben bile bunu tolere edebilirim haftanin 2-3 gunu yemegi yiyip gidiyormus. buradan temelli size yerlesir cikarimini yapmak olan seyi konusmak degil.

yorumlarini bildigim bir uyesiniz bence simdi burada kendinizi hakli cikarmak icin lafi bu sekilde cevirmeyin. hakli haksiz cikacak bir sey yok herkesin kendi fikri ama dediginiz seye demedim derseniz komik olursunuz. olani konusmak gerek konularda.

Size kolay gelebilir ama herkes sorumluluğu kabul etme mecburiyetinde değil ,sırf koca pasif diye ve kadını düşünmüyorsa ve kadın mutsuz ise ,siz mutlu olduğunuz için empati yeteneğiniz yok sırf kendinize göre yorumluyorsunuz
kime göre neye göre empati
ben kendimi ebeveynini yeni kaybetmiş adamın yerine koyarak empati yapma hakkımı kullanırım bana o daha öncelik geliyor
kocasıyla sorunu varsa konuşacak konu sahibi artık bir zahmet bu kadar basit...

kime göre neye göre empati
ben kendimi ebeveynini yeni kaybetmiş adamın yerine koyarak empati yapma hakkımı kullanırım bana o daha öncelik geliyor
kocasıyla sorunu varsa konuşacak konu sahibi artık bir zahmet bu kadar basit...
Onun için zaten buraya konu açmış ,başkalarının övünme hikayelerini okumak için değil

Ay nekadar ajitasyon yaptınız yaw
Adam geline yemeğe gidincede o eve dönüyor, gelince boğazı düğümlenmiyor mu
Yarin birgün evlense yeni eşini eski eşinin evine getirecek ozaman o hatıralar boğazını düğümlenmeyecek kesin
Bu konuyu çok dert ettiniz, çevrenizde eşi vefat etmiş birileri illaki vardır, sık sık yemeğe çağırında içinizde bu merhamet bir işe yarasın

Ajitasyon ?

Adamın annesi vefat eden. Kayınpederden önce ebeveynini kaybeden konu sahibinin açısından baktım konuya.

Herhangi bir insanın oğlunun , kızının evinde geçirdiği 1-2 saatin , yediği yemeğin göze batması bana normal gelmiyor.

Evladının evinde hor görülen veya anne babasının evinde hor görülen insanların ihtiyacı çevredeki insanların evinde yemek yeme isteği olmuyor; oradaki ihtiyaç başka.

Merhamet sadece belli kişilere verilmiyor. Siz de kullanabilirsiniz.

Bu arada benim kayınpederim bu durumda olsa benim açımdan hiç sıkıntı olmaz .Ben 42 yaşına gelmiş zaten evinde iki çocuğu olan ,hergün iş çıkışı eve koşa koşa gelmek zorunda olan birisiyim.Üstelik seveyim /sevmeyeyim ben o insanların ekmeğini yedim,suyunu içtim. Ama samimi olarak söylüyorum (konu gerçekse) aynı durumda olsam evliliği erteleyen en başta ben olurdum."Biz 4 yıldır birlikteydik..annen artık bakıma ihtiyaç duyulacak evreye gelene kadar neden benimle evlenmek istemedin ?" derdim. Adamın annesi bir gecede kalp krizi geçirmemiş ..aşama aşama ilerleyen bir hastalığı vardı ,hayatını kaybedeceği aşamaya gelince nasıl aklı annesinde babasında kalmadan bu kızla evlenme tantanasına girebilmiş(eşyası ,istemesi ,yaptılarsa düğünü evlilik hazırlığı çok vakit alan bir süreç) Dediğim gibi ben evden işe işten eve geldiğim bir evredeyim ama yeni evliyken işten eve gelip üstümü değiştirip arkadaşlarıma geçtiğim de olurdu ,eşimle konsere sinemaya gittiğimiz de olurdu..3/4 aile bir evde toplanıp yiyip içtiğimiz büyük sofralar kurduğumu da olurdu.Eve sabaha karşı gider 2 saat uyku ile işe geçerdik.Ama bu durumda zaten adam babası olsun olmasın saydıklarımı yapmak istemeyecek.Konu sahibi resmen bile bile sıkıntılı bir sürecin içine kendisi girmiş
aynı düşüncedeyim...

Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
Resmen beddua ediyorsunuz. Bence bunun yerine vicdan meselesi yapanların karşılarına hep kendi gibi kişilerler çıkmasını diliyorum deseniz daha yerinde olur. Hem bu da sizin için beddua niyetiyle olmuş olabilir ama en azından bizim için beddua olmuş olmaz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X