kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuda birinin birine bakması yok. Forumda yazdığınız yoruma uygun konu illa ki vardır , yalnız o konu bu konu değil.
Bu nasıl yorum şimdi ne demek o konu bu konu değil demek illaki başka konu vardır derken yorum yapmayın demek istediniz galiba

Sizde konuya yorum yapın o zaman herkes nereye ne yazar nasıl yorum yapar üstünüze vazife edinmeyin

O konuyla ilgili açıklama yaptım nasıl yazarım yada hangi yoruma karşı o yorumu yazdigimi bilmeden alıntı yapıp bu tarz yazmanız hoş değil b
beğendiğiniz yorum varsa size uyan ne güzel size ters gelen yorum varsa bilmeden etmeden alıntı alıp ne yapmaya calistinizsa bu tarz uslupsuzca yazmanız doğru değil

benim gelecegi gorme gucum yok o yuzden su an yazilana gore yorum yapiyorum. yemek saatine kadar bankta oturup bekleyen, oglu yokken yemege de gelmeyen adamin temelli yerlesecegini de dusunmedim. temelli yerlesme konusu olsa ben de konu sahibine haklisin yerlesmesin derdim. su an olan seyi konusuyorum.

konu sahibi adam yemeği yedikten sonra gidiyor demişsiniz. ölen anneniz arkada kalan babanız olsa yine böyle sayacak mıydınız günleri. eşinizin babası ve belli ki hala düzen oturtamamış.er geç bi yol bulunacak. yaptığınız fazladan 1 tabak yemek nolucak yani. öyle bir yazmışsınız ki ben de haftanın 2-3 günü sizde kalıyor sandım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. gerçi burda babası ölen eşinin annesini 1 aylığına eve almak istemeyen kocayı haklı bulan kadınlar gördü bu gözler. o nedenle muhtemelen destek bulursunuz

birde ömür boyu bakmak diyorlar

Baba oğulun birbirine destek olmaya ihtiyaç duyabileceği nedense bazı insanların aklına dahi gelmiyor.

Oğul babasına gitsin evinde destek olsun istiyorlar. Baba oğul o evin hangi köşesine baksalar boğazları düğümleniyor belki de , bu göz ardı ediliyor.

Gelip geçici bir durum sürekliliği yok konu sahibinin konusu ile kıyaslaman komik

Ben de böyle düşünüyorum , yok kayınbaba yok elti yok kayın.. Az dürüst olsun, ben istemiyorum bu kadar desin, derdini doğru düzgün anlatsın. Belki o zaman bu kadar kavga dövüş olmaz. Açık konuşuyorum , ben bu şartlarda boşanırdım. Kimseye çıkıp tek laf edemeyen, gücü anca bana yeten herifle işim olmaz, derdim haftada 3 gün yemeğe gelen kayınbaba olmaz yani kesinlikle, benden ömürlük tükenmez fedakarlıklar bekleyip nefes dahi aldırmayan, hayat mayat bırakmayan kocayla sorunum olur.

Ben ki sevmem böyle işleri ama 2 gün yemek yiyip kalkıp giden insandan da rahatsız olmak çok vicdansız geliyor

ya elti yapsa ne yapmasa ne eltisinin yapmadığı günler o yapmıyor diye konu sahibine yüklenmiyor ki...
insan babasını haftada 1-2 gün ebeveyni ölünce yemeğe de alamayacaksa !

Evlenince erkeklerin değil aile fertlerinin evlerine gelmesi , eve misafir çağırması bile sorun oluyor forumdaki konulara göre. Kadına sormadan adam hangi hadle "buyrun gelin" der tartışması çıkıyor. Kadınlar kendi arkadaşlarını çağırırken de kocalarına soruyor mu acaba ? Siz soruyor musunuz diyen olursa ; kadın kendi kararlarını veremiyor mu , kocasından izin mi almalı ? deniyor.

Sonrada çifte standart vb den bahsediliyor.

Ben kayinpederin konu sahibinin eşine gelmesini sadece yemek yemek olarak düşünmedim açıkçası. Bu yas sürecinde yalnız kalmamak olarak değerlendirdim. Bu hep böyle devam edecek dese konu sahibi ya da 6 aydır değil de 2 senedir böyle devam ediyor deseydi ben de dahil bircok üye daha farklı yazardik. Ama şuan bunlar farazi. Zaten dediğim gibi konu sahibinin endişesi hep böyle mi olacak minvalinde olsa yine anlayışla karsilardim dedim. Ama şu aşamada şuan henüz yas sureci var ve altı aylık bir durum. Ayrıca diğer evlat vicdan sahibi değilse görümce ve konu sahibinin eşi vicdan sahibiyse doğal olarak sorumluluk ikisi arasında paylaşılacaktır. Konu sahibi elbette kayınpedere bakmak zorunda değil. Ama dikkat ederseniz kendisi konuyu yazarken ya da yorumun birinde kendi ailemi de düşünüyorum yarın öbür gün bende aynı durumda olursam gibi bir cümle kurmuştu. E insan kendi ailesi için tolerans tanıyacagi şeye eşinin ailesi olarak da tolerans tanımalı diye düşünüyorum.

Aynen bende olan şeyi yazdım tekrar yazayım bir kaç sayfa önce yaşlı ne olucak gelirse ne olucak vay halimize gibi yazıldığı için ve tekrar yazıyorum genel yorum yazdım yoksa bende suandan bahsettim
Ha bide insan etrafında gördüklerini de yoruma katıyor böyle giderse gelir gelicek gibi hanı laf lafı acıyor
Ben böyle yorum yaparım belki yaşadıklarımdan kaynaklı belki başkasının başına böyle şey gelmez o farklı bakar düşüncesi farklıdır
geleceği görecek gücümüz kimsede yok fakat bazen gidişatta öyledir

gülücek dalga geçicek bir sey yok çoğu yerde senle hem fikirken burda ayrı olduk diye gülme emojileri koymak yada hafife almak ne derece doğru bilmiyorum neyse
niye üstünüze alındınız ? konuya ve görüşlere göre yorumlarım, kişileri baz almam. her konuda herkesle hemfikir olamayız sonuçta...

konuda ömürlük bela olacak bir kayınbaba yok ona gülüyorum. bela olacak kişi böyle yapmaz,insan sınırını çizmeyi bilmiyorsa kendisine birini bela eder. o noktaya gelirse en başta ben konu sahibine böyle olmaz sen sınırını koru kendini ezdirme derim zaten

bi de yeni evli olunca noluyor onu anlamadım. yemek yerken masada mı sevişiyor yeni evliler de kayın pederin masada olması rahatsızlık veriyor orda bağlantı kuramadım

Bu konuda "birinin birine bakması" yer almamakta. Yaptığınız yorumun bu konuyla direkt bir bağı bulunmuyor.

Ay nekadar ajitasyon yaptınız yaw
Adam geline yemeğe gidincede o eve dönüyor, gelince boğazı düğümlenmiyor mu
Yarin birgün evlense yeni eşini eski eşinin evine getirecek ozaman o hatıralar boğazını düğümlenmeyecek kesin
Bu konuyu çok dert ettiniz, çevrenizde eşi vefat etmiş birileri illaki vardır, sık sık yemeğe çağırında içinizde bu merhamet bir işe yarasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…