kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu anlamayacak ne var kayın babanın sorumluluğunu almak istemiyorum diyor onun yüzünden mutsuzum diyor ,evlenirken imzamı atmış hergün kayın babaya yemek yapacağım diye

Degil mi ama bunu anlamayacak ne var cok haklisiniz. Benim anlamamis olmami gerizekaliligima verin ama siz muhtesem anlama kabiliyetinizle hemen olayi cozmussunuz. Beni aydinlattiginiz icin cok tesekkur ederim.

Bir de konuda tek sinirlendigim nokta şu sorsan kaçının evine kayinailesi bir gün arayla geliyor de hiç kimse agirlamiyor . Başkasına gelince aa sen çok kötü ve vicdansızsin . Çok vicdanlı toplumumuz hep başkasına vicdan yaptırma peşinde
Valla kır papatyası sekiz senedir kayınpederden çektiklerimizi şuraya yazsam bir daha görüşme derler. O kadar da net diyorum. Karşımdaki insna böyle ince fikirli bir insan olsaydı keşke diyorum. Hassas ince fikirli insanları incitmemek lazım. İyi bir kayınaileye düşmüş insanları incitmemeli diyorum ben de yaşadıklarımı bildiğim için

Ben eşimin ailesi geldiğinde ilk gün yemekte özeniyorum esktra. Sonrasında kendimize ne pişiriyorsam iki kişi fazla olacak şekilde yapıyorum. Evde de kasmıyorum hiç kendimi. Dışarı çıkacaksam çıkıyorum, yatıp uzanmak istiyorsam odama geçiyorum, onlar geldi diye diken üstünde olmuyorum yani. Bazı eş aileleri zor oluyor evet ama burada öyle bir durumda da yok, kendi halinde bir kayınpeder. Misafir de misafir denecek birşey yok ortada.

Ayrıca konudaki eş vardiyalı çalıştığı, sürekli bir gün aşırı gelme durumu da olmuyormuş. Böyle vahim, ağır bir yük altında falan değil. Bir olaya nereden nasıl baktığımız, bakmak istediğimiz önemli burada sanırım.

Bir de konuda tek sinirlendigim nokta şu sorsan kaçının evine kayinailesi bir gün arayla geliyor de hiç kimse agirlamiyor . Başkasına gelince aa sen çok kötü ve vicdansızsin . Çok vicdanlı toplumumuz hep başkasına vicdan yaptırma peşinde
Ben konu sahibine de tamamen haklı diyemiyorum, ama kaç tanemiz kayın aile ile eve çivilenmişken sosyal medyada elti ile kaynın tatilde bacak selfisini görüp kıskanmayız? Kaç tanemiz bunun karşısında tırım tırım bilenmeyecek kadar yüce gönüllüdür? Sanırım cehenneme yalnız biz gidicez . 😗

Ama konu kayinpederin eve sürekli gelmesi değil ki sadece. Ortada eşi vefat etmiş ve henüz yas sürecinde olan birileri var. Bu durumda yemeğe gelen kayınpeder ile ortada sorun yokken haftada iki gorevmis gibi yemeğe gelen kayinpeder arasında fark yok mu cidden?
Ben kendi adıma eşimin ailesi haftada iki gün yemeğe gelsin istemem. Ve sorun da cikartirim muhtemelen sürekli bir hal alirsa (ortada ekstrem bir durum yoksa)
Açıkçası öyle çok çok yapıcı, pembe gözlükleri olan biri değilim yani.

Konu sahibine yipranmislik, yorulmusluk konusunda hak veririm. İleride hep böyle mi olacak diye endişelense hak veririm. Ama yeni evlilik, cicim ayı, zevk vs konusunu aklım da kalbim de vicdanım da kabul etmiyor. Bazı yorumları okuyunca çok şaşırdım.

Benim aklımdan da siz geçiyorsunuz. Sanırım kayınbabanizla yaşayan biri olarak bu yorumları yapiyorsunuz. Aslında sanırım mesele çevrede de aynı şeyleri görmek . Benim annanemin de yedi çocuğu var . Sırayla üç çocuk ona baktı . Bir dediği iki edilmeden ananem bu duruma zamanla o kadar alıştı ki (iki maaşı var bu arada gittiği evi resmen ihya ediyor) saygıdan kimse birşey demedigi için zamanla gittiği evin sahibi kendisi olduğunu düşündü . Şimdi yanında sürekli adam istiyor. Çocuklar artık çok bunaldi mesele annenin parası ,yardımı değil işte. Yasliyla yaşiyan ya da sürekli ağırlayan bilir çok çok daha fazla sıkıntı oluyor . Şimdi herkes o kadar bunaldı ki bir teyzemin yanınds ve teyzem ağır depresyonda . Aynı şeyleri eşimin ailesinde büyükannesi için yaşandı. Benim babannemde de aynı durum var. Yaşlılar alıştıkları düzenleri bırakamıyor değişmesin istiyorlar. O yüzden bir düzenin kurulması gerekiyor . Evlatların ortak sorumluluk alması gerekiyor . Allah kimseye böyle bir sınav vermesin sanırım sinanmayinca konuşmakta kolay oluyor .

Bazı yaşlılar gerçekten çekilmez oluyor tamam ama herkes bir değil, anlaşılmayan bu.
Her erkeği kocası gibi totosunu devirip yatıyor zanneden kadın "yaa kocası o kadar da iş yapmıyordur" diyor, evde babaanne, anneanne derdi çeken kayınpeder eve yapışıp kalacak sanıyor, eşinin ailesini sevmeyen ıyy kayınpeder diyor.
Ama bu konuda bu durumların hiçbiri yok.

Benim anneannem vefat edene kadar 12 sene bizimle yaşadı, gayet yaşamış bir insan olarak konuşuyorum ben mesela ve sizin ya da başka üyelerinki gibi çileli anılarımız yok. Çok da güzeldi çocukluğum.
Babam bir gün olsun of demedi, çok severdi ve çok iyi anlaşırdı anneannemle.
Anneannemin maaşı falan da yoktu, bize maddi bir faydası yoktu yani.
Anneannem yaşlı ve yorulmasın diye bizim bakıcımız da vardı her zaman. Bize baktığı için katlanılmadı(!) yani kendisine. Bakıcının başında durmuş oluyordu sadece.
Annem babam çok zengin insanlar da değiller. Standart geçinen insanlar.
Evde birinin olması her zaman yük, eziyet değil yani.

Ha ben kendi babam da gelsin bizimle yaşasın istemem şu an. Kendisi de istemez zaten.
Bu konuda da bunu isteyen bir baba yok ki.
Ya şöyle olursa korkusuyla sürekli kılıç mı kuşanalım? Her travmamızla hayatı kendimize de eşlerimize de zindan mı edelim?
Adam bocalamıştır, ne yapacağını bilmiyordur bile şu an. Zamanla oturtur düzenini. Bugün çamaşır yıkayan adam yarın evi süpürmeye de başlar.

Ya kp artık misafir değildir ya. Ne yiyorlarsa ondan yiyecek ne içiyorlarsa ondan içecek gidecek. Ekstra ne zahmeti var anlamadım. Menemen yap beraber yiyin yorulduysan. Tam teşekküllü sofraya börek çöreklere gerek yok. Banyo mu yapacaksın, işin mi var siz oturun baba oğul ben işimi halledeyim bitti gitti. Adam hadsiz, patavatsız biri değilmiş. Ben üzüldüm amcaya. Babalara annelere verilen bir kap yemek iki saatlik muhabbet çok görülüyor. Bazen sorguluyorum çocuk yapmak bu devrin işi değil galiba artık.
kesinlikle... adamın zaten derdi yemek olsa hazır çorba makarna kendisi halleder ,iftar saati gelene kadar aşağıda beklemez en önden gelir kurulur gece sonuna kadar oturur yer içer, adam belliki hakkında bu tarz olumsuz düşünülmesin diye epey uğraşmış ama anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az işte...
eminim kayınpederi kanser tedavisi gören karısına oturtup mantı açtırmamıştır neticede mutlaka evde bir işin ucundan tuta tuta öğrenmiştirde birşeyler...

ısrarla kocasının mesai saatleri,kadın kocasını göremiyor deyip duruyor bu kayınpederin suçu değil kocasıyla mesai saatlerini konuşacak çözecek bir zahmet onuda mı biz yapalım ,ne bekliyorlar anlamadım :KK70: buradan kayınpedere siz bakın diyorlar heralde kocasıyla da bizim konuşmamızı bekliyorlar enteresan

Bazı yaşlılar gerçekten çekilmez oluyor tamam ama herkes bir değil, anlaşılmayan bu.
Her erkeği kocası gibi totosunu devirip yatıyor zanneden kadın "yaa kocası o kadar da iş yapmıyordur" diyor, evde babaanne, anneanne derdi çeken kayınpeder eve yapışıp kalacak sanıyor, eşinin ailesini sevmeyen ıyy kayınpeder diyor.
Ama bu konuda bu durumların hiçbiri yok.

Benim anneannem vefat edene kadar 12 sene bizimle yaşadı, gayet yaşamış bir insan olarak konuşuyorum ben mesela ve sizin ya da başka üyelerinki gibi çileli anılarımız yok. Çok da güzeldi çocukluğum.
Babam bir gün olsun of demedi, çok severdi ve çok iyi anlaşırdı anneannemle.
Anneannemin maaşı falan da yoktu, bize maddi bir faydası yoktu yani.
Anneannem yaşlı ve yorulmasın diye bizim bakıcımız da vardı her zaman. Bize baktığı için katlanılmadı(!) yani kendisine. Bakıcının başında durmuş oluyordu sadece.
Annem babam çok zengin insanlar da değiller. Standart geçinen insanlar.
Evde birinin olması her zaman yük, eziyet değil yani.

Ha ben kendi babam da gelsin bizimle yaşasın istemem şu an. Kendisi de istemez zaten.
Bu konuda da bunu isteyen bir baba yok ki.
Ya şöyle olursa korkusuyla sürekli kılıç mı kuşanalım? Her travmamızla hayatı kendimize de eşlerimize de zindan mı edelim?
Adam bocalamıştır, ne yapacağını bilmiyordur bile şu an. Zamanla oturtur düzenini. Bugün çamaşır yıkayan adam yarın evi süpürmeye de başlar.
Aynen öyle çilek.
Bak benim kadar kayınpederden çeken azdır. Dört tane kötü kaynanaya beter. Neler yaptı neler bize. Ama işte ben burada kendi kayınpederime göre yorum yazmıyorum buradaki adam minnoş bir inşam kalkıp kalbini kendi deneyimimle kır diyemem. Dersem o zaman objektif olamam

Eminim ki burda gelsin ne olucak diyenlerin başına gelince bir hafta tahammulleri olmuyacak

Bi arkadas yazmış davulun sesi uzaktan hoş gelir
Aynen öyle

Arka sayfalar da yazdım tek kisinin üstüne bu sorumluluğu vermek doğru değil tabiki benim ailem dahi olsa eşinde istememe durumu var
Karşılıklı bıkkınlık vermeden herşey tatliyken güzel oluyor tadı kaçınca insana dünyayı versen istemez gerekirse yuvasını dağıtır yine istemez

Ben isterim bakmayı başkası derki bakarım ama sonuna kadar değil der bir başkası hiç bakmaz kişinin kendiyle ilgili bir şey herkes bir olmaz sabır işi zor islerdir

Burda es bunu ayarlamasi lazım tamam ama amca iyi hoş eziyeti yokmuş Iyide amca neden kendi demiyor çok kaldım bide kıza gideyim oğlana gideyim diye
Gitse bir ay uzaklassa bi rahatlara bir nefes alsa daha iyi değilmi
Elti gel demiyor yüz vermiyor ses çıkartmıyorsa konu sahibide.buna bileniyor sa zitlasiyorsa artık neyse konu sahibi de haklı o nasıl rahat rahat bunu dile getirme hakkı varsa ki eltiyle sorunu varsa bu olay dahada tetikler durumu

Bunu hepimiz yaparız kızlar evde yaşlı anne baba kimin olduğu önemli değil gelse illaki bir şeyden dolayı sıkınti çıkar
Diğerleri gezip tozarken birine sorumluluk yükleniyor sa illaki birin de susar birinde sabır der birinde ALLAH der birinde saygı der birinde alttan alır ama alttan fırtına fena gelir

Bir kişi de uzun süre kalmasi yerine iki ay iki ay kalsa çok daha iyi olur bunu hem kocanın hem amcanın düşünmesi gerekiyor

Tabiki yaşlılar bakılacak onlar bizim Atamiz hakları var ama insan oğlu da çiğ süt emmiş ben yapmazsam sen sen yapmazsan diğeri karşı gelir tek evlat benmiyim diye
Bunun hep olmuş olucakta maalesef

ben de diyorum neden bu kadar sinirlenip hararetle benim isimi soruyorlar 😂 yine birilerinin ufkunu genislettik.

bir de ben konu sahibinin mesajlarinda “evde oldugumuz her an kayinpeder bizde” gibi bir sey okumadim. o da hayal guclerinin urunu galiba. adam zaten oglu yokken gelmiyor muhtemelen, o da suc olmus. sevismelerine engel yani.

Eşi 3 vardiya çalışıyormuş. Vardiyanın birinde haftanın hiçbir akşamı evde değil zaten. Dolayısıyla babası da yok.
Diğer haftalar da 2 gün geliyormuş işte.
20 gün yemek yapan insanın tam kayınpederin geldiği 4-5 günde akşam yemeğini makarnayla geçiştirip dinlenesi geliyormuş ama kayınpederinin makarnaya alerjisi olduğu için yapamıyormuş :KK43:

galiba öyle yapmakta mantıklı ama çok hassas ve duygusal biri istenmediğini düşünüp tavır sergilerse ne yaparım bilmiyorum
E istemiyorsunuz zaten gerçeği öğrenmiş olur. Gurur yapar belki siz de rahatlıkla cici evliliğinizi yaşarsınız. Adamın size zararı yok, karışması yok haftada 3 gün yanınızda yemeğini yiyip evine gidiyor. Bu duruma dahi katlanamıyorsunuz. Bu arada eşinizi tebrik ediyorum çoğu kişi eşini dinleyip onu büyüten ailesini evine almıyor. O evinizde istemediğiniz kayınbabanız düzgün bir evlat yetiştirmiş.

kendi adıma cevap vereyim işte yazınca da kendini övüyorsun diyorlar öyle anlıyorlar ama mecbur anlatıcam işte...
ben eş ailesiyle görüşmüyorum uzak duruyorum yani gerektiğinde yapmam gereken birşey olursa üstüme düşeni yapacak kadar görüşüyorum diyelim... çok yatılı misafirde sevmem kalabalıkta sevmem ...

kayınpederim merkeze 2 saat uzaklıkta oturuyor hastalanmış hastane işi varmış eşim ona randevu alıyordu telde o zaman öğrendim
niye haber vermiyorsun baban geliyormuş dedim yok gelip işlerini halledip gidecek ondan haber vermedim dedi

dedim erhan saçmalama çok ayıp öyle şeymi olur burada oğlunun evi varken, aradım geçmiş olsun işin varmış erhan seni alır hastanede işinizi halledersiniz aç gelmen gerekir tahlil için sonra doğru bize gelirsiniz ayıp öyle geri seni göndermem dedim
3 gece bizde yatılı kaldı

ölmedim elime de yapışmadı. vicdan meseleside değil bu olması gereken şey .

babanemde rahatsızdı 1 hafta yatılı kaldı bizde eşim götürdü hastaneye herşeyiyle ilgilendi

konu sahibi ,annesi tedavi oluyordu 1 sene düğünü erteledim fedakarlık yaptım diyen konu sahibi vicdandan değil de sırf evlenmiş olmak için bunu yapmış. kadın ölsün mü heralde tedavi olacak laf mı şimdi fedakarlık yapmışmış hayatını bahşetmiş lutfetmiş... madem öyle kanser tedavisi gören 4 senedir mücadele veren aileye gelin olmasaydı o zaman.

sizler kendi çevrenize göre yorumluyorsunuz bu konudaki kayınbaba iyi biri

Eminim ki burda gelsin ne olucak diyenlerin başına gelince bir hafta tahammulleri olmuyacak

Bi arkadas yazmış davulun sesi uzaktan hoş gelir
Aynen öyle

Arka sayfalar da yazdım tek kisinin üstüne bu sorumluluğu vermek doğru değil tabiki benim ailem dahi olsa eşinde istememe durumu var
Karşılıklı bıkkınlık vermeden herşey tatliyken güzel oluyor tadı kaçınca insana dünyayı versen istemez gerekirse yuvasını dağıtır yine istemez

Ben isterim bakmayı başkası derki bakarım ama sonuna kadar değil der bir başkası hiç bakmaz kişinin kendiyle ilgili bir şey herkes bir olmaz sabır işi zor islerdir

Burda es bunu ayarlamasi lazım tamam ama amca iyi hoş eziyeti yokmuş Iyide amca neden kendi demiyor çok kaldım bide kıza gideyim oğlana gideyim diye
Gitse bir ay uzaklassa bi rahatlara bir nefes alsa daha iyi değilmi
Elti gel demiyor yüz vermiyor ses çıkartmıyorsa konu sahibide.buna bileniyor sa zitlasiyorsa artık neyse konu sahibi de haklı o nasıl rahat rahat bunu dile getirme hakkı varsa ki eltiyle sorunu varsa bu olay dahada tetikler durumu

Bunu hepimiz yaparız kızlar evde yaşlı anne baba kimin olduğu önemli değil gelse illaki bir şeyden dolayı sıkınti çıkar
Diğerleri gezip tozarken birine sorumluluk yükleniyor sa illaki birin de susar birinde sabır der birinde ALLAH der birinde saygı der birinde alttan alır ama alttan fırtına fena gelir

Bir kişi de uzun süre kalmasi yerine iki ay iki ay kalsa çok daha iyi olur bunu hem kocanın hem amcanın düşünmesi gerekiyor

Tabiki yaşlılar bakılacak onlar bizim Atamiz hakları var ama insan oğlu da çiğ süt emmiş ben yapmazsam sen sen yapmazsan diğeri karşı gelir tek evlat benmiyim diye
Bunun hep olmuş olucakta maalesef
siz herhalde konuyu okumadiniz. adam bir hafta gelmiyor, diger iki hafta da haftanin iki gunu geliyor. konu sahibinin yazdigi bu. yani kayinpederi nereye gitsin 1 ay? zaten kimsede 1 ay kalmiyor? zaten adam kimsede kalmiyor. 7.30 gibi yemek yiyoruz yemek yerken cayi koyuyorum 9da gidiyor yazmis konu sahibi.

Belki yatakta değilde evin muhtelif farklı yerlerinde sevişmek istiyor olabilirler
ma tabiki 9 olayı var bide :confused:
Sevişmekte, sevişmek kadın mutsuz ise sevişmekte ,istemez ne sevişmesi yahu çocuk dahi istemez önce evindeki kadın mutlu olsun ,demezler tabi önce koca sonra kayın peder onların mutluluğu önemli gerisi boş hikaye

Sevişmekte, sevişmek kadın mutsuz ise sevişmekten istemez ne sevişmesi yahu çocuk dahi istemez
Bence konu sahibinin kendi konusunu misafir gibi uzaktan takip ettiği bir konu için çok fazla kendini yorma..baksana A acinasibirgirl96 okuyup geçiyor kendi konusunu..hatta adminlerden konuyu kapatmalarını bile istemiyor ki buradaki hararetli tartışmayı çayını kahvesini eline alıp rahatça okuyabilsin🧐

Sevişmekte, sevişmek kadın mutsuz ise sevişmekte ,istemez ne sevişmesi yahu çocuk dahi istemez önce evindeki kadın mutlu olsun ,demezler tabi önce koca sonra kayın peder onların mutluluğu önemli gerisi boş hikaye
Sevişmek de sevişmek demissiniz. Ama konunun ilerleyen bölümlerinde sevisme konusu da sorun olarak gündeme gelmiş. Ben mi yanlış okudum 🙄

siz herhalde konuyu okumadiniz. adam bir hafta gelmiyor, diger iki hafta da haftanin iki gunu geliyor. konu sahibinin yazdigi bu. yani kayinpederi nereye gitsin 1 ay? zaten kimsede 1 ay kalmiyor? zaten adam kimsede kalmiyor. 7.30 gibi yemek yiyoruz yemek yerken cayi koyuyorum 9da gidiyor yazmis konu sahibi.
Yooo konuyu okudum fakat konu yorumlarla farklı bir yere geldi yaşlılara bakılmalı yada ne olucak canım gelsin vb.. ona karşılık genel olarak yorum yaptım
Ve zaten böyle olursa amcanın temelli gelmesi de yakındır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X