kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
of aynen elti insanlik yapmiyor diye siz de onunla itisin. aman birine yardimci olayim, acisini hafifleteyim demeyin. eltime gitmiyor bana da gelmesin diyin. yazik ya adam zaten yemegini yiyip gidiyormus, emin olun toparlaninca zaten bir duzene oturur. cok itici bir konu bu.

Konunun tüm derdi elti arkadaşlar 40 sayfa yorum yazılmış. Tüm sorun eltinin evine gitmemesi. Anlamadım ki normal yemek yeniyor bir tabak fazladan konacak. Artık ne yemek varsa. Anlamadım ki hiç mi yemek yenmiyor? Adam yiyip gidiyormuş zaten. Dert o değil işte. Dert eltime gitmiyor o. Adam da ağzı var dili yok, iftar saatine kadar dışarıda bankta oturan biriymiş yazık günah ya.
Bak bacım 40 sayfa okuyup anlamamissin hala diyoki eşim vardiyali calisiyo zaten akşamları çok az denk giyoruz benimde haftada 1 gün sadece pazar günü iznim var. Eşim ikimizinde evde olduğu her an babasını bize cairiyor .zaten haftada 1 iznim var dinlenemiyorum ,eşimle denk geldiğimiz hiç bir akşamda eşimle geciremiyorum ho kp var diyor . Zaten 6 bu şekilde geçmiş artık bıktım yoruldum diyor .umarım bu sefer anlarsin

Konunun tüm derdi elti arkadaşlar 40 sayfa yorum yazılmış. Tüm sorun eltinin evine gitmemesi. Anlamadım ki normal yemek yeniyor bir tabak fazladan konacak. Artık ne yemek varsa. Anlamadım ki hiç mi yemek yenmiyor? Adam yiyip gidiyormuş zaten. Dert o değil işte. Dert eltime gitmiyor o. Adam da ağzı var dili yok, iftar saatine kadar dışarıda bankta oturan biriymiş yazık günah ya.
aynen öyle konu sahibi kendisi dedi zaten eltim yemeğe almıyor sorumluluğu ben alıyormuş gibi hissediyorum diye ,halbuki kocası yapması gereken evlatlığı yapıyor olaya böyle bakması lazım kendi karınlarını doyurmak için ne yapıyorlarsa 1 tabak kayınpedere veriyor konu sahibi demlediği çayı bile iş olarak gören kadın zaten nefes alsa yorulur belliki fazla nazlı çıt kırıldım , elti haftanın 4 günü alsa daha mı iyi bu sefer altda kalmamak için kendisi yarış içinde olup daha çok yorulacak, meydan kendisinde işte buna sevinmeli , o yüzden verdiği 1 tabak bile çok makbule geçecek ama eltilik damarı öyle kabarmış ki bunu göremiyor.
kayınpeder kendilerine gelmese bile haftada 1 -2 gün yine yemek gönderecek aynı şey kap kacakla uğraşacağına gelsin yesin daha kolay yani...

Yalnız kinu shabinin hadtada 1 gün tatili var . Eside vatdiyali çalışıyor eşimle zaten az denk geliyoruz imdada kp oluyo ,hemde çok yoruluyorum diyo ayyy alın su konu shaibinin kp de siz bakın valla .
iyi de kayinpeder gelmese konu sahibinin calisma saatleri mi degisecek? yine 1 gun izni olacak. o zaman izin gununde gelmemesini ayarlasin, o temelli adami gonderme pesinde.

bir de bu esle basbasa kalma mevzusuna bir tek benim aklim ermiyor herhalde. ne oluyor yani hanimlar esinizle bas basa kalinca siz her an kucak kucaga mi duruyorsunuz, yemekten sonra yarim saat adam cay icip oyle gitse bu bu kadar mi sevisme suresinden kisaltiyor? cidden anlamadigim icin soruyorum. yemek saatine yakin gelip, yemegi yiyip cayi icip hemen giden adam bu ciftin ozel hayatinda ne gibi bir etki yapiyor olabilir?

iyi de kayinpeder gelmese konu sahibinin calisma saatleri mi degisecek? yine 1 gun izni olacak. o zaman izin gununde gelmemesini ayarlasin, o temelli adami gonderme pesinde.

bir de bu esle basbasa kalma mevzusuna bir tek benim aklim ermiyor herhalde. ne oluyor yani hanimlar esinizle bas basa kalinca siz her an kucak kucaga mi duruyorsunuz, yemekten sonra yarim saat adam cay icip oyle gitse bu bu kadar mi sevisme suresinden kisaltiyor? cidden anlamadigim icin soruyorum. yemek saatine yakin gelip, yemegi yiyip cayi icip hemen giden adam bu ciftin ozel hayatinda ne gibi bir etki yapiyor olabilir?
Kadın diyoki işlere yetisemiyorum dinlenemiyorum diyor niye anlamiyosun çok uzulduysen her aksma istem gelince sen agirla kp evinde . Siz haftada kaç gün çalışıyorsunuz çokerak ettim . Çünkü ben haftada 6 gün çalışırken bazen duş almaya vakit bile bilmiyordum. Haftada kaç gün calisiyorsunuz

İşte kp gelmeyince totosunu yatırıp dinlenecek ay yemek yapayım ay yemek bitti çay geldi ay meyve ay misafir derdi olmayacak poposunu yayacak ve dinlenecek , oteli mesajda hızlı yazmışım siz haftada kaç gün çalışıyorsunuz ?

Kadın diyoki işlere yetisemiyorum dinlenemiyorum diyor niye anlamiyosun çok uzulduysen her aksma istem gelince sen agirla kp evinde . Siz haftada kaç gün çalışıyorsunuz çokerak ettim . Çünkü ben haftada 6 gün çalışırken bazen duş almaya vakit bile bilmiyordum. Haftada kaç gün calisiyorsunuz
ben istedigim an calisiyorum. calismasam da olur. sizi de pek ilgilendirdigini zannetmiyorum benim calismamin. ben konu sahibinin butun mesajlarini okudum, tek derdi eltisinin cagirmamasi. yoksa bunu bu sekilde yazmazdi zaten.

ayrica seviyenizi kendinize uygun kisilere gosterin bana degil. al cok istiyorsan sen bak seklinde konusacaginiz kisi ben degilim.

Haklsıınız ama yoğun çalışma hayatında birde evde misaifr ağırlamak zorlayıcı oluyor vicdanımdan gram şüphem yok ben bu konuda rahatım çünkü en basitinden düğünümü 1 yıl erteleyecek kadar büyük fedakarlıklar yaptım bu süreçte eşimle ağlayıp yas tuttum psikolojisi çökük baba oğulu kendine getirmek için neler yaptım ama altı ayın sonunda artık yorulduğumu ve bu evliliğin mutsuz ilerlemesini istemediğimi fark ettim ondan belki bu durumu yaşayan ablalarım vardır diye fikir almak zorunda kaldım ben eşim annesi hasta diye ilk 6 ay eşime hiç bir şey demeden gönderdim arkasından ağladım yalnız kaldığım için günlerce bakımına çoğu zaman kendimde gittim baktım hatta evliliğimin 2 ayında benim evime geldiler 1 ay hem kv hem kp baktım kv min ayakları ödem tutardı ben onlara günlerce masaj yaptım burada beni vicdansızlık ile suçlayanların kaçı 2 aylık evliyken bunları yapar VİCDANSIZLIK adı altında yapılan yorumlara cevabım budur.
Sizin de kendinize göre haklı olduğunuz yanlar vardır.
Fakat konunuzda bunlardan bahsetmediniz.
Konu başlığınız, içeriğiniz bambaşka, sizin şuan yazdıklarınız bambaşka..
Her türlü büyüklerin ayrı evde olmasını savunurum. Hele hele yeni evlilerin yalnız olmasını savunurum.
Fakat sizin durumunuz gerçekten "çaresiz" değil.
Neyse bu konuya yorum yapmayacağım başka..
Gönlünüze göre olsun.

burada epey vakit geçirdiğinize göre belli ki vaktiniz var ama vaktinizi güzel değerlendiremiyorsunuz, burada hem uzun vakit geçirip hem yoğun çalışmama rağmen kendime vakit ayırabiliyorum demek ki olabiliyor , belkide plan yaparsanız işiniz kolaylar

İşte kp gelmeyince totosunu yatırıp dinlenecek ay yemek yapayım ay yemek bitti çay geldi ay meyve ay misafir derdi olmayacak poposunu yayacak ve dinlenecek , oteli mesajda hızlı yazmışım siz haftada kaç gün çalışıyorsunuz ?
konunun neresinde yaziyor ay misafir derdi ay cay ay meyve diye? kendisi yazmis zaten yemek yerken cayi koyuyorum hemen icip gidiyor demis. kocasi da her seye yardim ediyormus. siz kafanizdan uydurdugunuz seyleri buraya yazip konuyu saptirmayin. olan seyi konusun.

burada epey vakit geçirdiğinize göre belli ki vaktiniz var ama vaktinizi güzel değerlendiremiyorsunuz, burada hem uzun vakit geçirip hem yoğun çalışmama rağmen kendime vakit ayırabiliyorum demek ki olabiliyor , belkide plan yaparsanız işiniz kolaylar
Açık bir şekilde sordum haftada kaç gün calisiyorsunuz diye sordum . Kuru laf kalabaligi yapmayın totomu uzattım fiziksel olarak dinlenirken burda yazıyorum .evde kp olsaydi şuan rahat kanepemde uzanıyor değil çay servisi yapıyor olurdum . Yoğun çalışmak göreceli gün ve saati yazamamanizdna pek yoğun olmadığınız belli

Bak bacım 40 sayfa okuyup anlamamissin hala diyoki eşim vardiyali calisiyo zaten akşamları çok az denk giyoruz benimde haftada 1 gün sadece pazar günü iznim var. Eşim ikimizinde evde olduğu her an babasını bize cairiyor .zaten haftada 1 iznim var dinlenemiyorum ,eşimle denk geldiğimiz hiç bir akşamda eşimle geciremiyorum ho kp var diyor . Zaten 6 bu şekilde geçmiş artık bıktım yoruldum diyor .umarım bu sefer anlarsin
e eşine desin? gündüzleri babanla değerlendirebilirsin baba oğul günleri yapın bence ikinize de iyi gelir desin ? insan kocasıyla da iletişim kuramıyorsa artık... ne diyeyim

e eşine desin? gündüzleri babanla değerlendirebilirsin baba oğul günleri yapın bence ikinize de iyi gelir desin ? insan kocasıyla da iletişim kuramıyorsa artık... ne diyeyim
Ya arkadaşım sen konuyu okudun mu ? Kadın doyorki vak yazmis "eşimle 3 haftada 1 akşamları denk gelebiliyoruz bide paza tatlilinde hepsinde kp i eve getiriyor rahat edemiyorum demiş" tatil olmayan günlerde de ikisinde aksma iş cikisi gelince kp geliyor bunu zaten kocasına söylemiş kicasida Denizli ne yapayım babam evde aç mı kalsın demiş . Kızda diyoki bıktım artık ne yapayım diyor.
Şu konulari adam gibi okuyup yorum yazın konu sahibi zaten kocasın söylemiş çözüm bulamadığı için buraya yazmış.bi akıllı sensin konu sahibinin kocasına söylemek hiç aklına gelmemisti

konunun neresinde yaziyor ay misafir derdi ay cay ay meyve diye? kendisi yazmis zaten yemek yerken cayi koyuyorum hemen icip gidiyor demis. kocasi da her seye yardim ediyormus. siz kafanizdan uydurdugunuz seyleri buraya yazip konuyu saptirmayin. olan seyi konusun.

Haklı çıkmak için "kocası o kadar da iş yapmıyordur, buraya öyle yazmıştır" diyen bile oldu 🙄
Bir erkeğin kadın kadar iş yapabileceğine inanamıyorlar niyeyse. Ya da bir erkeğin kayınpederi ya da kayınvalidesi için bunları yapabileceğine 🙄

Konu açıldığından beridir değil ama bir süredir takip ediyorum, konunun elti olduğu anlaşılınca neden konu sahibine tepki gösteriliyor neden suç gibi davranılıyor onu anlamadım. Başımızda var, babaannemin tam sekiz çocuğu var, babam gitti kaldı 7. Babaannem diye demiyorum gerçekten uysal biri, o kadar hasta da değil, banyosu dışında bütün kişisel bakımını yapabiliyor, ama yine de mesele oluyor neden? Annem, 1 amcam, büyük halam, ortanca halam, çoğu zaman 1 amcama daha gidiyor, diğerleri yok. Bu insanların çoluğu çocuğu kendine göre işleri oluyor, diğerlerinden destek yok. Yarım ağız yarım el, el ucu ile , zar zor idare ediyorlar, bi bahane patlatıp savıyorlar. Babannecağızım da napsın onlara gidesi gelmiyor bu sefer, iyi bakanı iyi davrananı istiyor, o da haklı. Burda kızılan yaşlı insan değil, dertleri birbirleri ile zaten. Herkes birbirinin halinden anlasa ne böyle dolarlar , ne kavga çıkar , ne de yaşlı başlı insanlar ara yerde rahatsız olur. Konu sahibi de 6 ay idare etmiş, ses çıkardı diye suçlu şimdi, kimse diğer çocukları ne iş yapıyor diye sormuyor. İnsan kusurlu varlıktır, bir yere kadar karşılıksız iyilik yapar, melek değildir . Ateş düştüğü yeri yakar, kimse kimsenin anasına babasına aylarca üzülemez. Siz bana kötü dersiniz ben kendime sadece insan derim. Hatalı, günahlı, kötü konuşabilen, kusursuz olmayan.. Kayın ve elti rahatta iken ben aylarca neden kocamla yükü çekiyorum diye isyan edebilir, sizin başınıza gelirse etmezsiniz , ama bu konuların tek haklısı tek suçlusu yok.

Ya arkadaşım sen konuyu okudun mu ? Kadın doyorki vak yazmis "eşimle 3 haftada 1 akşamları denk gelebiliyoruz bide paza tatlilinde hepsinde kp i eve getiriyor rahat edemiyorum demiş" tatil olmayan günlerde de ikisinde aksma iş cikisi gelince kp geliyor bunu zaten kocasına söylemiş kicasida Denizli ne yapayım babam evde aç mı kalsın demiş . Kızda diyoki bıktım artık ne yapayım diyor.
Şu konulari adam gibi okuyup yorum yazın konu sahibi zaten kocasın söylemiş çözüm bulamadığı için buraya yazmış.bi akıllı sensin konu sahibinin kocasına söylemek hiç aklına gelmemisti
Dedim ya uzaktan davulun sesi hoş gelir bu kınayanların başına gelse onlarda konu sahibi gibi buraya derdim var' a yazarlar empati duygusu gelişmemiş , sorumluluk zor

.evde kp olsaydi şuan rahat kanepemde uzanıyor değil çay servisi yapıyor olurdum . Yoğun çalışmak göreceli gün ve saati yazamamanizdna pek yoğun olmadığınız belli

hah işte bu sizin sorununuz benim eşim bana servis yapıyor mesela
belkide kocalarınızı doğru seçerseniz daha rahat edersiniz
sizi ikna etmek için iş yerimi şuan hali hazırla fiyat teklifi hazırlıyor oluşumu falan mı göstereyim ne yaparsam ikna olacaksınız konu en yoğun benim konusu değil... abartmayın altı üstü çalışıyoruz sanki çalışırken dünyayı parmağınızın ucunda döndürme görevi vermişler bu kadar altından kalkamıyorsanız çalışmakta bu denli zorlanıyorsanız 1 tabak fazla yemek koyamayacak kadar o zaman bunun üzerine düşünün zira yaşadığınız hayat değil o zaman...

bir akıllı sensin,adam gibi oku,okuduğunu anla falan gibi benimle konuşamazsınız saygılı konuşun bu uslubunuza rağmen saygımı koruyorum aynı muameleyi beklerim

ben istedigim an calisiyorum. calismasam da olur. sizi de pek ilgilendirdigini zannetmiyorum benim calismamin. ben konu sahibinin butun mesajlarini okudum, tek derdi eltisinin cagirmamasi. yoksa bunu bu sekilde yazmazdi zaten.

ayrica seviyenizi kendinize uygun kisilere gosterin bana degil. al cok istiyorsan sen bak seklinde konusacaginiz kisi ben degilim.
Daha da acıklısı sassy bir iftarda konu sahibinin annesi çağırmış adamcağızı. Ekmek al gel demişler. Annesi balkondan görmüş, adamcağız kırk dakika eve yakın bir bankta oturup ifrar saatini beklemiş gelmek için. Bu kadar ince fikirli bir insandan rahatsızlık duyuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X