kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence konu sahibinin kendi konusunu misafir gibi uzaktan takip ettiği bir konu için çok fazla kendini yorma..baksana A acinasibirgirl96 okuyup geçiyor kendi konusunu..hatta adminlerden konuyu kapatmalarını bile istemiyor ki buradaki hararetli tartışmayı çayını kahvesini eline alıp rahatça okuyabilsin🧐
Cidden belli ki böyle bir şey dahi olmaya bilir polimik yaratmak dediginiz gibi çay kahve keyfi de olabilir pazar eglencesi

Aynen öyle çilek.
Bak benim kadar kayınpederden çeken azdır. Dört tane kötü kaynanaya beter. Neler yaptı neler bize. Ama işte ben burada kendi kayınpederime göre yorum yazmıyorum buradaki adam minnoş bir inşam kalkıp kalbini kendi deneyimimle kır diyemem. Dersem o zaman objektif olamam

Ya illa ki kendi hayatlarımızdan yola çıkarak konuşuyoruz ama bu kadar da subjektif olunmaz.
Konu sahibi "kocam her işi yapıyor" demişken "yoooo yapmıyordur bi daha bak" demenin bir anlamı yok 🙄

niye bi konuda fikir belirtmek icin illa konu sahibiyle ayni kisi mi olmamiz lazim

Fikir beyanı için bire bir aynı durumu yaşama şartı getirecekler yakında. Yalnız o zaman kendileri de yorum yapma şartı sağlayacak mı belirsiz.

Allah herkese sağlık versin , mesela bir hastalıktan muzdaripsiniz ; gidilen doktorunda o hastalığı atlatması şartını da arıyorlar mı acaba ?

Bu mantıkla erkek jinekologların da sözü dinlenmemeli. Adam kendisinde var olmayan donanımsal özelliklere yönelik doktorluk yapıyor , olacak iş değil.(!)

"İroni içerir!!!"

Bence konu sahibinin kendi konusunu misafir gibi uzaktan takip ettiği bir konu için çok fazla kendini yorma..baksana A acinasibirgirl96 okuyup geçiyor kendi konusunu..hatta adminlerden konuyu kapatmalarını bile istemiyor ki buradaki hararetli tartışmayı çayını kahvesini eline alıp rahatça okuyabilsin🧐
Konuyu biz kendisinden daha fazla sahiplendik zaten. Hele karşıt yorum yazanları hiç muhatap almadı başından beri. 🥴

ben araları bozulmasın diye sabret idare et yavaş yavaş alışacak size ,kayınpederin elini uzatıp kolunu kaptırdığın biri değil, siz eliniz dolu gidersiniz dolaba yemek koyarsınız arada çağırırsınız ateş düştüğü yeri yakar vs dedim de

yok ya vazgeçtim konuşsun eşiyle yoruldum yapamıyorum desin, mesai saatini ayarla sen ilgilen desin. aynen böyle desin en doğrusu bu olacak herkes için ...

kocasının kendisini kullandığını düşünüyorsa da kendisi konuşacak artık o durumu ne şikayeti varsa. insanlar konuşa konuşa anlaşır konuşsun madem.

Boşuna işte bu kadar tartışma. Konuda tek haklı tek suçlu yok, herkes bi yerinden mesul. Bi de kadın konusunu terketmiş ya ahahshsh belliydi böyle olacağı.

Sevişmekte, sevişmek kadın mutsuz ise sevişmekte ,istemez ne sevişmesi yahu çocuk dahi istemez önce evindeki kadın mutlu olsun ,demezler tabi önce koca sonra kayın peder onların mutluluğu önemli gerisi boş hikaye

Annesi ölmüş adamın "yeni evlilik heyecanlarım var" deyip babası için kendisiyle kavga eden kadınla sevişmek isteyeceğine inandınız da kayınpederine bir bardak çay koyan kadının sevişeceğine mi inanmadınız?

Sevişmek de sevişmek demissiniz. Ama konunun ilerleyen bölümlerinde sevisme konusu da sorun olarak gündeme gelmiş. Ben mi yanlış okudum 🙄
Benim takıldığım nokta kadının derdim var'a konu açmış olması ve mutsuz oluşu yoksa diğer cinsellik konuya açmış olurdu ama şu an konu burda cinsellikten önce insanın mutlu olması gerekir

Valla kır papatyası sekiz senedir kayınpederden çektiklerimizi şuraya yazsam bir daha görüşme derler. O kadar da net diyorum. Karşımdaki insna böyle ince fikirli bir insan olsaydı keşke diyorum. Hassas ince fikirli insanları incitmemek lazım. İyi bir kayınaileye düşmüş insanları incitmemeli diyorum ben de yaşadıklarımı bildiğim için
Bende yaşadıklarımı bildiğim için biraz size şundan bahsedeyim. Benim kayınbaba da on kayınvalide gucundedir bir gün muhtac olursa ben yine yanında olurum .

Yaşlı insanlar bulundukları düzene alisirlar o düzenin değişmesini istemezler . Bir evi sahiplenirler . Şimdi bu geçici bir süre falan sürmeyecek . Adam yemek yapmayı bilmiyor evi bile makineye cekemiyor . Hassas ve ince fikirli tabi ki davranır çünkü bu zamana kadar kız da gayet ince fikirli davranmış . Diyorsunuz ki babası kırk dk beklemiş eve girmeden . Evde kadınlar var adamlar var belki kafası kaldırmıyor adamın mesele keşke o hassas düşüncesini kız ailesini çağırmış bırakayım da ailecek vakit gecirseler diye gosterseydi. Yemeğini yeyip kalkıyor. Çocuk olunca o adam çocukla ilgili de yorumda bulunacak . Bu düzene tepki verdiğinde konu sahibi yine birileri çıkıp vicdansız kadın arada masaya bir tabak fazla koyuyorsun ne var diyecek . Ömür boyunca fazladan bir kişi hayatının göbeğinde olmak zorunda . Size de sordum hiç ailenizde veya sizde haftada üç gün gelen oldu mu ? Siz şu an bu durumu hiç yaşadınız mı

Ya illa ki kendi hayatlarımızdan yola çıkarak konuşuyoruz ama bu kadar da subjektif olunmaz.
Konu sahibi "kocam her işi yapıyor" demişken "yoooo yapmıyordur bi daha bak" demenin bir anlamı yok 🙄
hayatlarında hiç iş yapan erkek görmedilerse demek :KK43:

Ben konu sahibine de tamamen haklı diyemiyorum, ama kaç tanemiz kayın aile ile eve çivilenmişken sosyal medyada elti ile kaynın tatilde bacak selfisini görüp kıskanmayız? Kaç tanemiz bunun karşısında tırım tırım bilenmeyecek kadar yüce gönüllüdür? Sanırım cehenneme yalnız biz gidicez . 😗
İkimiz gidelim bari napalim 🤣 vijdansiz biz

Ama konu kayinpederin eve sürekli gelmesi değil ki sadece. Ortada eşi vefat etmiş ve henüz yas sürecinde olan birileri var. Bu durumda yemeğe gelen kayınpeder ile ortada sorun yokken haftada iki gorevmis gibi yemeğe gelen kayinpeder arasında fark yok mu cidden?
Ben kendi adıma eşimin ailesi haftada iki gün yemeğe gelsin istemem. Ve sorun da cikartirim muhtemelen sürekli bir hal alirsa (ortada ekstrem bir durum yoksa)
Açıkçası öyle çok çok yapıcı, pembe gözlükleri olan biri değilim yani.

Konu sahibine yipranmislik, yorulmusluk konusunda hak veririm. İleride hep böyle mi olacak diye endişelense hak veririm. Ama yeni evlilik, cicim ayı, zevk vs konusunu aklım da kalbim de vicdanım da kabul etmiyor. Bazı yorumları okuyunca çok şaşırdım.
İşte bu böyle devam edecek . İlerde de böyle olacak . Bu düzen değişmeyecek sorun orda . Henüzun üstünden altı ay geçmiş adam ev supurmeyi ve yemek yapmayı bilmiyor görümce ve konu sahibi sorumluluk almış diğer evlat ortada yok . Cicim ayı falan zaten o işleri geçmek lazım malesef düzen oturmayinca duruma alışan yaşlının yeni bir düzen oturtması imkansız oluyor . Olan da diğer insanların hayatına oluyor

kendi adıma cevap vereyim işte yazınca da kendini övüyorsun diyorlar öyle anlıyorlar ama mecbur anlatıcam işte...
ben eş ailesiyle görüşmüyorum uzak duruyorum yani gerektiğinde yapmam gereken birşey olursa üstüme düşeni yapacak kadar görüşüyorum diyelim... çok yatılı misafirde sevmem kalabalıkta sevmem ...

kayınpederim merkeze 2 saat uzaklıkta oturuyor hastalanmış hastane işi varmış eşim ona randevu alıyordu telde o zaman öğrendim
niye haber vermiyorsun baban geliyormuş dedim yok gelip işlerini halledip gidecek ondan haber vermedim dedi

dedim erhan saçmalama çok ayıp öyle şeymi olur burada oğlunun evi varken, aradım geçmiş olsun işin varmış erhan seni alır hastanede işinizi halledersiniz aç gelmen gerekir tahlil için sonra doğru bize gelirsiniz ayıp öyle geri seni göndermem dedim
3 gece bizde yatılı kaldı

ölmedim elime de yapışmadı. vicdan meseleside değil bu olması gereken şey .

babanemde rahatsızdı 1 hafta yatılı kaldı bizde eşim götürdü hastaneye herşeyiyle ilgilendi

konu sahibi ,annesi tedavi oluyordu 1 sene düğünü erteledim fedakarlık yaptım diyen konu sahibi vicdandan değil de sırf evlenmiş olmak için bunu yapmış. kadın ölsün mü heralde tedavi olacak laf mı şimdi fedakarlık yapmışmış hayatını bahşetmiş lutfetmiş... madem öyle kanser tedavisi gören 4 senedir mücadele veren aileye gelin olmasaydı o zaman.

sizler kendi çevrenize göre yorumluyorsunuz bu konudaki kayınbaba iyi biri
İşte bende tam üstüne bastığınız noktadan bahsediyorum . Ne demişsiniz ben kayinailem ile yakın değilim . Kırk yılın başı üç gün gelmiş kalmış e yani o kadarını da ağırlamayan ne bileyim .. burda bir düzen varya hani haftada üç gün Allah'ın emri gibi değişmeyen hatta net bir şekilde söyleyeyim değişmeyecek düzen ondan sıkıntı var iste. Ben beş günde bir hafta da agirlayim hatta bir ay agirlayim ama bu haftada üç gün olmasın bir seferde olsun vitsin . Sıkıntı bu zaten

Bende yaşadıklarımı bildiğim için biraz size şundan bahsedeyim. Benim kayınbaba da on kayınvalide gucundedir bir gün muhtac olursa ben yine yanında olurum .

Yaşlı insanlar bulundukları düzene alisirlar o düzenin değişmesini istemezler . Bir evi sahiplenirler . Şimdi bu geçici bir süre falan sürmeyecek . Adam yemek yapmayı bilmiyor evi bile makineye cekemiyor . Hassas ve ince fikirli tabi ki davranır çünkü bu zamana kadar kız da gayet ince fikirli davranmış . Diyorsunuz ki babası kırk dk beklemiş eve girmeden . Evde kadınlar var adamlar var belki kafası kaldırmıyor adamın mesele keşke o hassas düşüncesini kız ailesini çağırmış bırakayım da ailecek vakit gecirseler diye gosterseydi. Yemeğini yeyip kalkıyor. Çocuk olunca o adam çocukla ilgili de yorumda bulunacak . Bu düzene tepki verdiğinde konu sahibi yine birileri çıkıp vicdansız kadın arada masaya bir tabak fazla koyuyorsun ne var diyecek . Ömür boyunca fazladan bir kişi hayatının göbeğinde olmak zorunda . Size de sordum hiç ailenizde veya sizde haftada üç gün gelen oldu mu ? Siz şu an bu durumu hiç yaşadınız mı
evi makinada çekememesi bilmediğinden değil hali olmadığındandır yoksa fişi takıp çalıştırmayı 5 yaşındaki çocukda bilir 60 yaş çok yaşlı değil ama gençde değil onu oğlu ve kızı yapsın zaten illa yer süpürmesi şart mı adamın ? kocası babasının evini süpürdü diye de laf söyledi konu sahibi ? ondan bile rahatsız adamdan komple kurtulmak istiyor

eğer hatır gönül bilmeyen vefasız ailelerse konu sahibi ne yapsa suçlu çıkar zaten bunca emek verdi sonra hepsi boşa gitti durumu olmaz ondan korkuyorsanız, en baştan kıymet bilinmez, konu sahibi kıymet bilmeyen insanlar suyunu çıkaran insanlar demedi ...
mesai saatlerimiz eşimizle uymuyor kayınpederimde denk geliyor buna zorlanıyorumdu asıl konu. kocası illa bugün gelecek şartı mı koyuyor konuşsunlar başka gün çağırsınlar? bunu konuşmak yerine çözebileceği konu olmasına rağmen hiç gelmesin derdinde .

İşte bende tam üstüne bastığınız noktadan bahsediyorum . Ne demişsiniz ben kayinailem ile yakın değilim . Kırk yılın başı üç gün gelmiş kalmış e yani o kadarını da ağırlamayan ne bileyim .. burda bir düzen varya hani haftada üç gün Allah'ın emri gibi değişmeyen hatta net bir şekilde söyleyeyim değişmeyecek düzen ondan sıkıntı var iste. Ben beş günde bir hafta da agirlayim hatta bir ay agirlayim ama bu haftada üç gün olmasın bir seferde olsun vitsin . Sıkıntı bu zaten
Buna zoraki üstlenilmiş ömür boyu sorumluluk denir buradaki hanımlar bunu geçici sanıyor ,konunun farkına varmak istemiyorlar

ben araları bozulmasın diye sabret idare et yavaş yavaş alışacak size ,kayınpederin elini uzatıp kolunu kaptırdığın biri değil, siz eliniz dolu gidersiniz dolaba yemek koyarsınız arada çağırırsınız ateş düştüğü yeri yakar vs dedim de

yok ya vazgeçtim konuşsun eşiyle yoruldum yapamıyorum desin, mesai saatini ayarla sen ilgilen desin. aynen böyle desin en doğrusu bu olacak herkes için ...

kocasının kendisini kullandığını düşünüyorsa da kendisi konuşacak artık o durumu ne şikayeti varsa. insanlar konuşa konuşa anlaşır konuşsun madem.
Bencede konu sahibi madem bu kadar aşırı çaresiz kalmış, bekleyip harama bulaşmadigi özel zevklerini gerçekleştiremediginden(adamın annesi kanserden vefat etmiş o uzgunlukle) şikayetci kocasına söylesin bu şekilde.

kanser olsaydı veya eşi ölseydi gerektiği kadar evimde ağırlardım mevzu 3-5 gün değil anlatmaya çalıştığım şey başkaydı

Buna zoraki üstlenilmiş ömür boyu sorumluluk denir buradaki hanımlar bunu geçici sanıyor ,konunun farkına varmak istemiyorlar
Evet mesele tam olarak bu . Bu ömür boyu yuklenilmis bir sorumluluk .elti baştan elini ayağını çekmiş görümce daha ev işini de konu sahibine iteleme peşinde . Evliliğe bonus üç gün gelen kayınbaba oturup düşününce kaçımiz yaparız aslında cevap belli .. Hala seks dokuzdan sonra da olur yaziyorlar valla ben yoruldum 😅

Eminim ki burda gelsin ne olucak diyenlerin başına gelince bir hafta tahammulleri olmuyacak

Bi arkadas yazmış davulun sesi uzaktan hoş gelir
Aynen öyle

Arka sayfalar da yazdım tek kisinin üstüne bu sorumluluğu vermek doğru değil tabiki benim ailem dahi olsa eşinde istememe durumu var
Karşılıklı bıkkınlık vermeden herşey tatliyken güzel oluyor tadı kaçınca insana dünyayı versen istemez gerekirse yuvasını dağıtır yine istemez

Ben isterim bakmayı başkası derki bakarım ama sonuna kadar değil der bir başkası hiç bakmaz kişinin kendiyle ilgili bir şey herkes bir olmaz sabır işi zor islerdir

Burda es bunu ayarlamasi lazım tamam ama amca iyi hoş eziyeti yokmuş Iyide amca neden kendi demiyor çok kaldım bide kıza gideyim oğlana gideyim diye
Gitse bir ay uzaklassa bi rahatlara bir nefes alsa daha iyi değilmi
Elti gel demiyor yüz vermiyor ses çıkartmıyorsa konu sahibide.buna bileniyor sa zitlasiyorsa artık neyse konu sahibi de haklı o nasıl rahat rahat bunu dile getirme hakkı varsa ki eltiyle sorunu varsa bu olay dahada tetikler durumu

Bunu hepimiz yaparız kızlar evde yaşlı anne baba kimin olduğu önemli değil gelse illaki bir şeyden dolayı sıkınti çıkar
Diğerleri gezip tozarken birine sorumluluk yükleniyor sa illaki birin de susar birinde sabır der birinde ALLAH der birinde saygı der birinde alttan alır ama alttan fırtına fena gelir

Bir kişi de uzun süre kalmasi yerine iki ay iki ay kalsa çok daha iyi olur bunu hem kocanın hem amcanın düşünmesi gerekiyor

Tabiki yaşlılar bakılacak onlar bizim Atamiz hakları var ama insan oğlu da çiğ süt emmiş ben yapmazsam sen sen yapmazsan diğeri karşı gelir tek evlat benmiyim diye
Bunun hep olmuş olucakta maalesef

Konuda birinin birine bakması yok. Forumda yazdığınız yoruma uygun konu illa ki vardır , yalnız o konu bu konu değil.

işte sorun bu eşinizin acısına karşı gösterdiğiniz davranışı zoraki yapmanız
ondan o kadar ağır ve zor geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X