kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim aklımdan da siz geçiyorsunuz. Sanırım kayınbabanizla yaşayan biri olarak bu yorumları yapiyorsunuz. Aslında sanırım mesele çevrede de aynı şeyleri görmek . Benim annanemin de yedi çocuğu var . Sırayla üç çocuk ona baktı . Bir dediği iki edilmeden ananem bu duruma zamanla o kadar alıştı ki (iki maaşı var bu arada gittiği evi resmen ihya ediyor) saygıdan kimse birşey demedigi için zamanla gittiği evin sahibi kendisi olduğunu düşündü . Şimdi yanında sürekli adam istiyor. Çocuklar artık çok bunaldi mesele annenin parası ,yardımı değil işte. Yasliyla yaşiyan ya da sürekli ağırlayan bilir çok çok daha fazla sıkıntı oluyor . Şimdi herkes o kadar bunaldı ki bir teyzemin yanınds ve teyzem ağır depresyonda . Aynı şeyleri eşimin ailesinde büyükannesi için yaşandı. Benim babannemde de aynı durum var. Yaşlılar alıştıkları düzenleri bırakamıyor değişmesin istiyorlar. O yüzden bir düzenin kurulması gerekiyor . Evlatların ortak sorumluluk alması gerekiyor . Allah kimseye böyle bir sınav vermesin sanırım sinanmayinca konuşmakta kolay oluyor .

ben de diyorum neden bu kadar sinirlenip hararetle benim isimi soruyorlar yine birilerinin ufkunu genislettik.

bir de ben konu sahibinin mesajlarinda “evde oldugumuz her an kayinpeder bizde” gibi bir sey okumadim. o da hayal guclerinin urunu galiba. adam zaten oglu yokken gelmiyor muhtemelen, o da suc olmus. sevismelerine engel yani.

keşke herkes layığına denk düşse, mesela gelinine göre kayınpeder kayınvalide eş gelse şöööyyyyleeeee, ne güzel olurdu.

Ya kp artık misafir değildir ya. Ne yiyorlarsa ondan yiyecek ne içiyorlarsa ondan içecek gidecek. Ekstra ne zahmeti var anlamadım. Menemen yap beraber yiyin yorulduysan. Tam teşekküllü sofraya börek çöreklere gerek yok. Banyo mu yapacaksın, işin mi var siz oturun baba oğul ben işimi halledeyim bitti gitti. Adam hadsiz, patavatsız biri değilmiş. Ben üzüldüm amcaya. Babalara annelere verilen bir kap yemek iki saatlik muhabbet çok görülüyor. Bazen sorguluyorum çocuk yapmak bu devrin işi değil galiba artık.

ya ben mesela birlikte yasamalarina karsiyim, adamin surekli konu sahibinin evinde vakit gecirmesine falan karsiyim ama zaten oyle bir durum yokmus ki. daha 6 ay olmus, bu kadar da ince dusunceli adam. evine temizlik yapmiyorsun, camasir yikamiyorsun, bir saygisizligi yok gayet ince biri diye kendin soyluyorsun, yahu bir tabak fazla koyup cay yapmak mi zor geldi 2 gunde 1 anlamadim. allah kocamla sevisemiyorum diye bu sekle dusenlerin anne babasini korusun ya. birine bir sey olsa ayni tepkileri verecekler demek ki.

Arkadaşlar adam dokuzda gidiyor. Gece yarısına kalmıyor. Hepimiz yeni evli olduk seviştik. Böyle durumlarda dokuzdan sonra da değişilir. Kalkıp evi baştan aşağı yıkamıyor. Bir kap fazladan koyuyor makineye bir tabak fazladan koyuyor. Çay demlenince de bir bardak fazladan dolduruyor. Bı kadar şey sevişmek için enerjiden yemez. Yapmayın Allah aşkına ya

Alttan alta o elticilik mesajını alıyoruz. Mesele yorulmak vs falan değil. Ama sizin neden bu kadar hararetle savunduğunuzu anlamadım. Dinlenmemelik bir mesele yok ortada. Kp yabancı değil. Normalde ne yeniyorsa yenir. Oturulur. Yorulacak ne var?

Pazar günü için dışarıdan söylesinler ya da dolaba yemek koysunlar ya da yapıp götürsünler. Desin ki 1 yıldır doğru dürüst evlilik yaşayamadık, maalesef annen hastalandı sonra vefat etti bu süreçte yanındaydık Şimdi baban yalnız kaldı diye onun yanındayız. Elbette elimizden geleni yapacağız fakat biz daha yeni evliyiz ve evlilikten hiçbir şey anlayamadım. Bu böyle ne zamana kadar sürecek, sonuçta anne babalarımız birer hayat yaşadı şimdi bizim de yaşamamız gerekiyor.
Ama o diyor ki,' Yarın benim anne-babam bu durumda olursa diye sesimi çıkartmıyorum.
Demekki kendi anne babasına bakacak.
E bu da eşinin babası.
Üstelik kadını incitmiyorlar. Yemeğe işe yardım eden kocası var, bir konu açın kaç kişinin eşi böyleymiş kp yiyip gidiyormuş, kendi anne babasına kalın olur mu öyle şey, biraz daha oturun, demez mi? Yani komşu komşuya verir bir tas çorba. Aşüre günü bir kazan kaynatıp bütün mahalleye dağıtıyoruz. Bir saat geç shvlö, olmadı sabah erken kalksınlar enerjileri de yüksek olur hem Eltisi ne yapıyorsa yapsın o neden evinin huzurunu kaçırıyor?

Sevişmek isteyene saat, yorgunluk fark etmez zaten

anlamiyor ki muhtemelen evliyse kocasi evli degilse babasi eve misafir geldiginde ayaklarini uzatip oturuyor cay kahve meyve bekliyor. kadin kendisi yazdi kocamla her isi birlikte yapiyoruz diye ama bunu kafalarindaki erkek algisina oturtamadilar. hala kadinin butun aksam boyunca ortada dort dondugunu zannediyorlar. halbuki adam 9da gidiyor. tabi bir de 9dan sonra sevisememe mevzusu var ki tam libidosu dusuk adam bahanesi

Ahaha 9'dan sonra dükkanı kapatıyor muymuş gece daha yeni başlıyor o saatte ohoo

O kadar doğru söylüyorsunuz ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Kimse muhtaç olmadan da kimseyi biktirmasin sonra ne muhtaç olan güzel bir bakım görebiliyor ne de bakanin psikolojisi normal oluyor . Vefali ,düşünceli bencil olmayan insanlar olursak sadece hep bana diye yasamazsak bu hayatı es olarak da evlat olarak da ebeveyn olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam süreriz .

Kendi diyor zaten dokuzda gidiyor sağolsun diye. Adamın beklentisi evde yalnız kalmamak. Bu kadar. Altı aydık haftada bir kere gelip iki saat kalıyor

Kendi diyor zaten dokuzda gidiyor sağolsun diye. Adamın beklentisi evde yalnız kalmamak. Bu kadar. Altı aydık haftada bir kere gelip iki saat kalıyor
ama iste eltiye hic gitmiyor kendisine 1 eltiye 2 gitse bu konuyu burada tartismazdik

yok o buradaki hanimlarin tahmini. bu adam geliyor konu sahibiyle esi ne zaman sevisecek diyorlar. onun bile derdine biz dustuk ne diyeyim artik
Hani kayinaileden çekenler kendilerince empati yapıyorlardır, savunurlar anlarım da. Ne bileyim ya ben anne olduktan sonra daha hassaslastim. Oturup yaşlılığımı hayal ediyorum buradaki gelin konularini okuyunca. İki oğlum var bir de böyle konular üzüyor beni. Hadi cadı kaynana, deli kayinbabalar neyse de. Böyle mülayim insanları üzmeyin ya

niye bi konuda fikir belirtmek icin illa konu sahibiyle ayni kisi mi olmamiz lazim

Katılıyorum. Ama işte hayat bu, bazen istemesek de muhtaç olabiliyoruz maalesef.. Öyle durumda da Allah karşımıza aynı kendimiz gibi kişileri denk getirsin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…