- 9 Ağustos 2021
- 14.977
- 50.937
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
Benim aklımdan da siz geçiyorsunuz. Sanırım kayınbabanizla yaşayan biri olarak bu yorumları yapiyorsunuz. Aslında sanırım mesele çevrede de aynı şeyleri görmek . Benim annanemin de yedi çocuğu var . Sırayla üç çocuk ona baktı . Bir dediği iki edilmeden ananem bu duruma zamanla o kadar alıştı ki (iki maaşı var bu arada gittiği evi resmen ihya ediyor) saygıdan kimse birşey demedigi için zamanla gittiği evin sahibi kendisi olduğunu düşündü . Şimdi yanında sürekli adam istiyor. Çocuklar artık çok bunaldi mesele annenin parası ,yardımı değil işte. Yasliyla yaşiyan ya da sürekli ağırlayan bilir çok çok daha fazla sıkıntı oluyor . Şimdi herkes o kadar bunaldı ki bir teyzemin yanınds ve teyzem ağır depresyonda . Aynı şeyleri eşimin ailesinde büyükannesi için yaşandı. Benim babannemde de aynı durum var. Yaşlılar alıştıkları düzenleri bırakamıyor değişmesin istiyorlar. O yüzden bir düzenin kurulması gerekiyor . Evlatların ortak sorumluluk alması gerekiyor . Allah kimseye böyle bir sınav vermesin sanırım sinanmayinca konuşmakta kolay oluyor .Konu açıldığından beridir değil ama bir süredir takip ediyorum, konunun elti olduğu anlaşılınca neden konu sahibine tepki gösteriliyor neden suç gibi davranılıyor onu anlamadım. Başımızda var, babaannemin tam sekiz çocuğu var, babam gitti kaldı 7. Babaannem diye demiyorum gerçekten uysal biri, o kadar hasta da değil, banyosu dışında bütün kişisel bakımını yapabiliyor, ama yine de mesele oluyor neden? Annem, 1 amcam, büyük halam, ortanca halam, çoğu zaman 1 amcama daha gidiyor, diğerleri yok. Bu insanların çoluğu çocuğu kendine göre işleri oluyor, diğerlerinden destek yok. Yarım ağız yarım el, el ucu ile , zar zor idare ediyorlar, bi bahane patlatıp savıyorlar. Babannecağızım da napsın onlara gidesi gelmiyor bu sefer, iyi bakanı iyi davrananı istiyor, o da haklı. Burda kızılan yaşlı insan değil, dertleri birbirleri ile zaten. Herkes birbirinin halinden anlasa ne böyle dolarlar , ne kavga çıkar , ne de yaşlı başlı insanlar ara yerde rahatsız olur. Konu sahibi de 6 ay idare etmiş, ses çıkardı diye suçlu şimdi, kimse diğer çocukları ne iş yapıyor diye sormuyor. İnsan kusurlu varlıktır, bir yere kadar karşılıksız iyilik yapar, melek değildir . Ateş düştüğü yeri yakar, kimse kimsenin anasına babasına aylarca üzülemez. Siz bana kötü dersiniz ben kendime sadece insan derim. Hatalı, günahlı, kötü konuşabilen, kusursuz olmayan.. Kayın ve elti rahatta iken ben aylarca neden kocamla yükü çekiyorum diye isyan edebilir, sizin başınıza gelirse etmezsiniz , ama bu konuların tek haklısı tek suçlusu yok.
ben de diyorum neden bu kadar sinirlenip hararetle benim isimi soruyorlarHaklı çıkmak için "kocası o kadar da iş yapmıyordur, buraya öyle yazmıştır" diyen bile oldu
Bir erkeğin kadın kadar iş yapabileceğine inanamıyorlar niyeyse. Ya da bir erkeğin kayınpederi ya da kayınvalidesi için bunları yapabileceğine
keşke herkes layığına denk düşse, mesela gelinine göre kayınpeder kayınvalide eş gelse şöööyyyyleeeee, ne güzel olurdu.Konudaki bazı yorumları okuyunca Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diyesim geldi. Allah evladın da, ailenin de, eşin de hayırlısını, vefa nedir bilenini, iyi gün kötü gün demeden yanında olabilecek olanını versin..
Ya kp artık misafir değildir ya. Ne yiyorlarsa ondan yiyecek ne içiyorlarsa ondan içecek gidecek. Ekstra ne zahmeti var anlamadım. Menemen yap beraber yiyin yorulduysan. Tam teşekküllü sofraya börek çöreklere gerek yok. Banyo mu yapacaksın, işin mi var siz oturun baba oğul ben işimi halledeyim bitti gitti. Adam hadsiz, patavatsız biri değilmiş. Ben üzüldüm amcaya. Babalara annelere verilen bir kap yemek iki saatlik muhabbet çok görülüyor. Bazen sorguluyorum çocuk yapmak bu devrin işi değil galiba artık.aynen öyle konu sahibi kendisi dedi zaten eltim yemeğe almıyor sorumluluğu ben alıyormuş gibi hissediyorum diye ,halbuki kocası yapması gereken evlatlığı yapıyor olaya böyle bakması lazım kendi karınlarını doyurmak için ne yapıyorlarsa 1 tabak kayınpedere veriyor konu sahibi demlediği çayı bile iş olarak gören kadın zaten nefes alsa yorulur belliki fazla nazlı çıt kırıldım , elti haftanın 4 günü alsa daha mı iyi bu sefer altda kalmamak için kendisi yarış içinde olup daha çok yorulacak, meydan kendisinde işte buna sevinmeli , o yüzden verdiği 1 tabak bile çok makbule geçecek ama eltilik damarı öyle kabarmış ki bunu göremiyor.
kayınpeder kendilerine gelmese bile haftada 1 -2 gün yine yemek gönderecek aynı şey kap kacakla uğraşacağına gelsin yesin daha kolay yani...
ya ben mesela birlikte yasamalarina karsiyim, adamin surekli konu sahibinin evinde vakit gecirmesine falan karsiyim ama zaten oyle bir durum yokmus ki. daha 6 ay olmus, bu kadar da ince dusunceli adam. evine temizlik yapmiyorsun, camasir yikamiyorsun, bir saygisizligi yok gayet ince biri diye kendin soyluyorsun, yahu bir tabak fazla koyup cay yapmak mi zor geldi 2 gunde 1 anlamadim. allah kocamla sevisemiyorum diye bu sekle dusenlerin anne babasini korusun ya. birine bir sey olsa ayni tepkileri verecekler demek ki.Daha da acıklısı sassy bir iftarda konu sahibinin annesi çağırmış adamcağızı. Ekmek al gel demişler. Annesi balkondan görmüş, adamcağız kırk dakika eve yakın bir bankta oturup ifrar saatini beklemiş gelmek için. Bu kadar ince fikirli bir insandan rahatsızlık duyuyor
Alttan alta o elticilik mesajını alıyoruz. Mesele yorulmak vs falan değil. Ama sizin neden bu kadar hararetle savunduğunuzu anlamadım. Dinlenmemelik bir mesele yok ortada. Kp yabancı değil. Normalde ne yeniyorsa yenir. Oturulur. Yorulacak ne var?Bak bacım 40 sayfa okuyup anlamamissin hala diyoki eşim vardiyali calisiyo zaten akşamları çok az denk giyoruz benimde haftada 1 gün sadece pazar günü iznim var. Eşim ikimizinde evde olduğu her an babasını bize cairiyor .zaten haftada 1 iznim var dinlenemiyorum ,eşimle denk geldiğimiz hiç bir akşamda eşimle geciremiyorum ho kp var diyor . Zaten 6 bu şekilde geçmiş artık bıktım yoruldum diyor .umarım bu sefer anlarsin
Pazar günü için dışarıdan söylesinler ya da dolaba yemek koysunlar ya da yapıp götürsünler. Desin ki 1 yıldır doğru dürüst evlilik yaşayamadık, maalesef annen hastalandı sonra vefat etti bu süreçte yanındaydıkYa arkadaşım sen konuyu okudun mu ? Kadın doyorki vak yazmis "eşimle 3 haftada 1 akşamları denk gelebiliyoruz bide paza tatlilinde hepsinde kp i eve getiriyor rahat edemiyorum demiş" tatil olmayan günlerde de ikisinde aksma iş cikisi gelince kp geliyor bunu zaten kocasına söylemiş kicasida Denizli ne yapayım babam evde aç mı kalsın demiş . Kızda diyoki bıktım artık ne yapayım diyor.
Şu konulari adam gibi okuyup yorum yazın konu sahibi zaten kocasın söylemiş çözüm bulamadığı için buraya yazmış.bi akıllı sensin konu sahibinin kocasına söylemek hiç aklına gelmemisti
Sevişmek isteyene saat, yorgunluk fark etmez zatenArkadaşlar adam dokuzda gidiyor. Gece yarısına kalmıyor. Hepimiz yeni evli olduk seviştik. Böyle durumlarda dokuzdan sonra da değişilir. Kalkıp evi baştan aşağı yıkamıyor. Bir kap fazladan koyuyor makineye bir tabak fazladan koyuyor. Çay demlenince de bir bardak fazladan dolduruyor. Bı kadar şey sevişmek için enerjiden yemez. Yapmayın Allah aşkına ya
anlamiyor ki muhtemelen evliyse kocasi evli degilse babasi eve misafir geldiginde ayaklarini uzatip oturuyor cay kahve meyve bekliyor. kadin kendisi yazdi kocamla her isi birlikte yapiyoruz diye ama bunu kafalarindaki erkek algisina oturtamadilar. hala kadinin butun aksam boyunca ortada dort dondugunu zannediyorlar. halbuki adam 9da gidiyor. tabi bir de 9dan sonra sevisememe mevzusu var ki tam libidosu dusuk adam bahanesiAlttan alta o elticilik mesajını alıyoruz. Mesele yorulmak vs falan değil. Ama sizin neden bu kadar hararetle savunduğunuzu anlamadım. Dinlenmemelik bir mesele yok ortada. Kp yabancı değil. Normalde ne yeniyorsa yenir. Oturulur. Yorulacak ne var?
Ahaha 9'dan sonra dükkanı kapatıyor muymuşanlamiyor ki muhtemelen evliyse kocasi evli degilse babasi eve misafir geldiginde ayaklarini uzatip oturuyor cay kahve meyve bekliyor. kadin kendisi yazdi kocamla her isi birlikte yapiyoruz diye ama bunu kafalarindaki erkek algisina oturtamadilar. hala kadinin butun aksam boyunca ortada dort dondugunu zannediyorlar. halbuki adam 9da gidiyor. tabi bir de 9dan sonra sevisememe mevzusu var ki tam libidosu dusuk adam bahanesi
O kadar doğru söylüyorsunuz ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Kimse muhtaç olmadan da kimseyi biktirmasin sonra ne muhtaç olan güzel bir bakım görebiliyor ne de bakanin psikolojisi normal oluyor . Vefali ,düşünceli bencil olmayan insanlar olursak sadece hep bana diye yasamazsak bu hayatı es olarak da evlat olarak da ebeveyn olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam süreriz .Konudaki bazı yorumları okuyunca Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diyesim geldi. Allah evladın da, ailenin de, eşin de hayırlısını, vefa nedir bilenini, iyi gün kötü gün demeden yanında olabilecek olanını versin..
yok o buradaki hanimlarin tahmini. bu adam geliyor konu sahibiyle esi ne zaman sevisecek diyorlar. onun bile derdine biz dustuk ne diyeyim artikAhaha 9'dan sonra dükkanı kapatıyor muymuşgece daha yeni başlıyor o saatte ohoo
Kendi diyor zaten dokuzda gidiyor sağolsun diye. Adamın beklentisi evde yalnız kalmamak. Bu kadar. Altı aydık haftada bir kere gelip iki saat kalıyorya ben mesela birlikte yasamalarina karsiyim, adamin surekli konu sahibinin evinde vakit gecirmesine falan karsiyim ama zaten oyle bir durum yokmus ki. daha 6 ay olmus, bu kadar da ince dusunceli adam. evine temizlik yapmiyorsun, camasir yikamiyorsun, bir saygisizligi yok gayet ince biri diye kendin soyluyorsun, yahu bir tabak fazla koyup cay yapmak mi zor geldi 2 gunde 1 anlamadim. allah kocamla sevisemiyorum diye bu sekle dusenlerin anne babasini korusun ya. birine bir sey olsa ayni tepkileri verecekler demek ki.
ama iste eltiye hic gitmiyorKendi diyor zaten dokuzda gidiyor sağolsun diye. Adamın beklentisi evde yalnız kalmamak. Bu kadar. Altı aydık haftada bir kere gelip iki saat kalıyor
Hani kayinaileden çekenler kendilerince empati yapıyorlardır, savunurlar anlarım da. Ne bileyim ya ben anne olduktan sonra daha hassaslastim. Oturup yaşlılığımı hayal ediyorum buradaki gelin konularini okuyunca. İki oğlum var bir deyok o buradaki hanimlarin tahmini. bu adam geliyor konu sahibiyle esi ne zaman sevisecek diyorlar. onun bile derdine biz dustuk ne diyeyim artik
niye bi konuda fikir belirtmek icin illa konu sahibiyle ayni kisi mi olmamiz lazimBir de konuda tek sinirlendigim nokta şu sorsan kaçının evine kayinailesi bir gün arayla geliyor de hiç kimse agirlamiyor . Başkasına gelince aa sen çok kötü ve vicdansızsin . Çok vicdanlı toplumumuz hep başkasına vicdan yaptırma peşinde
Katılıyorum. Ama işte hayat bu, bazen istemesek de muhtaç olabiliyoruz maalesef.. Öyle durumda da Allah karşımıza aynı kendimiz gibi kişileri denk getirsin..O kadar doğru söylüyorsunuz ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Kimse muhtaç olmadan da kimseyi biktirmasin sonra ne muhtaç olan güzel bir bakım görebiliyor ne de bakanin psikolojisi normal oluyor . Vefali ,düşünceli bencil olmayan insanlar olursak sadece hep bana diye yasamazsak bu hayatı es olarak da evlat olarak da ebeveyn olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam süreriz .
Keşke. Ama öyle değil maalesef. Bari öyle olmasa bile en azından bir şeyler geç olmadan kendimize denk mi değil mi anlayabilelim..keşke herkes layığına denk düşse, mesela gelinine göre kayınpeder kayınvalide eş gelse şöööyyyyleeeee, ne güzel olurdu.