- 31 Temmuz 2009
- 10.484
- 52.445
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
evet eşim babamı sahipsiz bırakmak istemiyorum diyor annem böyle olmasını istemezdi diyor onuda anlıyorum zaten anlayışsız biri olsan bunların hiç birini yaşamaz keyfime bakardım galiba eşime güzelce bu durumun evliliğimizi etkileceğini hissettirmem lazım kırmadan
evet evim hep temiz olsun istiyorum hep bu beni eve bağlıyor önce kanser süreci hep mutsuz bir eş ağlayan sonra yas süreci sen söyleyince anlıyorum sirkelenmem lazımartık çıkmanın vakti geldiİlerde çocuğun olunca zaten her aksma eve gelip yemek yetiştirme derdin olacak kp olmasada bu kadar sıkma kendini . Boş zamanlarınızda dışarda bisilet yapin bi kafeye oturup bir dindurma bir khave bile insana çok iyi geliyor. Ev işi nankör sen modunu yukseltmeye bak .ne 60 yaşına gelmiş gibi hep evdesiniz .
Halam da torunlarını göremedi. Hele kuzenim annesiz doğum yaptı. Teyzesi de yoktu yanında duracak. Annem aradı, kayınvaliden ilk günler dursun istemiyorsan gelebilirim dedi. O kadar sevinmişti ki telefonda ağlamış teşekkür etmişti. Çekinmiş söyleyememiş.Katılıyorum
Acıları paylaşmak lazım
Ama bakın daha sık aradık daha sık gittik diyorsunuz
Sürekli bir aradayız demiyorsunuz
Herkes hayatına devam ediyor, ben kalanlara değil ölenlere üzülüyorum açıkcası
Kalanlar birşekilde devam ediyor, giden gidiyor
Benimde halam öldü yıllar oldu, halen içim acır çok ama severdim. O öldüğünde kızı bekardı, evlendi çoluk çocuğu oldu. Halam hiç birini göremedi, keşke görseydi eminim torunlarına deli olurdu. Bizi deli gibi seven bir kadın torunlarına tapardı, eminim buna. Ama olmadı ömrü yetmedi. O öldükten sonra hepimiz kahrolduk çünkü onu kanserden çok genç yaşta kayıpettik.
Eşinin 1 sene sürmedi başkasıyla beraber olduğunu duyduk, kızı dediğim gibi hayata zor tutundu
ama başardı annesinden sonra evlendi kendi çocukları oldu.
Herkes devam etti, ama halam yok.
O yüzden kalana biyere kadar acıyorum ben artık. Giden gidiyor.
Bırakın yahu adam her gün orada değil, iki gün uğradığında da yiyip bir iki saat durup dokuzda gidiyor evine. Geldiği gün bile kalmıyor, UĞRUYOR. Adam yemek için de değil yalnız kalmamak için geliyor işte. Dokuz da zaten gayet erken bir saat. Oğlu da üstüne düşeni yapıyor bir evlat olarak evini açıyor, diğerlerinden ona ne. Zaten teknik olarak yas sürecinde evlatların hepsi haftada iki gün birkaç saat ilgilense adam hiç yalnız kalmıyordu, ekstra yük(!) de yüklenmiyor teknik olarak.7 24 onalrla olamaz kp çünkü koca vardiyali , konu sahibi hafatada 6 gün çalışıyor. Tek tatil gününde her hafta onlarla esiyelde gorusemiyormus eşi varsiyali çalıştığı için yani 7/24 değil ama kocasıyla denk geldikleri her zaman onlarla yani 7/24 sayılır
Bence konuşmasın rutini değiştirip eşiyle dışarda takılırsa kp zaten eski sıklığında gelemez sorun konuşmadan halledilir . Kp ciftinde özel bir hayati olduğunu kavramaya başlar .oda artık kb gider akşam dizi izler kendine bir uğraş bulurBu durumu konuşmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama bunu kesinlikle "bu durum evliliğimizi etkileyecek" gibi bir cümleyle yapmayın.
Eşim bana böyle bir şey söylese içimde bir şeyler kırılır ve asla da düzelmez eminim. Hayatım boyunca unutmam yani o lafı. Ben annemin acısının derdindeyken beni evliliğimizin akıbeti konusunda ekstra dert sahibi yapan insanı asla affetmem.
Nasıl söylersiniz bilmiyorum ama canının derdinde olan insana bu durum bu şekilde söylenmez.
Ben sekiz senedir evliyim zatenHalamın eşi geldiğinde diyorsunuz olsa olsa senede 2 3 keredir .konu sahibi herhafta olan bir olaydan bahsediyor. Ağırlayan kişide siz degilsiniz anne babanız aradada mangala gidip kardeşimize kalıyor . Siz evlenince her haftasonu çağırın bakalım . Aile bağlarımız kuvvetli diye atıp tutmak kolay .siz değil aileniz ağırlıyor enisteyi muhtemelen babanizla yaslarida yakındır iyi vakit geiriyorlardir .
Bu doğal ama genç bir çiftin yaşlı birini(genç olsada farketmez) hafta içi hafta sonu her biikte vakit geçirecekleri günlerde ağırlaması beklenemez .
Biz 1 yil aperatif yemistik.Bilmiyordum cunku.Camasir mak. Calistirmayi bilmeden evlendim dumduzTabak meselesi değil
Yemek yaptıktan sonra bir tabak koymak kolay
Ama belki ben yapmicam, canım istemiyor
Mecburmuyum
Yeni evliyken evde yaptığımız yemek sayılıydı. Haftanın 3- 4günü dışarda yerdik yada eve söylerdik arada annelere giderdik.
Çok bilmezdim yemek yapmayı zaten, ağırlamazdım kimseyi.
Hadi yaptım diyelim, yinede haftada 3 kp ağırlamak istemezdim ben
Inan giymeye temiz dönüm yok şuan akşam dışarı çıkıp eğlendim senle yaslarimiz yakin bende 26 27 yaşındayım . Yasin agore fazla sorumluluk alıp ev hanımı moduna burunmissin bırak ev biraz pis kalsın . Ben yetişemiyorum valla . İnan insan eğlenip eve gelip enerjisini atıp moralini yükseltince iştede daha mutlu oluyor. Başka ev işi bilmemne yaparkende daha rahat oluyor çünkü eğlenme mutlu olma halin tatmin olmuş bir şekilde temizlik yapıyorsun . Evde ömrünü çürütme .evet evim hep temiz olsun istiyorum hep bu beni eve bağlıyor önce kanser süreci hep mutsuz bir eş ağlayan sonra yas süreci sen söyleyince anlıyorum sirkelenmem lazımartık çıkmanın vakti geldi
Adamcağız her gün gelip gece yarısına oturuyor gibi söylüyorlar. Yedi de gelip dokuzda gidiyor belli ki.Bırakın yahu adam her gün orada değil, iki gün uğradığında da yiyip bir iki saat durup dokuzda gidiyor evine. Geldiği gün bile kalmıyor, UĞRUYOR. Adam yemek için de değil yalnız kalmamak için geliyor işte. Dokuz da zaten gayet erken bir saat. Oğlu da üstüne düşeni yapıyor bir evlat olarak evini açıyor, diğerlerinden ona ne. Zaten teknik olarak yas sürecinde evlatların hepsi haftada iki gün birkaç saat ilgilense adam hiç yalnız kalmıyordu, ekstra yük(!) de yüklenmiyor teknik olarak.
Normalde de kimse olmasa bile yemek yenir çay may derken o saate kadar eşler de bir şey yapamıyor. Evli ve çalışan insanlar olmasak her gün işten gelindiği an seksi fantazi kıyafetleri giyip tavşan gibi sabaha kadar durulmuyor sanacağız.
Yani demem o ki adamın geldiği günlerde de arda kalan zamanlarda sevişilir, film bile patlatılır mis gibi. Kocası adil, evde kendi üstüne düşeni yapan ve yardımcı olan biri. İkisi de çalışıyor. Biri yemek yapıyorsa biri temizliyor işte. Tek kişi için özel bir şey yapılmıyor, zaten onların yiyeceği neyse onu yiyor. Kadının başına kalan bir şey yok. Evlendiğin insanın babasını da misafir görmezsin ayrıca ya. Çorba makarna kahvaltılık bile kafi yoksa dışarıdan da söylenir. Hayır baba gelmese yemek mi yenmiyor o evde, hazırlanmıyor mu söylenmiyor mu bir şey? Bahane arayana kıyafettir, odur, budur bahane çok.
Nedir yani ne abarttınız sanki ne çekmiş, neyin yükünü çekmiş. İki aileden iki senede yedi kayıp verdik, üç kişi kanserden gitti, ben babamı kaybettim. Anne babasını yakınlarını kaybedenler yanında sızlanmaya utanır insan. Düğün ertelenmiş ağlamış, seks yapmamış haramdan uzak durmuş aman gözlerim yaşardı. Ailesi olmayan biriyle evlenseydi, bu HAZİN(!) hayat hikayesini yaşamayacaktı.
İstemiyor mu? İstemesin, tamam. Direkt istemiyorum desin, ölü diri bana ne evli evine köylü köyüne desin, mağdurumlara çaresizimlere gerek yok. İstemezse kocası da yarın konu sahibinin anasını babasını ölüsünü dirisini eve birkaç saatliğine bile istemez olur biter.
Kuzenim doğumlarına ben gittimHalam da torunlarını göremedi. Hele kuzenim annesiz doğum yaptı. Teyzesi de yoktu yanında duracak. Annem aradı, kayınvaliden ilk günler dursun istemiyorsan gelebilirim dedi. O kadar sevinmişti ki telefonda ağlamış teşekkür etmişti. Çekinmiş söyleyememiş.
Yani burada annem sorsa aman görümcenin kızı sana ne dayısı gitsin derlerdi eminim. On gün gitti destek oldu incileri dökülmedi. Evet yoruldu mutlaka ama o dönem kuzenimden de çok hayır duası aldı.
Ben dayımla aynı şehirdeyim. Yengem de öyle kendi yeğenlerinden bizi asla ayırmamıştır. Anneannem hastalandığında kızlarıyla beraber kaldı hastanede. Beş tane kızı var demedi. Siz de yoruldunuz ben de kalayım dedi haftayı yediye böldüler. Bir gece dayım beş gece annemler teyzemler bir gece de yengem kaldı. Aile olmak budur. Öldüğünde de eşyaları paylaşılırken geride durmak istedi annemler sen kardeşimiz gibisin sen ayırmadın kendini nolur önce sen seç dediler. Bu işler de iyi niyet her zaman kazandırır. Bugün yengem hastalansa Allah korusun ben de elimden geleni yaparım kuzenlerimi yalnız bırakmam onlar bırakmadı.
Kanser olan teyzem mesela buraya geldiğinde yengem bende kalsın daha rahat eder abisi var ben varım. Enişteler varken rahat edemez diye ısrar etmişti. Gözü gibi bakmıştı.
Böyle bir ailede büyüdüm için herhalde altı ay boyunca haftada iki kere 3 saat oturması bana yük gibi gelmiyor. Yatılı gelse hadi bi derece derim ama erken de kalkıyormuş. Evladının evi ya. Ben hala diyorum dayı diyorum. Burada evlatlarına gidiyor bı adam yazık ya
Görümcesi de alıyormuş yemeğe. Sadece eltisi almıyor diye ben neden alıyorum diyor konu sahibi. O da onun vicdanı. Ben kardeşiyle kendimi kıyaslamam kendim için içimden geçeni Allah rızası için yaparım.Kuzenim doğumlarına ben gittim
O zaten benim kuzenim değil kız kardeşim
Biz birarada büyüdük
İlk Doğumunada ben girdim
İkinciye corona yüzünden almadılar, birtek eşini aldılar bende evde büyük çocuğa baktım
Doğumlardan sonra bi süre yanında kaldım evde
Bunları onu çok sevdiğim için yaptım
Annesi hayatda olsaydıda yapardım
Hiç sevmedim diğer kuzenlerim var (onlarında annesi öldü) yolda görsem selam vermem yolumu değişirim o derece nefretlikler
O yüzden hala dayı değil mesele
O adamında başka evlatları var birtek konu sahibinin eşi değil
Ölüm Allahın emri, eşini kayıpetmesi kimsenin suçu değil o yüzden kendini toparlaması gerekiyor biyerden sonra. Hayat devam ediyor dediğim gibi
İlk acıyla insan daha yaşayamam sanıyor ama yaşamayı bırak halamı toprağa koydumuzda ben hamileydim, cenaze kalktı benim midem kazındı.
Yaşayamam derken karnım bile acıktı, oturdum biryandan ağladım biryandan karnımı doyurdum.
Hayat böyle bişey işte.
O yüzden evet adama üzüldüm.
Ama konusahibinede hak verdim
evet eşim babamı sahipsiz bırakmak istemiyorum diyor annem böyle olmasını istemezdi diyor onuda anlıyorum zaten anlayışsız biri olsan bunların hiç birini yaşamaz keyfime bakardım galiba eşime güzelce bu durumun evliliğimizi etkileceğini hissettirmem lazım kırmadan
Ya neden anlamak istemiyorsun kadın yoruluyorum yetişemiyorum diyor .Allah Allah .sen öyle yaparsın konu sahibi mutlu değil. Belki o evde donal gezmek yemek yer yemez seç yapmak yada poposunu devirip yatmak istiyor kocasıyla . Her izin günü kp ile geçirmek zorunda değilBırakın yahu adam her gün orada değil, iki gün uğradığında da yiyip bir iki saat durup dokuzda gidiyor evine. Geldiği gün bile kalmıyor, UĞRUYOR. Adam yemek için de değil yalnız kalmamak için geliyor işte. Dokuz da zaten gayet erken bir saat. Oğlu da üstüne düşeni yapıyor bir evlat olarak evini açıyor, diğerlerinden ona ne. Zaten teknik olarak yas sürecinde evlatların hepsi haftada iki gün birkaç saat ilgilense adam hiç yalnız kalmıyordu, ekstra yük(!) de yüklenmiyor teknik olarak.
Normalde de kimse olmasa bile yemek yenir çay may derken o saate kadar eşler de bir şey yapamıyor. Evli ve çalışan insanlar olmasak her gün işten gelindiği an seksi fantazi kıyafetleri giyip tavşan gibi sabaha kadar durulmuyor sanacağız.
Yani demem o ki adamın geldiği günlerde de arda kalan zamanlarda sevişilir, film bile patlatılır mis gibi. Kocası adil, evde kendi üstüne düşeni yapan ve yardımcı olan biri. İkisi de çalışıyor. Biri yemek yapıyorsa biri temizliyor işte. Tek kişi için özel bir şey yapılmıyor, zaten onların yiyeceği neyse onu yiyor. Kadının başına kalan bir şey yok. Evlendiğin insanın babasını da misafir görmezsin ayrıca ya. Çorba makarna kahvaltılık bile kafi yoksa dışarıdan da söylenir. Hayır baba gelmese yemek mi yenmiyor o evde, hazırlanmıyor mu söylenmiyor mu bir şey? Bahane arayana kıyafettir, odur, budur bahane çok.
Nedir yani ne abarttınız sanki ne çekmiş, neyin yükünü çekmiş. İki aileden iki senede yedi kayıp verdik, üç kişi kanserden gitti, ben babamı kaybettim. Anne babasını yakınlarını kaybedenler yanında sızlanmaya utanır insan. Düğün ertelenmiş ağlamış, seks yapmamış haramdan uzak durmuş aman gözlerim yaşardı. Ailesi olmayan biriyle evlenseydi, bu HAZİN(!) hayat hikayesini yaşamayacaktı.
İstemiyor mu? İstemesin, tamam. Direkt istemiyorum desin, ölü diri bana ne evli evine köylü köyüne desin, mağdurumlara çaresizimlere gerek yok. İstemezse kocası da yarın konu sahibinin anasını babasını ölüsünü dirisini eve birkaç saatliğine bile istemez olur biter.
Yok ben anlıyorum. İleride kendi ailesi o duruma düştüğünde, kocası ben çalışan adamım tam da annenin babanın geleceği o iki saat aralığında daltaş*k yatıp TV izleyeceğim, senin ailenle vakit geçirmek zorunda değilim dediğinde üzülmeyecek. Ben bu tarz bir serzeniş duysam, babamı kendi evinde ziyaret eder, o saatten sonra öyle bir tavır sergilerim. Kolay geleYa neden anlamak istemiyorsun kadın yoruluyorum yetişemiyorum diyor .Allah Allah .sen öyle yaparsın konu sahibi mutlu değil. Belki o evde donal gezmek yemek yer yemez seç yapmak yada poposunu devirip yatmak istiyor kocasıyla . Her izin günü kp ile geçirmek zorunda değil
evet ev işleri benim için eğlenmenin önüne geçti alkol almıyoruz ama geceleri kahve alıp yürüyüş yapmayı seviyoruz birde sınema ve konser ekleyeceğim inşallah hayatımıza :)Inan giymeye temiz dönüm yok şuan akşam dışarı çıkıp eğlendim senle yaslarimiz yakin bende 26 27 yaşındayım . Yasin agore fazla sorumluluk alıp ev hanımı moduna burunmissin bırak ev biraz pis kalsın . Ben yetişemiyorum valla . İnan insan eğlenip eve gelip enerjisini atıp moralini yükseltince iştede daha mutlu oluyor. Başka ev işi bilmemne yaparkende daha rahat oluyor çünkü eğlenme mutlu olma halin tatmin olmuş bir şekilde temizlik yapıyorsun . Evde ömrünü çürütme .
Hatta erkekler içki içmeyi sever dışarda eğer içkiye karşı değilseniz eşine binaksam beni dışarı götür içelim eğlenelim de . Tabii içiyorsanız yoksa sinema konser cafe falan dışarda vakit gecirin
Bence konuşmasın rutini değiştirip eşiyle dışarda takılırsa kp zaten eski sıklığında gelemez sorun konuşmadan halledilir . Kp ciftinde özel bir hayati olduğunu kavramaya başlar .oda artık kb gider akşam dizi izler kendine bir uğraş bulur
Babanıza Allah rahmet eylesin ama diyor ki kayınvalidem hastayken de bir ay baktım . Haftada altı gün çalışıyorum yoruldum artık diyor . Hepimiz insanız bakmam bir daha evine gelmesin demiyor öyle dese hep birlikte linçleyelim . Hepimizin anne babası var hatta heoimiz bir gün aynı durumda kalabiliriz . Yani artık ölümü de kabul etmek gerekiyor bir yerden sonra insanların hayatına devam etmek istemesi niye ayıp ya da vicdansizlik oluyor ki. Allah korusun eşim ölse altı ay geçmiş artık bende düzen kurmaliyim üç gün orda üç gün orda olmaz bunu her insanın bünyesi kaldırmıyorBırakın yahu adam her gün orada değil, iki gün uğradığında da yiyip bir iki saat durup dokuzda gidiyor evine. Geldiği gün bile kalmıyor, UĞRUYOR. Adam yemek için de değil yalnız kalmamak için geliyor işte. Dokuz da zaten gayet erken bir saat. Oğlu da üstüne düşeni yapıyor bir evlat olarak evini açıyor, diğerlerinden ona ne. Zaten teknik olarak yas sürecinde evlatların hepsi haftada iki gün birkaç saat ilgilense adam hiç yalnız kalmıyordu, ekstra yük(!) de yüklenmiyor teknik olarak.
ben tabiki bir tabak fazla koymaktan yüksünmüyorum ama ondan da bir çaba göremiyorum kendi düzenini kurmaya niyeti yokAnlamıyorum haftada 1-2 gün gelip sizde yemek yiyorsa ne olmuş neden bu kadar abartıyorsunuz
Üstelik adam hemen yiyip kalkıyormuş hiçmi insaf yok?
Yaptığınız tek şey masaya 1 tabak fazla koymak bu kadar.
Bunuda Allah için yapın ne olacak
Yarın bir gün aynı durumda sizin babanız olsa ne yapardınız? Gelme diyebilirmiydiniz babanıza?
İşte eşinizde diyemiyor.Adam daha yeni hayat arkadaşını kaybetmiş bide siz kırmayın adamı
Hayır saatlerce sizde otursa sizi rahatsız etse anlarım ama adam yemeğini yiyip hemen kalkıyormuş o da bu durumdan çokta memnun değildir emin olun.Kimse başkasınıa muhtaç olmak istemez oğlu bile olsa
Ayrıca şu yeni evliler ne yaşıyor bu kadar acılı birine bir tabak yemek koyamayacak kadar anlamıyorum
Eşinizin fazla çalışması eşinizle aranızda olan bişey.
Emin olun o adamda zamanla gelmemeye başlayacak henüz acısı taze.
Emin olun birgün bizde o durumda olacağız ve istenmeme duygusunu yaşamak çok ağır heleki insanın evladıysa.
Biraz sabredin olmazsa evine yemek yollarsınız ama şu an tepki göstermek için çok erken ve acısı taze.ben tabiki bir tabak fazla koymaktan yüksünmüyorum ama ondan da bir çaba göremiyorum kendi düzenini kurmaya niyeti yok