• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın Valideniz Düğün Yapmak İstemezse...?

bizim de 1 saatlik bir aramız vardı,kayınvalidem şimdi git gel uzun sürer misafirler yalnız kalır kınayı herkes kendi tarafında yapsın,bizden kimse gelmesin size dedi.hala unutamadım,1 saat nedir ki yaa,her sabah işe gitmek için harcıyoruz bu vakti,kadın kına için çok görüyor.olmaz dedim tabi,istemiyorum kendi kendimize kına mı olurmuş ama yine de siz bilirsiniz dedim.mecburen geldiler.

bizim de 1 saatlik bir aramız vardı,kayınvalidem şimdi git gel uzun sürer misafirler yalnız kalır kınayı herkes kendi tarafında yapsın,bizden kimse gelmesin size dedi.hala unutamadım,1 saat nedir ki yaa,her sabah işe gitmek için harcıyoruz bu vakti,kadın kına için çok görüyor.olmaz dedim tabi,istemiyorum kendi kendimize kına mı olurmuş ama yine de siz bilirsiniz dedim.mecburen geldiler.

böyle saçma şey mi olurmuş canım düğünü de herkes kendi evinde yapsaymış bari.ne garip istekleri oluyor insanların yaa

böyle saçma şey mi olurmuş canım düğünü de herkes kendi evinde yapsaymış bari.ne garip istekleri oluyor insanların yaa

sorma canım yaa,daha sonra eşime isterseniz düğün de olmazsın babam getirip size bırakır beni demiştim(yazık o da arada kalmaktan bitap düşmüştü zaten)

ne güzel eşiniz sizin yanınızda olmuş.benimki hep ailesini savundu bana karşı.hep onların yanında oldu.evlensek de öyle olurdu.kayınvalidem sen bu evde yaşamıyormusun elbet destek olacan diyordu evlenseydik evlendinde evlatlıktan çıkardık mı seni elbet yardımn edicen diyecekti muhtemelen.ah emeklerim ah hayallerim...
Evet tatlım aynen öyle diyeceklerdi.Nerden biliyorum?Benim eşime öle yaptılar ordan biliyorum.Tamam ben kimseden düğün vs. beklemiyorum,kendi çabamızla yeni hayatımızı kurmaya karar verdik ama evlendik, ilk ay eşim yine maaşını annesine vermişti.Yani evliliğimiz için tek başıma çırpınır halde buldum kendimi.O zaman eşimle ciddi şekilde konuştum ve bunu kabul edemiycemi söyledim,ve çok ciddiydim böyle bir evliliği sürdürmektense 1 aylık evliyim demez ayrılırdım.Allahtan eşim durumu anladı ve o gün ailesiyle konuştu,artık evli olduğunu sorumlulukları olduğunu söyledi ve çok şükür sözünde de durdu.
Ben inanıyorum ki bitirmeden önce mutlaka emek vermeli,sabretmeli,şans vermeliyiz.Sen de zaten çok emekler vermişsin,olammışsa hayırlısı böyleymiş demektir.İnşallah yakın zamanda seni hakedecek birisi çıkar karşına.
Sevgiler..

İsabet olmuş ayrıldığınız. . Sizin için hayırlısı olduğu besbelli . .
Bi insan elbette ailesine düşkün olucak ama bu kadarı çok fazla kaydirigubbakcemile4

arkadaşlar bana bugün görücü geldi.1,5 ay önce nişanlımdan ayrılmıştım.gelip böyle konuşmaları kızını beğendik istiyoruz diye nasıl içime dokundu bir bilseniz.ben çok seviyordum nişanlımı.ama beni bırakıp gitti.şimdi başka birisinin bana talip olması çok ağır geldi bana.oturdum ağladım.ben bütün hayallerimi onun üstüne kurmuştum.başkasını düşünemiyorum.ailem zaten hayır dedi o aileye ama o isteme anının bir daha yaşanması bana geçmişi hatırlattı.içim acıdı.çok acıdı.

Şuan benim için erken bir süreç ama,cok uzun süredir fikrim hiç değişmedi.
Kimse bana düğün yapmak zorunda değil.İlle evlendiğimi göstermek için ne gelinliğe nede,düğüne ihtiyacım var.
Kimseye böyle bir konudan ötürü minnet etmem.
Sanırım aldığım terbiyeden olsa gerek...annemde böyleymiş.

Keyifleri bilir, bana hiçbirşey yapılmadı, nikahıma bile gelindi takıyı bırak tebrik bile olmadı, düğünümüze de gelmediler çok da güzel oldu, bir eğlendik bir coştuk sorma.Allaha çok şükür hem kendi ailem hem de eşim borç harçla bile olsa herşeyin en güzelini yaptık ve evlendik.ınsana çok dokunuyor tabii ki, bana da "düğüne hatta düğün yemeğine bile gerek yok, sadece nikah yapın oluversin" demişlerdi ben de içimden 30 yaşına gelmiş kızını birgün birisi ister evlenirse ona bunları yaptırır ya da yaptırmazsın demiştim.Sonuçta her istediğim oldu çok şükür, arkanızda size destek olacak , elinizden tutacak aileniz ve sevdiğiniz , inanabileceğiniz, güvenebileceğiniz nişanlınız/eşiniz varsa dağ olsa dayanmaz kendi ellerinizle her işi evelallah halledersiniz.Ha düğün, nişan bilmemne çok şart mıdır tartışılır, bazen kişilerin bütçesi kısıtlı, durumları müsait değildir , o zaman maksat mıtluluk diye küçük şeylerle de mutlu olunabilir, büyütülmeden mevzu.

Keyifleri bilir, bana hiçbirşey yapılmadı, nikahıma bile gelindi takıyı bırak tebrik bile olmadı, düğünümüze de gelmediler çok da güzel oldu, bir eğlendik bir coştuk sorma.Allaha çok şükür hem kendi ailem hem de eşim borç harçla bile olsa herşeyin en güzelini yaptık ve evlendik.İnsana çok dokunuyor tabii ki, bana da "düğüne hatta düğün yemeğine bile gerek yok, sadece nikah yapın oluversin" demişlerdi ben de içimden 30 yaşına gelmiş kızını birgün birisi ister evlenirse ona bunları yaptırır ya da yaptırmazsın demiştim.Sonuçta her istediğim oldu çok şükür, arkanızda size destek olacak , elinizden tutacak aileniz ve sevdiğiniz , inanabileceğiniz, güvenebileceğiniz nişanlınız/eşiniz varsa dağ olsa dayanmaz kendi ellerinizle her işi evelallah halledersiniz.Ha düğün, nişan bilmemne çok şart mıdır tartışılır, bazen kişilerin bütçesi kısıtlı, durumları müsait değildir , o zaman maksat mıtluluk diye küçük şeylerle de mutlu olunabilir, büyütülmeden mevzu.

maalesef benim nişanlım arkamda durmadı biz herşeyi zaten beraber yapacak güce sahiptik.ikimiz de mühendisdik.maaşımız iyiydi.yapabilirdik düğünümüzü ve herşeyimizi.ama o ailesinin dolduruşuna geldi.bırakıp gitti.bizim en çok ihtiyacımız olan zaman da tüm maaşını ailesine harcadı.üstelik ihtiyacı da yoktu ailesinin.sonuçta üzülen ben oldum.

belli ki hala seviyorsun.. ama unutma her işte bir hayır vardır.. bence ondan ayrılman iyi olmuş gibi görünüyor. çünkü anlattığına göre evlenseydiniz de çok büyük sorunlar çıkacaktı ve mutlu olamayacaktınız. evlilikten soğuma. giden gitti boşver. o kaybetti de. sen yeni umutlara yelken aç :) daha yaşın çok genç bence. zararın neresinden dönülürse kardır. umarım herşey gönlünce olur..

maalesef benim nişanlım arkamda durmadı biz herşeyi zaten beraber yapacak güce sahiptik.ikimiz de mühendisdik.maaşımız iyiydi.yapabilirdik düğünümüzü ve herşeyimizi.ama o ailesinin dolduruşuna geldi.bırakıp gitti.bizim en çok ihtiyacımız olan zaman da tüm maaşını ailesine harcadı.üstelik ihtiyacı da yoktu ailesinin.sonuçta üzülen ben oldum.
bu arada mesleğine yönetici asistanı yazmışsın..

belli ki hala seviyorsun.. ama unutma her işte bir hayır vardır.. bence ondan ayrılman iyi olmuş gibi görünüyor. çünkü anlattığına göre evlenseydiniz de çok büyük sorunlar çıkacaktı ve mutlu olamayacaktınız. evlilikten soğuma. giden gitti boşver. o kaybetti de. sen yeni umutlara yelken aç :) daha yaşın çok genç bence. zararın neresinden dönülürse kardır. umarım herşey gönlünce olur..

yaşım 27 çok da genç değilim evlilik için bence.dün fal baktırdım bir yerde.tarot falı.falcı dediki.o sana geri gelecek barışmak için değil bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak için.ama dedi o yüzüğü tekrar parmağına takacağına kır at o parçağını daha iyi dedi.okadar kötü yani dedi.ben de bir insnaın bir anda dönmesine anlam veremiyorum.herşey mükemmelken bir anda bozuldu.acaba büyü mü yaptılar ona diye düşünmeden kendimi alamıyorum.çünkü olanlar çok saçma ayrlık sebebi yok. offfffffff

benimde düğünüm olmuyor.sebep nişanlımın ailesinin çevresinin çok mutahassıp olması.çalgılı çengili düğünü yapamazlarmış.biz eşyaları nişanlımla birlikte ödeyecektik.düğünü ailesi yapacaktı ama yapmadılar.bende ozaman eşyaları alın dedim.kına içinde bi salon tutturdum.istediğinizi çağırın benimde ailemin bi çevresi var dedim.ayrıca nişanlımla konuştuktuk.ben gelinliğimle oynamayı çok istediğim için nikahtan sonra akşam canlı müzik yapan biyere gitcez sadece arkadaşlarımızla ve doya doya eğlencez.sizde öyle yapabilirsiniz...

canim bircok kisi maddi durumu cok iyi olmasa bile herkez ellinden gelenini yapiyor anlatigin gibi öle insanlarda cikiyor onlarda ya parayi seven yada gelini begenmiyordur bahane ile ayilmis oluyorsun. bosver hayilisi olsun hakkinda

bay bayan calısıyo ise bazı ailelerde yükü atıyolar genc cıftlerın ustune ne yazıkki,beraber calısır kazanır öderler ohyaa kolayya evlenır evlenmez borca girr altınları bozdur parayı vsss öderler.durum kötüdür anlanılır ama kötüde olsa ufacık bişi alınmazmı düğüne eller bile getiriyor iken yazık koca yazık Rabbım herkesın karsısına Allahtan korkan insanlar nasip etsin kalbınzıce olur inş.Canınız sagolsun ödersiniz inş....

orgursa inan bana en iyisini yapmışsın başta ayrılmakla hiç üzülme hemde hiç başta öle davranıyosa inan bana hep öle gidiyo bak ben 3 yıl bekledim evlenecegiz diye sonunda evlendik ama evlendiğime bin pişmanım .... Böyle olmasındansa evlenmemek çok daha mantıklı sonra fedakarlık emek bilmem ne boş yani hep veren sen oluyosun sonra karşıdaki hep alışıyo yapmayınca böyle olmasını istiyorum desen tartışsan bile boş eger ailesinin özellikle annesinin sözünü dinliyosa uzak durun...............

Tepkimi koyardım.Ben bekar bir kızsam kına gecemi yaparım,düğün de yaparım,telli duvaklı da o evden çıkarım.Kaynanayı kim takar.2.kez evlenen insanlar bile kına gecesi,düğün yaparken ben öyle oldu bittiye getirtmem.Kaynanam evlenmiyor.guclubacismile

orgursa inan bana en iyisini yapmışsın başta ayrılmakla hiç üzülme hemde hiç başta öle davranıyosa inan bana hep öle gidiyo bak ben 3 yıl bekledim evlenecegiz diye sonunda evlendik ama evlendiğime bin pişmanım .... Böyle olmasındansa evlenmemek çok daha mantıklı sonra fedakarlık emek bilmem ne boş yani hep veren sen oluyosun sonra karşıdaki hep alışıyo yapmayınca böyle olmasını istiyorum desen tartışsan bile boş eger ailesinin özellikle annesinin sözünü dinliyosa uzak durun...............

haklısın zaman geçtikçe insan daha mantıklı bakmaya başlıyor 2,5 ay oldu bitireli.şimdi düşünüyorumda kesinlikle doğru bir seçim değildi benim için.ya çok yalancıydılar.eskiden fabrikamız vardı.yok en güzel yerde evimiz vardı falan sonradan ortaya çıktı hep başkalarının olduğu.en hoşlanmadığım şeydir kendini olmadığın gibi göstermek.görgüsüzlük başka bir şey değil...allah kurtardı benii..

Back