- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
Böyle basit sebeplerden bende kayınvalidem anlaşamadım.Doktora gitseydim belki bana panik atak teşhisi koyardı.Hayati insanlara zehir etmeye gerek yok.İşte o durumun bir nedenide sürekli gelinip gidilip iç içe olması
Aralarında en az bir mahalle olsa çok görüşülmese kadın nereden bilecek kayınvalidem neyi giydi neyi giymedi
Tanışılmaya gittiğinde kadın giyinip çıkacak konu sahibi kendisine özellikle sorulmadığı için aklına gelmeyecek belki bu konu
Gelme görme ne demek ya bence gayette takılman mantıklı. Ben olsam ya gitmem ya da kaynina de senin hatrin için geliyorum diye.İki hafta sonra eltimi görmeye gideceğiz ilk tanışma. Kayın validem aldigi kıyafetleri gosterdi. Gusel şıkır şıkır hic ama hiç sorgulamadim. Taki uzerine ya şal takarim yada eşarp dedi, bende anne o senin yaşına abes olur başörtü takarsın oyali daha güzel olur dedim neyim eksik benim başörtü (yazma) ayip olur dedi. İnanin anlamadım çok birşey ertesi gun aklima dank etti. Bu kadin benim istemem olsun ilk tanişmam olsun gelip şalvar ve her hangi kıyafetleri ile geldi giydiği kıyafete takılmıyor um kesinlikle başörtü onlara ayip ama bizde ayip olmadi. Çünkü onlar elit insanlar kız öğretmen. Simdi benim ailemi değersiz görmemiş mi. Cok zoruma gittti. İcimde bunu cok buyuttum. Aramakta buldum çareyi soyledim bizim eksiğimiz neysi dedim. Bana bir başladı bagirmaya yazıklar olsun ben size şunu yaptim bunu yaptim onlar garip uzakta olacaklar. Kiskanç fesat haset. Cekemiyorsan gelme görme. Bana o kadar agir laf ettiki inanin arama bn nasıl mesafe koyacağım kaynim cok iyi biri Allah bin kere razi olsun bir yanlışini gormedim. Ama bu kaynanamin yaptiklari çizgiyi asto cok bağırdı bana. Esimi cok seviyorum onuda uzmek istemiyorum. Bana saygi duyuyor. Ama içten ice ardmizda uzaklaşma oluyor oda benim yuzumden. Önümüz bayram. Ne yapmaliyim bana akil verir misiniz ablalarim kardeşlerim siz olsanız eltinizi görmeye gider miydiniz? Onun bir suçu yok. Ama gormek dahi istemiyorum kaynanam ve akrabalarini siz olsaniz böyle hakaretler karşısında affeder miydiniz
Kayinvalidenin ne giydiği ne sizi nede başkasını ilgilendirir "kızdım " ne demek ne hakla, şaka gibi bı hakki kendinizde nasıl görürsünüzEvet buna kizdim
Bilemedim ben umursamam yok görümce yok kaynana ne giydi diyeBöyle basit sebeplerden bende kayınvalidem anlaşamadım.Doktora gitseydim belki bana panik atak teşhisi koyardı.Hayati insanlara zehir etmeye gerek yok.
Doğrusu o.Bilemedim ben umursamam yok görümce yok kaynana ne giydi diye
Bize gelirken bunu giydi ona bunu giydi diye
Ama özellikle sorulunca aklına daha faza gelmiştir diyorum kısaca
Birde her durumda mesafe candır diyorum yine de
Bunu ben de yeni duydum hayat okulunun ahiret versiyonu mu oluyor acabaBacim bana bildigim yerden anlqt. Ahiret okulu ne ?
Ahiret okulu nedir ya kuran kursuna gittim orada öğrendim şimdi de kuran kursunda hocalık yapıyorum desene.Hayır değilim ahiret okulu mezunuyum. Hafizim Arapça tefsir akait fikih
Yok öyle bir şey kinaye yapmış.Bacim bana bildigim yerden anlqt. Ahiret okulu ne ?
Yalnız abartı dediğiniz şey kadının altı üstü eşarp ya da şal takmasıİlk tanışma lea bana abartılı geldi isterse abiyeyle gitsin. Bana ayip olur diyip kendi bizee öyle gelmesi beni kiran
Ne saçma bir yorum bu yaa egitim almadiğimi nerden çıkarttiniz.Yahu bide aramışsın şaka gibi ya. Demek ki ne kadar yaranız varmış gocunmuşsunuz. Stadü farkını çok merak ettim şimdi. Madem bu kadar gocundunuz zamanında eğitim alsaydınız ya?
Okuduguyla yada yaptığı meslekle çelişen ters düşen bir insan daha!!Bacim bana bildigim yerden anlqt. Ahiret okulu ne ?
Birşey okumadım demek oluyorBunu ben de yeni duydum hayat okulunun ahiret versiyonu mu oluyor acaba
Yok bence hoca değil yani kadrolu degil vs fahri olabilir yoksa ne münasebet bende eğitim aldım hocayım derdi ama ahiret okulu falan dediOkuduguyla yada yaptığı meslekle çelişen ters düşen bir insan daha!!
Kendisi belli ki kayınvalide ile aynı kültürden aynı mahallede belki aynı köydendir belki de akraba, kadın da özenli giyinmemis akıl edememiş, anladığım kadarıyla şimdi ki gelin farklı kültürden yabancılar kadıncagiz da oğlunu küçük düşürmemek icin özenmiştir, köylü kadının ozenmeye güzel giyinmeye hakkı yokmuş ama konu sahibine göre