Ben onu suclamadim kirildigim seyi söyledim. Onlara ayip bize nitlye değil dedimSiz kayinvalidenizi arayip sucladiktan sonra ne tepki bekliyordunuz ki? Belki kadin hic öyle bir düsüncw icinde degildi ve siz durduk yere kendiniz kurdunuz
Kız niye öyle dedin şimdiÖğretmeni elit bulduğunuza göre baya statü farkı var aranızda, kaynana da bunu kabullenmiş, eğitim alın derim yoksa çok ezilirsiniz
Evet buna kizdimNormalde hiç düğünde bayramda şal eşarp falan takmıyor da birden bire eltiyi görmeye gideceği zaman mı çıktı bu piyasaya
Başta haddinizi siz aşmışsiniz ne giyerse giysin kocaman kadın size mi soracak.Maalesef kimse eşit olmuyor çocuğuna o konuda haklısınız.İki hafta sonra eltimi görmeye gideceğiz ilk tanışma. Kayın validem aldigi kıyafetleri gosterdi. Gusel şıkır şıkır hic ama hiç sorgulamadim. Taki uzerine ya şal takarim yada eşarp dedi, bende anne o senin yaşına abes olur başörtü takarsın oyali daha güzel olur dedim neyim eksik benim başörtü (yazma) ayip olur dedi. İnanin anlamadım çok birşey ertesi gun aklima dank etti. Bu kadin benim istemem olsun ilk tanişmam olsun gelip şalvar ve her hangi kıyafetleri ile geldi giydiği kıyafete takılmıyor um kesinlikle başörtü onlara ayip ama bizde ayip olmadi. Çünkü onlar elit insanlar kız öğretmen. Simdi benim ailemi değersiz görmemiş mi. Cok zoruma gittti. İcimde bunu cok buyuttum. Aramakta buldum çareyi soyledim bizim eksiğimiz neysi dedim. Bana bir başladı bagirmaya yazıklar olsun ben size şunu yaptim bunu yaptim onlar garip uzakta olacaklar. Kiskanç fesat haset. Cekemiyorsan gelme görme. Bana o kadar agir laf ettiki inanin arama bn nasıl mesafe koyacağım kaynim cok iyi biri Allah bin kere razi olsun bir yanlışini gormedim. Ama bu kaynanamin yaptiklari çizgiyi asto cok bağırdı bana. Esimi cok seviyorum onuda uzmek istemiyorum. Bana saygi duyuyor. Ama içten ice ardmizda uzaklaşma oluyor oda benim yuzumden. Önümüz bayram. Ne yapmaliyim bana akil verir misiniz ablalarim kardeşlerim siz olsanız eltinizi görmeye gider miydiniz? Onun bir suçu yok. Ama gormek dahi istemiyorum kaynanam ve akrabalarini siz olsaniz böyle hakaretler karşısında affeder miydiniz
Kadın özenmiş demekki. Size karşı normalde davranışları sorunlu değilse takılmasaydınız daha iyiydi. Ha insanın aklına gelir mi gelir ama sonradan aramak falan gereksiz olmuş.Evet buna kizdim
Evet çoğu insan da kaynanaya suç buluyor ama bu arkadaş başlatmış kavgayıSiz kayinvalidenizi arayip sucladiktan sonra ne tepki bekliyordunuz ki? Belki kadin hic öyle bir düsüncw icinde degildi ve siz durduk yere kendiniz kurdunuz
Normalde takmayan biri. Bence cok fark varŞal, esarp, basortu, yazma bunlarin arasinda ne fark var?
Kız niye öyle dedin şimdi
Allah seni
öğretmeni niye gomdun ? Kavga mı edelim senle
Yeni eltiye ozenmis evet belki elti ogretmen diye kaynanan kendinden ustun goruyodur olamaz mi? Bence ogretmen gelin heyecan yaratmis kv de. Senin bozuldugun bu.Normalde takmayan biri. Bence cok fark var
Aynen ben mesela hatırlamam ne giydiklerini,eltimi de görmeye gitsek kaynanamı iyice süslerim falanSiz böyle her şeyi kişisel algilarsaniz çok kirilirsiniz.
Ben pek sizi haklı bulamadım.
4 yıl az bir süre değil insanlar değişir.
Ayrıca ilk çocukta yapılan acemilikler genelde diğer çocuklarda yapılmaz.
Belki o zaman düşünemedi aklı o kadarına erdi.
Yani bu sizin ve ailenizin değersiz olduğu anlamına gelmez ki ?
Ben bulmuyorum kendilerinin öyle olduğunu düşünüyorum. Kimse icin kendimi degistiremem. Kimsede benim icin değişmesin.
Yeni eltiye ozenmis evet belki elti ogretmen diye kaynanan kendinden ustun goruyodur olamaz mi? Bence ogretmen gelin heyecan yaratmis kv de. Senin bozuldugun bu.
Anladım ben senin ne demek istediğiniYok öğretmenleri çok severim saygı duyarım ben de memurum keşke öğretmen olabilsem, demek istediğim birinin bana o memur tabi elit demesi için beni kendinden aşağı gören biri olması gerekir e böyle görünce de kayınvalide de öyle görünce neden gönül koymuş onu anlamadım :)
Yazma evde takıyoruz ya namaz kılarken falan günlük,kv de eşarp takmak istemiş dışarda genç kızların taktığı gibi öyle anlatayım,ne güzel bence süslensin taksın derdim ben olsamŞal, esarp, basortu, yazma bunlarin arasinda ne fark var?
Senin yerinde olsaydım ben olsam bencede eşarp falan tak beni görmeye gelirken komşuya gelir gibi gelmiştin özen biraz derdimİki hafta sonra eltimi görmeye gideceğiz ilk tanışma. Kayın validem aldigi kıyafetleri gosterdi. Gusel şıkır şıkır hic ama hiç sorgulamadim. Taki uzerine ya şal takarim yada eşarp dedi, bende anne o senin yaşına abes olur başörtü takarsın oyali daha güzel olur dedim neyim eksik benim başörtü (yazma) ayip olur dedi. İnanin anlamadım çok birşey ertesi gun aklima dank etti. Bu kadin benim istemem olsun ilk tanişmam olsun gelip şalvar ve her hangi kıyafetleri ile geldi giydiği kıyafete takılmıyor um kesinlikle başörtü onlara ayip ama bizde ayip olmadi. Çünkü onlar elit insanlar kız öğretmen. Simdi benim ailemi değersiz görmemiş mi. Cok zoruma gittti. İcimde bunu cok buyuttum. Aramakta buldum çareyi soyledim bizim eksiğimiz neysi dedim. Bana bir başladı bagirmaya yazıklar olsun ben size şunu yaptim bunu yaptim onlar garip uzakta olacaklar. Kiskanç fesat haset. Cekemiyorsan gelme görme. Bana o kadar agir laf ettiki inanin arama bn nasıl mesafe koyacağım kaynim cok iyi biri Allah bin kere razi olsun bir yanlışini gormedim. Ama bu kaynanamin yaptiklari çizgiyi asto cok bağırdı bana. Esimi cok seviyorum onuda uzmek istemiyorum. Bana saygi duyuyor. Ama içten ice ardmizda uzaklaşma oluyor oda benim yuzumden. Önümüz bayram. Ne yapmaliyim bana akil verir misiniz ablalarim kardeşlerim siz olsanız eltinizi görmeye gider miydiniz? Onun bir suçu yok. Ama gormek dahi istemiyorum kaynanam ve akrabalarini siz olsaniz böyle hakaretler karşısında affeder miydiniz
Yazma işte bildiğiniz günlük işlemeli örtüŞal, esarp, basortu, yazma bunlarin arasinda ne fark var?