- 12 Ağustos 2021
- 684
- 1.206
- 63
- Konu Sahibi eslemcandan
Çok teşekkür ederim.Dimdik ol. Yapman gerekeni yapmissindir eminim güzelim. Bile bile lades demedin. Allah'ım çok mutlu etsin. Kötü insanlarla karşılaştırmasin çok zorr.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim.Dimdik ol. Yapman gerekeni yapmissindir eminim güzelim. Bile bile lades demedin. Allah'ım çok mutlu etsin. Kötü insanlarla karşılaştırmasin çok zorr.
Siz ucuz atlatmışsınız ben de annesinin ağzına bakan annem hep hakldiir diyen asla cabalamayan özür bilmeyen birinden çocuk yokken boşandım. Bazen bocalıyorum ama sanirım doğru karar vermişim.
Tabi yüz yüze gelmek istemiyorsan eğer sen daha iyi bilirsin o hissi. İlerde içinde kalmasın diye dedim ben de.Yüz yüze gelirsek yine barışırız muhtemelen.
İçimde bu düşünceler oldukça sağlıklı bir ilişki kuramıyorum artık onunla. Bir yandan da etraftan çekiniyorum ayrıldığımı duyacak diye herkes.
Bu şekilde anlattım annenin evliliğimizde bir dinamit olduğunu söyledim. İnkar sürecine girdi artık böyle birşey demiyor bile neden eski dediklerinden ayrılmaya kalkıyorsun, bahane mi arıyorsun gibi. Aşırı sinirlendi, sakin değildi asla.
Kendin bilirsin, keşke hiç tanışmasaydık seninle neden girdin ki hayatıma tarzı şeyler söyledi.
Annesi zaten benim adımı bile geçirmiyormuş artık onu evde istemediğimi anlamış böyle söylüyor bir de. Kim ister ki 2.ayda yatılı birini ?
Nişanlınız pasif biri, şuana kadar size bi ton laf söylemiş hiçbirinde de annesinin karşısına geçip sen benim nişanlıma ne diyorsun dememiş.. Nişanlınızın dik durmamasından ötürü mutlu olamayacağınızı düşünüyorum..Herkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.
Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.
Olayları kısaca yazacağım.
İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.
Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.
Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.
Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.
Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.
En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.
Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.
Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de.
Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.
Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.
Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.
Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.
Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.
Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.
Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Seni çok iyi anlıyorum..Ama her şey este bitiyor seni savunuyorsa savunacaksa devam et. Ama bir erkek arkanda durmazsa çok zor oluyor.Ayni şehirde 10 dakikalık mesafedeki ailem bizde gelsin kalsın diyen cahil birinden boşandım. Yani sorun kayinvalide falan değil sınırı koruyamayan este oluyor. Ama benim evlendigim kişi de nişanlılık sürecinde numara yaptı bana aileci gözükmedi bir evlendim adam anam da anam dedi olmadı. Sen kalbinin sesini dinle ama nisanlilikta yaşananlar evlilik fragmanidir.Hislerim tamamen karışmış durumda. Ama olumsuza daha yakınım sanırım.
Erkek kardeşi var bir tane o da böyle patavatsızca. Benim uyuduğum odada gece saat 2 de film izlemek isteyen, odanın kapılarını çalmadan açıp giren biri.
Birini alt etsem öbürü çıkacak karşıma.
Erkek anneleri bu model değişmiyor bence. Aşırı arsızlar tek hayalleri oğulların evine gidip pijama partisi yapabilmek. O evde yatınca ne oluyor bilmiyorum.Tetiklendim çok benzer model başımda var. Ben ne nişanlılık ne sevgili döneminde tanımadım görmüş olsaydım asla evlenmezdim. Ki benim eşim annesinin farkında pek laf söyletmez yine de tüylerim diken diken oluyor. Arsız insanlara tahammül edemiyorum
Nişanımda hiç bir şey takmadılar zaten. Nişanlık seti olurmuş ondan bile haberim olmadı benim. Maddi olarak hiçbirşeylerini görmedim. Ama diğer konulara gelince son derece geleneksellerdi.Tabi yüz yüze gelmek istemiyorsan eğer sen daha iyi bilirsin o hissi. İlerde içinde kalmasın diye dedim ben de.
İlk başta ciddi öfke oluyor, benim eski nişanlımda da böyle olmuştu. Vazgeçirmeye çalıştı uğraştı ama karşılık göremeyince iş işten geçmişken adım atmaya kalkınca sonra tam tersi yönde öfkeye döndü. Bana aldığı hediyeleri bile geri istemişti sinirinden.
Nişan olunca işin bi de bu yönü var maalesef çirkinleşmeler yaşanabilir, ama bu süreçte insanların yüzünü daha iyi görürsün eminim ki, iyi ki bile dersin sonra.
Çevre duyarsa falan dedin, duyacaklar tabi , tepki veren garipseyen bile çıkar belki. Ama bu hayat senin unutma; o kişiyle evlenince kapıyı kapatıp bi ömür sürecek olan o sorunlarla yaşayacak olan sensin. Garipseyen konuşan 1 2 gün dillendirir susar en fazla.
Benim kayınvalidemin de var böyle hayalleri. Aynı şehirde oturalım ama birbirimizde yatılı kalalım hayalleri.Seni çok iyi anlıyorum..Ama her şey este bitiyor seni savunuyorsa savunacaksa devam et. Ama bir erkek arkanda durmazsa çok zor oluyor.Ayni şehirde 10 dakikalık mesafedeki ailem bizde gelsin kalsın diyen cahil birinden boşandım. Yani sorun kayinvalide falan değil sınırı koruyamayan este oluyor. Ama benim evlendigim kişi de nişanlılık sürecinde numara yaptı bana aileci gözükmedi bir evlendim adam anam da anam dedi olmadı. Sen kalbinin sesini dinle ama nisanlilikta yaşananlar evlilik fragmanidir.
Çok çok zor benim eşimde de vardı annemler burda yatsın diyordu. Daha beter düşünceleri vardı. Sen de annesi hakkında olumsuz konuş bakalım konuşturuyor mu madem annesi konuşuyor. Gerçi numara yapabiliyorlar. Bir de akraba ilişkileri nasıl çok vıcık vıcıksa o da zor sürekli gorusturmek isterler dikkat et..Benim kayınvalidemin de var böyle hayalleri. Aynı şehirde oturalım ama birbirimizde yatılı kalalım hayalleri.
Gelin alıyor KAYNANA oluyor kolay mı gelin ona hizmet edecek egosu tatmin olacak benimki misafirim gelince bir kere gelmedin misafirime feni feni dönmedin bayram olur kapıdan dönersin ne temizliğe geldin ne yardıma dedi yüzüme ben de açık açık yapmam dedim evine gittiğimde oturur beklerim şimdi gitmiyorum da o da evime gelemez artık. Eşim açık açık azarladı. Çat kapı geldi habersiz gelme dedi bu sefer 5 dkya geliyorum dedi bu haberli oldu. Bir kere yaptı iki kere yaptı üçüncüde kalktım dışarı çıktım hoşgeldin demedim o gün konuştu artık eşim ne dediyse randevu alayım dedi ben de yüzüne bakıyorsam eşimin annesisin diye dedim. Gelirdi geceye kadar beklerdi eşim anne hadi evine bırakayım derdi öyle giderdi. Benim babam babaannem yatılı gelir onları kıskanıyor. Aynı sehirdeyiz. Farklı olsak gelmesini anlarım ama aynı şehirdeyiz.Erkek anneleri bu model değişmiyor bence. Aşırı arsızlar tek hayalleri oğulların evine gidip pijama partisi yapabilmek. O evde yatınca ne oluyor bilmiyorum.
Akrabaları yok allahtan. Annesi herkese küs Daha doğrusu herkes annesine küsÇok çok zor benim eşimde de vardı annemler burda yatsın diyordu. Daha beter düşünceleri vardı. Sen de annesi hakkında olumsuz konuş bakalım konuşturuyor mu madem annesi konuşuyor. Gerçi numara yapabiliyorlar. Bir de akraba ilişkileri nasıl çok vıcık vıcıksa o da zor sürekli gorusturmek isterler dikkat et..
Şu cümle bile bu evliliğin asla olmaması gerektiğini anlatıyor ama anlayana işte...Onların yaptığı hareketler yüzünden lütfen beni yargılama diyor.
En azından eşiniz yanınızda durabiliyor. O da annesine arka çıksa çok zor durumda kalırsınız. Çocuklarının yuvalarını bozuyorlar ya akıl alır gibi değil.Gelin alıyor KAYNANA oluyor kolay mı gelin ona hizmet edecek egosu tatmin olacak benimki misafirim gelince bir kere gelmedin misafirime feni feni dönmedin bayram olur kapıdan dönersin ne temizliğe geldin ne yardıma dedi yüzüme ben de açık açık yapmam dedim evine gittiğimde oturur beklerim şimdi gitmiyorum da o da evime gelemez artık. Eşim açık açık azarladı. Çat kapı geldi habersiz gelme dedi bu sefer 5 dkya geliyorum dedi bu haberli oldu. Bir kere yaptı iki kere yaptı üçüncüde kalktım dışarı çıktım hoşgeldin demedim o gün konuştu artık eşim ne dediyse randevu alayım dedi ben de yüzüne bakıyorsam eşimin annesisin diye dedim. Gelirdi geceye kadar beklerdi eşim anne hadi evine bırakayım derdi öyle giderdi. Benim babam babaannem yatılı gelir onları kıskanıyor. Aynı sehirdeyiz. Farklı olsak gelmesini anlarım ama aynı şehirdeyiz.
Benimkide öyle demek istemedi diyordu. Bir de annesi 2 ay kalırım dediginde nisanlin ne diyor tepkisi ne. Ailen aynı şehirde niye kalmak istiyor dediğinde işte kalsin ne olcak falan derse kaç ordan.Halbuki anne bu konuda haksizsın ayıp ediyorsun demekle annelerine iyilik ederler günaha girmez anneleri haberleri yok..Akrabaları yok allahtan. Annesi herkese küs Daha doğrusu herkes annesine küs
Annesine laf söylüyorum. Ama koruma içgüdüsüne giriyor “cahil kalbinde kötülük yok aslında” diyor.
Kadın bana saçın çirkin olmuş diyor nişanlım da kalbinde kötülük yok aslında o kuaföre kızmış aslında ama konuşmayı bilmiyor işte diyor
Amaan boşver şunları 25 yaşındasın evlenip bunları mı çekeceksin. Daha kimler kimler çıkar karşına. Neyseki mantıklı akıllı bi kızmışsın kör kütük gitmemişsin. Herkes böyle değil yani emin ol adam olan en başta tepkisini koyardı. Hayatın kvyi evden göndermekle sürekli eşinle tartışarak sinir harbi yaşayarak mı geçsinAkrabaları yok allahtan. Annesi herkese küs Daha doğrusu herkes annesine küs
Annesine laf söylüyorum. Ama koruma içgüdüsüne giriyor “cahil kalbinde kötülük yok aslında” diyor.
Kadın bana saçın çirkin olmuş diyor nişanlım da kalbinde kötülük yok aslında o kuaföre kızmış aslında ama konuşmayı bilmiyor işte diyor
Ayrıldık zaten mesaj attim. Farkındayım her şeyin ama 5 sene kolay unutulmuyor. Bir de biz gerçekten çok iyi anlaşıyorduk. Her konuda acayip uyumlu biriydik. Aklım almıyor bu yaşananlarıŞu cümle bile bu evliliğin asla olmaması gerektiğini anlatıyor ama anlayana işte...
Mücadele edemeyeceksen kimseyle evlenme, bunun annesi böyledir bundan sonra bulacağının kerdeşi böyle olur. Dünürlük rutini bunu gerektirir nişanlınla sıkı pazarlık yap, yarın annene ters cevap verdiğim zaman olur da bana tavır yaparsan anında boşanırız, ona göre evlenelim bir de boşanma masrafı yapmayalım, demelisin. Belli ki kadını kimse tutamıyor. Ama bu model dünyada ne ilk ne tek, şakayla karışık lafınınsokup susturacaksın böylesini, nişan düğün deme ver cevabınıHerkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.
Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.
Olayları kısaca yazacağım.
İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.
Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.
Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.
Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.
Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.
En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.
Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.
Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de.
Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.
Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.
Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.
Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.
Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.
Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.
Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Ayrıldınız mı Ne oldu ki, ben daha birinci sayfadayım?Ayrıldık zaten mesaj attim. Farkındayım her şeyin ama 5 sene kolay unutulmuyor. Bir de biz gerçekten çok iyi anlaşıyorduk. Her konuda acayip uyumlu biriydik. Aklım almıyor bu yaşananları
Hata yapamazlar anneleri. Hepsi pürü pak kadınlardır.Benimkide öyle demek istemedi diyordu. Bir de annesi 2 ay kalırım dediginde nisanlin ne diyor tepkisi ne. Ailen aynı şehirde niye kalmak istiyor dediğinde işte kalsin ne olcak falan derse kaç ordan.Halbuki anne bu konuda haksizsın ayıp ediyorsun demekle annelerine iyilik ederler günaha girmez anneleri haberleri yok..
Aynen öyle. Gelecem diyen bir kadına ne kadar hayır diyebilirsin ki. Bunun için gerçekten çok net biri olman gerekir ve benim nişanlım böyle birisi değil bence.Amaan boşver şunları 25 yaşındasın evlenip bunları mı çekeceksin. Daha kimler kimler çıkar karşına. Neyseki mantıklı akıllı bi kızmışsın kör kütük gitmemişsin. Herkes böyle değil yani emin ol adam olan en başta tepkisini koyardı. Hayatın kvyi evden göndermekle sürekli eşinle tartışarak sinir harbi yaşayarak mı geçsin