Kayınvalidem yüzünden boşanıyoruz...

Çirkinliğe çirkinlikle yanıt vermenin sonu yok bence... Özgüveninizi hiç bir zaman yitirmeyin, insanı güzel yapan karakteridir...

Kayınvalideniz her şekilde kendini belli etmiş. Oğluna iyi bir eş olduğunuzu kanıtlama mücadelesine girerseniz, pek sonuç alamayabilirsiniz. Bu tarz insanlar her şeyi kendi istedikleri şekilde görürler ve sabit fikirlidirler...

Eşiniz de; "senin yerine yüzlerce kadın koyarım ama annemin yerine koyamam" diyerek bir tercih yapmış ve bu annesi olmuş...

Önemli olan sizin ne istediğiniz. Eşimi çok seviyorum, kayınvalidemin ne dediği umrumda değil, olabildiğince geniş davranabilirim diyorsanız boşanmaktan vazgeçin... Tabii bu arada eşinizin boşanma fikrini nasıl karşıladığı da önemli... Sizi kaybetmeyi göze alıyor mu? Durumu düzeltme çabası var mı? Eğer sizi kaybetmek istemiyorsa (ettiği sözden de pişmansa), hem kendinize hem de ona bir şans verin... Uzunca bir süre de çocuk düşünmeyin lütfen...

Ailenizi karşınıza alıp evlendiğiniz için, bu durumdan ötürü ailenize mahçup olacağınızı sakın düşünmeyin. Onlar her zaman evlatlarının mutluluğunu isterler ve her koşulda yanlarında olurlar...

İkinci bir alternatif de (bence daha uygun), eğer aileniz de size destek olacaksa, bir süreliğine ayrı kalmanız... Hem siz hem de onlar daha sağlıklı düşünme fırsatı bulabilirler... Boşanma kararı gerçekten öyle hemen alınabilecek bir karar değil... Sizi buna iten nedenleri ve çözümlerini enine boyuna düşünün... En önemlisi de kendi mutluluğunuzu düşünün... Sevgiler.

eşime boşanacağımı söyledim o konuşmadan sonra önce konuyu değiştirdi oralı olmadı daha sonra kabul etti...yani boşanmaya karar verdik ... şuan eşyalarımı toplayıp babama yerleştim ...dönmeyi de düşünmüyorum.... oda gelince artık işlemlere başlarız tşk ederim yorumlarınız için paylaştım ve fikir almış oldum..çok teşekkür ediyorum derdime ortak olduğunuz için ...

çookk üzüldüm canım.hakkında hayırlı olan ne ise o olsun inş.musibet gibi görünsede mutlaka bir hayır vardır bunda da.yıllar sonra belkide iyi ki boşanmışım yol yakınken dönmüşüm diyeceksin...

insanlar tabi boşanabilir ama benim hazmedemediğim eşlerin 3.şahıslar yüzünden boşanması...ALLAH yuva yıkanları fitne fesat edenleri helak eder inş.

dik dur lütfen...ALLAH yar ve yardımcın olsun...

arkadaşım içime soğmuş resmen bugün benim gibi birileri vardır diye geldim siteye..bende ayrılıyorum şuan babamın evine geldim babamdayım korkunç bir boşluktayım gözlerimden uyku akıyor ama zihnim bırakmıyor

Evlatlarının mutsuzluklarından zevk alıyorlar sanırım
Eşinin davranışları gerçekten çok düşüncesizce
Allah yardımcın olsun canım
Umarım herşey yoluna girer

Annenin yeri ayrı eşin yeri ayrıdır eş asla seçim yapmak zorunda kalmamalıdır. Kayınvalideler genelde böyledir, oğulları için hep ilk gelmek isterler, ön planda olmak isterler, oğulları onları eşinden daha çok sevsin isterler. gelin eldir çünkü onlar için. Erkekler kolaylıkla dolduruşa gelirler, Bende kayınvalidem kayınpederim ve kayınbiraderim ile aynı evde yaşıyorum, psikolojim alt üst oldu, bir kavga anından sonra eşime , bana böyle davrandıklarını görüyorsun neden dengelemeye çalışmıyosun olayları? neden bana benim yanımda oldugunu hissettirmiyosun dediğimde bana onların tarafındayım onlar benim ailem demişti, bu beni çok üzdü ama şimdi herşeyi görüyo kim olay çıkartıyo kim susuyo görüyor
bencesende kafana takma sinirle soylemis olabilir veya annesinin dolduruşuyla

ben çiftlerin kayınvalide ya da başka üçüncü şahıslar yüzünden boşandıklarına inanmıyorum.
sorun her yerde vardır malum
önemli olan halletme metodu
sorunu kimin çıkardığı değil de nasıl çözüldüğü önemlidir
mesela bir arkadaş ablasının kayınvalidesinden bahsetmiş
akşama kadar oturur oğlu gelmeye yakın iş yapar yoruldum der
eniştem de ablama kızar neden iş yaptırıyorsun diye demiş
şimdi burada suçlu asla kayınvalide değil ki
karısını tanımayan
onun böyle bir şeyi yapıp yapmayacağını bile bilmeyen eş hatalı
ben erkek olsam, aynı durumda yani annem yoruldum diye şikayet ettiğinde (ah canımmmm çok mu yormuşlar benim tontonumu) diye sarılır ,karıma da muzipçe göz kırpardım
o zaman o kadın kayınvalidesine kin tutmaz
kayınvalide de değer gördüğünden dolayı kıskançlığının dozunu azaltırdı
evet her sorun bu kadar kolay halledilemez tabi
ama küçük sorunların büyümemesi hayat kalitemizi arttırır
aslında yazmak istediğim çok şey var ama kafa ütülemek istemiyorum
herkese hayat mücadelesinde sonsuz başarılar
ama unutulmaması gereken şey<dert bitmez değişir>

Her şeyimiz aynı bende aynı durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum çıkmazdayım..Nolur bi çözüm bulursan yada bir fikrin varsa bana da bildir ALLAH hepimizin yardımcısı olsun(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…