• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme karşı dikkatli mi olmalıyım?

Benimde kv alt katımızda tek başına yaşıyor olmasına rağmen yeme içme her zaman ayrıdır. En başında o bir olsun istedi, ben istemedim. Yine haftada bir beraber yediğimiz oluyordur ama en fazla bu kadar. Evlenen evini ayırır, sizinki aşırı saçma bir durum

bu konuda katılıyorum ve altlı üstlü yaşamayı ben hiç uygun görmüyorum. madem oldu biraz ona göre davranılmalı buradaki mesele eşinin yerini belirleyememiş olması, her şey eşten geçer. dengeyi kurması gereken eştir. bu kadın olsun erkek olsun böyledir
Aynen öyle. O yüzden kayınvalideden bu kadar beklenti de, beklentiler karşılanmayınca pasif agresif tavırlar da doğru değil. Öfke evini, ailesini bilmeyen eşe yönelmeli.

1 yıldır evde yemek yemeyen, siz hastayken bile başını alıp anasına yemeğe giden bir adam var ortada ama sizin derdiniz kayınvalideniz.
Bir ömür annesinde mi yiyecek yemeği? Bunu nasıl sorun etmiyorsunuz anlamadım.
Bu kadar dip dibeyken bir çorba yapıp gönderse iyi olurmuş ama oğlu bile sallamamış ki, kadın neden aldırış etsin?

Reglinize kadar anlatmanız da çok garip. Kayınvalidenize ne ki sizin reglinizin yoğunluğundan, kaçıncı gün sancınız olduğunuzdan?
Çok garip beklentileriniz var.
Gerçekten regl olayı başlı başına saçmalık ya :D

Eşim ve ailesi biraz tuhaf. Onların yemek kültürü ve benimki biraz farklı. Ben evliliğin ilk zamanları eşime ve ailesine güzel sofralar hazırladım burun kıvırıp yemekteyiz programı gibi ben sormadığım halde eleştiri yapıyorlardı yemeklerim hakkında bir puan vermedikleri kalıyordu. Bende bir şekilde ayarlama yaptım sadece kendime yemek hazırlıyorum. Eşim ailesi ile yiyor bende ayıp olmasın diye bazen gidiyorum azıcık çorba salata yiyorum geliyorum. Bazen gitmiyorum bile. Ben hafif ve sağlıklı şeyler yiyorum ailesi yağlı baharatlı ağır yemekler.
Eşiniz akşam yemeğe gittiğinde siz evde hastayken size yemek getrdimi

eşinizde de iş yok. siz hastayken gitmiş yemeğini yemiş size getirmemiş gelip nesi var diye bakilmamis. mesafeli durun onlarda yemeyin. çocuk musunuz her akşam orada yenecek kendi eviniz aileniz olsun böyle aile bilincine varamayacaksiniz

ben anladım sizi.
Siz kayınvalidenizin eşinize davranışlarını gördünüz kadının genel tavrı o zannettiniz size de aynı tavırlarla yaklaşır zannettiniz sevgi ilgi beklediniz ama siz onun çocuğu değilsiniz.
Ölümcül yada ağır bir durum yoksa ilgilenmez zaten.
İşte sen bi yerlerim ağrıyo diye anlatırken onun geçiştirmeleri bu yüzden onda bi alaka uyandırmıyorsunuz oralı değil kadının ilgi alanında değilsiniz.
benim kv de aynı bu şekilde kendi kızı oğlu öksürse deli gibi yapar kendini hasta oldular hasta oldular türkiye duyar ama ben rahatsızlanayım inanmaz kıs kıs güler inanmadığı belli eder ona göre sadece kendi canları önemli.
Bende sizin gibiydim başlarda çok ilgili görünce bana da öyle yapacak sandım ama asla asla bi samimiyeti yok.
O seni daha çok bi evlat gibi değil de rakip gibi görüyodur elti gibi vs. onun gözünde bu tarz bi kategoridesin diyim.
O yüzden ondan hasta olduğunda sana bakmasını vs bekleme soğuk da olma samimi de olma politilk ol tıpkı onun gibi.
ben uzun zmaandır arayıp sormam pek görüşmem ama evime gelirse vs iyi davranır geçerim ama eskisi gibi telefonda vs konuşmuyorum

Eşim ve ailesi biraz tuhaf. Onların yemek kültürü ve benimki biraz farklı. Ben evliliğin ilk zamanları eşime ve ailesine güzel sofralar hazırladım burun kıvırıp yemekteyiz programı gibi ben sormadığım halde eleştiri yapıyorlardı yemeklerim hakkında bir puan vermedikleri kalıyordu. Bende bir şekilde ayarlama yaptım sadece kendime yemek hazırlıyorum. Eşim ailesi ile yiyor bende ayıp olmasın diye bazen gidiyorum azıcık çorba salata yiyorum geliyorum. Bazen gitmiyorum bile. Ben hafif ve sağlıklı şeyler yiyorum ailesi yağlı baharatlı ağır yemekler.
Buna mumkunse son verin. Aksamlari esinizle beraber kendi evinizde yemek yiyin.

Eşinizle başbaşa yemek yemiyor musunuz yani hiç ? Kayınvalideyi boşverin zaten ondan daha önemli meseleler var konunuzda

Siz hastayken size corba yapip ilgilenmesi gereken kisi esiniz zaten kv niz degil.Esi hasta yatiyorken asagi inip yemek yiyebilen eşe dikkat edin bence siz kv ye degil.Ne demek ben hasta yatarken beni bırakıp keyfine bakacak hasta karisina kendisi corba yapip karisıyla yiyecek.Yeni evliyken bizimkiler de öyleydi ortada bir tas et icin bile cagirirlardi esim de ben de toyduk giderdik ben gitmek istemezdim kavga ederdik simdi neden her cagirmaya gitmisiz ki diyoruz sınırlarinizi koruyun

Kimsenin evinde gidip yemek yemek, hastayken de kimsenin bana bakmasına muhtaç değilim. Çocuk değilsiniz, bakış açınızı değiştirin.

Bilmiyorum neden böyle bir beklentiye girdiğimi. İnsani duygular sanırım.
siz onları anne baba görmüşsünüz ama onlar sizi gelin olarak görüyor
ben olsam apaçık derdim sorarsa.. kusura bakma da anne sen beni hiç umursamıyorsun ama haklısın sonuçta sizin kızınız değilim sizde ann babam değilsiniz vs derdim

yapmayın bundan sonra eşinizi de alıştırın evinde yesin yemeğini

Kadının yemeklerını zaten begenıp yemiyormuşsun çorba beklemek mantıksız

Ayrıca kocam orda yıyor bende evde ayrı kendıne pişirip yiyorum mantığı çok saçma

Dilinin ucuyla gecmıs olsun dememiş dese iyi olurmuş ama dememıs . madem tavırlısınız hiç gitmeyin kadının evine hem gidip hemde neyin var sorusunu sorsun die surat sallamakta saçma olmuş ayrıca .

Konuştuğun zaman seni anlayabilecek türden insan değiller. Sen konuşmaya başlayınca senle birlikte konuşmaya başlar hatta sözünü keserler. İnsanın konuşma isteği bile olmuyor. Hep kendileri haklı.
Haklı olmak için konuşmayacaksın ki. Sana hak vermelerini beklemene gerek yok.
Kayınvalidene diyeceksin ki kocama sormuşsunuz suratı niye asık diye . Hastayken tenezzül edip ilgilenmediğiniz için size surat asıyorum. Oldu bitti 😃

ben anladım sizi.
Siz kayınvalidenizin eşinize davranışlarını gördünüz kadının genel tavrı o zannettiniz size de aynı tavırlarla yaklaşır zannettiniz sevgi ilgi beklediniz ama siz onun çocuğu değilsiniz.
Ölümcül yada ağır bir durum yoksa ilgilenmez zaten.
İşte sen bi yerlerim ağrıyo diye anlatırken onun geçiştirmeleri bu yüzden onda bi alaka uyandırmıyorsunuz oralı değil kadının ilgi alanında değilsiniz.
benim kv de aynı bu şekilde kendi kızı oğlu öksürse deli gibi yapar kendini hasta oldular hasta oldular türkiye duyar ama ben rahatsızlanayım inanmaz kıs kıs güler inanmadığı belli eder ona göre sadece kendi canları önemli.
Bende sizin gibiydim başlarda çok ilgili görünce bana da öyle yapacak sandım ama asla asla bi samimiyeti yok.
O seni daha çok bi evlat gibi değil de rakip gibi görüyodur elti gibi vs. onun gözünde bu tarz bi kategoridesin diyim.
O yüzden ondan hasta olduğunda sana bakmasını vs bekleme soğuk da olma samimi de olma politilk ol tıpkı onun gibi.
ben uzun zmaandır arayıp sormam pek görüşmem ama evime gelirse vs iyi davranır geçerim ama eskisi gibi telefonda vs konuşmuyorum
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏🏻 Anlatmak istediğimi anlayan birini görmek mutlu etti. Diğer arkadaşlar konuyu farklı noktalarsan yorumlamış birşey diyemem fakat gerçekten siz beni en iyi anlayan ve yazan kişi oldunuz teşekkür ederim. Mesafe iyidir. Beklenti insanı üzüyor. İstemsizce bir beklentiye girdim hata ettim. O eşimin annesi benim değil. Ama şunu belirtmeliyim ben kayınvalide olsam oğluma nasıl davranıyorsam gelinime aynı o özenle yaklaşırdım. Biri can öteki patlıcan muamelesi yapmazdım. Bütün olay burda kilitli.

siz onları anne baba görmüşsünüz ama onlar sizi gelin olarak görüyor
ben olsam apaçık derdim sorarsa.. kusura bakma da anne sen beni hiç umursamıyorsun ama haklısın sonuçta sizin kızınız değilim sizde ann babam değilsiniz vs derdim

yapmayın bundan sonra eşinizi de alıştırın evinde yesin yemeğini
Eşime şöyle demiştim annenler sen hasta olduğunda kıyameti koparıyor ben hasta olduğumda gelip sormuyor ne oldu diye oda yok canım ne alakası var diyip geçiştirdi bende boşver ben anlıyorum demiştim.

Kadının yemeklerını zaten begenıp yemiyormuşsun çorba beklemek mantıksız

Ayrıca kocam orda yıyor bende evde ayrı kendıne pişirip yiyorum mantığı çok saçma

Dilinin ucuyla gecmıs olsun dememiş dese iyi olurmuş ama dememıs . madem tavırlısınız hiç gitmeyin kadının evine hem gidip hemde neyin var sorusunu sorsun die surat sallamakta saçma olmuş ayrıca .
Kayınvalidem kendi hazırladığı yemeklerle övünüyor ben yaptım gelin yiyin tok olsanız bile yiyin diyor. Ben bu bana zararlı diyorum tabağıma daha çok koyuyor yemezsem surat asıyor küsüyor. Bende kendimce böyle çözüm bulmuştum. Koyun eti ilik suyu karışık kokan yemekler yapıyor ben bunları yemiyorum örneğin bu sadece bir örnek. Hakaret değil. Lütfen yanlış anlamayın.

Back
X