• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme karşı dikkatli mi olmalıyım?

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Yemeğini evde ye , uzak dur , mesafeli ol , aynı apartman pişmanlıktır..

Bu tip pasif agrasif tepkilerden hoşlanmıyorum. Duygularınızı açıkça konuşacağınız bir iletişim olmalı. Kırıldığınız şeyi muhatabına açıkça söylemek lazım
Bende çok pasif agresiftim ve Sürekli eşimin beni anlamadığını düşünerek daha da sinirimi büyütüyordum. Tabi eşiminde haksız olduğu noktalar vardı ama ben hiç kendimi tam ifade edememişim. Bunu fark edip kendimi düzeltmek hayat kalitemi yükseltti

Bende çok pasif agresiftim ve Sürekli eşimin beni anlamadığını düşünerek daha da sinirimi büyütüyordum. Tabi eşiminde haksız olduğu noktalar vardı ama ben hiç kendimi tam ifade edememişim. Bunu fark edip kendimi düzeltmek hayat kalitemi yükseltti
Helal sana. Ben de hiç kendi canımı üzemem hem

Kayınvalidenizin size karşı böyle bir yükümlülüğü yok keza sizin de ona karşı aynı şekilde. Siz neden kızıymış gibi hastalanınca pervane oluyorsunuz ki. Ancak eşinizin iyi günde kötü günde sizin yanınızda olması gerekir. 1-2 akşam da anneciğinin muhteşem yağlı baharatlı yemeklerini yemeyip eşinin yanında duramamış mı ? Bence asıl takılmanız gereken noktayı kaçırıyorsunuz. He yine de çok içerlediyseniz kayınvalidenize surat yapmak yerine açık açık derdinizi söyleyin.

Kalben size teşekkür ederim 🙏🏻 Dışlanmış hissettim evet. Birde şöyle sanki hasta olmaya hakkım yokmuş gibi davranıyordu kayınvalidem. önceden regl olduğumda birşey olmaz ağrı kesici iç ben gençkızken içiyordum hemen iyileşiyordum diyor. Bazen reglimin 5. Günü 7. Günü bile yoğun kanama ve ağrı ile geçiyordu bana şimdiye kadar iyileşmen gerekiyordu tuhaf diyordu.
Ya anlamıyorum kayınvalidenizle nasıl bu kadar hayatınız hakkında konuşuyorsunuz. İsterseniz sinek ısırığından hastaneye yatmaya karar verirsiniz kayınvalidenizi neden bu kadar konuşturuyorsunuz ? Yoldan geçen vatandaşa da bu kadar hak verirseniz o da yerli yersiz konuşur işte. Buradaki konuları okuyunca bazen kendi ilişkilerimi sorguluyorum acaba ben çok mu soğuğum diye. Ama size de tavsiye ederim. Ben de regl dönemlerimi ağır atlatırım. Hatta anksiyete atağım bile tutar acillik olurum. Kayınvalidem sadece geçmiş olsun yapabileceğim bişey var mı diyebilir. Bence sizin eşinizde de biraz sıkıntı var. Benim eşim aşırı anneci olmasına rağmen kayınvalidem bana bu kadar önemsiz hissettirse eşimin gazabından nereye kaçacağını düşünür. Bazen eşime kızıyorum annesini benim yüzümden azarladığında ama demek ki hakediyormuş da diyorum böyle konuları okuyunca. Baştan taviz vermemeliydiniz. Aile apartmanı pişmanlıktır. Hadi kabul ettiniz mutfağınız ayrı olmalıydı. Eşiniz anneciğinin yemeklerine bu kadar düşkünse evlenmeyecekti. Siz taş bile kaynatsanız suyunu içmek zorunda sonuçta artık siz bir ailesiniz. Yine de beğenmiyorsa mutfağa kendi girecek beyefendi. Of anlamıyorum nasıl evlilikler yapıyorsunuz nasıl bu kadar ezdiriyorsunuz kendinizi yaa.

Hasta olduğumda bir tek eşimden ilgi bekliyorum. Kayınvalidem bu zamana kadar geçmiş olsun için aradı mı hatırlamıyorum hiç, üstünde hiç durmadım umrumda olmadı çünkü.
Fakat biz farklı şehirlerde yaşıyoruz. Sizin gibi her gün yüzünü görseydim, eşim hastayken nasıl pervane olduğunu bilseydim ben de çok üzülürdüm. Bi geçmiş olsun beklemek bence ilgi budalalığı değil. İnsanlık tamamen. Ki kayınvalide değil her gün gördüğüm bi komşu falan dahi olsaydı bi geçmiş olsun demeli yani. Bu kadar birbirimize uzak olmamalıyız azcık hatır gönül bilmemiz lazım.

Yalnız siz eşinizle hiç yalnız yemek yemeyecek misiniz?

Erkek ailelerine yakın oturmak hele ki aile apartmanı çok çok sıkıntılı bir durum. Size nasıl davranılıyorsa siz de öyle davranmalısınız. Gereksiz fedekarlık yapıldığında kimseye madalya vermiyorlar hatta yapılan fedakarlıkları unutuyorlar. Arada bir kv de yemek yenir de bu her gün her gün olmaz bir şeyi abartmamak lazım. Kv anne değildir elbette saygıyı korumak lazım ama ben insan ilişkilerinde biraz mesafeyi öneriyorum.

Valla yorumları maalesef okuyamadım. Hepsinin içinde eşiniz neden evlenmiş onu anlayamadım. Anasi babası ile oturup yemeklerini yemeye devam edebilirdi. Sizin varlığınızın da bir anlamı yok bence. Siz bunu böylece kabullenmissiniz, şimdi bize hasta iken neden bakmıyor diyorsunuz. Maalesef sizin bir degeriniz yokmus zaten bence, hastalığa gelene kadar yani.
Eşinize en basindan diyecektiniz ben bu sekilde yemek yapiyorum beğenmiyorsan ya kendin yap ya annenden kap ile al ve gel beraber evimize yeriz, bayram seyranda gidilir yemek de yenir. Ya da siz de her akşam kendi annenize gidin yemek yeyin. Hatta hiç sonra da yatmaya bosuna gelmeyin yine kök aile evlerinizde kalın boşuna elektrik su faturası derdiniz olmaz en azindan...

Eşim ve ailesi biraz tuhaf. Onların yemek kültürü ve benimki biraz farklı. Ben evliliğin ilk zamanları eşime ve ailesine güzel sofralar hazırladım burun kıvırıp yemekteyiz programı gibi ben sormadığım halde eleştiri yapıyorlardı yemeklerim hakkında bir puan vermedikleri kalıyordu. Bende bir şekilde ayarlama yaptım sadece kendime yemek hazırlıyorum. Eşim ailesi ile yiyor bende ayıp olmasın diye bazen gidiyorum azıcık çorba salata yiyorum geliyorum. Bazen gitmiyorum bile. Ben hafif ve sağlıklı şeyler yiyorum ailesi yağlı baharatlı ağır yemekler.
Manipülasyon böyle bir şey olsa gerek. Başından sonuna kadar yanlış tutumlar ama bunun size ‘normal’ olarak aksettirilmesi sizin de madem normali bu ben yanlış düşünüyorum sanırım, diyerek her şeyi kabul etmeniz. Bu anlattığınız evlilik değil bence

Yorum yazdığın için teşekkür ederim. Haklısın. Bana sen kızım gibisin diyor ama pek samimi gelmiyor. Evlendiğim günden beri içime onunla ilgili sinmeyen birşeyler var. Hiç kavga etmedik tartışma olmadı birbirimize kötü söz söylemedik ama aramızda bir mesafe var. Hiç sevgi dolu bir insan gibi değil. Herkese güleryüzlü yardım sever ama bir tuhaflık var. Bana doğum günümde hediye alır başka zamanlarda hediye alır ama arada bir boşluk var anlamlandıramadığım.
Bu kızım gibi ya da annem gibi söylemlerine sinir oluyorum, kimse öz anne ya da öz kızı gibi olamaz kimsenin. Sen kendi annen gibi görüyor musun ki o kızı gibi görsün ? Kendi annene 3 gün mesafe koyuyor musun ?

Kadın kocasını değil kayınvalidesini koymuş hayatının merkezine, kaldı ki kocaları bile koymamamız gerekiyor.

Manipülasyon böyle bir şey olsa gerek. Başından sonuna kadar yanlış tutumlar ama bunun size ‘normal’ olarak aksettirilmesi sizin de madem normali bu ben yanlış düşünüyorum sanırım, diyerek her şeyi kabul etmeniz. Bu anlattığınız evlilik değil bence
İyi de yemek düzenini kendisi yapmış, ayrı yemeyi kendisi istemiş. Sırf yağlı yiyorlar diye zahmet etmek istemediği için kocasını aşağı göndermiş.

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Başta bukadar yüz vermeyecektin vıcık vıcık olursanız sonucuna katlanırsınız , arkadaşlıklarda böyledir birine çok değer verirsen uzaya cıkarırsın. Mesafeni koru eşine de olanı açıkla yeterli. Kulağına kar suyu kaçırır oğluşu merak etme ya yerlere atar bayılma numarası yapar yada gelir sana yalakalık eder. Bişeyini anlatma sizin eviniz var neden her akşam eşinle aynı sofrada yemek yemiyosun evinde!! ? Evlisiniz ailecek evlenmediniz eşini uyar haftada bir iki olur gerisi fazla aynı apartmanda da olsanız kapınız ayrı sizin cocuk olunca düşünemiyorum ben sizi.

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var.

Gerçekten mi ? Soru işaretleri şimdi mi aklınıza geldi ?? Hemen çocuk yapın düzelir eşiniz size daha cok bağlanır peki hıhı muhteşem kabile hayatı ördek ailesi gibi hep iç içe .. midem bulandı .. başa gelen çekilir siz boşanmazsınız da evlenmeden önce bunları öngörmeliydiniz halbuki eş kişisi hep de iyidir melektir kayınvalide tu kaka peki

ama olsun 2 gün de anacığının yemeğini yemeden durabilir herhalde... hem bu hareketi kimin nerede durması gerektiğini gösterirdi. bu erkekleri anlamak çok zor

Hayır zor değil..Tek hatalı konu sahibi. Neden kayınvalide ile aynı apartmanda oturmayı kabul etti ? Bu devirde hangi aklı başında kadın anasını babasını işini düzenini bırakıp eş ailesinin yanına gidiyor alla'sen ? Baştan belliydi böyle olacağı ? Dip dibe mıc mıc ilişkiler fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor mesafe can'dır

Yaşlılar gerçekten çok değişik oluyor,
Umursamıyorlar ve karşı taraf umurlarında olmuyor demeyeyim de akıllarında olmuyor.
Bundan dolayı akıl yetiremiyorlar biyolojik olarak ki normalde yaşlılık.
Yoksa "onlar sana bunu yaptı, sende onlara bunu yap" demesi çok kolay inanın.
Garip birdurum biliyorum ama böyle!
Yani gerçek bu !

Eşime şöyle demiştim annenler sen hasta olduğunda kıyameti koparıyor ben hasta olduğumda gelip sormuyor ne oldu diye oda yok canım ne alakası var diyip geçiştirdi bende boşver ben anlıyorum demiştim.
eşinize değil kv ye söyleyeceksiniz eşinize söylenmeyin bu bir hata

eşiniz de sizi başka bişey olduğunda yeteri kadar savunmayacak belli oldu

kv ye net bir şekilde söyleyin saygıyı bozmadan

Back
X