• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıldığını mesajı yazdıktan sonra gördüm. Hakkında hayırlısı olsun ama ben üzüldüm açıkçası, 2 3 aydır sesi çıkmıyormuş kadının, belki gerçekten susturacaktı.

Bende bu modelin beş katı bir anne var, gelin damat erkek kız evlat hep beraber veriyoruz ağzının payını susuyor. Arada hortluyor yine paylıyoruz yine susuyor. İyi düşün tart, adama da kendine de yazık etme. Ha barış demek istemiyorum ama doğru kararı verdiğinden emin ol.
Bu konuları açtığımda ne yapalım ayrılalım mı çözemiyorum ben bu konuyu dedi. Karıştırtmıycam artık diyorum yine gelip aynı şeyleri söylüyorsun ne yapmamı bekliyorsun dedi.
Ama sonra yine artık senin evine gelmez zaten senin istemediğini fark etmiş dedi. Hala daha beni suçluyor gibi hissediyorum.

Valla böyle durumlarda erkeğin duruşu ilişkinin devamını belirler. 5 yılını vermişsin kolay değil fakat evlilik yapıp belki çocuk verip Bi de ayrılmak daha zor. Belki de hayırlısı budur. Böyle psikolojik sıkıntılı tiplere Bi ömür harcanmaz gerçekten. Benimkinde de saçlarım uzundu ve sözlüm seviyordu diye saçını uzatmaya başlayıp benim saçım mi güzel onunki mi demişti düşün 🤣 bunu asla unutamıyorum çok olay oldu da bu aşırı komik gelmişti 🤣
Yani 20-30 larında genç çıtır kızlarla kendilerini kıyaslamaları yok mu birde.
Allahtan ben bu tarz şeyleri çekmedim sadece konuda da anlattığım şey oldu bu zamanında gidip birine boyun kısa demiş o kişide gelip senin gelininin boyu da kısa dedi 🤣 arada olan bana oldu 😂😂

Dümdüz kötü kadın işte. Sorunu sırf geliniyle değilmiş ki bu da bir şeyleri gösteriyor. Geçinilen ve kolay geçinen insan olmak lazım. Siz mutluysanız bunu kıskanıp haset ediyosa o anne de olsa hasetçidir. Allah hasetçilerden uzak tutsun bizleri.
Evet canım aynen öyle kayınpeder kaynana bir yerde el bir yerde akraba. İnsan kendi annesi babasıyla bile anlaşamıyor ama anne baba olunca gözardı ediyor. Sorun yaşamak gıcık olmak normal ama karşılıklı saygı önemli. Tabii ki oğlunun evine gelecek ama bir yerde orda mutsuzluk saçıyorsan kimse sana katlanamaz. Bu hastanede yattı aramız bu kadar kötü değil daha yeni yeni tanıyoruz. Kızı varken yanında kaldım bir kere ya bir kere allah razı olsun demedi teşekkür etmedi aksine huysuzdu. Sürekli bana ters ters davrandı. Salak gibi durdum yanında. Çok cahilmişim

Benim kaynanam düğünümde sadece 1 çeyrek taktı 🤣 ev yaptırdık al bu da anmalık diye 1 bardak almadı. Memur annesi babasıyla yaşıyordu ev kira geliri var. Hani desem ki geleneksel bunu yaptı bu yüzden beklentisi var. Suç benim kabul ettim yok. Kayınbabam milyonluk arsasını verdi evi yaptırdık parke kapı pencere aldı altın aldı düğün yaptı o bile gelinnnnnn aldımmmm her şeye karışırım demez. Bir bardak su istemiş değil.
1 çeyrek en yakın arkadaşa takılırken utanılır ya. Benimkiler de ballandıra ballandıra düğünde takacakları şeyleri anlatıyorlar bazen. 40 gr 60 gr mı ne ballandırarak anlattığı şeyde.

Egosundan ziyade hafif hafif işliyor da bebeğiniz olunca karın beceremez bak kimse beceremiyor diye. Erkeklerin kafası kalın empoze ediyor ki çocuk doğurursam gelip yatılı kalsın bizde.
Bizim evde ne var acaba bu kadar yatılı kalmak isteyeceği. 😂 Daha evi bile tutmamıştık belki leş bir eve oturacağım ama farketmez her türlü gelir
Ahah emin ol ki fark etmez. Benim eski kayınvalidem de gitmesi gelmesi kolay olsun diye aynı mahalleden ev bulmaya çalışıyodu ki biz de zaten aynı ilçeden bakıyoduk benim de ailem o ilçede diye. Yani arabayla 15 dk gitmişsin yürüyerek 10 dk gitmişsin ne fark eder , ne bu yakınlık sevdası demiştim ama sanırım sonradan anladım ki burada temel nokta kontrol meselesi. Kontrol etmek istiyolar. Uzakta olma evin içini bilebilsin istiyor. Çocuğun olsa gelip yerleşecekti Allah bilir. Dediğin gibi nişanlına da kodlamış zaten. Erkekler bu konuda 0 bilgiyle dolandıkları için inanmıştır da bir kadının ilk çocuğuna annelik yapamayacağına falan. Yardım edilecekse sen istersin yani zorla olmaz ki.

1 çeyrek en yakın arkadaşa takılırken utanılır ya. Benimkiler de ballandıra ballandıra düğünde takacakları şeyleri anlatıyorlar bazen. 40 gr 60 gr mı ne ballandırarak anlattığı şeyde.
babası taktı diye takmadı öyle diyor bir de benim yanımda görümceme akıl veriyor İSTEE KIZAAAM İSTEEE DEĞERLİ OLURSUN diye. Dedim sen bana 1 çeyrek taktın ben değersiz mi oldum benim değerimi senin altının mı belirledi yav ne alaka gözün doysun yok muydu altının daha ne olacaktı diyor çıktım evden giderken ablanı kim alsın şişman tembel gönlünü eyledim diyor kendi kızına düşman bana mı iyi olacak

Ahah emin ol ki fark etmez. Benim eski kayınvalidem de gitmesi gelmesi kolay olsun diye aynı mahalleden ev bulmaya çalışıyodu ki biz de zaten aynı ilçeden bakıyoduk benim de ailem o ilçede diye. Yani arabayla 15 dk gitmişsin yürüyerek 10 dk gitmişsin ne fark eder , ne bu yakınlık sevdası demiştim ama sanırım sonradan anladım ki burada temel nokta kontrol meselesi. Kontrol etmek istiyolar. Uzakta olma evin içini bilebilsin istiyor. Çocuğun olsa gelip yerleşecekti Allah bilir. Dediğin gibi nişanlına da kodlamış zaten. Erkekler bu konuda 0 bilgiyle dolandıkları için inanmıştır da bir kadının ilk çocuğuna annelik yapamayacağına falan. Yardım edilecekse sen istersin yani zorla olmaz ki.
Aynen öyle bir de annelik bir içgüdüdür. Yardım olmasa da bir şekilde halledersin.

Ayrıldık zaten mesaj attim. Farkındayım her şeyin ama 5 sene kolay unutulmuyor. Bir de biz gerçekten çok iyi anlaşıyorduk. Her konuda acayip uyumlu biriydik. Aklım almıyor bu yaşananları

Siz 2 kişi başbaşa iken çok iyi anlaşıyordunuz. Bunun farkına varın lütfen. Evlenince bütün aile ile evlenmiş sayılıyorsunuz.
Siz ayrılalım deyince bile annesi hakkında savunmaya geçmiş. Eskiler yüzünden demişte Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Evlenince azıcık sert konuşsanız, arada küslük olacak olsa o birlikteyken aşırı uyumlu olduğunuz adamı annesi duygu sömürüsü ile doldurarak üzerinize salacak. Neden sadece evleneceğiniz adamla iyi olmakla yetinesiniz ki. Gireceğiniz aileyi de sevmelisiniz. Onlar da sizi sevmeli ve saygı göstermeli.
Etrafınızdaki insanlarda duysunlar. Sizin çekineceğiniz bir durum yok. İnanın yüz defa nişan atmak bir defa boşanmaya çalışmaktan daha kolay. Sizin adınıza sevindim.

İyi düşün canım bunlar evliliğin ayak sesleri.nisanlin sert bı tepki göstermiyor aksine annesinin cahilligine sığınıyor.kayinvaliden cahil değil kötü biri evlenince daha da dozu arttiracak.bi süre sonra eşin ona destek verecek haberin olsun.

Kv oğlunu arayacak oğlum yarın size geliyorum. Siz delireceksiniz, ben nasıl anneme gelme diyim. Kadın bir ay kalacak, nasıl hit diyim. Bunların yaşanmama ihtimali yok. Doğul yapacaksınız gitmeyecek, size yardım ediyor diye birşey diyecemeyeksiniz ama delireceksiniz.

Bunlar olması muhtemel durumlar. Arkadaşım kına yapmadı, gereksiz görüyordu. Kv paraları yoktu bende ses etmedim demiş. Aynı bu model. Nişanlınızdan emin olmalısınız, şuanda böyle davranıp evlendikten sonra beni bırakmaz zaten diyebilir. Ne olursa olsun bir yanlışında çeker giderim havasını vermeniz gerek.

Herkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.

Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.

Olayları kısaca yazacağım.

İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.

Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.

Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.

Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.

Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.

En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.

Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.

Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. 😂 Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de. 😅😅😅

Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi 😅
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.

Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.

Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.

Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.

Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.

Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.

Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Gülüm cahil bir aileye denk gelmişsin .. bence ayrıl eğer yapamicaksan evlenince ben istediğim gibi davranırım eşimde altan alır annesinden yana olmaz diye düşünme erkekler aile deyince canavar kesiliyolar bişey oluyo bunlara. Bence başını ağrıtacak bu kadın saçma sapan muhabbetler ..

Aynen öyle benden bundan korkuyorum.
Daha evlenmenden 2.ay gelip yatılı kalacağım diyen bir kv modeli.
Nişanlım da beni onun yaptığı hareketler yüzünden yargılama lütfen diyor.
Kaç diyorum, nişanlın da anası da aynı halt , gün yüzü göstermezler sana , şuanda yaptıklarının bin katını yapacaklar ve nişanlın açıkça kendisini belli etmiş tavırları ile , zaten nişanlın adam olsa anası bunları yapmaya cesaret dahi edemezdi , oğlundan yüz buluyor, nişanlın şuanda gazını almış gibi yapıyor, net değil, uzak dur mahvolursun...

Maddiyat konusunda acayip modernler ama oğlumun evinde yatayım konusunda en geleneksel aileye dönüşüyorlar bir anda.
Benim kayınvalidede şey var bir de. Nişanlıma sürekli şey diyordu.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi yıkamasını becerememiş gittim ben yıkadım.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi emzirmeyi bilememiş gidip ben emzirmesine yardımcı oldum.
Bunların bile altı o kadar dolu geliyor ki bana. Yeni anneler beceremez diye dolduruyor sanki nişanlımı.
Verdiği örnekler hep aynı çünkü.
Ay bu kadın çok fena , alttan alttan mesajlar vermis

Ah ablam bu kadın size gün yüzü göstermez.

Nişanlın pasif evlenince aranızda çözün beni kadın işine karıştırmayın diyecek kesin.

İyi düşün evlilik şakaya gelmez evlenince düzelir diye düşünme. 💐
Her zaman daha kötüye gıdıyo
Anacı olduğunu gızleyen esım evlendıkten sonra uzun süre anamda anam dıye ağladı mecazı degıl gerçekten agladı
Herseye anam vs vs hatta en sonunda boşanmayı be anasıyla yasama donmeyı ıstedı neysekı su bır senelık evlılıkte sancılıyı azalttı ama burnumdan geldı neler yaşadım ben bılırım

babası taktı diye takmadı öyle diyor bir de benim yanımda görümceme akıl veriyor İSTEE KIZAAAM İSTEEE DEĞERLİ OLURSUN diye. Dedim sen bana 1 çeyrek taktın ben değersiz mi oldum benim değerimi senin altının mı belirledi yav ne alaka gözün doysun yok muydu altının daha ne olacaktı diyor çıktım evden giderken ablanı kim alsın şişman tembel gönlünü eyledim diyor kendi kızına düşman bana mı iyi olacak
Kendi kızına ettiği laflardan sonra size yaptıklarına şaşırmadım. Şeytan gerçekten bunlar

Her zaman daha kötüye gıdıyo
Anacı olduğunu gızleyen esım evlendıkten sonra uzun süre anamda anam dıye ağladı mecazı degıl gerçekten agladı
Herseye anam vs vs hatta en sonunda boşanmayı be anasıyla yasama donmeyı ıstedı neysekı su bır senelık evlılıkte sancılıyı azalttı ama burnumdan geldı neler yaşadım ben bılırım
Ne oldu da değişti acaba merak ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X