• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme karşı dikkatli mi olmalıyım?

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏🏻 Anlatmak istediğimi anlayan birini görmek mutlu etti. Diğer arkadaşlar konuyu farklı noktalarsan yorumlamış birşey diyemem fakat gerçekten siz beni en iyi anlayan ve yazan kişi oldunuz teşekkür ederim. Mesafe iyidir. Beklenti insanı üzüyor. İstemsizce bir beklentiye girdim hata ettim. O eşimin annesi benim değil. Ama şunu belirtmeliyim ben kayınvalide olsam oğluma nasıl davranıyorsam gelinime aynı o özenle yaklaşırdım. Biri can öteki patlıcan muamelesi yapmazdım. Bütün olay burda kilitli.
Canım benim yaşayan bilir sadece 😊
kv dem kendi kzıının regl ağrısını bile öldü bayıldı acile götürdük diye anlatır başında bekler böyle ölümcül vaka gibi benim bir yerim ağrısın hiç bakmaz bile.
Herkes kendi evladına ana,herkesin yavrusu kendine.
bende senin gibiydim ne kv demden ne kp den gerçek bir sevgi samimiyet görmedim kendi evlatlarına gösterdiklerinin zerresini bile başlarda biraz şov yapıyolardı yalandan samimiyetsizce çok kısa hemen ilk 2 ay filan sonra varsa yoksa kendi çocukları.
en ufak bişey de de dışlanırsın direkt.
Mesela çalışma konusundan bile bi onun oğlu çalıştı yoruldu uykusuz kaldı halbuki benim çalışma saatlerim daha uzun.
Onlarda kaldığımızda beni kaldırıyor bazen oğlumu elleme uyusun çalışıyor diyor 😂😂
El gibi gören el gibi kalsın çek kendini sayıgısız da davranma içli dışlı da olma eskiden saatlerce konuşurduk öyle bi çektim ki kendimi 2 dk telefonda konuşamıyoruz bile ne diyeceğini bilemiyor kem küm on kere napıyosun diye aradım diyip duruyor.
Soğuk mesafeli ol ama saygılı da.

Kayınvalidem kendi hazırladığı yemeklerle övünüyor ben yaptım gelin yiyin tok olsanız bile yiyin diyor. Ben bu bana zararlı diyorum tabağıma daha çok koyuyor yemezsem surat asıyor küsüyor. Bende kendimce böyle çözüm bulmuştum. Koyun eti ilik suyu karışık kokan yemekler yapıyor ben bunları yemiyorum örneğin bu sadece bir örnek. Hakaret değil. Lütfen yanlış anlamayın.
Tamam baya ağırmış yemekler her ınsan yıyemez . Ama bari kendı yemegınızı alın gidin birlikte yiyin yada eşiniz annesinden alsın gelsin yesin 🤣yazarken baktım ikisi de saçma bu adam sizin yemekleri nie begenmıyor ? Eşinize ayrı pişirin yani benim abimin eşi et yemez abim etsiz yemek yemez gelinimiz ona etli kendıne etsiz yapar . Yani hiç mi orta yol bulamadınız siz bu şekle geldiniz

Siz neden her akşam orda beraber yiyorsunuz. Sen yemesen bile kocan neden seni bırakıp gidiyor. Karı koca başbaşa yemeğe özenmezmi insan. Asıl saçmalık burda başlıyor zaten.

Kayınvalidem kendi hazırladığı yemeklerle övünüyor ben yaptım gelin yiyin tok olsanız bile yiyin diyor. Ben bu bana zararlı diyorum tabağıma daha çok koyuyor yemezsem surat asıyor küsüyor. Bende kendimce böyle çözüm bulmuştum. Koyun eti ilik suyu karışık kokan yemekler yapıyor ben bunları yemiyorum örneğin bu sadece bir örnek. Hakaret değil. Lütfen yanlış anlamayın.
ayyy aynı benim kv de 😂
ben evlenesiye kadar yemek yapmayı bilmezdi lapur lupur babannem 80 yaşında onun gibi tarzı eti koca koca haşlardı tamam yemek.
iki de bir yumurta pişriiyim mi oğlum sana der dururdu ilk evlendiğimiz zaman oraya gittiğimizde.
Baktı gördü becerikliyim kendini geliştirdi kadıncağız,nine gibi sarma sarardı salçasız koca koca.
benden gördü öğrendi baharatlı salçalı şmdi yapıyo on kere soeuyo bana nasıl olmuş diye illla kendini gözüme sokacak.
benimle ilgili heerhangi birşeye güzel bile diyemez suratı düşük bi şekilde hımm ne bileyim falan yapar kendinn övülmesini bekler bende ona öyle yapıyorum şimdi.😂
Kendini becerikli yapıyo şimdi 😂mücver yapıyım dedim bi kere kabak vardı boşver one öyle filan dedi yaptım gene ben 😂
yediler beğendiler şimdi kendinin de bildiğini göstermesi lazım ya peki bunun içine şunu koydun mu bunu koydun mu dedi durdu
😂

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için  Anlatmak istediğimi anlayan birini görmek mutlu etti. Diğer arkadaşlar konuyu farklı noktalarsan yorumlamış birşey diyemem fakat gerçekten siz beni en iyi anlayan ve yazan kişi oldunuz teşekkür ederim. Mesafe iyidir. Beklenti insanı üzüyor. İstemsizce bir beklentiye girdim hata ettim. O eşimin annesi benim değil. Ama şunu belirtmeliyim ben kayınvalide olsam oğluma nasıl davranıyorsam gelinime aynı o özenle yaklaşırdım. Biri can öteki patlıcan muamelesi yapmazdım. Bütün olay burda kilitli.
Hastalık dediğiniz ne regl mi abartmayın gripse herkes oluyor evli barklı kadınsın artık nazını çekmek zorunda mı kaç yaşında kadın kendi evladını tabi ki çeker anne olmadan daha gelin almayı düşünmeyin :D

Siz eşinizle nasıl ayrı gayrı yemeği kabul ettiniz anlamadım ben? Gerçek sorunun eşin olduğunu kabul etmezsen daha çok sorun yaşarsın. Bir ailede akşam yemekleri beraber yenir sofra adabı vardır çoluk çocuk olunca bu düzende büyütülür böyle düzen mi olur. Koskoca adam siz açken gitmiş annesinde kaynını doyurmuş esas buna takılmanız gerekirken kv bakmadı diye tribe girmişsiniz. Size bakması gereken kişi eşiniz. Eşiniz sizi umursamadığı için fatura kaynanaya kesilmiş direk

Kadının yemeğini beğenmiyorlarmış niye hazırlasın ki? Asıl falso her akşam kayınvalidede yemek yenmesi, aynı apartmanda oturulması.
Hazırlamasın gidip yemesinde. Konusahibi bu ne biçim iş dememiş yani. Yemekhane var sanki. Eşi orda yemek çay oturuyor sonra yurt odasına mı dönüyor. Konusahibi bunları dert etmiyor zaten biz dert ettik. Ona bu kar normal. O kayınvalidenin hastayken onu nazlamamasına takılmış. Çünkü eşi ve kendi küçük çocuk. Anne babaları var işte başlarında da.

Erken bozulmaya baslamişsiniz daha ilk sene durun bakalim 5 yılda neler olacak alismanizi tavsiye ederim ne de olsa tüm yemekler orada yeniyor siz evde uyumaya geliyor yemekhaneye gidip geliyor gibisiniz Sanki kayınvalide yönetici sizde çocuklar.Belkide bunu hissetmeye başladınız .Daha ileriki yıllarda bakalım nasıl olacak.Birde evet her yemeğe oturtan kadın bı gelip nasılsın der sanki 70 km uzakta burası bana komik geldi.İlgi beklemeyin elbette hasta olan o olsa kıyamet koparmiydi acaba gelin bir yaş çorba yapmadı diye.......kimbilir

Siz niye her aksam orada yemek yiyorsunuz esiniz evlenirken ayri bir aile kuracagini bilmiyordu demek ogrenme zamani gelmsi kendi yemeginizi pisirin ve esinizle yiyin esiniz gitmeye devam ederse ozaman neden evlendignizi sorgulayin sizde onlar hastaylen
İlgi gostermeyin haftada bir gorusun yeterli

Dışlanmış gibi hissetmeniz mantıklı. Hasta olduğunuzu bile bile bir çorba bile göndermemesi şaşırtıcı. Oğlum oğlum diyen bir model. Beklentiye girmeyin.

Ben bu hastayken bakılma olayını anlamıyorum. Ne hastalığı bu on kişinin bakımına muhtaç olacak kadar? Yatalak mı oldunuz? Niye bu kadar abartı? Eşiniz bir çorba, bir bitki çayı yapsa, ilaçlarınızı verse yeter. Ne yani, kaynanam bakmadı çok zorlandım diyecek ne var? Neden bu kadar beklenti?
Gerçekten bazen insanlar çok ilgi budalası oluyor.Ben annemle aynı evde yaşıyorum ve sadece ikimiz yokuz, küçük kardeşlerim de var.Çok sık hastalanmam regl olunca bazen ilk gün yataklara düşer ağlayacak derecede canım yanar acıdan bayıldığım bile oldu , o zaman sadece kontrol eder iyi oldun mu diye .Sıcak su torbası verir ilaç verir ama normal hastalanınca ilgilenmez pek.
Önceleri annemin hasta olunca ekstra ilgi vermemesine çok içerlenirdim bebek gibi davranırdım.Şimdi gerçekten önemsiz geliyor beklentimi 0 a indirdim o yüzden mutluyum.Geçenlerde sesim kısıldı emniyetten aramıştı polis memuru beni konuşamıyordum sesim gitmiş.konuşuyorum ama adam duymuyor :işsiz: annemin yanına gittim üşüttüm dedim.Annem aldı telefonu ''merhaba memur bey kızım hasta olmuş sesi çıkmıyor ben annesiyim '' dedi :KK53:.O an öğrendi hasta olduğumu çünkü ilgilenmiyor diye söylemiyorum.:cool:

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Yemeğinizi ayırın derim. Beklentiyi de minumuma dusurun yeni yıla güzel bir başlangıç yapın.

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Akla bak bak soguk davraniyor kavgami ettiniz. Hic acaba sebep bizmiyiz demek yok. Merak ettigim ne zamana kadar yemekleri beraber yiyeceksiniz? Anlasmaniz oylemi

Afedersiniz sizin hasta kocanızla neden anası ilgileniyor. Elini üzerinden bir çeksin oğlunun bence.

Ben hasta olcam eşim anasına gidecek asıl problem bu. Size sorarsa da direkt söyleyin hastayken bi gelip bakmadın diye öyle taktik filan salakça geliyor netlik iyidir

Back
X