Yapabiliyorum tontişşşSen kurabiye yapabiliyormusun bebişşş
Teşekkür ederim canımVuslat ya kavala kurabiyesi süper görünüyor
Genelde bdv de takılıyorum canımTeşekkür ederim canımNerelerdesin Bibi'm, görüşemiyoruz
Arada buralarada gel de sohbet edelim canımGenelde bdv de takılıyorum canımbu aralarda enler yarışması sayfasında
aa harika bu eline saglık hazır almaktan ıyıdır bunu basarılarKavala Kurabiyesi
Malzemeler
1 su bardağı toz badem
2,5 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı pudra şekeri
120 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 büyük boy yumurta
1 paket kabartma tozu
1 avuç kadar iri kırılmış soyulmuş badem
Üzeri için; pudra şekeri
Eki Görüntüle 1919676
Yapılışı
Un ve toz bademi, kısık ateşte 5-6 dakika kavuruyoruz. Soğuması için geniş bir kaba alıyoruz.
Pudra şekeri, yumurta, tereyağı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
Kavurup soğuttuğumuz un, badem karışımını harca ilave edip yoğuruyoruz.
Eki Görüntüle 1919679
Kırılmış bademleri de hamura ekliyoruz. Tezgaha yağlı kağıt serip hamuru koyuyoruz. Üzerine de yağlı kağıt serip merdane ile 1 cm kalınğında açıyoruz. ( Yağlı kağıt arasında açınca merdaneye yapışmıyor ve daha kolay açılıyor.)
Ay şeklinde kurabiye kalıbıyla şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Eki Görüntüle 1919680
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyeler ılıdıktan sonra pudra şekerine buluyoruz. Hava almayan, ağzı kapalı kavanozda 3 aya kadar tazeliğini korur.
Eki Görüntüle 1919681
Eki Görüntüle 1919682
Nişastalı Tuzlu Kurabiye
Malzemeler
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri içi; yumurta sarısı, çörek otu, susam
Eki Görüntüle 1919686
Tereyağı, yumurta akı, limon suyu, kabartma tozu, şeker ve tuzu derin kapta karıştırıyoruz.
Unu ve nişastayı ekleyip yoğuruyoruz. Merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz.
Kurabiye kalıplarıyla şekillendiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Eki Görüntüle 1919690
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1919691
Eki Görüntüle 1919692
Afiyet olsun.
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim canımaa harika bu eline saglık hazır almaktan ıyıdır bunu basarılar
Teşekkür ederim Cimcime'mHamişlik nasıl gidiyor, iyi misiniz ikinizde
Teşekkür ederim canım
MaşaAllah canımÇok şükür iyiyiz canım bir sıkıntımız yok .
Teşekkür ederimEllerine sağlık çok güzel olmuş :)
Teşekkür ederim Nur'umEllerine sağlık canım,sunumu çok beğendim
Ya olur mu öyle şey vuslatcim,kurabiyeler efsane görünüyor.Favorimsin canımTeşekkür ederim Nur'umSadece sunumu mu Kurabiyeleri mi beğenmedin mi
Tamam oldu şimdiYa olur mu öyle şey vuslatcim,kurabiyeler efsane görünüyor.Favorimsin canımKavala kurabiyesini cook severim ama daha önce hiç denemedim,bu tarifini deneyip seni etiketleyeceğim canım
Teşekkür ederim canım
Vuslat seni görmek sürpriz oldu.Kavala kurabiyesi hiç yapmadım hep hazır yedim.Ama bu tarifle deneyebilirim.Tuzlu kurabiyelerde de hiç nişasta kullanmamıştım.O da farklıymış.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Yirmi mi oldu maşallah.Teşekkür ederim canım20'yi tamamlayım dedim
Düz hesap olsun, sonra emekliye ayrılıcam yarışmalardanBen de kavala kurabiyesini çok sevdiğim için sürekli alıyordum dışarıdan 2-3 senedir kendim yapıyorum, çok da güzel oluyor canım Nişastalı kurabiyeyi de tavsiye ederim Adra'cım Ailece dışarının tuzlu kurabiyelerini sevmeyiz, hiç eve girmez o yüzden:) Bu kurabiyeden 2 gün üst üste yaptım, kapış kapış gitti
Yirmi mi oldu maşallah.Ben en son aldığımda bayat çıkmıştı kavala kurabiyesi.Çöpe gitti.Evde yapmak en güzeli tabiki.Deneyeceğim inşallah bir gün.Seninkiler seviyor pastayı çöreği.Yiyen olunca yapması da zevkli oluyor.Kalınca sinir oluyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?