Yarışma Medovik-Rus Mutfağı

Russian girls, Russian girls diye bir şarkı nakaratı vardı. Bulayım derken cıbıl avratlar çıktı da vazgeçtim 🤣

Ömrü hayatımda bir kere yediğim pastaydı. Tatar bir abla yapmıştı. Hoşuma gitmişti. Bir gün üşenmezsem yaparım 🤪

Ellerine sağlık. Başarılı olmuş çekim de 😍

Ömrü hayatımda bir kere yediğim pastaydı. Tatar bir abla yapmıştı. Hoşuma gitmişti. Bir gün üşenmezsem yaparım 🤪

Ellerine sağlık. Başarılı olmuş çekim de 😍
Yaa teşekkür ederim 🤩 kesin yapmalısın lezzeti çok iyi 🤤

Herkese selam, dünya mutfağından seçtiğim tarif medovik yani ballı rus pastası. Tam da kış mevsimine uygun ballı, yumuşak, lezzetine doyulmaz bir tatlı.

MALZEMELER
🍯100 gram tereyağı
🍯3 yemek kaşığı bal
🍯1 çay kaşığı tepeleme karbonat
🍯1 çay bardağı toz şeker
🍯3 yumurta
🍯4 su bardağı un (değişiklik gösterebilir)

KREMASI İÇİN
🧁İki paket çiğ krema
🧁150gram labne
🧁1çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
🧁3 yemek kaşığı bal

Tereyağı ve balı küçük bir sos tenceresinde eritelim. İçine karbonatı atıp iyice karıştıralım. Dikkat burada taşma olabilir. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ballı karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip karıştıralım. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 9eşit parçaya bölüp üzerini streçle kapatıp dinlendirelim. O arada önce krema ve şekeri iyice çırpalım. Labne ve balı da ekleyip iyice karıştıralım. Dinlenen hamuru tek tek açalım. Fırını 180 derecede iyice ısıtalım. Açtığımız hamurları tek tek pişirelim. 5 dk gibi bir sürede pişiyor. Fırından çıkınca sıcakken bir kalıpla keselim. Ben uygun boyutta bir tencere kapağı kullanıyorum. En son artık krema ve hamurları sırayla birleştirelim. Kalan hamur parçalarını da rondoda çekip pastanın etrafını kaplayalım. Bir gece dolapta dinlenen tatlımız yemeye hazır.

Eki Görüntüle 3508732 Eki Görüntüle 3508733 Eki Görüntüle 3508734 Eki Görüntüle 3508735 Eki Görüntüle 3508736 Eki Görüntüle 3508737 Eki Görüntüle 3508738 Eki Görüntüle 3508739 Eki Görüntüle 3508740 Eki Görüntüle 3508741 Eki Görüntüle 3508742 Eki Görüntüle 3508743 Eki Görüntüle 3508744 Eki Görüntüle 3508745 Eki Görüntüle 3508746 Eki Görüntüle 3508747 Eki Görüntüle 3508748
Çok hafif bir tatlıya benziyor 🥰🥰 emeğinize sağlık 💐

Radyonu ters koysaydın ya, kullanıcı adının hakkını ver.
Esefle dövelim seni :sopa:

En sevdiğim tatlıdır ve hep çok zor gelmiştir. Siz çok kolay gibi anlatmışsınız,😅🌻 ben yapıcam bunu inşallah. Ellerinize sağlık, çok beğendim😍😍😍

En sevdiğim tatlıdır ve hep çok zor gelmiştir. Siz çok kolay gibi anlatmışsınız,😅🌻 ben yapıcam bunu inşallah. Ellerinize sağlık, çok beğendim😍😍😍
Aslında çok zor değil. Tek tek hamurları pişirmesi uğraştırıcı olabilir o da zaten 9 hamur var. Bence yaparsınız 😍

X