Bu arada tavsiyemm3 dklık sürelerde çalışın dklıktan daha faydalı sevgi meleğimm
hem daha net souçlar...
Suan ne kadar yazabiliyorsunu
Sevgi meleğim canım yaa nerden görebiliyoruz kaçıncı sırada olduğumuzu bende katipler neti kullanıyorum ama hiç dikkatimi çekmemiş göremedim
Saolasın bu arada
deneme sınavları oluyor canım gün içinde
orda yayınlanıyor normal denemelerde yayınlanmıyor
Katipler.Net | Trkiye Geneli Zabt Katiplii On Parmak Deneme Snav (Daktilografi Metinleriyle)
ocak-şubat arasında duyuru olur....
her ilde oluyormu acaba alım ..
Ben her ilde oluyor diye biliyorum tabiki katip ihityacı doğrultusunda.
Ama her ilin kendi adalet bakanlığında yayınlanıyor asıl duyurular cnm
anladım tesekkür ederim canım.
peki ilanları bulundugumuz ildeki adalet bakanlıgından mı ögrenecegiz acaba ?
Evet canım ben öyle biliyorum katiplik yapan bir arkadaş söyledi bulunduğum ilin adalet bakanlığı sayfasından bakıyorum ben duyuru var mı yok mu diye
hmm çok tesekkürler tatlım;yardımcı oldugun için sagol.
Kızlar merhaba.
Ben bu başlık altında katiplik başlangıcımı anlatmıştım. Bu başlığı görünce de paylaşıyım dedim.
Bu linkte hikayem mevcut. Bana sormak istediğiniz, merak ettiğiniz birşey var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
http://www.kadinlarkulubu.com/mesle...m-baslik-altinda-toplanalim.html#post27340280
Kızlar merhaba.
Ben bu başlık altında katiplik başlangıcımı anlatmıştım. Bu başlığı görünce de paylaşıyım dedim.
Bu linkte hikayem mevcut. Bana sormak istediğiniz, merak ettiğiniz birşey var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
http://www.kadinlarkulubu.com/mesle...m-baslik-altinda-toplanalim.html#post27340280
canım tebrk ederim.. rabbim inş bizede nasip eder.. okuduklarını görünce torpilsizde oluyormuş diye içim rahatladı.. bi kaç sorum olcak.
1) her sene 1 kez mi oluyor adliye alımları. bi bilgin varmı
2) ben katipler. net 3 dk 120 falan yazıyorum. demin metininde çıktısını aldım yine 110 üstü yazdım..
sen program indirdim demisşin. bende program indirdim açıkçası pek kullanmadım programı sen programdan nasıl çalıştın ne faydasını gördün?
3) katipler de tayin olayı nasıl. eş durumu falan söz konusu olabiliyor mu?
4) bütün katipler mahkemelere girmiyormuş. girmeyenler napıyor peki..
ALLAH razı olsun şimdiden
benim de içim rahatladı. torpilsiz atanmak da mümkünmüş:)
q mu f mi kullandınız. ve hangi ile yerleştiniz.? mahsuru yoksa tabi:)
Her sene katip alımı yapıyorlar, genellikle Ocak ayında ilan yayınlanıyor ve Şubat ayında da sınavlar oluyor. Yani 2010 yılından beri bu şekilde.
Ben süre tutum programı indirmiştim, bir nevi geri sayım sayacıydı, onunla çalışmıştım, faydası gördüm diyebilirim.
Katipler de tayin durumuna gelince, her sene açılan havuz tayinleri var, yer değiştirmek istediğin il veya ilçede açılmış kadro olursa o şekilde gidebilirsin.
Ancak onda da atama en eski sicilli katipten başlanır, öncelik ona verilir.
Eş durumu tayininde genellikle muvafakat vermiyorlar, hele ki eşin özel sektördeyse. Ama eşin adliye çalışanıysa veya memursa o zaman olur.
Adalet Bakanlığı'nın buradaki tutumu, siz sınava girerken koşulları biliyordunuz, madem başka yere gitcektiniz neden burda sınava girdiniz şeklinde oluyor.
Mesela mülakata girenlere sorulan sorulardandır bu da; başka şehre gitmek istiyormusun, ileride tayin isteyecekmisin.
Komisyonlar genellikle ileride tayin isteyerek gitme olasılığı olan kişilere pek sıcak bakmıyorlar.
Ee bir yerde haklılarda tabii bi bakıma giden personelin yerine personel gelmeyecekse eksikliğe neden oluyor.
Bütün katipler duruşmaya giriyor diye birşey yok.
Mahkeme, savcılık ve icra müdürlüğü katipleri var.
Savcılık katipleri savcılık işlerine yani soruşturma aşamasındaki işlemleri yapıyorlar. Hepsimi aynı şeyi yapıyor. Hayır. Hepsinin farklı görevleri var.
Mahkeme katiplerine gelince, soruşturmadan sonraki evre yani kovuşturma evresi mahkemede görülür.
Mahkemedeki katiplerde bazı kalemlerde kalemdeki herkes sırayla duruşmaya çıkar, ara kararını, kararlarını yazar, kalem işlerinde iş paylaşımı olur.
Bazı kalemlerde de duruşma katipleri vardır, atıyorum kalemde üç katip varsa 2 tanesi duruşma katibi, bir tanesi kalem işlerine bakan katip.
Bu her yerde aynımıdır, değildir. Kalemin düzenine göre değişir. Yeni başlayan bir memuru hemen duruşmayada alabilirler, yetiştiredebilirler bu birazda amire bağlı bir durum aslında.
Ama duruşmaya çıkmak her zaman iyidir. İnsanı geliştirir. Tabi yorucu yanları da vardır.
Ama duruşma katibi el üstünde tutulur
İcra müdürlüğü katipleri yoğun çalışır. Mahkeme ve savcılık gibi değildir.
Kızlar merhaba.
canım ALLAH razı olsun... çok saol ihtiyacım vardı bu cevaba..
klavye için katipler. net netten çalıştın dımı bitek?
ben öyle çalışıyorum. bide metin çıktılarını aldım öyle çalışıyorum
tekrar saol:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?