Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

ben de senin gibiydim. f şart diye gidip f aldım. 1 hafta çalıştım olmadı. moralim bozuldu. adliyeyi aradım. şart değil dediler. q ya döndüm bence sen de q dan devam etmelisin. önemli olan sınavda iyi yazabilmek. zaten sınavları geçer de katip olursan hemen işe başlamayacaksın. 2 -3 ay sonra başlayacaksın işe. o sürede de öğrenebilirsin f klavyeyi. zaten atanınca direk hakim yanına da vermiyorlar. pratik yapmış olursun.
ama az zaman kalmışken q dan vazgeçme derim ben

bu yıl katip alımları da azalmış ...acaba geçen yıllarda kaç katip aldılar adliyelere ..
benim klavyem de bana ilk başta çok sert gelmişti ..simdi ise normal gibi geliyor..tuşlar mı yumuşadı ..benim elim mi alıştı onu anlayamıyorum..

inşallah 90 ı geçeriz ..ondan sonra da mülakat stresi olur buradaki konu inşallah ...

ben hergün bakıyorum siteye başvurular başlamamış daha ..acaba pazartesi ilan koyulurmu ki
ablamın giridği sene aralık son hafta sınav müracatları başlamış ..bu yıl da öyle olursa yarın artık ilan edilir..
hayırlısı ya çok güzel bir heyecan var benim içimde ..artık sınav bende güzel duygular yaratmaya başladı..adrenalinnnn....

gecen sene alımlardan nerdeyse yüzde 70 oranında azalma var kızlar evet işimiz gercek ten çok zor ama her şeyin hayırlı nasip kısmet adliye alımları bu sene çooook düşürmüş herkez çok şaşkın artık ilan verilse ben bu ilanın nereden verileceğini bir türlü bulamadım resmi sitesinede giriyorum ama yok kızlar duyurular bile yok nerden bakacağız ki ?

ben sürekli memurlar.net'i takip ediyorum oradan güncel tüm memurluk, atama vs. haberlerini takip edebilirsinn

Kızlar ilan verilince mutlaka haberimiz olur telaş etmeyin

bende bugün bir arkadaşımla konuştum ilan verilir verilmez torpil yapacak tanıdığını arayacakmış
Nasıl bozuldum anlatamam
Ben gece gündüz klavye yazayım mülakattan tırsayım elalem yolunu bir güzel bulsun
Bir de adama kaç milyar verecekmiş
Torpil yapan da alan da gün yüzü görmesin aldığı paradan..

tabiki canım haber veririm sadece katiplik için takip istiyorsun dimi? bu arada hukuk bürosunda çalışan ve sürekli adliyelerle,katiplerle içli dışlı olan birisi olarak şunu malesef belirtmeliyim ki; malesef torpilsiz katip olan (mülakatlarda savcı,hakim,yazı işleri müdürü gibi tanıdık ayarlayan) inanın hiç rastlamadım.. hepsi tanıdık şart diyorlar!

evet kızlar malesef öyle gerçekten torpil gerekiyor benim bir arkadaşım katip şu anda fazla konuşamıyoruz ama oda demişti hakkının yenmemesi için tanıdık birini bulman gerekiyor diye o ilk girdiğinde 150 kelime ile 1. gelmiş adliyede sonra mülakatlardan geçmesine soruları bilmesine rağmen elemişler 2. sene tanıdık bulmuş ve girmiş. hakkı çok yendi çok gercekten hak yiyorlar o yüzden sizlerde bir tanıdık bulmaya bakın gercekten şart yoksa olmuyor olmuyorr ..

Benim tanıdığım yok napayım şimdi? Ben haksız yoldan girmek istemiyorum
Şansım varsa girerim yoksa napayım
Kendimi asamam ya
Torpil mi arıcam bu saatten sonra nasıl kazandığım paraya benim derim ki
Bunu bile beceremedim adam soktum araya diye

Herkesin düşüncesi farklı tabi ama haksız yoldan girmek istemiyorum

canm öncelikle bir sakin ol bende seninle aynı durumdayım bizimde bir farkımız yok şu an benim burda anlatmaya çalıştığım nedir biliyormusun gireceğiz o sınava yada senin için konuşayım gireceksin o sınava atıyorum 130 kelime yazdın gayet iyi göze girdin mülakatlarda sorularıda bildiln umutlusun ama bir bakıyorsun ki geçememişşin asıl haksızlık burda tatlım benim arkadaşım günlerce ağladı gözleri şişti artık aglamaktan o kadar hırs yaptıki artık 3 dak. 203 kelimeye kadar çıktı ama biliyordu yine hakkının yeneceğini biliyordu genel kültürü çok güzeldir diger konularıda aynı şekilde . ama naptı en sonnda dualar etti rabbim karşısına o adliyeden birini çıkardı allah razı olsun yardım ettiler ne için torpil için mi hayır hakkının yenmemesi için sonra girdi çok güzel derecele yazdı kelimeleri 2. ciydi klavyede o kadar giren arasında mülakatta da bütün soruları bilmiş yine aynı şekilde ve geçirdiler peki bu haksızlık mı sizce ? eğer tanıdık biri olmasaydı ne olacaktı yine geçemeyecek ti . öyle değil mi bu sans değil tatlım malesef ki şans değil

Adamlar almayacağı kişiyi yine almıyorlar maviss, napalım ben hayatta tanıdık birini bulamam çünkü tanımıyorum
tanısam da beni aldır demem baksana beyoğlu belediyesine 7 kişi girmiş hepside boyabatlı
Torpili daha gözümüze ne kadar sokacaklar bilmiyorum
Bu bahsettiğim arkadaştan 10bin istemiş kredi çekip vericem diyor
Bilmiyorum olmaz sa da elimden gelen inan ki bir şey yok
Üzülüyorum torpille girene de hakkı yenene de

Hakkı olanı al gerisini alacaksan gene torpille al
Ama hepsini ne alıyon kardeşim o torpiller biryerlerinizde patlar inşallah

Soğudum yemin ederim memurluktan işe girmekten filan

işte onu da yapmıyorlar canım benm yapmıyorlar hak edeni bile almıyorlar buna en güzel örnek arkadaşım yani bende soğudum ama napacaksın bir umut işte bir umut lütfen umudunu yitirme hadi üzme kendini .

ay inanamıyorum ya.10 bin mi istemiş .göz göre göre rüşvet ya ..olamaz ya..ay akşam akşam sinirlerim bozuldu iyi mi ya..pislik insanlar ya,,

alıştığın için tuşlar yumuşak gelmeye başlamıştır

geçmişe bi baktım da senin güzel puanın var. 2013'te 79 bin memur alınacakmış. sen atanırsın gibime geliyor.

ben de ilanı bu hafta içinde bekliyorum.

ablan kaç yazmıştı sınavda ? ve q ile mi girdi sınava?

işte onu da yapmıyorlar canım benm yapmıyorlar hak edeni bile almıyorlar buna en güzel örnek arkadaşım yani bende soğudum ama napacaksın bir umut işte bir umut lütfen umudunu yitirme hadi üzme kendini .

hiç böyle hayal etmemiştim emeklerimiz diplomamız çöpe atsak yeri ne değer veren var ne adam gibi iş

doğruyu söylemek gerekirse ben mülakattan korkmuyorum. torpilim filan da yok yanlış anlaşılmasın..

ben klavyede yazamamaktan korkuyorum. çünkü çok heyecanlıyım,kişiliğim böyle..

kızlar ben bugün bir rüya gördüm katiplikle ilgile hani rüyalar tersine çıkar derler ya o yüzden çok korktum rüyada katiplik sınavı oluyor biz annemle adliyeye gidiyoruz klavyeyi geçiyorum ama adliyede fazla kişiler olmuyo 5 6 kişi diyim tam nette değil neyse. sonra klavyeden baya iyi yazıyorum ve orda bir tane baş savcı oluyor o bilgisayar ekranın dan bakıyor ve 2 kişiyi seçiyor 2. kişide benim ve geçiyorum katip oluyorum ama mülakat soruları yok tabiki mülakatta yok cok seviniyorum .havalara uçuyoruz bagırıyorum sonra sözleşme imzalıyorum eve geliyorum . ne zaman çagıracaklar acaba cagırmayacaklar mı diye düşünüyorum böyle sonra uyanıyorum rüyam böyle kızlar katiplikle ilgili olunca buraya yazmak istedim bu rüyam neye cıkacak acaba tam tersi mi olacak yorumlaya bilirmisiniz

canım evet puanım fena değil ..
olur gibi geliyor bana da .ama nasip canım ..büyük konuşmamak lazım...
ben de sınırda kalırsam diye katiplik sınavına hazırlanıyorum
ama ne yalan söyleyeyim ümitli değilim
hem torpilli çok ..hem de alım az..yanı şansımız yarı yarıya düştü..

ablam lise mezunu
zor bir metin gelmiş 96 yazmış
zaten 1 yıl çabaladı klavyede
biraz zor öğrendi..kendisi itiraf ediyor..hatta ali bey'in kitabını almış ..ve kendisine de telefonla ulaşmış
ama adamda şaşırmış bunca zamanda neden ilerleme zor oluyor diye

işte böyle kpss puanı ablamın 86 idi..bu da etkili olmuş ..birde diyor ki ..ilk üçe girenler elenmiyor diyor..ilk üçe girmeye bak diyor bana...
ama buradan okuduğum kadarıyla ilk ikiye gireni de elemişler ..o nasıl oluyor o zaman anlamıyorum..

ben kpss den 85 e yakın bir puan aldım .sıralamam da 6116
ama ben artık devletten korkar oldum.önlisans sınavı alışılmışın dışındaydı.bizi şaşırttılar ..birde saçma sapan kadrolar açıyorlar.yok hizmetli yok soför..ne bileyim..
belki haziranda bir sürpriz yapıp atama olmayacak bile derler gibime geliyor..heryer dolu memur alımı yok derler mi ki.???/

güvenemiyorum artık

Canım her rüya anlatılmaz
Rahmani mi değil mi bilemeyiz
Mümkün olduğunca gördüğün rüyaları anlatma ve uyandığında suya anlat
Hayra yazılmasını iste
Rüyayı ilk yorumlayan çok önemlidir

Bende kpss den önce kötü bir rüya gördüm ve boş bulunup anlattım
Yorumlayan kişi de kötüye yorumladı
Sonuçta ortada zaten
Körü körüne inanmıyorum tabii ki neye inanırsan onu çekersin kendine

İnşallah sonucun iyi olur..

doğruyu söylemek gerekirse ben mülakattan korkmuyorum. torpilim filan da yok yanlış anlaşılmasın..

ben klavyede yazamamaktan korkuyorum. çünkü çok heyecanlıyım,kişiliğim böyle..
yani ben de kendime güvenirim ..mülakatta..ama adamlara belli olmaz ki .torpiller varsa eleyecekler çatır çatır..birde nasıl insanlara rastlarız ..benim tipime gıcık giderse eler..kimlere denk geleceğiz belli mi ki..tamamen kaderimiz onların elinde ..
ben de senin gibi panik birisiyim ..hızlı konuşur hızlı yürürüm..her şeyim hızlı.bir de çok heyecanlı bir kişiliğim var malesef..hiç beğenmiyorum bu yönümü..

inşallah rüyaların olduğu gibi çıkar da katip olursun ..
bu hafta artık açıklansa iyi olur ..annem bende ..o burada çocuklarla kalırsa ben gider mürcat ederim
acaba ilçelerdekiler illere mi müracat edecek kızlar ..ben ilçedeyim de

hangi illerde sınava gireceksiniz kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…