Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

aynen katılıyorum mülakat çok önemli bir kaç soru sorabilrmym ? klavye sınavını ekrandan mı yaptılar yoksa kağıttan bakarak mı yaptırdılar noktalam işaretleri de varmıdı ? ben sürekli ekrandan çalışıyorum kağıttan yaparlarsa afallarmyım sizce

Kağıt veriyorlar bence kağıttan yazmak daha iyi. çünkü ekranda olursa yazı daha çok heyecan yaparsın. Yanlış yaptiginda gözün takılır. Daktilo dersinde bize metine bakmak yasaktı ben ordan alisigim.

Noktalama işareti var ama öyle çok fazla değil nokta virgül falan. Kimi adliye komisyonu önem veriyor kimisi vermiyor. Ama dikkat etmekte fayda var.

Daktilo dersi kitabındaki metinleri klavye yanına koyarak yazmayı deneyin

Kağıt veriyorlar bence kağıttan yazmak daha iyi. çünkü ekranda olursa yazı daha çok heyecan yaparsın. Yanlış yaptiginda gözün takılır. Daktilo dersinde bize metine bakmak yasaktı ben ordan alisigim.

Noktalama işareti var ama öyle çok fazla değil nokta virgül falan. Kimi adliye komisyonu önem veriyor kimisi vermiyor. Ama dikkat etmekte fayda var.

Daktilo dersi kitabındaki metinleri klavye yanına koyarak yazmayı deneyin

tşk ederm bilgilendirdğin için :12:

Son düzenleme:
merhabalar bende bu sınava hazırlanıyorum. sanırım dün 1700 kişi gibi bir söylenti duydum twt atmış bakan öyle bir haber var.
linki bu:50::50::50:

Adalet Bakanlığı 1700 Zabıt Katibi 200 Mübaşir Alınacak Açıklaması 2012

evet okudum haberi ama ilan verilmemiş daha ..sadece onay haberi gelmiş..yakında ilan da olur o zaman .hayırlısı olsun ama alınacak personel sayısı düşürülmüş..bu da acaba torpilliler mi girer öncelikle diye düşündürdü beni açıkcası
hayırlısı artık...allah sonumuzu hayır etsin ..gerçekten zor ..

Hakkımızda hayırlı ise 1699 kişi torpil olsun 1 kişi normal olsun yine gireriz
Herşey nasip ben artık bunu anladım

kızlar herşey nasip kısmet . olumsuz düşünmeyin rabbim katipliği sizin alnınıza yazdıysa illaki olur umudunuzu yitirmeyin ve ben katibim diye düşünün allah yardımıcımız olsunnn :12:

Kızlar ben normalde laptop kullanıyordum
Abim bana masaüstü aldı dün bunu kurduk odama
Ama klavyeye çok yabancı kaldım hızlı yazıyorum ama hep elim diğer tuşlara da basıyor
Mesela ğ basacaksam pğ olarak basıyorum
Laptopumda 130 ları görmüştüm ama bunda 110larda kalıyorum yanlışımda çok oluyor
Npasam bilemedim
Oturdum 1 saattir yazıyorum metinleri
Nerden bsakm 50 metin yazdım yani
Alışsın elim diye
Sonuçta sınav da da normal klavye olacak
Kendi klavyemizi götürebiliyor muyuz?

Ama klavyeye çok yabancı kaldım hızlı yazıyorum ama hep elim diğer tuşlara da basıyor
Laptopumda 130 ları görmüştüm ama bunda 110larda kalıyorum yanlışımda çok oluyor
Npasam bilemedim
Alışsın elim diye

Ben iki yıl önce girmiştim, hem sözleşmeli hem kadrolu sınavına. Klavye getirip çalışanlar vardı ama onlarla sınava girdiler mi bilmiyorum.

kızlar ben de F klavye zorunlu sanıyordum bu yüzden kursa başladım gecen gün. ama burdan okudugum kadarıyla zorunlu değilmiş. bi hayli zorlandım cünkü yıllardır Q ya alışkınım. sizce F kursuna yazılmak konusunda iyi mi ettim yoksa boşa mı yazıldım yani F in faydası olur mu ya da hangisi daha iyi sınavda
Qda gayet iyiyim.

kızlar ben de F klavye zorunlu sanıyordum bu yüzden kursa başladım gecen gün. ama burdan okudugum kadarıyla zorunlu değilmiş. bi hayli zorlandım cünkü yıllardır Q ya alışkınım. sizce F kursuna yazılmak konusunda iyi mi ettim yoksa boşa mı yazıldım yani F in faydası olur mu ya da hangisi daha iyi sınavda
Qda gayet iyiyim.

Selmacım, hangisinde daha çok yazıyorsan o klavyeni geliştirmen iyi olur
Sınava az kaldı f de fazla / az yazarsın onu bilemem ama sen normalde q ağırlık ver kursa devam et sonuçta çalışırken f kullanacaksın
Hangisinden gireceğine karar ver zaman az kaldı

Npasam bilemedim
Alışsın elim diye

geçen yıl kaldırılmış o uygulama. artık klavyeyle giremiyormşuz.

bende laptop da daha fazla yazıyordum. normal klavye aldım. biraz zorlandım. bende senin gibiyim yani 2 harfe de basıyorum. nasıl düzelticem bilmiyorum:5:

Back