• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasiyer Kadınla Tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden kaçayım ki? Muhatap olmak istemiyorum ve benim sıram neredeyse geldiğinde ikinci kasa açıldı artık komik olurdu. Ayrıca ben tek kelime etmedim. Herkes işini yapsın dedim içimden. Konuyu açıp hadsizliğini devam ettirem sonra da bana laf sokmaya çalışan o. Neden susayım
Sonunda siniri bozulan siz olmuşsunuz ama kadın sizden sonra başkalarıyla muhabbet etmeye devam etmiştir.

Merhaba, bugün başımdan geçen bir olayı yazacağım. Maalesef etrafımda konuşup rahatlayabileceğim bir kız arkadaşım yok ben de burada konu açmaya karar verdim. Sohbet gibi olur hem.
Yurt dışında yaşıyorum bebeğim de 8 aylık. Her gün onunla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum. Yakınımızda da marketler var. Birisi Türk marketi. Özellikle dışarı çıktığımda günlük alışveriş yapıyorum hem taze almak için hem de hava soğuk olduğu için markete girip biraz reyon bakmayı seviyorum.
Neyse, Türk marketinde bir teyze var kasada. Yaklaşık 1 senedir bu markete uğruyorum. Hiç istemesem de daha çok bu kadının kasasına denk geliyorum. İstemememin sebebi, bu kadın her gidişimde ama her gidişimde muhakkak bir şey söylüyor. Hepsi de çocuğumla ilgili. Önce kız mı erkek mi demeler başladı. Bu kısımlarda sorun yok ama ben hiç hoşlanmıyorum gereksiz diyaloğa girmekten. Yine de kadın yaşlı olduğu için saygısızlık olmasın diye hep güleryüzle konuşmaya çalışıyorum.
Eşimle gidiyorum eşim de hiç hoşlanmadığını söylüyor. Neden dediğimde kadının öyle bir tavrı hareketi var ki, yani orası market değil de bizim evimiz bu da bize müdehale ediyor. Eşim bunu söylediğinde ona muhalefet olmuştum ama daha sonra her markete gittiğimde bu kadın dozajı arttırdı. Önce bebeğim huysuzlandığı bir gün sen çok kalın giydirmişsin diye beni eleştirmeye başladı. Burası Almanya hava -5 derece... Çocuğumun uykusu geldi diyorum gülümseyerek ama sinirden çatlayarak yok yok sen kalın giyrdirmişsin diyor. Bir sonraki gidişimde çocuğuma laf atıyor benim bebeğim de buna gülüyor bana dönüp diyor ki sen hiç konuşmuyor musun bu çocukla bak sese aç ilgiye aç... Haspinallah çekip çıkıyorum bunlar devamlı oluyor kadın beni sinir etmeden konuşmadan çıkarmıyor. Sadecebana değil herkese konuşuyor ama bana özellikle sinir edecek cümleler kuruyor.
En son dün ana kucağındayken bebeğim girdik markete. Kasada bu bana diyor ki yanlış anlama ama bebeğin kalça çıkığı olmuş olabilir. Ne diyorsun sen ya? dedim. Bacakları sarkmıyormuş bu da kırık yaparmış. Kabanımın önünü açtım bak dedim bacakları sarkıyor. Hayır sarkmıyor diyor. Şizofren gibi. Hayır ben haklıyım sarkmıyor diyor. Şok oldum. Görmüyor musun diyorum oğlumun bacağını gösteriyorum. Hayır diyor yanlış bu.
Neyse fişi falan almadım cevap vermeden çıktım ama suratımdan anladı.
Bugün de bebeğime kıyma çektirmek için gittim. Yine kasada o. Market tıklım tıklım.
Ben tek kelime etmedim hallo hallo bu kadar.
Bana diyor ki dün seni sinirlendirdim galba.
Evet sinirlendirdin dedim.
Ama neden sinirlendin ki ben yanlış bir şey söylemedim diyor.
Diyorum ki hayır senin dediğin şekilde taşımıyorum çocuğumu sana gösterdiğim halde tavrını değiştirmedin ayrıca dün gergindim zaten dedim.
Ben senin nasıl bir gün geçirdiğini nerden bileyim diyor.
Bakın dedim sorun bu değil sorun ben sinirli gergin mutsuz mutlu olabilirim ama sizinle diyaloğa girmek istemiyorum dün zaten tavrımla belli ettim kesinlikle samimiyet istemiyorum. Ne hakla benimle durmadan konuşup sinirlerimi bozuyorsunuz dedim.
Kesinlikle samimiyet istemiyorum buraya et kıyma almak için geliyorum yoksa gelmeyeceğim tavırlardan çok rahatsızım belli de ediyorum dedim.
Bana diyor ki ben oruçluyum sen kalbinin ekmeğini ye inşallah.
Ya dedim sen bir de bana laf mı sokuyorsun, ne haddine, alışveriş yapıyorum bir de üstüne laf mı yiyorum, sen kalbimi nerden bileceksin ona da mı dil uzattın dedim. Artık son lafından sonra gerçekten çok sinirlendim.
Bunlar olurken de tüm market sessiz kasalar susmuş herkes bizi dinliyor. Bağırmıyoruz birbirimize ama sesler gergin ve biraz yüksek.
Bunun son lafından sonra ben marketin içine girip kasaptaki beyefendilerle konuştum onlardan devamlı alışveriş yapıyorum çünkü.
Bu marketin sahibi kim çağırır mısınız dedim.
Adam şansıma tuvalette miydi neydi bekleyecek de halim yoktu çok kötü hissediyordum.
Orada çalışan herkese size söylüyorum siz iletirsiniz buraya alışveriş yapmaya geliyorum her seferinde bu kadının anlamsız cümlelerine maruz kalıyorum durmadan çocuğumla alakalı bir şeyler söylüyor artık yeter dedim. Herkes işine baksın. Söyleyin bu marketin sahibine bir daha girmiyorum da. Biraz kurumsallık öğrenin beni germeye ne hakkınız var bir de bana laf söylüyor dedim.
Kimin kalbinin nasıl olduğunu et almaya geldiğim yerdeki kasiyer mi söyleyecek bana bu nedir Allah aşkına dedim.
Çıktım ordan.
Oradan çıkıp Alman marketine girdim.
Herkes resmi gayet mesafeli dozajında müşteriyle ilgililer.
Biz niye böyleyiz.
Hayır o da değil ben zaten kavgacı sinirli bir insanım. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Ama bazı hassas noktalar var mesela çocuğum.
Benim okumadığım kitap kalmadı izlemediğim doktor kalmadı. Bütün gece bebeğime süt yoğurt peynir yapmışım, yedi yirmi dört ona nasıl iyi anne olsam diyorum. Annemden kaynanamdan görmediğim muameleyi bu kadın yapmaya çalışıyor bana.

Objektif bakıp yorumlar mısınız lütfen, haksız mıyım ben?
Kadın terbiyesiz az bile yapmışsınız da bu kadar diyaloga şuna buna gerek kalmadan da net şekilde ağzının payını verip şikayet edebilirdiniz ya da ısrarla sanki çok önemli gibi her gün aynı markete gitmeyebilirsiniz yani ordan çıkıp başka markete girdiğinize göre demek ki aynı mesafede tercih edilecek başka yer var siz huzursuzluktan mı besleniyorsunuz

Diyorum kikelomo o son nokta açıp göstermek sussun diye. Durmadan konuşuyor asla susmuyor. Bebeğine kalın giydirmişsin hava sıcak diyor hava -10, yok diyorum hayır diyor kalın. Yani iyi niyet değil kadın her markete gittiğimde gerçekten mobbing uyguluyordu sadece anneliğimle ilgili olumsuz yorumlar. Bir senedir devam eden eleştiriler. Beni artık boğdu yaşlı çalışan iyi niyet vs toleransım kalmadı

Ben kesinlikle seni haklı buluyorum ama en baştan sınırını iyi çizemediğini düşünüyorum kadına karşı. O rahattır siz merak etmeyin deyip bitirmen lazımdı, devam ederse sadece gülümse ama donuk dur. Sen cevap verdikçe, açıklama yaptıkça sınır bilmeyen insanlar daha ileri gider, kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Türk marketteki teyze senin iyi bir anne olduğunu düşünmese ne olacak, hayatında ne değişecek? Kadın samimiyetini kullanıp dozunu arttırdıkça arttırmış, böyle insanlar her yerde var onlara cevap hakkı vermemen lazım bi kere açıklama yaptığın an sınırlarını delip geçiyorlar.

Yani ikinci kasa açmadılar neredeyse sıra bana gelmişken açtılar. O saatten somra geçsem komik olurdu. Bu ilk vukuat olsa abartı tepki ama sürekli ama sürekli eleştiriyor
Yok ben size hak verdiğimi söyledim bazı insanlar çok düşüncesiz inşallah bir daha böyle bir durumda kalmazsınız

Ben burda size karşı yorum yapanların küçük çocuklarının olmadığını veya hiç dışarı çıkmadıklarını düşünüyorum. Düzenli olarak dışarı çıkıp her çıktığında birsürü saçma yorum dinlemek zorunda kalınca, hatta daha da ilerisi anneliğine çok biliyorlar gibi laf yiyince insanda sabır kibarlık felan kalmıyor. Ben artık uğraşmamak için muhatap olmuyorum cevap bile vermiyorum siz de öyle yapın

Ben kesinlikle seni haklı buluyorum ama en baştan sınırını iyi çizemediğini düşünüyorum kadına karşı. O rahattır siz merak etmeyin deyip bitirmen lazımdı, devam ederse sadece gülümse ama donuk dur. Sen cevap verdikçe, açıklama yaptıkça sınır bilmeyen insanlar daha ileri gider, kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Türk marketteki teyze senin iyi bir anne olduğunu düşünmese ne olacak, hayatında ne değişecek? Kadın samimiyetini kullanıp dozunu arttırdıkça arttırmış, böyle insanlar her yerde var onlara cevap hakkı vermemen lazım bi kere açıklama yaptığın an sınırlarını delip geçiyorlar.
Ay aslında biz hep karşımızdakini kırmayalım diyoruz böylelerine sadece “sanane” deyip tersliceksin anca o dilden anlar bazıları

Kadın terbiyesiz az bile yapmışsınız da bu kadar diyaloga şuna buna gerek kalmadan da net şekilde ağzının payını verip şikayet edebilirdiniz ya da ısrarla sanki çok önemli gibi her gün aynı markete gitmeyebilirsiniz yani ordan çıkıp başka markete girdiğinize göre demek ki aynı mesafede tercih edilecek başka yer var siz huzursuzluktan mı besleniyorsunuz
Hayir.
Muslumanim et kiyma alisverisi icin Turk marketine haftada 2 defa gidiyorum.
Oradan cikip Alman marketine gectim.
İstesem her gun giderim, sorun benim markete devamli gitmem degil kasiyer kadinin devamli bana terbiyesizlik yapmasi

Bu arada kangurudan ayaklarinin sarkmasi degil m seklinde durmasi gerekiyor, yani siz dogru tutuyorsunuz anladigim kadariyla.

Neyse benimde yaşadığım yerde bu sekilde muhatap olmayi sevmedigim ama israrla muhatap olan bir esnaf amcamiz var, isin kotusu mecburum bulunduğum yerdeki tek mandira kendisi.

Gecen kizi krese biraktim bebek arabasiyla servise veriyorum, yolu uzatip mandiraya geciyorum, bana bebek arabasi niye bos diye sordu (kizlarimi biliyor), kizi okula gönderdim simdi eve donuyorum dedim.

Ha bende yolda kizi cope attin sandim, dedi gulerek.

Şoka girdim 😅

Bi sure dusundum cidden ne desem diye, yani adam resmen ulti atti bana, iliklerime kadar gerildim kavga etmeyi de hic sevmem, sadece soyle diyebildim, bu sacma espriyi yasiniza veriyorum, lutfen bir daha cocugumu espri malzemeniz yapmayın kalbinizi kirarim.

Karisi ozurdiledi, kizim emekli olduktan sonra böyle nalet bi adama donustu bu, sen bize sirt donme yasliligina ver dedi.

Sizin yasli kasiyer teyzede muhtemelen market sahibinin anasi falandır, yoksa coktan atilirdi isten.
Cok iyi soylemissiniz. Bir dahakine sizin gibi tepki gostericem. Cok tesekkurler

Ay aslında biz hep karşımızdakini kırmayalım diyoruz böylelerine sadece “sanane” deyip tersliceksin anca o dilden anlar bazıları
Evet bazen sanane demek gerekir, ben mesela o kadar açık ve net konuşamadığım için genelde gülümser geçerim, tipim de soğuktur biraz o da yardımcı oluyor 😁

Haklısınız

Hayir.
Muslumanim et kiyma alisverisi icin Turk marketine haftada 2 defa gidiyorum.
Oradan cikip Alman marketine gectim.
İstesem her gun giderim, sorun benim markete devamli gitmem degil kasiyer kadinin devamli bana terbiyesizlik yapmasi
Alıntılarda gördüm kıyma olayını da yani kıyma öyle çat diye bayatlayan ya da her gün her gün kullandığımız bir şey değil ki hiç mi üşenmiyorsunuz ? Ben tek olduğum halde toplu alıp bölüp buzluğa atıyorum geçiyorum yani çok elzem bir şey değil ayrıca son cümlenize katılıyorum sizin devamlı oraya gitmeniz kadına bu densizlik hakkını vermiyor ama farkındasınız kadın densiz siz ne yaparsanız yapın densiz ben olsam hiç önünden geçmem kendimi germeye gerek yok

Hayat kendi vatanında dahi aşırı zorken gurbet ülkede geçim derdinde zaten zorbalanan insanların sizin sinirinize tahammül etmek gibi bir zorunluluğu yok . Birde senin ne haddine falan demişsiniz hayırdır maaşı siz mi veriyorsunuz ? Bence muhteşem yüzyıl dizisini fazla kaçırmıssiniz biraz azaltin .Veya siz alisveris yaptığınız için mi o market çalışıyor . Aşırı uslupsuz bir kadinsiniz . Asıl siz haddinizi bilin . Ek olarak da terapi alın bence buraya yazacak kadar takıntı etmişsiniz kafa iyi gözükmüyor burdan bakınca .

Trende otobüste postanede nerede olursanız olun Türkçe konuştuğunuzu anlayınca ölmüş babaannenizin kayınpederine kadar soruyorlar. Gençler böyle değil daha saygılı nazik ama kimse kusura bakmasın yaşlılar çok fazla soruyor çok mahreme giriyor. Ben çözümü Türkçe konuşmayarak buldum. Gençlerin olduğu yerde değil de yaşlı vs varsa hiç Türkçe konuşmuyordum. Yalnız Alman marketlerinde de dana eti kuzu eti satılıyor. Dini açıdan bakıyorsanız niye oradan almıyorsunuz? Hepsi aynı yerde kesilip paketlenmiyor ki. Cumartesi 5'e kadar açık marketler. Size tavsiyem alışveriş arabası alın (einkaufswagen) Bisiklete biniyorsanız arkasına fahradanhänger takıp hem bebeği hem eşyaları taşıyabilirsiniz.

Hayat kendi vatanında dahi aşırı zorken gurbet ülkede geçim derdinde zaten zorbalanan insanların sizin sinirinize tahammül etmek gibi bir zorunluluğu yok . Birde senin ne haddine falan demişsiniz hayırdır maaşı siz mi veriyorsunuz ? Bence muhteşem yüzyıl dizisini fazla kaçırmıssiniz biraz azaltin .Veya siz alisveris yaptığınız için mi o market çalışıyor . Aşırı uslupsuz bir kadinsiniz . Asıl siz haddinizi bilin . Ek olarak da terapi alın bence buraya yazacak kadar takıntı etmişsiniz kafa iyi gözükmüyor burdan bakınca .
Kasiyer için gurbet geçim derdi felan diyorsunuz da konuyu açan hanımefendi de oraya gezmeye gitmemiş 😂😂😂

Bir donem bekledigim durakta bir kadin boyle herkese dadanmisti bana ilk sorusu nerde oturuyorsun hemsiremisin oldu size ne yabanci birine evimin adresini mi vereyim dedim muhabbet ediyorum dedi ben yabanciyim benimle etmeyin dedim kesti sesini. Bazen cok kucuk cevaplari en basta vermek lazim gun sonunda uzulen biz oluyoruz

Ben sizi hic de haksiz bulmadim. Ben de sinirlenirdim, kizardim ama kendi kendime.
Kendi iyiliginiz icin boyle insanlarla minimum duzeyde tutun iletisimi. Bebegin bacagi cikar vs dediginde onun rahati iyi der gecerdim. Kabanimi acip ona bisey ispatlamakla ugrasmazdim. Sonra sizin caniniz sikiliyor, gununuz kotu geciyor. Kendimiz icin yapabilecegimiz en iyi sey, insanlari okadar da onemsememek, hele boyle dis kapinin mandali bile olmayanlari.
Sikmayin caninizi, haksiz oldugunuz bir durum yok. Baska Turk market var mi yakinlarda? Oralara gitseniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back