günaydın kuzucuklarrr
nasılsınız bakalaımm
kısssss gayee ne hamaratsın öle zemuszemus
banada yollaa kahvaltı bile edesim gelmiyo tek başıma :sinifsinif:
Canım benim yakınımda olsanız poğaçaları kekleri börekleri yapar yapar gelirim... :))
Benimde hiç uzun uzun kahvaltı yapasım yok.Poğaçaları da kocişim için yaptım.O çok sever.
günaydın şekerler...
kız gaye bana zorla aşertcen.. ne güzel poğaçalar onlar. ayrıntılı tarif ver bakiyim hemen..
yarında annem geliyo , mantı yapacak ... zemuszemus
Oyyyy canım benim İzmir'in boyozu yanında benim poğaçaların lafı bile olmaz... Çoook özledim valla boyoz'u.Ama gelemedim bi türlü izmire.
Hemen tarifini vereyim....
malzemeler: 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı ılık su, 1 küp yaş maya, 1,5 çorba kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 paket oda sıcaklığında margarin,2 adet yumurta (birinin sarısı üstlerine sürülmek üzere kenara ayrılacak) Aldığı kadar un.
iç harcı için ben kırık peynir alıyorum.ama arzuya göre değiştirilebilir.
Yapılışı: 1 çay bardağı ılık su içinde mayayı eritin,Margarini yoğurma kabının içinde koyup biraz yoğurun,üzerine içinde mayayı erittiğiniz 1 çay bardağı suyu,1 çay bardağı sütü, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sadece akını,toz şeker ve tuzu koyup hepsini birbirine karışana kadar yoğur daha sonra un eklemeye başla.... Ele yapışmayan orta sertlikte (kulak memesi kıvamında) bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğur. Hamuru elde edince 15 dk dinlendir. Daha sonra küçük topaklar yapıp ortalarına bastır harcından koy ve ikiye katla.Yağlanmış tepsiye diz.yaklaşık 1 saat tepside beklet (mayalanmaları için) daha sonra üst yumurtalarını sürüp 180 derece fırında yaklaşık 25dk (yada fırına göre değişebilir üstü ve altı kızarana kadar) pişir.
Afiyet olsuncokacimcoook