Kasım ve Aralık ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

şimdi ben çorba alıcam diye yanlışlıkla beşamel sos almışım da nasıl degerlendirsem diye düşünüyorum daha önce hiç yapmamıştım da akıl alayım sizden dedim

fırında makarna bence ...
bende sımdı mantı hamuru hazırladım bakalım hamılelerde var ama canları cekmesın

şimdi ben çorba alıcam diye yanlışlıkla beşamel sos almışım da nasıl degerlendirsem diye düşünüyorum daha önce hiç yapmamıştım da akıl alayım sizden dedim

en güzel ve lezzetli değerlendirme şekli fırın makarna bence.... Kalın makarna kullan dedim ama incesiyle de yaptım ben bikere :) sorun olmuyor. sadece hacmi pek dolgun durmuyor o kadar. hatta fırın makarnaya varsa garnitür yada sosis ekleyip zenginleştirebilirsin.börek gibi oluyor resmen.

ben yazınca istemedim ama senin anlatışınla canım istedi .. akşama yapayım bari

patates veya mercimek köftesi tarifi verecek olan varmı.. canım istiyor ama hiç denemedim daha önce hep annem yapar ben yerdim bu yaşa kadar... :kedi:

bak canım öyle canının istedini ihmal etme yap yaptır ye biz mercimeği içine birazda patates atıp haşlıyoz bulguru bi kaba koyup üzerine haşlamayı dök bi karışır bi müddet beklet bulgur yumuşasın sonra kimyon karabiber tuz ne kadar seversen at iyice harmanla yoğur daha doğrusu sonra bi tavada bol yağda soğanları kavur salçayla beraber bulgura ekle onuda karıştır son olarak yeşillik ekleyip sıkacaksın bende b ayılırım bulgurun her türlüsüne cokacimcoook

tamam o zaman denicem akşamki menüm beşamelsoslu makarna koçiş begenmezde evden kovarsa gelirim sizlere misafirliğe şimdiden söyleyim

bide spagetti var yassı eriştemakarnası var burgu makarna var bide hangisini kullanayım

şekerim mercimek köftesi çok basit... içine koyacağın yeşillik yöreye göre değişebiliyor.onları bir kenara hazırla doğrayıp.sonra 1 su bardağı ince bulgur hazırla 2su bardağı da kırmızı mercimek.. mercimekleri koy ocağa 4 bardak su ile.suyunu çekene kadar haşla.başka bir yerde 1 soğanı yemeklilk doğra ve yağda biraz öldür içine 1 kaşık salça ekle ve indir ateşten.Mercimekler suyunu çekinde içine ince bulguru ekle karıştır ağzını kapat tencerenin biraz beklet.(15dk kadar) sonra kavrulan salçalı soğanı ekle ve yoğur. yeşillikleri ekleyip tekrar yoğur ve şekil ver.

bu arada içine koyacağın baharatlar sana kalmış ama biraz kimyon ve karabiber olmazsa tadı olmaz :)

sağol maharetli fıstık

mantı hamurunu kaça kaç hazırlıyorsun canım? benim bazen tutmuyor yaaa... bide onu açması çok zahmetli yaffff :)

valla ıkı kısılık yapacagım ıcın bı bardaktan bıraz fazla un koydum
suyu olculu degıl yanı sert bı hamur olması lazım...
kucuk bı beze yaptım sımdı acıcam bakalım ıkı kısı olunca zor degıl de kalabalıga yapması zor olur tabı...

tamam o zaman denicem akşamki menüm beşamelsoslu makarna koçiş begenmezde evden kovarsa gelirim sizlere misafirliğe şimdiden söyleyim

bide spagetti var yassı eriştemakarnası var burgu makarna var bide hangisini kullanayım

iç deliği geniş spagettiler varya onlarla güzel oluyor içinede giriyor . ama ben evde ne varsa modeli de yapıyorum.. oluyor :)

teşekkür ediyorum hepinizi öpüyorum güzel anneler ve güzel anne adayları akşam görüşürüz hoşçakalınnnnnn :eek:

benim mantı hazır fırına verdım ama ıkı kısılık falan derken yordu yanı sırtım agrıdı :bbo:
en kotusu de o kadar ugrasıyorsun cok cabuk bıtıyo fisfisfis
neyse hepınıze afıyet olsun hadı hayırlı aksamlar ...kolaylıklar

X