Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

Eylül bahsettiğin mağazaya gidip bakayım bu akşam. Annem orada oturuyor. Ona çok yakın. Sağol tavsiyen için.

Dark canım benimki çift yönlü değil. Ben de bugünlerde hep bebek arabalarına bakıyorum ve bir tane şöyle sağlam adam akıllı bişey göremedim kimsede. Herkes mi puset kullanır ya. Niye bebek arabası kullanmıyor insanlar. Çocuk büyüyor, araba küçülüyor. Ne kadar ters orantılı birbirine. Siz de dikkat ettiniz mi buna.

pek özenilmeden alınmış bende görüyorum da puset hafif ama sadece oturarak taşıma amaçlı.bebişin uykusu gelincede rahat etsin istiyorum ben.

bir de hep sıcak havada mı kullancaz yani bunun soğuk günleri de var.hiç mi bi alışveriş merkezine götürmicez bebeklerimizi dimi.

senin arabanı ben gördüm sanırım nette bende beğenmiştim ama işte tek bi özelliği aradığım gibi değildi tek yön olması.yaza bebişler yürümüyor olcak ya yüzünü görmek istiyorum ben taşırken :)
seninki hediyeydi değil mi canım yanlış hatırlamıyorum.

Evet canım görümcemden. O yüzden ben hani çift taraf, tek taraf diyemedim. Yaza bebekler 7-8 aylık olacak. Sen onun yüzünü görmek isteyeceksin de bakalım o zilliler bizi görmek isteyecek mi :)))) Benim de en büyük hevesim kanguru. Şöyle takıp önüme bebişle dolaşmak istiyorum yaza. Allah umarım hepimize o günleri gösterir kızlar.

kızlar ıslerden ancak fırsat bulabıldım yazmaya
agırlık onemlı degıl derken bız zaten heryere annem veya esımle gıdıyoruz
arabayı da zaten annem kullanabılsın dıye alıyorum cunku hergun anneme gıdıp gelecek ve annemle gun ıcınde dısarı cıkacak
benım evımde de annemın evınde de arabayı zaten tasımayacagız apartmanımızın gırısınde bebek arabası ıcın park yerı var
onun ıcın agırlıga hıc onem vermedım zaten heryere araba ıle gıdıyoruz

velhasılı nasıl olacak bılmıyorum en kullanıslı ve saglamı kraft geldı bana dıgerlerı daha kolay deforme olur dıye dusunuyorum

bakın bakalım sız de karıslastırın sızce hangısı guzel
http://www.kraftbaby.com/mainProducts.asp?mainCategoryID=001003

en kullanışlısı duo gibi duruyor çünkü benim içinde çift yön çok önemli birtek duo da var onda da güzel renk seçeneği yok..sanırım kraft dan vazgeçtim..

tabiki hediye olunca tek yön çift yön aranmaz.
ama ben ilk bebek olduğu için bazı özellikler gönlüme göre olsun ki sonrada inşallah kullanırım 2. bebektede diyorum.
O yüzden oto koltuğunu yeşil aldım zaten :)

kalimerocum fiyattanda belli olduğu üzere matriks daha güzel bence.

bak canım kraftın bu kangurusu da güzel.
ben bakım çantasını da beğendim.
İncelesene bunları:
http://www.kraftbaby.com/mainProducts.asp?mainCategoryID=001006

ya cidden bakım çantaları alındı mı? Kimsenin sesi çıkmıyo.İlk almamız gereken şey bu aslında.
En az 2 yıl kullanıcaz ben güzel bişey istiyorum.
Port bebe+ bakım çantası setleri çok uygun ama ben onun bakım çantasını beğenmiyorum.Ne alacağım bilmiyorum?

Ben alacaklarımı bayağı yarı yarıya indirdim. Geçen bir mağazada kadının biri alışveriş yaparken bana bir tavsiyede bulundu. Bebeği beklediğinden daha tombul doğunca aldığı kıyafetlerinm hiçbirini giydirememiş. Ben de sadece 6 aya kadar olan kıyafetleri alayım yavaş yavaş alırım nasıl olsa bebiş doğunca da dedim. Annem de bebeğin gelişmesine göre alırız dedi. Bebek havlusu almayacağım. Benim çeyizimde hiç kullanmadığım yumuşacık kumaştın bir havlu seti vardı. Bana mini gelirdi o yüzden ben hiç kullanmamıştım. Onu bebeğim için saklamışım meğer. Bebek arabası, beşik, ana kucağı, kanguru, oto koltuğu da hazır demiştim ya size. İki battaniye, bir hastane çıkışı, 4 takım zıbın, örme hırka ve yelekleri, örme 2 tane takımı var. Bir tek badyler ve yine birkaç zıbın kaldı sanırım. Bir de teknik şeyler. Süt pompası, ateş ölçer gibi. Bir de varolan dolabımız için kulplar alacağım onu da bebek dolabı haline getireceğim sticker'larla falan. Alması bir şey değil kızlar. Benim gözümde asıl büyüyen yıkaması, ütülemesi ve en önemlisi yerleştirmesi. Bizim yatak odası tasfiye olacak anlayacağınız. Ay boş kaldım ya amma yazdım :)

kizlar kanguru cok güzel görünüyor ama bunu sanirim ilk üc ay kullanmak yasakmis dimi?

cok emi ndiili mama ben öyle duymustum,ilk 3 ay bebeklerin kemikleri cok güzlü olmuyormus..

bu konuda bilgisi olan varmi?bizde cok begeniyoruz kanguruyu ama bunu duyunca cesaret edemedik..

bu arada buradaki bakim cantalarini tarif bile etmeyim size cok cirkinler..okul cantasi gibiler ayni
ve renkler hep sabit,ya siyah,ya lacivert filan..bende onun yerine büyük deri cantalardan almak istiyorum..hem daha büyük hemde daha sIk..birde yolculukta filan buradaki bakim cantalari hayattaa hicbiseyini almaz bebegin icine..

Ben Bebedor'un kangurusunu aldım canım. Sade normal bir şey. Öyle çok cepli falan değil. Kumaştan benimki. Yazın kullanacağım için hafif bişey olsun dedim. Bakım çantası işini de şöyle hallettim ki, kocaman bir kol çantam var benim, siyah ve deri. Büyük olduğu için kullanmıyordum. Bir kere kullandım. Onu da bakım çantası yapacağım. Yani elbet bebeklerimiz için her şeyin en iyisi ama ortada bir de tüketim kültürü denen bir şey var. Bize yüklenen şeyler yani. Mesela hastane çıkışı dnen şeyler aslında tek tek alındığında çok ucuz olabilecek şeyler. Ama ismi değişince ve bir kutu içine konulunca bir şey oluyor. Yani biraz da bu alışveriş dayatma haline geldi. Bence bu konuya da dikkat etmeliyiz. Yani bebeğin havlusu mutlaka bebek havlusu mu olmak zorunda. Kesinlikle değil bence... Evet en iyisi olsun ama bize dayatılan şeyin olmasına gerek yok... Bilmem ki haksız mıyım...

kızlar şu kanguru işine pek sıcak bakmıyorum ben doğrusu..zaten kış bebeği bizimkiler kışında kanguru ile sokakta gezdiremeyiz .yaza büyümüş ve ağırlaşmış olacaklar o zaman hiç kullanamıycaz..yani bilmem ama ben almıycam..araba ve taşıma koltuğu zaten olacak ..yaza arabaya attığımız gibi doğru gezmeye ..kışında taşıma kolt. ile geçer gerek kalmaz..
ama kraftın çantası çok güzelmiş özellikle turkuaz olanı beğendim ben..

julianne ben de aynı fikirdeyim, piyasa o kadar gelişkin ki, dayatmacı hale geliyor artık. daha önceden olmayan ihtiyaçlarımız yaratılıyor resmen... benim de ufak bir çantam vardı onu kullanmayı düşünüyordum ama sonra pek küçük olduğu söylendi ben de yoldan çıktım :KK43:(
http://www.bebekodasi.com/main/product_detail.asp?pro_ID=141&sub_cat_ID=0&cat_ID=78
çantayı aldım, benim için önemli olan sırt çantası olmasıydı. sırt çantasını omuza tercih ederim, hem taşıması kolay hem de sırtımıza iyi gelir diye düşünüyorum. ben eminönünden 36 liraya aldım bu çantayı. biberon taşımak için dışında ve içinde 3-4 tane yeri var, bir alt açma minderi yapmışlar,kirli torbası falan...

kesinlikle katılıyorum size.Walla ben daha 11 li hastane çıkışı alamadım.Kızlar ya 45 ytl diyor.Tek bi takıma.

geçen gün annemle benim aldıklarımı koymuştum ya hatırlarsanız.Toplamda 6 takım yaptık.hepsini tek tek alarak ve 47 ytl tuttu.ben o paraya sadece 1 hastane çıkışı alabilirim.
baktım hastane çıkışında farklı bişey mi var diye yok.yani tek tek almak daha hesaplı.

Şöyle uygun ve güzel bulursam bi tane alırım diyorum ben.Yoksa tek alcam.
5 li almıştım çok önceden.

evet julıcım sana katılıyorum gereksız seyler almıycam bende bu cantaya bayıldım acaba ankara satılan magaza varmıdır kola takılanları hıc begenmedım sadece espırıtınkı gusel onuda bulamadım

haklisiniz kzilar bicogu bana görede gereksiz ayrinti gibi geliyor..

yani illaki onlar olucak diye bisiy yokki..bu arada morcadi cantan sahidende güzelmis..

güle güle kullan..

X