- 4 Mart 2020
- 427
- 522
- Konu Sahibi Siyahhhinci
- #3.441
Ben cumartesi gidicem geçen hafta biri 1000 gram biri 960gramdı ama tabi tek bebekler daha kilolu olur heraldeYakınlarda kontrole giden ya da gidecekler bebeklerinizin kilosu falan nasıl ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben cumartesi gidicem geçen hafta biri 1000 gram biri 960gramdı ama tabi tek bebekler daha kilolu olur heraldeYakınlarda kontrole giden ya da gidecekler bebeklerinizin kilosu falan nasıl ?
İşte benimde devlette hızlı hızlı baktı söyledi 1600 dedi çok geldi bana böyle olması imkansız bence.Ben haftaya gidicem canım ama geçen cuma devlete şeker yüklemesi için gittiğimde 1200 civarı bişey çıkmıştı öyle hızlı hızlı baktı haftaya daha net söylerim
evet evet. Ama yinede haftalarınile uyumlular benimde salı günü kendi doktoruma bakalım kaç kilo oldu en son 26. Haftamda gittiğimde 1068 gramdı. 29. Haftamda gitmiş olacağım bakalım kaç çıkacak. Bu hafta devlete gittim 1600 dedi ama ben doğru olduğunu düşünmüyorumBen cumartesi gidicem geçen hafta biri 1000 gram biri 960gramdı ama tabi tek bebekler daha kilolu olur heralde
Canım bugün Perşembe bebekten haber aldın mi.dualarim seninle. Benimde erken doğum riskim var doktor bana dediki 850gr bebeği hastaneden taburcu ettik.Allahin izniyle sen de kucağına alacan İnşallahAmin canım inşallah gerçi daha yeni yeni yavaş yavaş verdikleri sütü yükseltmeye başladıklarını söyledi doktor inşallah bu hafta almaya başlar kilo
Allah razı olsun canım inşallah biran önce toparlar
Bende de en son idrarda üreme çıkmıştı doktorum çok önemsemedi ilaçta vermedi sadece bir kez tek kullanımlık toz verdi tabi benim durumum bunla alakalı değil senin doktor seviye düşük diye önemsemiyordur için rahat etmicekse ilaçta ısrar et
ben hazırlayamadım mecburi devlette doğum yaptığım için odada başka hastalarda vardı ordan ve kendimden gördüğüm kadarıyla 1 takım pijama gecelik filan asla yeterli olmuyor 2-3 takım koy bebeğe en az 2 takım hastane çıkışı üst baş değiştirenler çok oldu. Sezeryan normal farketmez süt gelmeme sorunu çok kişi yaşadı hastane tipi süt sağma makinesi vardı onu kullananlar da vardı yada benim gibi kişisel kendisi getirenler. Biberon olmaZsa olmaz sanırım her ihtimale karşı. Biberon kullanmıyorlar ama cc ölçüsü önemli ona göre enjeksiyonla besleme yapıyorlar bi kaç beslemede süt kanalları açılana kadar. Depend kilot bez çok işime yaradı ben xl aldırdım bedenini ama acayip büyük geldi onu satıcıya danışarak alın 1 paket yetiyor yetmezse sonra aldırırsın. Hava sıcak diye düşünme bir iki tane çorap koy kendine doğum şekline göre sezeryan olursa yoğun bakım soğuk oluyor anestezi üşütüyor. Birde ben ilk sağım yaptım bişey çıkmadı sonra servise odaya alındım bişeyler yedim bestlak damla aldırdım onu kullandım yarım saat sonra tekrar sağım yaptım sarı su gelmeye başladı o mu etkili oldu bilmiyorum yorumları çok okumuştum önceden herkes iyi diyodu belki bi araştırır denersin
Darısı başımıza inşallah Allah razı olsun canım. Korkma kötüyü çağırma herşey güzel olacak Allah’ın izniyle iyi düşün iyi olsun dualarım seninle. Serkrajlıydın dimi sen ciğer geliştirici vuruldu mu? Nekadar erken okadar iyi ciğer gelişimi için diyolar. Bugun kendi doktoruma muayene oldum nasip olursa bir sonraki gebelikte aynı durum olurmu dedim 3.ayda dikiş atarız dedi. Dün bilgi aldım bebişten artık damardan beslenmeye başladı oda minik bi endeks durumu oluşturdu ama daha fazla yükselmemiş şükür kontrol altına almışlar antibiyotikle. Daha iyi sanıyorum 1 haftaya daha toparlar ağzındaki hortumdan kurtulup kilo almaya başlaması lazım dedi. Bugun ultrasona girecekti yarın sonucu öğrencem inşallah beynindeki kanama geçmiştir.Canım bugün Perşembe bebekten haber aldın mi.dualarim seninle. Benimde erken doğum riskim var doktor bana dediki 850gr bebeği hastaneden taburcu ettik.Allahin izniyle sen de kucağına alacan İnşallah
Evet canım serklaj var 15 haftalıkken atıldı.bu haftalara kadar nasıl geldim bilmiyorum korku tedirginlik en başından beri. Ciğer geliştirici vurulmadim doktorda hiç bişey demedi.iki hafta sonra muaneye gidecem sorarım bakalım ne dicek.Darısı başımıza inşallah Allah razı olsun canım. Korkma kötüyü çağırma herşey güzel olacak Allah’ın izniyle iyi düşün iyi olsun dualarım seninle. Serkrajlıydın dimi sen ciğer geliştirici vuruldu mu? Nekadar erken okadar iyi ciğer gelişimi için diyolar. Bugun kendi doktoruma muayene oldum nasip olursa bir sonraki gebelikte aynı durum olurmu dedim 3.ayda dikiş atarız dedi. Dün bilgi aldım bebişten artık damardan beslenmeye başladı oda minik bi endeks durumu oluşturdu ama daha fazla yükselmemiş şükür kontrol altına almışlar antibiyotikle. Daha iyi sanıyorum 1 haftaya daha toparlar ağzındaki hortumdan kurtulup kilo almaya başlaması lazım dedi. Bugun ultrasona girecekti yarın sonucu öğrencem inşallah beynindeki kanama geçmiştir.
Çok şükür bak 28 haftalık oldu bile şimdiye kadarki tedirginliğini anlıyorum ama artık çokta korkma evet çok sor erken doğum bu süreci yaşamış biri olarak söylüyorum ama dünyanın sonu değil nefes alsın sağlıklı olsunda ama gönül ister vakti zamanında doğsunlar. Bizim sınavımız diğer tüp bebek gebesi arkadaşlardan biraz daha fazla sanırım yüreğimiz ağzımızda erken doğum ihtimalli. En kötüsünü düşünmek gerekirse bile şöyle ki zaten maşallah 28 haftalık 29 haftanın içinde öyle acil bi durumda zaten serkraj var hemen gelmez iğne vurulunca en az 2 hafta öne atıyormuş ciğer gelişimini direk 30/31 haftalık gibi olacak bu senin için büyük şans her biten hafta sizin için daha umut verici belki yine küveze girer ama 1 hafta 10 günde kucağına alırsın en riskli zamanları sağlıkla geçirebildin. En kötüsünü düşüneceksek bile bu durumu düşün tabiki bunların hiç biri olmasın vakti zamanını beklesin uslu uslu annesinin karnında bebiş dualarım seninleEvet canım serklaj var 15 haftalıkken atıldı.bu haftalara kadar nasıl geldim bilmiyorum korku tedirginlik en başından beri. Ciğer geliştirici vurulmadim doktorda hiç bişey demedi.iki hafta sonra muaneye gidecem sorarım bakalım ne dicek.
Canım bugün haber gelecek değil mi inşllahh kilo almıştır. AminÇok şükür bak 28 haftalık oldu bile şimdiye kadarki tedirginliğini anlıyorum ama artık çokta korkma evet çok sor erken doğum bu süreci yaşamış biri olarak söylüyorum ama dünyanın sonu değil nefes alsın sağlıklı olsunda ama gönül ister vakti zamanında doğsunlar. Bizim sınavımız diğer tüp bebek gebesi arkadaşlardan biraz daha fazla sanırım yüreğimiz ağzımızda erken doğum ihtimalli. En kötüsünü düşünmek gerekirse bile şöyle ki zaten maşallah 28 haftalık 29 haftanın içinde öyle acil bi durumda zaten serkraj var hemen gelmez iğne vurulunca en az 2 hafta öne atıyormuş ciğer gelişimini direk 30/31 haftalık gibi olacak bu senin için büyük şans her biten hafta sizin için daha umut verici belki yine küveze girer ama 1 hafta 10 günde kucağına alırsın en riskli zamanları sağlıkla geçirebildin. En kötüsünü düşüneceksek bile bu durumu düşün tabiki bunların hiç biri olmasın vakti zamanını beklesin uslu uslu annesinin karnında bebiş dualarım seninle
Canım maşallah çok güzel kızımız büyümüş bende sabırsızlıkla salıyı bekliyorum Bakalım tosun kaç kilo oldu. aşı halkında benim bir fikrim yok. Onu sağlık ocağından da öğrenebilirsin ben ikisinde oldum fakat iksini olmayanlar da varBenim bugün 28+0 dı ve kontrolümüz vardı.
1230 gram ve 35 cm olmuş kızımız. Herşey yolunda dedi doktor ama asla yüzünü göstermiyor, ellerini hiç indirmiyor nazlı
Onun dışında sormam gereken bir şey var mıydı aklıma gelmedi. Ben ilk doz tetanoz aşımı oldum ama ikimci dozun tarihini kaçırmışım, sorun olur mu acaba?
Bu arada Kızlar aranızda çalışanlar varsa 32. Haftadan sonra çalışabilir raporu almamız lazımmış. 37ye kadar veriyormuş 37. Haftadan sonra zorunlu doğum izni ben çalışabilecek durumda olursam 37 ye kadar devam etmeyi düşünüyorum
Dünden beri kilo almaya başlamış şükür canım şuan 895 grammış doğum ağırlığını kısa sürede yakalayıp üstüne çıkar inşallah Damardan ve ağızdan sondayla besliyorlarmış beynindeki kanama iyice küçülmüş genel olarak iyi dedi şükür bugun hayırlı haberler aldık biran önce kilo alıp kendini toparlayıp ağzındaki hortumdan kurtulmasını bekliyoruz Allah’ın izniyleCanım bugün haber gelecek değil mi inşllahh kilo almıştır. Amin
Vallahi ben son zaman heyecanlarını da yaşayamadım hiç doğru düzgün fotoğrafımda yok hamile halimle hatıra. Eşimle sadece doğumdan birgün önce birtek resim çekilmişiz oda yarım boydan filanda değil artık bol bol tadını çıkarın son zamanlarınızın evham yapıp kendinizi bebişinizi üzmeyin herşey güzel olacak hep kendinize olumlama yapın bol bol giyinip süslenip resimler çekilin göbüşünüzle her alışverişinizi tadını çıkararak yapın bende kızımın taburcu olmasına yakın yapıcam her işi önceki aldıklarımızda biraz büyük gelecek birkaç prametüre kıyafeti de alcam hepinizin herşeyi çok güzel olsun inşallah bütün bebişler vakti zamanında gelsin doğumlar başlayınca arka arkaya olacak hepsi çok heyecanlı kurban bayramından sonra gelmeye başlar haberler sezeryan olan çıkarsa onlarda daha önce alınıyor ya bakalım ikinci sıraya kim gelecekHadi bakalım. 8. Ayımıza az kaldı şaka gibi biri dese bu 9 ay hiç bitmeyecek gibiydi hele o ilk 10 hafta kanama lekelenme düştü mü düşecek mi allahım ne zor günlerdi hatırlama dahi üzüyor çok şükür bu günümüze rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza aldığımız günü görmeyi nasip etsin
şuan sıralama ilk doğum yapan
1- gülümsebebek
2- bakalım 2 kim olacak
Canım öncelikle aşırı sevindim kilo almaya başlamasına. Oh kızımız maşallah ne güzel daha çok kilo alsın inşllahhh Evet bakalım 2. Sırada kim olur. Kurban bayramından sonra bekliyorum bende haberleri tek tek gelir artık çok heyecanlı sen de inşllah kurban bayramını bebeğimle girersinVallahi ben son zaman heyecanlarını da yaşayamadım hiç doğru düzgün fotoğrafımda yok hamile halimle hatıra. Eşimle sadece doğumdan birgün önce birtek resim çekilmişiz oda yarım boydan filanda değil artık bol bol tadını çıkarın son zamanlarınızın evham yapıp kendinizi bebişinizi üzmeyin herşey güzel olacak hep kendinize olumlama yapın bol bol giyinip süslenip resimler çekilin göbüşünüzle her alışverişinizi tadını çıkararak yapın bende kızımın taburcu olmasına yakın yapıcam her işi önceki aldıklarımızda biraz büyük gelecek birkaç prametüre kıyafeti de alcam hepinizin herşeyi çok güzel olsun inşallah bütün bebişler vakti zamanında gelsin doğumlar başlayınca arka arkaya olacak hepsi çok heyecanlı kurban bayramından sonra gelmeye başlar haberler sezeryan olan çıkarsa onlarda daha önce alınıyor ya bakalım ikinci sıraya kim gelecek
Tedirgin olma annesi o kadar güzel görünüyorlar ki 4 boyutluda inşlah yüzünü gösterir gösterdiğinde çok tatlılar benim 26. Haftadan var fotoğrafım bakıp bakıp iç geçiriyorumEvet 32 den sonra almamız lazımmış, inşallah o günleri sağ salim görelim de doğumdan sonrasına atalım günlerimizi. Benimde çok korkum var yarın muayene günü bakalım ne diyecekler inşallah herşey yolundadır
Sağol canım inşallah haftalık ortalama 120 gram alırsa kurban bayramını yakalıyoruz başka bi sorun olmaZsa Allah’ın izniyle Hayırlısı hepimiz için inşallah heyecanla bekliyorum haberleriniziCanım öncelikle aşırı sevindim kilo almaya başlamasına. Oh kızımız maşallah ne güzel daha çok kilo alsın inşllahhh Evet bakalım 2. Sırada kim olur. Kurban bayramından sonra bekliyorum bende haberleri tek tek gelir artık çok heyecanlı sen de inşllah kurban bayramını bebeğimle girersin
Kaç kilo olursa çıkarıyorlar canım bilgin var mıSağol canım inşallah haftalık ortalama 120 gram alırsa kurban bayramını yakalıyoruz başka bi sorun olmaZsa Allah’ın izniyle Hayırlısı hepimiz için inşallah heyecanla bekliyorum haberlerinizi
Bizde de bi tane var eli ağzında yüzünü çizmiş pek net olmasada idare ediyoruz çok güzel yaa. Kayınvalidem ilk gördüğünde bebek şimdi bu mu dedi tepkisi o kadar komikti ki aklıma geldikçe gülüyorum ordakinin aynısı olacağını düşündü muhtemelen kadının kalbine inecekti ama bana çok tatlııı analık işteTedirgin olma annesi o kadar güzel görünüyorlar ki 4 boyutluda inşlah yüzünü gösterir gösterdiğinde çok tatlılar benim 26. Haftadan var fotoğrafım bakıp bakıp iç geçiriyorum
Doktoruyla bu konuyu görüşmedim ama araştırdığım kadarıyla 1.800/2 kilo olunca eğer başka bi sorunu yoksa ve ciğerleri yeteri kadar geliştiyse yani desteksiz nefes alabiliyorsa çıkarıyorlar bebeğin durumuna göre yani bazende oksijen destekli makinayla taburcu ediyorlarmış o durum nasıl bilmiyorumKaç kilo olursa çıkarıyorlar canım bilgin var mı
anladım canım 1 kilo daha algımı inşllah bebeişimiz taburcu olacak o haldeDoktoruyla bu konuyu görüşmedim ama araştırdığım kadarıyla 1.800/2 kilo olunca eğer başka bi sorunu yoksa ve ciğerleri yeteri kadar geliştiyse yani desteksiz nefes alabiliyorsa çıkarıyorlar bebeğin durumuna göre yani bazende oksijen destekli makinayla taburcu ediyorlarmış o durum nasıl bilmiyorum