Karşıcinsim bana hocam diye hitap ediyor🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Niye ? Tabi ki hanımefendi dese daha iyi olurdu ama gerçekten günde 1000kez hocam diyordur.
Keşke şu hitap şeklini öğrense erkekler.
Ben tanımadığım bir kadına veya bir adama beyfefendi hanımefendi diye hitap ediyorum .
Buna çok dikkat ediyorum.

Keşke şu hitap şeklini öğrense erkekler.
Ben tanımadığım bir kadına veya bir adama beyfefendi hanımefendi diye hitap ediyorum .
Buna çok dikkat ediyorum.
Yani evet ama aynı zamanda bir sesleniş biçimi olarak bakabilirsiniz. Olması gereken tabii ki de hanımefendi beyefendi Ama mesela Doğu insanı o kadar cana yakın ki direkt hocam diyor

25 yaşında üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim
İnsanlar size 2 sayfa açıklama yaptı ama hala daha ağlak surat atıyorsunuz.
Hocam birçok sehirde bir saygı hitap şeklidir. Karşıdaki kişiyi yüceltme üstüne bir anlamı vardır. Sizin yaşınız ya da mesleginizle ilgisi yoktur. Sizin kullandığınız beyefendi ya da hanımefendi cinsiyetçi olduğu için nötral bir kelime olan hocam onun yerine kullanılır. Bu insanların çoğu da gayet eğitimli insanlardır. Bilmedikleri için değil eğitim kültürleri bu yönde olduğu için bu kalıbı kullanırlar.

Hanımefendi beyefendi demenin cinsiyetcilikle bir ilgisi yok olması gereken bu çünkü.

Bu nasıl ülke anlamıyorum...
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz?

25 yaşındayım olgun gösteriyorum sanırım napıcam ben böyle ya belkide ondan yalnızım...
Efendim cocuum deee. Ay şaka bir yana da bana da iş yerinde bazı benden 1.02 yaş küçükler abla diyor en azından hocam halen flört cümlesi içeriyor bir de sekreter alışmış psikologlara hep hocam demeye

Eskiden Hayat bilgisi diye dizi vardı. Öğretmen kendisine hocam denilince kızardı aklıma o geldi. Ne çabuk büyüdük ya... Bir anda nostaljiye daldım.

Ankaralı olabilir mi? Ankaralılar genelde karşıdaki kişinin yaşı, cinsiyeti, mesleği farketmeksizin hocam diye hitap ederler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…