- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.315
- 548
- 29
- Konu Sahibi heygirlgirl
-
Olsun ya hocam ne farkeder25 yaşında üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim
Eşimin işi gereği Güneydoğu'ya atandı gecen yıl. bulunduğumuz şehirde herkes herkese hocam diyor taşındığımız siteninn marketine gittiğimde bana da hocam dediler eve gidince eşime dedim ki Sen öğretmensin diye beni de öğretmen sandılar galiba bana da hocam dediler dedim.Bir gülmeye başladı burada herkese hocam diyorlar diyebelki memleketi gereği ağzı öyle alışmıştır hocam bir hitap şekli genelde
Keşke şu hitap şeklini öğrense erkekler.Niye ? Tabi ki hanımefendi dese daha iyi olurdu ama gerçekten günde 1000kez hocam diyordur.
Size hocam diyenleri kişisel algılamayın lütfen. Yorumda arkadaşların yazdığı gibi ağız alışkanlığı olabilir, herkese hocam diye sesleniyordur belkiPsikolojik rahatsızlığim var terapi görmek için gidiyorum.
Yani evet ama aynı zamanda bir sesleniş biçimi olarak bakabilirsiniz. Olması gereken tabii ki de hanımefendi beyefendi Ama mesela Doğu insanı o kadar cana yakın ki direkt hocam diyorKeşke şu hitap şeklini öğrense erkekler.
Ben tanımadığım bir kadına veya bir adama beyfefendi hanımefendi diye hitap ediyorum .
Buna çok dikkat ediyorum.
Bu saygımı gerçekten hanımefendi beyefendi demek bu kadar mı zor?Olayın samimiyetle ilgisi yok. Zaten tanımadığımız insanlara hocam diyoruz saygıdan. Ama bunu anlayacak altyapı lazım işte.
Panpa git ağızlarını burunlarını kır ozaman ne münaseboo hoca diyorlar hoca cami de olur bikereBu saygımı gerçekten hanımefendi beyefendi demek bu kadar mı zor?
İnsanlar size 2 sayfa açıklama yaptı ama hala daha ağlak surat atıyorsunuz.25 yaşında üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim
Benı etiketlememeliydinSize hocam diyenleri kişisel algılamayın lütfen. Yorumda arkadaşların yazdığı gibi ağız alışkanlığı olabilir, herkese hocam diye sesleniyordur belki
Ah bileydim böyle olacağını. Hiç etiketler miydim seni djsksksfghBenı etiketlememeliydin
Hanımefendi beyefendi demenin cinsiyetcilikle bir ilgisi yok olması gereken bu çünkü.İnsanlar size 2 sayfa açıklama yaptı ama hala daha ağlak surat atıyorsunuz.
Hocam birçok sehirde bir saygı hitap şeklidir. Karşıdaki kişiyi yüceltme üstüne bir anlamı vardır. Sizin yaşınız ya da mesleginizle ilgisi yoktur. Sizin kullandığınız beyefendi ya da hanımefendi cinsiyetçi olduğu için nötral bir kelime olan hocam onun yerine kullanılır. Bu insanların çoğu da gayet eğitimli insanlardır. Bilmedikleri için değil eğitim kültürleri bu yönde olduğu için bu kalıbı kullanırlar.
Madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz, o an bunu söyleyin bence. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.Bu saygımı gerçekten hanımefendi beyefendi demek bu kadar mı zor?
Bu nasıl ülke anlamıyorum...İnsanlar size 2 sayfa açıklama yaptı ama hala daha ağlak surat atıyorsunuz.
Hocam birçok sehirde bir saygı hitap şeklidir. Karşıdaki kişiyi yüceltme üstüne bir anlamı vardır. Sizin yaşınız ya da mesleginizle ilgisi yoktur. Sizin kullandığınız beyefendi ya da hanımefendi cinsiyetçi olduğu için nötral bir kelime olan hocam onun yerine kullanılır. Bu insanların çoğu da gayet eğitimli insanlardır. Bilmedikleri için değil eğitim kültürleri bu yönde olduğu için bu kalıbı kullanırlar.
Siz bence psikoloğa uzun uzun gidin. Ara vermeyin.Bu nasıl ülke anlamıyorum...
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz?
Efendim cocuum deee. Ay şaka bir yana da bana da iş yerinde bazı benden 1.02 yaş küçükler abla diyor25 yaşındayım olgun gösteriyorum sanırım napıcam ben böyle ya belkide ondan yalnızım...
Gitmiyorum zaten sinirleniyorum benim yerime babam gidiyorBuna bu kadar üzülüyorsanız sakın pazara gitmeyin.
Adam benden büyüktü küçükler dese anlarımEfendim cocuum deee. Ay şaka bir yana da bana da iş yerinde bazı benden 1.02 yaş küçükler abla diyoren azından hocam halen flört cümlesi içeriyor bir de sekreter alışmış psikologlara hep hocam demeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?