Bende öğretmenim benim de başıma çok geldi. Branşım beden eğitimi olduğu için dersim mi boş hooop okul içinde dışında ne kadar angarya iş varsa bana kitlenirdi. Hayır demiyordun. Sonra baktım yorgunluktan ve yoğunluktan iyice mamalak olmuşum. Hayır demeye başladım. Kimse de beni sevmemeye başladı. İnsanlar işine yaradığın kadar senin yanında.Aslında üzüldüğüm başka konu şu, mesela benim yarın full dersim var, baska arkadaşımızın boş günü ona teklif edemiyor bunu. Veya karşı komşum "nasıl olsa sirius iyi niyetlidir kabul eder" diye düşündü eminim .. insanlar iyi niyetli olanı aptal sanıyor, sonra hayırı duyunca da bozuluyorlar
yok yok yüz verme vermeme durumu değil insanlar aşırı rahatİnsanlara çok mu yüz verdiniz de bunları böyle rahatlıkla sizden isteyebiliyorlar? Valla size gelen iki isteğide ben arkadaşıma teklif edemezdim.
Kesinlikle öyle, hayır deyince hemen arkasını dönüyor insanlar ama halbuki karşısındaki insanin sınırlarını ihlal ettiklerinin farkında değiller.Bende öğretmenim benim de başıma çok geldi. Branşım beden eğitimi olduğu için dersim mi boş hooop okul içinde dışında ne kadar angarya iş varsa bana kitlenirdi. Hayır demiyordun. Sonra baktım yorgunluktan ve yoğunluktan iyice mamalak olmuşum. Hayır demeye başladım. Kimse de beni sevmemeye başladı. İnsanlar işine yaradığın kadar senin yanında.
Bu bile nasıl biri olduğunu gösteriyor. Marketin açık olmadığı geç saatlerde çok elzem bir ihtiyaç için ricada bulunursun ama her hafta bir şeyler istemek de suistimalci biri olduğunu gösteriyorBunu da sorguluyorum açıkçası ama 2 yıldır komşuyuz, asla çat kapı gidip gelmem,hep uzak durmuşumdur.. Kendisi haftalık biseyler ister, yağ salça gibi mutfak malzemeleri.. biraz rahat biri açıkçası
Ya karga tulumba iş yapacaklar sonra sıkıntıyı siz çekeceksiniz. Size mi güvenmiş de taşınmaya kalkmış amaaaan ne halleri varsa görsünler.Kesinlikle öyle, hayır deyince hemen arkasını dönüyor insanlar ama halbuki karşısındaki insanin sınırlarını ihlal ettiklerinin farkında değiller.
Cuma günü karneden sonra ailemin yanina memlekete gidicem, komsunun tasinmasini kabul etsem, arkadaşımın teklifini kabul etsem ben perte çıkıcam, okulun son günleri olduğu için bir sürü evrak işi var, üzerine yazin gelmeyeceğim için evi temiz bırakmalıyım derken kendi yoğunluğum yetiyor
35 yaşındayım.. Ben de hayır diyemeyen biriydim, ya istemeye istemeye kabul ederdim ya da bahaneler bulmaya çalışırdım ama son 2 yıldır kaldıramayacağım kadar çok üzüldüm, haksızlığa uğradım. O yüzden kimseyi kaybetmekten korkmuyorum artik, içimden geçeni söylüyorum (patavatsızca değil tabi, bahane bulmadan)kaç yaşındasın bilmiyorum ama kesinlikle haksız değilsin ve insanlar tam da böyleler, evet
işlerine gelmediğinde, seni kullanamadıklarında aynen böyle tepkiler veriyorlar
isterse kendini kessin naparsa yapsın hiç umursamayacaksın
ben de biraz senin gibiyim ama ben senin tavrını daha çok beğendim çünkü bahane uydurmadan direkt reddetmişsin
ben genelde bahane uyduruyorummesela taşınma konusu bana sorulsa muhtemelen, ben o gün evde değilim veya misafirim gelecek gibi bi bahane sürerek reddederdim
ama en doğrusu bahane falan uydurmamak
kimsenin işini görmeyeceksin valla zaten görsen de yaranamazsın
zamanında 2 kat altımda oturan komşum bi gün kapıma geldi, uydusuyla ilgili sorun olmuş
fazladan tv mi ne almış kendi uydusuna bağlayamıyormuş, çoğaltıcı ile benimkine bağlasa olur muymuş diye sordu
ve ertesi gün usta getirip yapmayı teklif etti. ertesi gün pazar olduğu için reddettim
ustanın sadece pazar günü boşmuş nasıl olacak o zaman falan dedi
ben de o kadarını bilemediğimi, zaten evde olmayacağımı söyledim
ama hafta içi yardımcı olabileceğimi söyledim. fakat ustayı ne zaman getireceğini mutlaka bana ÖNCEDEN söylemesi gerektiğini belirttim kabul etti. bi gece öncesinde söylerim dedi, anlaştık
pazartesi oldu, kendisinden hiç ses çıkmayınca iş iptal oldu diye düşündüm
pazartesi akşam hava kararmak üzereyken kapım çalındı, delikten bi baktım kadın yanında ustayla gelmiş
güya önceden haber verecek diye anlaşmıştık ? yok, hatun kafasına göre adamı almış kapıma getirmiş
açmadım kapıyı, ölü taklidi yaptım
sonra nasıl çözdü bilmiyorum bana da apartmana girip çıkarken trip atıyordu . umurumda bile değil
Eşi evdeyken isterdi bir de, bi gün mesaj attı evde degilim dedim, o zaman eşime soyleyim marketten alsın dedi.. ki marketimiz de cook cook yakın.Bu bile nasıl biri olduğunu gösteriyor. Marketin açık olmadığı geç saatlerde çok elzem bir ihtiyaç için ricada bulunursun ama her hafta bir şeyler istemek de suistimalci biri olduğunu gösteriyor
Migros hemen, getir vs. Bunlardan haberi yok sanırım. Onun yerine sizi bulmuş. Böyle bir taşıma şekli ilk defa duydum deli mi nedir?Bunu da sorguluyorum açıkçası ama 2 yıldır komşuyuz, asla çat kapı gidip gelmem,hep uzak durmuşumdur.. Kendisi haftalık biseyler ister, yağ salça gibi mutfak malzemeleri.. biraz rahat biri açıkçası
Haklısın tebrik ederim dik duruşun içinMerhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.
Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..
Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.
Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.
Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Hemen getirden falan daha mantıklı bana gelmek, sonuçta bedava. Insanlar cidden çok rahatMigros hemen, getir vs. Bunlardan haberi yok sanırım. Onun yerine sizi bulmuş. Böyle bir taşıma şekli ilk defa duydum deli mi nedir?
Ben buraya ilk taşındığımda balkona file çektirirken yandaki teyze "Anahtarı unutunca şimdi nasıl sizden geçeceğiz?" dedisana izin veren kim ki?
Teşekkür ederimHaklısın tebrik ederim dik duruşun için
Yardım edilecek konu vardır ama bunlar onlar değil
Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.
Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..
Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.
Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.
Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Yeri gelirse söyleyeceğim zaten, heryere getirdim götürdüm bugüne kadar, bi kez hayır dediğim için soğuk olacaksa hiç olmasin daha iyi, en azından arkadas sanmam artıkBu tip bencil insanları 100 sefer evet de 1 sefer yok desen hemen surat yaparlar.
Hiç takılma direk gerçek yüzlerini gördüğün için sevin.
Komşun zaten gidiyor birdaha görmeyeceksin idare et bir kaç gün.
Arkadaşınada hiç öyle taviz verme.
Hatta ben olsam söylerim yani. Bir sefer hayır dedin diye trip atıyorsa ohoo.
Asansoru kabul etmediginiz iyi olmus bizimde dogu gorevinde sitemiz gercekten saglam bir bina olmasina ragmen ev tasinirken asansor kurulmus. Ben oncesinde tayin edildiginmiz yere gitmistim tasinma islerini esim hallettmisti. Asansor balkonu kiriyor agirliktan ve ev sahibi bize yaptirdi balkonu. Simdi yine tasinacahiz asansor yok bu binada.asansor bizim cama bile olmaz bu evde. Direk yan komsumun evi musait ama boyle birsey aslaa teklifte dahi bulunmam. Arkadasinizin olayinda da size hak verdim yani anlamiyorum hayat zaten zor. Birine yuklu miktarda birc araba ev versem onun basina birsey gelse ben nasil telafi edecegim. Bu dunyada ölen kurtuluyor olan kalana oluyor. Kac kisinin basina geldi yuklu meblaglar borc verilip geri alinamayan veya arabayi verip kazaya sebebiyet olan. Sabanci degilimki sonucta al bisey olursada yenisi var canin sagilsun diyeyimm bosver. Malin cebinde kalsin kotu ol.karsi komsunda tasiniyormus zaten hic sorun yapmaMerhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Balkon kırılması çok tehlikeli, Allah korumuş birine bisey olabilirdi. Ben daha çok evime saatlerce yabancı ınsanların girmesi, evin kirlenmesi veya ufak hasarları falan düşürecek reddettim ama bu balkon kırılması çok korkunç.Asansoru kabul etmediginiz iyi olmus bizimde dogu gorevinde sitemiz gercekten saglam bir bina olmasina ragmen ev tasinirken asansor kurulmus. Ben oncesinde tayin edildiginmiz yere gitmistim tasinma islerini esim hallettmisti. Asansor balkonu kiriyor agirliktan ve ev sahibi bize yaptirdi balkonu. Simdi yine tasinacahiz asansor yok bu binada.asansor bizim cama bile olmaz bu evde. Direk yan komsumun evi musait ama boyle birsey aslaa teklifte dahi bulunmam. Arkadasinizin olayinda da size hak verdim yani anlamiyorum hayat zaten zor. Birine yuklu miktarda birc araba ev versem onun basina birsey gelse ben nasil telafi edecegim. Bu dunyada ölen kurtuluyor olan kalana oluyor. Kac kisinin basina geldi yuklu meblaglar borc verilip geri alinamayan veya arabayi verip kazaya sebebiyet olan. Sabanci degilimki sonucta al bisey olursada yenisi var canin sagilsun diyeyimm bosver. Malin cebinde kalsin kotu ol.karsi komsunda tasiniyormus zaten hic sorun yapma
Valla bugün üst üste gelince bi enerjim düşmüştü, buraya yazmak iyi oldu. Teşekkür ederimSizin kadar haklısını görmedim
Çok iyi yapmışsınız hayır demeyi bilmeliyiz