- 7 Kasım 2023
- 1.751
- 2.966
- 40
Maşallah. yeni yeni Red ediyorum. Size aydınlanma önceden gelmiş. Benimki geç kalmıştı ama geldiBen de 35 yaşındayım, daha yeni yeni bu kadar net sınırlar cizmeye basladim..
Ailem hep kendi ayaklarinin üzerinde durmayi, kimseye minnet etmemeyi öğretti. Dediginiz gibi cookk ortalıkta kaldığım, araç bulamadigim zamanlar oldu, atandığım yerler yüzünden hep il merkezine uzak ilçelerde yaşadım,kimseye muhtac olmamak için hemen araç almıştım. Ama insanlari görüyorum, benden kat kat maddi durumu iyi olmasına rağmen almıyor sonra her türlü getir götür işinde yardim bekliyor.
Cidden dediğiniz gibi insanlar cok çok bencil
Hele ki o "zaman" kısmı..Cuma tatile girdigimiz için memlekete gidicem zaten, evi temiz birakma derdindeyim, kabul etsem o günüm saatlerce boşa gidecek onlar gidince de ekstra temizlik yapmak zorundan kalacaktım.iki konuda kabul edilecek şey değilmiş.
Sizin eşyalarınız zarar görecek, saatlerce evinizi işgal edecekler. Üstelik her yer kirlenecek. Kendisi kabul eder niye acaba? Boşverin bakmasın yüzünüze sürekli talepte bulunan bir komşudan kurtulmuşsunuz.
Diğer konuda çok saçma gidiş dönüş 200 km eder. Az mı? Benzine ortak olacak mıydı hiç sanmıyorum.
Komşum göçüyor. Evet bakmamasi önemli değil ama 2 yıl kapı komşumdu, böyle ayrılacak olmamiza üzüldüm yine de.Komşu yeni eve mi taşınıyor yoksa göçüyor mu orayi anlamadım eğer göçüyor ise boşver bakmasın suratına nasılsa gidiyor . Herkesin her dediğine evet diyemeyiz kırmadan dökmeden hayır demeyi bilmeli insan
Aslında gidilmesi cok elzem değil, sadece bir madalya takılacak ve öğrencimiz 12. Sınıf oldu. Ilkokul falan olsa bu ödüller çocuklar için değerli oluyor ama öğrenci icin pek bi önemi yok, arkadaşımın derdi kendi reklamini yapmakMaşallah. yeni yeni Red ediyorum. Size aydınlanma önceden gelmiş. Benimki geç kalmıştı ama geldi
Ev konusu gerçekten çok saçma. Aktif araç kullansaydım uyku sorunu nedeniyle bende reddederdim. Saat 7de dikkatler dağınık olur. Zor yani. MEB den yada özel idareden vs araç bulabilir belki. Araştırsın. Maddi imkanı yoksa çocuğun, yardımcı olurlar.
Kendi imkanları ile yapsın reklamınıAslında gidilmesi cok elzem değil, sadece bir madalya takılacak ve öğrencimiz 12. Sınıf oldu. Ilkokul falan olsa bu ödüller çocuklar için değerli oluyor ama öğrenci icin pek bi önemi yok, arkadaşımın derdi kendi reklamini yapmak
O konunuzu okumuştum hatırlıyorum. Insanlar çok nankör, ne yaparsaniz yapın değer bilmiyor onu anladım artık.İkisinde de çok haklısın. İlk konuyu okurken tansiyonum çıktı
İkincisi ise bir arkadaşımı 1 ay boyunca işten evinin önüne kadar bıraktım. O yeni evli. Ben 2 çocuklu bekar bir anneyim. Aracım bozuldu beni bir kez eşiyle alıp bırakmadılar. Üstelik çocuklarım kreşe ve okula gidiyor. Üzüntüden oturup ağladım beni sadece teselli etti. O da bana ders oldu. Kimseyi bir durak götürmem artık
Aynen ben ön cephedeyim, komşumun dairesi diğer binalarin arasinda kalıyor.
Bahanesi hammal bulmak zor olur demiş taşıma sirketi. Onlar da bu çözümü düşünmüş
Ben de öyle düşünüyorum, hem hammal parası hem de eşyalar merdivenlerde inerken yıpranacak diye kendisi bahane buldu gibitaşıma şirketinin elbette hammaları var. şirketten ziyade komşunuz "hammal bulması zor olur" diye bir bahane uydurmuş çünkü bu iş asansörle değil de hammal ile yapılırsa ekstradan gelecek hammallara da yevmiye ödeneceği için komşunuzun faturası kabaracak diye sizi yormayı uygun görmüş.
Ne münasebet evimin içinden karşı daire taşınsın. Tabiki hayır demen normal. Pencereyi bile söküp asansörle taşımak isteyenlerse taşırlar. Adamlar taşınılan evi de yeni evi de batırırken elin içinden geçtikleri evi mi temiz tutacakMerhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.
Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..
Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.
Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.
Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Zaten o ev taşıma kismi nerden baksam elimde kalıyor, valla kendimi ikna etmek icin mantıklı bi neden aradim, yokk.O ne saçma şey. Sizin evin içerisinden eşya taşınacak, tanımadığınız insanlara evinizi açacaksınız temizliği geçtim yabancı insanları neden evime alayım? Siz olmasaydınız ne olacaktı? Bir şekilde taşınılıyormuş demek ki. Konuşmasın boş verin. Başka saçma bir şey daha ister Allah muhafaza.
Okuldaki arkadaşın isteğine gelince; sürekli getir götür yapıyormuşsunuz zaten, hep derim aynı şey defalarca isteniyorsa o yardım değil, insanı sömürme oluyor artık diye.
Götürmek zorunda değilsiniz sınırlarınızı net belli etmenizde çok iyi alınan alınsın, kırılan kırılsın.
Gayet haklısınız.Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.
Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..
Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.
Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.
Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Taşıma şirketini değiştirsin o zaman sizi ilgilendirmez bu sorunAynen ben ön cephedeyim, komşumun dairesi diğer binalarin arasinda kalıyor.
Bahanesi hammal bulmak zor olur demiş taşıma sirketi. Onlar da bu çözümü düşünmüş
Maalesef bizim toplum hayır deme özürlüsü. Duyunca da ha böyle cins cins tepkiler veriyorlar. Ben olsam bende sizin tepkileri verirdim. Komşu zaten taşınıp gidecek çok da fifi.Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Girerken nasıl çıkarmışlar eşyaları? Adam akıllı bir nakliyeci bulsunlar, onlar bir çözüm buluyorlar mutlaka. Gerekirse sırtlayıp indiriyorlar yapacak bir şey yok. Hiç canınızı sıkmayın, olur mu öyle şey ya. Taşınmak 1 günü alıyor neredeyse. Onu mu bekleyeceksiniz. O hengamede bir şeyiniz kaybolsa, bir eşyanıza zarar gelse ne olacak?
üst üste gelince insani kendinden şüphe ettiriyorlar bazen..Taşıma şirketini değiştirsin o zaman sizi ilgilendirmez bu sorun
Aslında üzüldüğüm başka konu şu, mesela benim yarın full dersim var, baska arkadaşımızın boş günü ona teklif edemiyor bunu. Veya karşı komşum "nasıl olsa sirius iyi niyetlidir kabul eder" diye düşündü eminim .. insanlar iyi niyetli olanı aptal sanıyor, sonra hayırı duyunca da bozuluyorlarMaalesef bizim toplum hayır deme özürlüsü. Duyunca da ha böyle cins cins tepkiler veriyorlar. Ben olsam bende sizin tepkileri verirdim. Komşu zaten taşınıp gidecek çok da fifi.
İnsanlara çok mu yüz verdiniz de bunları böyle rahatlıkla sizden isteyebiliyorlar? Valla size gelen iki isteğide ben arkadaşıma teklif edemezdim.Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..
Bunu da sorguluyorum açıkçası ama 2 yıldır komşuyuz, asla çat kapı gidip gelmem,hep uzak durmuşumdur.. Kendisi haftalık biseyler ister, yağ salça gibi mutfak malzemeleri.. biraz rahat biri açıkçasıİnsanlara çok mu yüz verdiniz de bunları böyle rahatlıkla sizden isteyebiliyorlar? Valla size gelen iki isteğide ben arkadaşıma teklif edemezdim.