Karşı komşumun taşınması

Ne saçma talepler, ne kendini uyanık sanan insanlar ya. Yani bir de tek yaşıyormuşsunuz, eve yabancı birileri girip çıkacak sürekli, bu devirde. Hiç gerek yok yani.

Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz da fikir almak istiyorum..

Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.

Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..

Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.

Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.

Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Evinizden esya tasinmasina kesinlikle izin vermeyin .tanimadiginiz insanlar tüm gun evinizjn icinde olacak .evi birakip gidemezsiniz icinde oturamazsiniz bide herkes isi bitince kenara cekilir kiri pisligi size kalir .bir de tek yasiyorsunuz ne munasebet yani .zorda kalirsaniz evde yokum o gun falan diyin gecin .oteki duruma bisey diyemem tamamen samimiyetle alakali .

Evinizden esya tasinmasina kesinlikle izin vermeyin .tanimadiginiz insanlar tüm gun evinizjn icinde olacak .evi birakip gidemezsiniz icinde oturamazsiniz bide herkes isi bitince kenara cekilir kiri pisligi size kalir .bir de tek yasiyorsunuz ne munasebet yani .zorda kalirsaniz evde yokum o gun falan diyin gecin .oteki duruma bisey diyemem tamamen samimiyetle alakali .
O gün dersim var zaten evde olamayacaktim, ona da anahtarı bırakacak biri var mı diye sormuştu 🤦‍♀️

Ne saçma sapanlar insanlar var ya.
Komşu taşınacak diye eviniz batacak, saatlerce eve tıkılıp kalacaksınız. O eşyaları illa ki bir yerlere çarpacaklar. Kapılarınız, duvarlarınız zarar görecek. Hem de neden? Bir daha yüzünü bile görmeyeceğiniz biri 3 kuruş kâr edebilsin diye.
İnsan utanır böyle bir şey istemeye.

Diğer konuda da haklısınız.
Surat asan assın, kendisi bilir.
Tamam deseniz de bi kıymeti olmayacaktı zaten.

Her zaman olmak istediğim ama asla olamadığım:) o kadar safım ki okurken bile ay küserler kırılırlar diye düşündüm :KK70:
Hep denir ya "ben yaptıysam siz de yaparsınız" diye, valla öyle 😂
kirilmasinlar diye o kadar çok kendimden fedakarlık yaptım ki, gecen yıl bu yaşadığım yere bebeğimi kaybedip eşimle ayrılamaya karar vererek taşındıktan sonra kimsenin kırılmasının gözümde bi değeri kalmadı, ben zaten kendi kırgınlıklarımı toplayamadım daha

Hep denir ya "ben yaptıysam siz de yaparsınız" diye, valla öyle 😂
kirilmasinlar diye o kadar çok kendimden fedakarlık yaptım ki, gecen yıl bu yaşadığım yere bebeğimi kaybedip eşimle ayrılamaya karar vererek taşındıktan sonra kimsenin kırılmasının gözümde bi değeri kalmadı, ben zaten kendi kırgınlıklarımı toplayamadım daha
Yaa sizi yerim ne kadar güçlüsünüz, bebeğiniz için başsağlığı diliyorum Rabbim yolunuzu bahtınızı daima açık etsin

Ne saçma sapanlar insanlar var ya.
Komşu taşınacak diye eviniz batacak, saatlerce eve tıkılıp kalacaksınız. O eşyaları illa ki bir yerlere çarpacaklar. Kapılarınız, duvarlarınız zarar görecek. Hem de neden? Bir daha yüzünü bile görmeyeceğiniz biri 3 kuruş kâr edebilsin diye.
İnsan utanır böyle bir şey istemeye.

Diğer konuda da haklısınız.
Surat asan assın, kendisi bilir.
Tamam deseniz de bi kıymeti olmayacaktı zaten.
Kendi çıkarları söz konusu olunca utanma duygusu kalmayan insanlar var. Kışın benim dairenin şarteli atmıştı, babam da yanımdaydı o zaman.
Elektrik panosunda hangisi bizim daire olduğunu bilememiş karşı komşumun şarteli açmış kapamış, kadin bir hışımla çıkıp kombi bozulacak bizim şarteli oynamayın diye çıkışmıştı. Şimdi kalkmış benden istediği şeyi kabul etmedim diye kötü olan ben oldum

Hemen getirden falan daha mantıklı bana gelmek, sonuçta bedava. Insanlar cidden çok rahat
Bu tarz online alışveriş sistemi yokken, örneğin son an da yağın olmadığını farketmişsem çok çok samimi bir komşum ise geri vermek koşulu ile alırım. Ama tedarik edince geri veriyordum. Başka şehirde öyle bir komşum vardı ama ne alsak geri verirdik. Tabii bu da kırk yılın başı.

Komşum göçüyor. Evet bakmamasi önemli değil ama 2 yıl kapı komşumdu, böyle ayrılacak olmamiza üzüldüm yine de.
Insan bunu söylerken bi düşünür, kendi malı o kadar değerlidir ki ona bunu biri teklif etse eminim o da kabul etmezdi.
Aman boşver in komşuluk hakkı bu değil evin anasını aglatsinlar o zaman komşu diye öyle dünya yok vicdanın rahat olsun

Karşı komşum bu hafta taşınacak, 4.katta oturuyoruz, asansör olmayan bir bina. Komşumun dairesine asansör kurulması imkansiz, akıllarına şöyle bir çözüm gelmiş benim balkona asansör kurup koridordan eşyaları taşımayı düşünmüşler ve nunu teklif etti.

Kendim de kiracıyım ve tek başıma yaşıyorum, taşınma sırasında bi aksilik olsa ev sahibiyle ben kötü olcam. Hadi onu geçtim, esya taşımak için sürekli ayakkabıyla girilip çıkılacak, hâliyle taşınma sonrası ev berbat olacak, temizlemesi bana kalacak. Bu nedenlerle kabul etmedim, ama sağolsun komşum şimdi yüzüme bakmıyor, insanları anlayamıyorum, cidden kabul edilecek birşey mi bu ben mi hata yaptım anlamıyorum..

Bu konuya canım sıkılırken okulda da başka bir konu oldu(ögretmenim). Öğrencimiz bi yarışmada birinci oldu ve ödül verilecek. Biz ilçede yaşıyoruz, ödül töreni ilde olacak ve il merkezine 100 km mesafedeyiz. Yarışmada danışmanı olan arkadaşım benim götürmemi istedi, kendisinin aracı yok, sabah 7 de yola çıkılması gerekiyor, onu da kabul etmedim. Arkadaşım da bozuldu o da trip attı.

Arkadaşım istese araba alabilecek maddi imkanı varken almayan biri, sürekli bir yere gidilecek gelinecek olsa ben getirip götürürüm ama sabahın köründe 100 km gitmekte istemiyorum.

Insanlar mi çok bencil sorun bende mi anlamış değilim, ben de mi hata var diye sorgular oldum. Cidden ikisini de kabul etmemekte haksız mıyım?
Bu bahsettiğiniz durumları arkadaşınız veya komşunuz yerine ben yaşıyor olsaydım kimseden böyle bir destek yardım isteyemezdim . Taşınma sırasında eve zarar gelebilir kapı pencere gibi demirbaşlar zarar görebilir, temizliği cabası . Kim karşılayacak bunları komşunuz mu ? O zaman da tamirat temizletme bedelini isteyince surat asacaktı. Boşverin biraz fazla para ödeyip merdivenlerden taşınsın. Kendi eşyaları merdivende hasar görmesin diye belkide sizin evden asansörle taşınmasını istiyor .
Aracınızla götürmenizi isteyen arkadaş da kusura bakmasın sizden sadece aracınızı istemiyor tüm gününüzü istiyor .Hatırı olan kıramayacağınız biri olsa belki ama sadece arkadaş için fazla bir yardım bence .

Bu bahsettiğiniz durumları arkadaşınız veya komşunuz yerine ben yaşıyor olsaydım kimseden böyle bir destek yardım isteyemezdim . Taşınma sırasında eve zarar gelebilir kapı pencere gibi demirbaşlar zarar görebilir, temizliği cabası . Kim karşılayacak bunları komşunuz mu ? O zaman da tamirat temizletme bedelini isteyince surat asacaktı. Boşverin biraz fazla para ödeyip merdivenlerden taşınsın. Kendi eşyaları merdivende hasar görmesin diye belkide sizin evden asansörle taşınmasını istiyor .
Aracınızla götürmenizi isteyen arkadaş da kusura bakmasın sizden sadece aracınızı istemiyor tüm gününüzü istiyor .Hatırı olan kıramayacağınız biri olsa belki ama sadece arkadaş için fazla bir yardım bence .
Aynen, arkadaşım konusunda da 100 km git 100 km gel bu sıcakta günüm bitmis olacak o yorgunlukla. Henüz bu yıl tanıştım, sevdiğim biri ama zaten ilçede her türlü getir götür isinde elimden gelen yardımı yaptım, bu kadarı beni fiziksel olarak çok yoracaktı

Aynen, arkadaşım konusunda da 100 km git 100 km gel bu sıcakta günüm bitmis olacak o yorgunlukla. Henüz bu yıl tanıştım, sevdiğim biri ama zaten ilçede her türlü getir götür isinde elimden gelen yardımı yaptım, bu kadarı beni fiziksel olarak çok yoracaktı
İyi niyetiniz , yardımlarınız suistimal edilmeye çalışılmış gibi anladım. Canınızı sıkmaya değer bir durum yok bence içiniz rahat olsun. Doğru cevabı vermişsiniz.

Ben size hak verdim. Hatta hayran kaldım bu sağlam duruşunuza. Ben olsam maalesef iki teklifide kabul ederdim. Hayır diyememe gibi berbat bir özelliğim var 😔

Ben size hak verdim. Hatta hayran kaldım bu sağlam duruşunuza. Ben olsam maalesef iki teklifide kabul ederdim. Hayır diyememe gibi berbat bir özelliğim var 😔
Teşekkür ederimm, inanın ben de hayır diyemediğim için çok yiprandim ve onca fedakarlık yaptığım ınsanların vefasızlığından sonra içimden gelmeyen biseyi yapmak istemiyorum.
Belki ikisi de kabul edilse kolayca yapılabilecek şeyler ama içimden gelmiyor kendimi kimse icin yormak

Siz de bencilsiniz. Ne olacak yani 4 kat nasıl indirsinler yazık değil mi

35 yaşındayım.. Ben de hayır diyemeyen biriydim, ya istemeye istemeye kabul ederdim ya da bahaneler bulmaya çalışırdım ama son 2 yıldır kaldıramayacağım kadar çok üzüldüm, haksızlığa uğradım. O yüzden kimseyi kaybetmekten korkmuyorum artik, içimden geçeni söylüyorum (patavatsızca değil tabi, bahane bulmadan)

Sizin konunuzdaki komşu da çok saygızmıs, bir kadinin evine çat kapı ustayla gelmesi kesinlikle saçmalık. Kapıyı açmamakla iyi yapmışsınız, ben olsam o kadar hayır diyen biri olmama rağmen boş bulunur açabilirdim, çok iyi yapmışsınız açmamakla
evet yani bi de ben yardımcı olmayı kabul etmiştim, tek yapması gereken şey o gün birkaç saat öncesinden bana, ustayı bugün şu saat civarı getireceğim demesiydi
onu bile yapmadı
neden yardımcı olayım ki öyle birine ?
siz de yardımcı olmayarak en iyisini yapmışsınız valla

X