Karnında bebeğini kaybetmek ve sonrası

Ne münasebet canım hiç mi aile yanına ziyarete gidemeyeceksiniz? Valla eşiniz de ne emmeye ne gömmeye geliyor. Kusura bakmayın hanımlar az üslup kaçtı da

İlk çocuğum, Allah'ım bize onların kardeşlerini nasip etsin. Ama evliliğini gözden geçir canim. Böyle zamanlarda anlıyor insan evliliğinin yolunda olup olmadığını. Böyle acılı zamanlarda eşler birbirine destek vermeyecekse yaralar beraber sarilmayacaksa bırak mutlu günlerde beraber yasanmasin

Teşekkür ederim. Amin inşallah doğru kararı ni cesaret veririm. Aslında iyiliğine de iyi bir adam sanmıştım ki baba olunca bir bütün oluruz. Ama çocuk konusu ve hatta ben olunca iş, dedğiniz gibi merhameti sevgisi yok. Yaşım geçiyor diye korkuyorum. Bencillik mi bilmiyorum ama boşan yeni biriyle tanış evlen derken 40ı bulursam diye korkuyorum. Böyle bir evliliğe çocuk getirmek daha mı ciddi problemlere yol açar o da var bir tarafta tabi.

Çıkmazdayım, canıma mı kıymet vermiyorum dediğiniz gibi bilmiyorum ya.. bıktım, daraldım, kaçıp gitmek istiyorum

Tekrar tüp bebek sürecine girecek kuvvetiniz var mı bilemedim ondan o öneriyi getirdim. Sevindim hala umudunuz olmasına. Evet hamile kalabiliyorsunuz sonuçta.. Bu yaşadığınız son olay tamamen şanssızlık anladığım kadarıyla. Herhangi birinin de başına gelebilrdi. Sizi bulmuş. Umarım bundan sonraki sürecinizde her şey istediğiniz gibi gider

Amin çok sağolun. Artık ben kendimden şüphelenmiştim acımı yaşamamam mı gerekiyor diye bunlar böyle üstüme geldikçe. İnanın içim darmadağın biriktim doldum şimdiden. Allahım bu insanların içine merhamet versin tez zamanda.

Allah sabir versin size. Cok zor olan imtihanlardan biri yasadiginiz malesef. Sizin caninizin nasil yandigini az cok tahmin edebiyorum.

Biz de tedavi surecindeyiz. Tup bebek yapacagiz ilerleyen gunlerde insallah. Bu donemde eslerin birbirine destek olmasi gercekten cok onemli. Fakat anlattiklariniza gore esiniz zaten bu stresli olan donemde isleri daha da zorlastirmis... Ve aci kaybiniz sonrasi size davranislari da kabul edilebilecek gibi degil. Bilmiyorum belki mizaci geregi boyle davraniyor olabilir. Karakteri boyle belki de.

Sizin Allah` in izniyle evlat sahibi olmak istemenize nasil engel olabilir. Yok bir daha tedavi, tup bebek yok falan diyerek hele de aci kaybiniz sonrasi bunlari dile getirerek sizi tehdit etmesi cok acimasizca. Bu tek basina verebilecegi bir karar degil. Siz evlisiniz. Bunun farkina varmasi gerek.

Insallah en hayirli en kisa surede her sey yoluna girer ve muradina erip kucagina evladini alirsin. Allah yardinciniz olsun.

Bence boşanma şu zamanın konusu değil. Evet belki gerekli ama şu anın konusu sizin acınızı yaşamanız. Herşeyi aynı anda yapmanız beklenilemez.
Evet bir de bu var, bu acımla boğuşurken bir de boşanma psikolojisi(ki normal sancısız bir boşanma da olamayacak) kaldırabilir miyim bilmiyorum. Nefes alabilmek istiyorum şuan sadece

Amin çok sağolun. Dua edin nolur benim için. Rabbim selamete çıkarsın beni. Tükeniyorum..

Eşiniz aklını yitirmiş zaten mutsuz bir insana git kendini at öl demek ne demek Eşiniz leş gibi bir insan, kendinizi topladıktan sonra başka erkek bakmayı ciddi ciddi düşünün derim zaten sorun da kendisindeymiş sağlıklı bir evlat sahibi olabileceğiniz insan gibi bir erkeğe yönelirsiniz. Tekrar başınız sağ olsun, kısa zamanda feraha çıkarsınız umarım.

Öncelikle başınız sagolsun çok üzüldüm Rabbım doğru zamanda hayırlısıyla anneliği tattirir inşallah her şer de hayır vardır öyle düşünün benzer kaybı bende yaşadım nasıl zor hissedebiliyorum ailem uzakta es ailesi ve çevre hislerimi anlamadılar eşimde aynı şekilde malesef erkekler bizler kadar duygusal değiller ilk gebeliğin bu şekilde sonuçlanması insani çok sarsabiliyor zor bir surec ama zamanla hersey değişebiliyor akışa bırakın biraz şimdilik..suan 9 aylik bir evlat sahibiyim çok şükür Allaha sığının ve hayrlisi olması içi dua edjn

Öncelikle Allah sabır versin.Yaşadıklarınız çok zor bunun için destek almalısınız.Bizde denedik 3 sefer ve hazır embriyoda yoktu her seferinde baştan başladık.Ben tedavi sürecinde bambaşka birine dönüştüm.Eşime karşı çok kırıcı oldum.Sonuç olarak normalde hiç yaşamadığımız şeyler yaşadık.Eşiniz yaptıkları kabul edilebilir değil ama oda aynı süreci yaşadığı için onunda psikolojisi bozulmuş olabilir.Bu konunun dışına çıkıp değerlendirin eşinizle olan ilişkinizi.

Nerde kayıp orda ben son olsun diye sürekli dua ediyorum rabbim sağlık sıhhat versin size acınızı yaşamanız kadar normal bişey yok 1 yıl oldu 35 haftalık kayıp yaşadım acısı yüreğimin ortasında her sabah duayla akşam duayla gün boyu nerdeyse dua Allah herkesin gönlüne kalbine göre versin zor acını anlamayanların arasında kalmak bi dönem bende yaşadım yaşamayan anlayamaz erkek hiç anlayamaz rabbim kolaylık versin ol deyince olduran rabbim var bir arkadaşım bundan yıllar önce aynı 20 haftalık kayıp yaşamış oda tüp bebekti sonra öyle bir zamanda kendiliğinden oluverdi bu işler hiç belli olmaz gitmezse gitmesin rabbim büyük hiç canını sıkma içinden bol bol inşirah süresi ayetel kürsi oku rabbim gönlüne ferahlık versin. Görelim mevlam neyler neyler se güzel eyler

Tehditkar bir insan. Evliliğim öncesi beraber flört dönemimiz oldu, ben ailemden ayrı şehirdeydim bekarken de işim dolayısıyla. Evlenmeden başımı öne eğecek bir şey yapmadım ama özellikle babama evlenmeden bir yıl önce görüştüğümüzü beraber geçirdiğimiz zamanı anlatmakla tehdit ediyor. Özellikle babam bu konuda çok hassas, duyarsa kalbine iner. E durum böyleyse niye görüştüm ettim, hata mı evet belki ama tanımam lazımdı, sevmiştim de. Hoş tanıyamamışım o ayrı. Buna ilaveten mal paylaşımı vs konusunda da çirkinleşecek onu da biliyorm, gerçi malda mülkte gözüm de kalmadı o ayrı.

Bizim söyleyeceğimiz çoğu şeyi siz söylemişsiniz.Aslinda yapılması gereken şey ortada .

Işık yandı yanıyor da. Sadece şu ara bu acımın üstüne boşanma(ayrılmak yalnızlık değil kastım, sancıı geçmesi) ile baş edecek gücü bulamıyorum. İlla ondan çocuğum olsun evli kalayım değil derdim. İçimde yarım kalmış bir özlem var. Çocuğum olmasa da ölecek değilim tabi hayat devam edecek. Niyetim burda kimseye bana laf anlattırıp kendi bildiğimi yapmaya devam etmek değildi. Ben mi yanlış anlıyorum, sineye mi çekmeliyim sadece bunu paylaşmak, içimi dökmek ve fikir almak istedim.

Aminn.. çok doğru diyorsunuz. Sağolsun burda bana yazan herkes de. Ben sağlıklı düşünemediğim bir dönemdeyim şuan. Gücüm hiç bir şeye yok. Onunla olmaya da yok o ayrı. Doğru kararı verdirsin Rabbiim

Soylerse soylesin yani evladini kaybetmissin daha ne olabilir?

Buarada o soylemeden sen soyle babana bu kadar onemliyse. Hem insanlar bi sekilde taniyacak birbirini, gokten zembille mi
Inecekti evlenecegin kisi..ha yanlis secim
Olmus
O baska..Kaldi ki artik bunlarin ne onemi var?

Mal paylasimi ortak yasalar bunu diyor,
Bu yonden korkma gozun biraz kara olsun derim

Cok gecmis olsun. Acinizi ta buraya kadar hissettim. Böyle zor süreclerde ani kararlarin alinmasina karsiyim genelde, esinizin ne yasadigini bilmiyoruz (belkide kendini sucluyor saglik sorunlari varsa), o yüzden bende psikoloji tedavi görmenizi öneririm. Imkaniniz varsa kendi ailenizin yanina gidin bir kac gün..bizim toplumda acinizi yasamaya izin vermeyen bir cok insan var. Tabi ilk sevdigini kaybeden insan bizler degiliz belki ama birakin insanlar acisini yasasin. Beni kolumdan tutup babamin mezarindan cekmislerdi mesela. Ve esler olarak da bir kac seans beraber alsaniz da iyi gelecektir. Esiniz agir sacmaliyor evet ama onun icin de bu sürecin kolay gecmedigini var sayarak hemende sövmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…