Ailem beni abimle muhatap etmedi, herkes sanıyor ki o an telefonum susmadı ve herkes arayıp abini durdur bir şey yap falan dedi. Böyle bir şey yok. Bunu neden kimse anlamıyor çözemiyorum. Ben kimseyi kötü niyetli de görmüyorum. Ama anlaşılamıyorum ve çok yoruldum. Öz abim sorunlu biri ve ister istemez yansıyor bana, bunun suçlusu ailem değil, babamda büyük kabahat var bu doğru. Bugün de sağlam bir konuşma yaptım onunla.
Taşınmayı doğuma kadar bekletsem mi bilmiyorum. Kafam karışık çok. İyi hissetmiyorum
Bence de tartışmayı anne üzerinden döndürmenin anlamı yok. Sonuçta Allah korusun yarın anneniz vefat etse yine evinize bıçakla gelebilir yapmanız gerekenler değişmiyor ki.
Buradaki kritik soru şu: “Yavrumun güvenliği için ne yapmalıyım?” Gerisi boş.
Taşınmak faydalı olmaz görüşüne katılmıyorum, tam tersine taşınmak çok faydalı olur. Sonuçta tüm uyuşturucu arkadaşları şehirde, satıcıları şehirde. Saatlerce yol yapıp kapınıza dayanması zor.
Başka mahalleye geçmek değil çözüm, şehir değiştirin. Taşınacağınız ev de mahalle arasında bir yer değil, güvenliği olmasa bile kapı otomatı çalışan bir yer olsun.
Anneniz için açılır koltukta yatırın, yumuşak alez ve yorgan serin, idare eder. Olmadı taşınır yataklar var iş görür.
Annenizin evini ise boşaltmayın, kirası düşük zaten başka yere geçmek kar ettirmiyor. İçinden elektronik kolay satılabilir eşyaları çıkartıp satabilirsiniz. 1000 liralık koltuğu saklamak için 3000 lira kira vermeyin, ne hali varsa görsün.
Anneniz barışabilir ancak oğlunu görmek istiyorsa Eskişehirden Ankaraya gidecek. Ev adresini verecek birisi olsa bağ kopartın derdim güvenlik için ancak siz bu konuda babanıza daha az güveniyorsunuz.
Evin içinde kardeşinizi devamlı konuşmayın, artık onu yok varsayın, ne hali varsa görsün. Zaten konuşmalardan da anlamışsınız, karşınızda eski tatlı abi yok, uyuşturucu dillenmiş konuşuyor, uyuşturucu kibirlenip bağırıyor.