Annem abimle yeniden yaşamak isterse ki benim doğum sürecindeki ihtiyacım bitince kendi evine geçecek, taşınamazsa durumu olmazsa yine onunla barışabilir, benim evimi ona asla söylemez. Geçen sefer kapıma geldikten sonra annem abimi “kızım senin yüzünden evinden atıldı, gitti berbat bir mahalleden daha pahalıya ev tuttu” diye kandırmıştı. Abim bir ton özür dilemişti falan filan. O zamanlar adresimi bildiğini sanıyordu mesela ama annem söylemedi ona, o da zaten sormaz ki. O ayı gibidir aç kalırsa iner buraya, annemi sormaya gelir, telefon etmeye gelir, yani bizle direkt bir derdi yok. Çünkü ben eskisi gibi onla uğraşmıyorum, eskiden kedi köpek gibiydik sürekli uğraşıyordum. Vazgeçtim.
Uzaklaştırmaya başvurmadım henüz. Eve kağıt gidince kudurur diye kararsızım. Sizce ne yapayım. Üstüme bunu sıçratmadan. Benle sorunu yokken birden sorunu oluşur mu?
Bir de babam taşınmamı istemiyor. Benim doğumumu babam hediye etti. Çok iyi bir doktordan. Kendisinin arkadaşı. Bana bu tutarın yarısını teslim etti babam. Doğumda da doktora vereceğibi söyledi kalan yarısını. Babama “bu parayı taşınmaya harcamak istiyorum” diye ağlayıp sızlanayım mı? Uygun bir fiyata doğum yapayım diyorum babam çıldırırcasına bağırıp çağırıyor kabul asla etmiyor ille de güvendiğim doktor olacak diyor. Uygun bir yerde doğurayım bu parayla taşınayım desem mi?
Doğum öncesi taşınma dedi bana. Şimdi diyorum ki babama “eğer oğlun bir kere daha kapıma gelirse tüm taşınma masrafımı ödemeyi garanti et” diyeyim mi? Ben keyfimden taşınmıyorum çünkü. Bu mağduriyeti normalde abim karşılamalı. Karşılamıyorsa da onu evine almayan babam karşılamalı. Yüzsüzlük değil bence yaparsam bunu. Sizce napayım. Bir ay falan para toparlauıp kendim mi taşınsam. Beynim çorba gibi. Sürünüyorum resmen. Fikre ihtiyacım çok var.