- 3 Ağustos 2012
- 5.179
- 15.049
Benim abim bebekken salatalık bağımlısıymış. Büyümüş kola bağımlısı olmuş. Annem kola çok içmesini engellemeye çalışarak başladı daha bu serüvene. Ama kötü biri gerçekten değildi. Çok isterdim normal haliyle arkamda duran bir normal abim olsun. Mesela doğum yaptığımda gelsin alnımdan öpsün, bebeğime maşallah desin, biraz sohbet edelim ve konu kapansın. Hepsi bu. Tek beklentim bu. Ama mümkün olmadığını biliyorum. Mutlaka bir saçmalık olacağını biliyorum. Bu yüzden ondan kaçıyorum.Nasılsınız? Umarım daha iyisinizdir. Psikiyatri acilde staj yaparken çok fazla madde alan geliyordu ailesi tarafından. Sakinleştirici yapıp güvenliktekiler tutuyordu. Evli olanlar bile vardı eşleri ağlıyordu kendini kesti kan içinde diye. Abiniz hasta eminim ki normalde çok iyi biridir ama şuan hasta. Sağlıklı değil ki ? Olaya öyle bakın ABİNİZ HASTA. Anneciğiniz üzülmesin çok dua edin elbette düzelicektir. Hemşirem en önemlisinin ortam değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. Olaylar sıcak sakinleşip düşünün. Ben taşınmanız gerektiğini düşünmüyorum. Eve gelse kapıyı açmadığınızda ne olabilir ki ? Madde almış 112 yi aradığınızda gelip müdahele ederler. Hamilesniz taşınmak size maddi manevi yük. Adresi kimse söylemez ama buladabilir ilerleyen zamanlarda hayat ne getirir bilinmez.
Ne zamandır kullanıyor abiniz? Önceden nasıldı ?n
Madde aldığında ambulans çağırdığımız da çok oldu. Eşliğinde polis olmadan müdahale etmiyorlar. İnsanlar da korkuyor.
Hasta biliyorum. Ama artık yaş 33 oldu. Biraz olsun toparlamaz mı insan kendini? Biraz olsun iyileşmeye gayret etmez mi? En iyi tedavileri de oldu. O bu hayatı istiyor. Çevresindeki herkes böyle. Neler yapıldı düzelsin diye. Olmuyor. Madem böyle kalacak o zaman uzak olsun ama ona bunu söylemek bile mesele