Senin çocukların araları ne kadar canım merak ettim. Konu sahibine de sabır diliyorumBende kv ile altli üstlü oturuyorum. Ilk dogumumda hastane çanta bile onun evindeydi ne alakaysaama ben idare ettim.bebek doğunca zemzem ve hurma sürdüler ağzına. Ilk böyle olur dediler.bi zararı olmadı. Guzelde emdi bebeğim. Sonra sarılık olmasın diye şekerli su vermek istedi. Annem de ben verdim verdim vs diye engel oldu. Tabii olabilir vs dersin. Kendi doğrunu yaparsın. Esinle kötü olma. Bebek olunca yakınında buyugun olmasi iyi birsey.avantajlari çok
kızlar selam
Öncelikle şöyle kısaca anlatayım.
Kaynanamla altı üstlüyüz. Onlar çoğunlukla köydeler. Ama bir aya kadar Doğum yapacağım için kaynanam geldi bende Doğum iznindeyim. Sürekli bir atadayız yani
Görümcem var o da bekar bende 3 yaş küçük. Çalışmaya başladı Allahtan. Çünkü çok zor kişilik sürekli halinden şikayetçi veya annesine bağırıyor sorun çıkarmaya yer arayan tip. Neyse akşam zemzem suyu sordu yengesine(amcalarının eşine) o da yok bende dedi. Bende ne yapacaksın dedim bebek için mi soruyorsun dedim bebeklere su verilmez dedim. Ne olacak dedi sustu ama yüzü değişti bi. Bişey anlatıyorum dinlemiyor filan. Her şeye karışmak istiyor illaki. O sırada kaynanamda sanki bir bardak mı içircez dedi.
Analı kızlı her şeye karışmak istiyorlar. Ben hastanede annemin kalmasını istiyorum. Eşim ben annemle konuşurum dedi. Umarım cazgırlık yapıp moralimi bozmazlar.
Görümcem çok bilmiş zaten işim var onunla.
Eşimi üzmek istemiyorum o benim yanımda ama ailesiyle benim kötü olmamıda istemiyor. Bende çok hatırnaz bir insanım. Kimsenin kalbi kırılmasın istiyorum. Ama kaynanamla görümcemde altta kalmama huyu var illa onlar biliyor.
Of of umarım Doğumda olay çıkmaz kendi annemde her yola gelir ama alıngan
İçimi dökmek istedim size keşke diyorum ayrı evim olsa ayrı bina yani en azından çat kapı gelmezler.. tamam Doğumdan sonra ihtiyacım olacak onlara ama annem rahat rahat gelemicek illaki onlar olacak çünkü . Var mı benim gibi olan nasıl takmamaya öğrendiniz?
Hijyenini bilmemde, zemzem suyu 100 senede dursa bozulmayan su..Şu Yen'i doğan bebeklerle bu kadar uğraşmanın ne anlamı var anlamıyorum. Yok tuzlamak Yok zemzem vermek. Yahu zemzem hijyenik birşey mi? 100 derecede kaynatıp soğutuyor musunuz o kadar uzaktan geliyor saklama koşulları diye birşey yok. Yeni doğan bebeğe sadece anne sütü yeter. Kurcalamayın ve kurcalatmayın bebekleri bence. Bebeğim yaz ayında olduğu için ilk aydan sonra kaynayıp soğutulmuş su vermiştin birkaç çay kaşığı kadar.
Kızım 3.5 yaşında diğerine 26 haftalik hamileyim canimSenin çocukların araları ne kadar canım merak ettim. Konu sahibine de sabır diliyorum
Nasil bebege su verilmez bnm yengem vermedigi icin bebegin agzinda pamukcuk cikmisti.bi iki cay kasigi su ver bebege hicbisi olmaz aksne faydalidr die dusunuyorm
Benim kv de de hiiiiiiiiçççç karışmaz( hesapta). Boşver takılma bebişine bak. Açıkça söyleyeyim oğlum doğduğu gece ilk ağzına pamukla zemzem suyu sürmüştüm. Ben bir zararını görmedim. Ayrıca su vermeyin derler dr lar. Sebebi de meme emmez diye. Benim su vermeyen arkadaşlarımın çocuklarının dilleri pamukçuk olmuştu ben verdim azıcık arada. Bunlar ard niyet değil ama sizin yanınızda annenizin kalması tabi ki yakışır. Eşinize değil de kv ve görümcenizin yanında laf arasında geçirin. Mesela akşam sabah doğumum anneme söyleyeyim de o da çantasını hazır etsin gibi. Eğer ne gerek var biz kalırız derlerse ben çekinirim kanamam olucak annemle daha iyi olur vs gibi şeyler söyleyin. Hayırlısı olsun inşallah
Yegenim ozaman kac aylikti hatirlamiyorum ama dr oyle soylemsti yengme susuz yasarmi insan ya.bu konuyu iyice arastrcam bnmde bebegim olacak susuz kalsin istemiyorum enazindan bi iki cay kasigi verilse yeterliYahu lütfen yalniş, hürafe olan şeyleri paylaşmayin. 6 aylik olmadan bir bebegin bagirsaklari su için hazir degildir.
Hava sicak olsa bile doktorlar daha fazla emzirmek/süt vermekten yanadir. Ve su vermemek hastaliklara yol açmaz!
Yegenim ozaman kac aylikti hatirlamiyorum ama dr oyle soylemsti yengme susuz yasarmi insan ya.bu konuyu iyice arastrcam bnmde bebegim olacak susuz kalsin istemiyorum enazindan bi iki cay kasigi verilse yeterli
Olabilir arastrcm dedigim gibi.ben su cok sevdigim ve cok ictigim icin susuz kimse yasayamaz die dusunuyorumYa siz yalniş hatirliyorsunuz, yada cocuk 6 ayliktan daha büyüktü. Ki o zaman bile yeterici kadar süt alirsa cocuk yine büyük sorun olmaz benim bildigim kadari ile.
Aynen katılıyorum.Hijyenini bilmemde, zemzem suyu 100 senede dursa bozulmayan su..
Yegenim ozaman kac aylikti hatirlamiyorum ama dr oyle soylemsti yengme susuz yasarmi insan ya.bu konuyu iyice arastrcam bnmde bebegim olacak susuz kalsin istemiyorum enazindan bi iki cay kasigi verilse yeterli