- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
-
- Konu Sahibi miaselinam
Bende bayılmıstım. Ama püf noktası oturuyorsun ya önce bir 10 dk o sekilde karşıya bakarak beklemek oturur pozisyonda. Kafanı egmeyeceksin gözlerinle de asagı bakmayacaksın. On dk sonra yine bas ve göz pozisyonunu bozmadan kalkacaksın biraz bekleyeceksin öyle adım atacaksın. Bende bayılıyordum ama bu secer hemsirelerin uyarıları sayesinde bayılmadım bas dönmem olmadı. Drenlerdende korkma canta gibi yanında tasıyorsun.Ayy ben nasıl amaliyat olurum okurken bile gözüm kararıyor. Tansiyonum çıkıyor gibi oluyor. Hatta diren ne diye araştırmıştım okudum ve tansiyonum çıktı bayıldım evdeben de göğüs ve göbek amaliyatı istiyorum. Ama en korktuğum şey yürütmeleri . Sezryenda ve diğer doğumlarımda ayaga kalkınca bayılmıştım hep.
Cok geçmiş olsun. Ben de kaybettim ikizlerimi. Bende de kan pıhtışasması vardı. Sonrası da cocuk sahibi olabildin mi. Cünkü bu ameliyattan sonra gebelik önermiyor doktorlar cok fazlaKarnım büzüşük gibi ikiz gebeliğinde karnım çok gerildi. 4 üz gibiydi 1 kilo su çekiyorlardı karnımdan . O yüzden bozuldu göbeğim, ikizden ikize tranfüzyon vardı. Kaybettim
Yok dayanılmaz bir agrı olmuyor. Dört gün sürüyor bütün agrılar zaten. Gögüslerde iğne batması gibi oluyor. Birde nefes darlığı oluyor. Konusmada dört gün zorlanıyorsun nefes nefese kalıyorsun. Karında sezeryanla aynı. Hapsırmak gülmek öksürmek sıkıntı veriyorDayanılmaz ağrı oluyor mu? Ne xaman normal hayata dönüyorsun? Sezryanda. farkı mı ? Benim sezeryanım da kötüydü ama 1 hafta sonra ağrı geçmişti
Gittim gittim :) enfeksiyon yokmus. O derimin gerginliğinden oluyormus zamanla kapanacakmıs. Birşey sürmesen bile kapanır dedi. Batikonu cok sürme fazlası tahris eder doku kaybına yol açar dedi.Merhaba gittiniz mi doktora ne dedi nasilsiniz suan
Görsel atma şansınız var mı sadece o sizi korkutan bölgeyiGittim gittim :) enfeksiyon yokmus. O derimin gerginliğinden oluyormus zamanla kapanacakmıs. Birşey sürmesen bile kapanır dedi. Batikonu cok sürme fazlası tahris eder doku kaybına yol açar dedi.
Ben rif kullanmıyorum ki canım . Bilemedim. Cok gecmis olsunBenim de göbeğimde sarı bir yer vardı ben de enfeksiyon sanıyordum sonradan açılmış orası dedi doktor kapanır dedi benim Rif alerjim olduğu için daha da açıldı tekrar Ankara ya gittim göbek deliği tekrar yapıldı.Yani ciddiye alın benim ki alerjik reaksiyondan dolayı çok geç kapandı.
Yarın cekip atayım olurmu suan elimde yok cünkü :) pansuman sırasında cekeceğimGörsel atma şansınız var mı sadece o sizi korkutan bölgeyi
Bu rif dediğiniz şeyi neden kullandınız?Benim de göbeğimde sarı bir yer vardı ben de enfeksiyon sanıyordum sonradan açılmış orası dedi doktor kapanır dedi benim Rif alerjim olduğu için daha da açıldı tekrar Ankara ya gittim göbek deliği tekrar yapıldı.Yani ciddiye alın benim ki alerjik reaksiyondan dolayı çok geç kapandı.
Çok teşekkür ederimYarın cekip atayım olurmu suan elimde yok cünkü :) pansuman sırasında cekeceğim
Rica ederım ne demek :)Çok teşekkür ederim
Üstte vardı üstteki kapandı altta kücük bi nokta görceksin orası :)Görsel atma şansınız var mı sadece o sizi korkutan bölgeyi
Pansuman malzemesi olarak kullanıyordum,doktorum sadece onunla pansuman yapmamı istemiştiBu rif dediğiniz şeyi neden kullandınız?
Baya küçükmüş sizin ki ya kapanır çabucak öyle görünüyor.Üstte vardı üstteki kapandı altta kücük bi nokta görceksin orası :)
Bunda ne var ki benim ki inanılmaz açıkÜstte vardı üstteki kapandı altta kücük bi nokta görceksin orası :)
Sizinde mi yaraniz büyükBaya küçükmüş sizin ki ya kapanır çabucak öyle görünüyor.
Evet benim de büyüktü sonradan daha da büyüdü,sonra doktor göbeğimi açtı tekrar dikti yani yeni göbek deliği yaptı.Ondan sonra bile geç iyileşti ben ameliyat olalı 2 ay oldu göbeğim daha yeni iyi oldu çok şükürSizinde mi yaraniz büyük
Benimde göğsümün altındaki dikiş sıkıntılıEvet benim de büyüktü sonradan daha da büyüdü,sonra doktor göbeğimi açtı tekrar dikti yani yeni göbek deliği yaptı.Ondan sonra bile geç iyileşti ben ameliyat olalı 2 ay oldu göbeğim daha yeni iyi oldu çok şükür
Merhabalar, ben de bu ameliyatı olmaya karar verdim 10 gün sonra ameliyat inşallah. Ama çok korkuyorum bir yandan, hatta ameliyat günü aldığımdan beri geceleri uyuyamıyorum stresten. Sizin yazışmaları okuyunca rahatladım biraz. Bi sakıncası yoksa karnınızın şu anki halini atabilir misiniz.Bu benim ödemli halimo zamanlar bende böyle kalacak sanmıştım
Siz çok iyi anlıyorum çünkü ameliyat masasında narkoz verilirken gözlerimden yaşlar süzülüyordu ama yinede olmaya çok kararlıydım. Hep kendime “sağ salim iyileşirim inşallah” dedim ve çok şükür öyle oldu. Bunu istiyorsak maalesef bazı şeyleri göze almamız gerekiyor.Merhabalar, ben de bu ameliyatı olmaya karar verdim 10 gün sonra ameliyat inşallah. Ama çok korkuyorum bir yandan, hatta ameliyat günü aldığımdan beri geceleri uyuyamıyorum stresten. Sizin yazışmaları okuyunca rahatladım biraz. Bi sakıncası yoksa karnınızın şu anki halini atabilir misiniz.