Karın Germe Ameliyatı

Ne kadar kolay bir süreç olmuş sizin için maşallah diyeyim 🧿 darısı bana :) ameliyat yaklaştı iyice strese girdim sizlere sorayım dedim
Sigara kullanıyor muydunuz iyileşmeyi ve ameliyati etkilediğini söylemişti bana doktor siz de durum nedir? Ben sigara yüzünden ekime erteledim bı daha 😭

Ameliyattan 1 gün önce 1 tane içtim, ameliyat olalı 8 gün oldu hiç içmedim. Zaten öyle abartılı içmezdim doktorum da sıkıntı etmedi, ameliyat sonrası daha önemli diye düşünüyorum tabi kendi fikrim bu. Tabi ki öncesinde bırakılmalı ama ameliyattan sonra yaranın çok iz kalmaması ve enfeksiyon risklerine karşı hiç içilmemesi lazım, bağımlılık bu çok zor ama direnmeye çalışın Allah korusun daha kötü sonuçlar doğurmasın 🙏🏻

Merhaba 🌸 ameliyatımın bugün 5. günü. Ağrım sızım yok çok şükür korse de batmıyor gözüme sadece karnım çok gergin ve dik yürüyemiyorum, yatarken de eğik şekilde yatıyorum 5 gündür ve bundan sebep sırt ağrılarım oldukça fazla. Ne zaman dik yürüyebilirim acaba bilen arkadaşlarım cevaplayabilir mi🥲
Çok normal bu süreç, uzunca bir süre düzgün yatamayacaksınız o nedenle sırt ağrısı olacak. Tavsiyem bol bol yastık kullanın, özellikle dizlerinizin altına koyun. Gerginlik de 2 ay sürüyor belki fazla. Ama sik yürümeye 2 hafta sonunda başlarsınız. Yalnız zorlamayın vücut zaten kendini belli ediyor. 3. Hafta ile beraber iyileşme çok hızlanıyor. Karında sertlik olması da normal, yemeği fazla kaçırmayın ya da gazlı yiyecek yemeyin o zaman karın çok gerginleşiyor ve ağrı olabiliyor. Benim 3,5 ay oldu hala yüzüstü yatamıyorum. Karın bölgemde hissizlik de devam ediyor. Yine de çok memnunum😌

Çok normal bu süreç, uzunca bir süre düzgün yatamayacaksınız o nedenle sırt ağrısı olacak. Tavsiyem bol bol yastık kullanın, özellikle dizlerinizin altına koyun. Gerginlik de 2 ay sürüyor belki fazla. Ama sik yürümeye 2 hafta sonunda başlarsınız. Yalnız zorlamayın vücut zaten kendini belli ediyor. 3. Hafta ile beraber iyileşme çok hızlanıyor. Karında sertlik olması da normal, yemeği fazla kaçırmayın ya da gazlı yiyecek yemeyin o zaman karın çok gerginleşiyor ve ağrı olabiliyor. Benim 3,5 ay oldu hala yüzüstü yatamıyorum. Karın bölgemde hissizlik de devam ediyor. Yine de çok memnunum😌
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻 Evet bol yastıkla yatıyorum. Bu ameliyatı olmak değil de iyileşme sürecine katlanmak daha zor sanırım🙄 Zaman ve bolca sabır gerektiren bir süreçmiş olduktan sonra anladım😃 Allahım yardımcımız olsun, günler çabucak geçsin hayırlısıyla eski sağlığımıza kavuşalım inşallah

Merhaba 🌸 bugün ameliyat olalı 11 gün oldu. Tam olmasa da daha dik yürüyebiliyorum. 2-3 gündür işlerimi yapabiliyorum çok şükür yavaşta olsa, dinlene dinlene kendimi yormadan. Karın kaslarım artık acımıyor, hafif öksürebiliyorum hafif kahkaha atabiliyorum, bunların hiçbirini yapamıyordum çünkü 🥲 Yatağa yatıp kalkarken destekli bir şekilde yapıyorum ama kaslarım acımıyor. Sanki karın kası antrenmanı yapmışım da karnımda hamlığın acısı var aynı o durumdayım. Buna da şükür🙏🏻 Dün doktorumun tavsiyesiyle contractubex kreme başladım. Sabah/öğle/akşam diyor ama ben kremi sabah/akşam sürüp öğlen anacığımın kendi elleriyle yaptığı kantoron yağını sürüyorum. Annem de göz kapağı ameliyatı olmuştu, sürecin başından beri kantoron yağı kullandı başka hiçbir şey kullanmadı, sıfır iz doktoru bile şaşırmıştı🙈 Hareketlerim geçen günlere göre daha rahat, tabi eskisi gibi değil ama bu ameliyatın iyileşmesi uzun bir süreç, başa gelen çekilir diyorum🤣 Olmuş olanlara bol sabırlar diliyorum tabi kendime de 🌸💃

Bir de ameliyat kesisi eski sezeryan izime göre bir-iki tık yukarda. İç çamaşır giydiğim zaman üstte kalıyor çok değil ama. Doktorumun asistanıyla görüştüm, kesilebilecek en aşağı yerden kestik, göbekte ve genital bölgenin üst kısmında ödem var kesiyi yukarı çekiyor, deri kendini toparlayacak ve aşağı inecek merak etme dedi. Umarım öyle olur çünkü moralim bir tık bozulmadı değil🙈

Merhaba. Sezaryenle karın germeyi kıyaslayabilir misiniz rica etsem? Hangisi daha ağrılı?
Merhaba 🙏🏻 Ben sezeryan oldum 1 doğum yaptım, karın germe ameliyatında karın kasları sa dikildiği için iyileşme süreci sezeryana göre daha uzun sürüyor. Ben sezeryanda 8 günde toparlanmıştım, bu ameliyatı olalı 12 gün oldu hala destekli oturup kalkıyorum. Acı yok ama karın gerginliği ve kaslarda hamlık hissi var

Merhaba. Sezaryenle karın germeyi kıyaslayabilir misiniz rica etsem? Hangisi daha ağrılı?
Öncelikle sezeryanda sadece kesi var ama burada fazla parça kesilip atılıyor ve karın kasları dikiliyor. sezeryandakinin yaklaşık 2-2,5 katı büyüklüğünde bir dikiş var. dikişler sezeryana göre daha yukarda. iyileşme süreci de daha ağır. sezeryanda sizi zorlayan tek yer kesideki dikişler ama burada karın kaslarındaki iç dikişler asıl sizi zorluyor. öksürünce hapşurunca asıl ağrı içerde oluyor. bunları korkutmak için yzmıyorum yanlış anlaşılmasın, gerçek bir kıyaslama olması açısından yazıyorum. ama ben hepsine değdiğini düşünüyorum :)

Heerkese merhaba 🌸 güncelleme yazısı için geldiim. Ameliyat olalı 1 ay 16 gün oldu. 1 haftadır her şeyim eski haline döndü diyebilirim. Göbeğimdeki, scardaki dikişler düştü. Gerilme ve ödem %90 oranında yok oldu. Artık dik yürüyebiliyorum çook şükür🤩 spora da başlayabilirim iç dikişlerimin iyileştiğini hissediyorum çünkü çok rahat bir şekilde öksürüp hapşırabiliyorum. Karnım şuan ameliyattan çıktığımdan çook çooook daha güzel oldu kii tam halini almasına daha 4.5 ay var şimdiden böyleyse o zamanı düşünemiyorum 💃🤩 ameliyat izim bir tık yukarda ve düz bir çizgi halinde değil kapanması için çamaşırımı yüksek bel giymem gerekiyor yalnızca sorunum bu ben daha aşağıdan istemiştim kii yıllardır göbekten sebep hep yüksek bel kullanıyordum düşük bel kullanmak istedim çünkü göbeğim yok artık🥹. Doktorumun asistanı zamanla aşağı düşeceğini söylüyor scar henüz yumuşamadı inşallah dediği gibi olur😊 Bu konuda benim de hatam oldu ameliyat öncesi kesi yerinin nerde olması gerektiği hakkında hocamla konuşmadım olmak isteyen arkadaşlarım bunu dikkate alabilirler. contracrubex sabah-akşam, gün içinde 2 kere de anacığımın yaptığı sarı kantoron yağını izlerime sürüyorum renginde açılma var ama hala bordo/mor renginde bunun ten rengini alması da toplam 1 yılı sürecek. Bundan sonra kalan minik ödemlerim ve yaranın ten rengini alma süreci var. Şimdilik sürecim bu kadaar☺️ Bu ameliyatı olmak isteyen arkadaşlarımın sorularını seve seve cevaplayabilirim🌸

Heerkese merhaba 🌸 güncelleme yazısı için geldiim. Ameliyat olalı 1 ay 16 gün oldu. 1 haftadır her şeyim eski haline döndü diyebilirim. Göbeğimdeki, scardaki dikişler düştü. Gerilme ve ödem %90 oranında yok oldu. Artık dik yürüyebiliyorum çook şükür🤩 spora da başlayabilirim iç dikişlerimin iyileştiğini hissediyorum çünkü çok rahat bir şekilde öksürüp hapşırabiliyorum. Karnım şuan ameliyattan çıktığımdan çook çooook daha güzel oldu kii tam halini almasına daha 4.5 ay var şimdiden böyleyse o zamanı düşünemiyorum 💃🤩 ameliyat izim bir tık yukarda ve düz bir çizgi halinde değil kapanması için çamaşırımı yüksek bel giymem gerekiyor yalnızca sorunum bu ben daha aşağıdan istemiştim kii yıllardır göbekten sebep hep yüksek bel kullanıyordum düşük bel kullanmak istedim çünkü göbeğim yok artık🥹. Doktorumun asistanı zamanla aşağı düşeceğini söylüyor scar henüz yumuşamadı inşallah dediği gibi olur😊 Bu konuda benim de hatam oldu ameliyat öncesi kesi yerinin nerde olması gerektiği hakkında hocamla konuşmadım olmak isteyen arkadaşlarım bunu dikkate alabilirler. contracrubex sabah-akşam, gün içinde 2 kere de anacığımın yaptığı sarı kantoron yağını izlerime sürüyorum renginde açılma var ama hala bordo/mor renginde bunun ten rengini alması da toplam 1 yılı sürecek. Bundan sonra kalan minik ödemlerim ve yaranın ten rengini alma süreci var. Şimdilik sürecim bu kadaar☺️ Bu ameliyatı olmak isteyen arkadaşlarımın sorularını seve seve cevaplayabilirim🌸
Geçmiş olsun forumlarda kesi izinin 3 aya kadar yukarda kaldığını sonra sezeryan ile aynı yere indiğini yazanları okumuştum nincesi ve sonrası yollayabilirseniz sevinirim.benim 3 çocuk var yanınızda ne kadar süre birinin olması gerekir bu süreci atlatmak için.dik yuruyememek derken baya mi eğik yürünuyor ameliyat sonrası

Geçmiş olsun forumlarda kesi izinin 3 aya kadar yukarda kaldığını sonra sezeryan ile aynı yere indiğini yazanları okumuştum nincesi ve sonrası yollayabilirseniz sevinirim.benim 3 çocuk var yanınızda ne kadar süre birinin olması gerekir bu süreci atlatmak için.dik yuruyememek derken baya mi eğik yürünuyor ameliyat sonrası
iki ay oldu hala ayni yerinde dikis izim. ama gerginligi tabi zamanla azaliuo her hareketi yapabiliuorim. gecen gun amuda kalktim hatta :))

dik yurume iside ilk hafta dik olmuyo ikinci haftada yuzde 70 diklesiyosun oda korkunun etkisi var bence ucuncu hafta baya dik yurunuyo ama korse cikartinca ben geriliyodum korse insani koruyo ve dik durmani sagligi

Evet evet ben de 🙈 umarım çook memnun kalırız🙏🏻 Bende 2.5 cm kas açıklığı da var check upta çıktı o da dikilecek henüz muayene olmadım ama kendisine. Böyle yemek yiyince aşırı şişiyordu karnım vücuduma oranla çok şiş bakalım umarım istediğimiz sonuçlaraa ulaşırız hep birlikte
İyi geceler amaliyat oldunuz mu acaba

Çok teşekkür ederim 🌸bunu duyduğuma çok sevindim 🤩 çünkü doktorumun asistanıyla da sürekli irtibat halindeyim, eski sezeryan izinin de altından planlanarak yapıldı dedi. Bu ameliyatı olanların birçok öncesi sonrası fotoğrafını gördüm ama scar aynı yerdeydi ondan biraz ümitsizleştim ama zaman gösterecek umarım iner eski sezeryan yerine bile razıyım🤦🏻‍♀️ Yanınızda 2 hafta biri kalmalı bence 15. günden sonra kendi işlerimi ufakta olsa yapabilmiştim. Çok eğik değil hafif eğik ama zaten karın gergin olduğu için mümkün değil dik yürünemiyor, bu bile bende sırt bel ağrısı yapmıştı, geldi geçti çok şükür abartılacak bir eğiklik değil sadece

merhaba, iyi olmanıza çok sevindim baştan beri zaten çok pozitiftiniz. bende 1 ay sonra karın germe olacagım sırt ve belden de yağ alınacak. belki kollardanda yağ aldırırım konuşmadım henüz.3 çocuktan sonra iç kaslarımın onarılmasını da istiyorum.tavsiyeleriniz var mı acaba doktora özellikle sormam veya söylemeem gereken bir şey var mı acaba
ve hala korse kullanıyor musunuz korsenizden memnunsanız markasınu modelini yazar mısınız

Sizin adınıza çok sevindim özelde mı oldunuz devlet'te mı ben devlet'te olacağım doktor arıyacağım dedi haber bekliyorum peki ücret nedir detayları anlatırsanız çok sevinirim
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Özelde oldum ben doktorumdan da çok memnun kaldım. 17 bine oldum ben şimdiki fiyatları artmıştır tabi çünkü ön görüşmede artacağını söylemişti

merhaba, iyi olmanıza çok sevindim baştan beri zaten çok pozitiftiniz. bende 1 ay sonra karın germe olacagım sırt ve belden de yağ alınacak. belki kollardanda yağ aldırırım konuşmadım henüz.3 çocuktan sonra iç kaslarımın onarılmasını da istiyorum.tavsiyeleriniz var mı acaba doktora özellikle sormam veya söylemeem gereken bir şey var mı acaba
ve hala korse kullanıyor musunuz korsenizden memnunsanız markasınu modelini yazar mısınız
Merhaba özelden yazdım🤗

Merhaba 🌸 ameliyat olalı 1 ay 17 gün oldu, iyileştim bile💃
merhabalar nasılsınız?
ben ameliyatımı 20 ağustos için planladım.göğüs toparlama karın germe ve sırt ve gıdı lipo olacagım inşallah.Siz kaç kiloydunuz ameliyata girerken kaç kilo yağ alındı acaba. ödemler hemen indi mi? masaj yaptınız mı? korseyi kaç hafta taktınız?
aslında siz özelden bana çok yardımcı oldunuz ama ben başkalarıda faydalansın diye buradan soruyorum. sevgiler.

X