- 28 Mart 2020
- 21.282
- 64.534
Önceleri ayni öyle yapiyordum ben sahsen hamur işi, poğaça, kurabiye vs cok severim ve en azindan kendim icin hem de öğrenmek icin yapmaya calistim bir sure. Sonradan da bana kilo aldiracak seyler yapiyorsun diyor ne yapmalıyım şaşırdım
Zıkkım ye diyebilirsiniz."ben sana bunu yerim dedim mi" der
Bu adama su bile vermem.Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der
O zaman kendisi yapabilir, bizim oraların çok sevdigim sözü oturduğun yerden birşeyi begenmezsen "kaldır poponu da kendin yap" denir. Ne zaman biseyi begenmesem bu söylendigi icin kolay kolay bisey begenmemezlik yapamıyorumBir sure ben de oyle deneyeyim diyeceğim ama kendisi kilo vermeye çalışıyor, biz de salata yoğurtlu vs yiyoruz. Ben onun hatri için yiyorum bu sekilde ama o kalkip salatan bile guzel olmuyor restoranlardaki gibi degil (mesela mado, tavuk dunyasi vs) ben gayet de yiyebiliyorum ama onun standartları cok yükselmiş, Michelin şefleri gelse ancak begeneceksin diyorum benim de elimden gelen bu. Sonra da kendimi geliştirmiyorum diye yine suçlu ben oluyorum. Normalde esimle aramizda hicbir sorun yok cok şükür ama yemek meselesi her gün karsimda, mutfaga girmeye korkar oldum
Konu sahibesi umarım beni yanlış anlamaz sözüm meclisten dışarı ancak bence biz kız çocuklarımızı yetistirirken bir yerde bir hata yapıyoruz kendi degerlerinin farkına varmalarını sağlayamıyoruz. Ben bu forumda avukat, doktor, nice ögretmen gördüm eşlerinin elinde oyuncak olmuşlar, manipüle edilmişler. Erkek dünyası acımasız ve sert, kendini korumazsan çok büyük bir dilimin manipülasyonuna maruz kalıyorsun( istisnalardan bahsetmiyorum). Bu başarılı, yazılımcı hanımefendinin uğraşacağı iş mi şimdi bu anlamıyorum, üzülüyorum.Kocaniz ingiltere veliaht prensi william galiba. 1) O ev sadece onun degil. 2) İçinde yemek pisen ev mutlaka kokar. Bence siz istediginiz gibi yemeklerinizi yapin begenmeyen gitsin starbuckta calissin. Freelance yazilimciysaniz aylik min 40-50 bin maasiniz var boyle tipleri cekmeyin.
Uff ayni benim kocam. Asiri derece yemek konusunda secici. Yedigi 2 veya 3 cesit sey var, onu da keyfi isterse. Kendime sebze ona et yemegi pisiriyorum ama bir sure sonra kendime ayri pisirmek yorucu geliyor bebekle. Neyse ki bebegimin ek gida donemi. Onunla yiyorum sebze yemeklerini.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Bebek olursa her şey daha da zorlaşır belki 10 kat belki 100 kat belki 1000 kat zorlaşır.Uff ayni benim kocam. Asiri derece yemek konusunda secici. Yedigi 2 veya 3 cesit sey var, onu da keyfi isterse. Kendime sebze ona et yemegi pisiriyorum ama bir sure sonra kendime ayri pisirmek yorucu geliyor bebekle. Neyse ki bebegimin ek gida donemi. Onunla yiyorum sebze yemeklerini.
Erkegin evden calismasi bir sure sonra bunaltiyor. Kendileri de bunaliyor. Yemek konusu da bunlardan biri.
Bebek dusunceniz var mi? Belki olursa degisir durumlar
Ya kadınları anlamıyorum, çalışan kadınları hiç anlamıyorum, artık çalışan kadınlar daha çok ezilir oldu ya bu ne böyle ! Kocan begenmiyorsa kendi yapsın, kalkıp şu adam için yemek yapmaya değer mi ? Sen kendine göre yap birşey derse zaten beğenmiyorsun uğraşamam hiç sen kendin hallet de geç, 4 yaşındaki kızımla senin kocanla ugrastigin kadar uğraşmam,işten gelince canım isterse yaparım istemezse yapmam, eşim bazen daha geç gelir gelince yemek varsa yer yoksa birşeyler hazırlar kendine, eşim geldiginde çay içiyor olurum veya isim vardır,kendisi mutfağa geçer hazirlar yemeğini kaç yaşında adam bunlar ya...azıcık kendi kıymetini bil sen ona yemek yapmak zorunda değilsin, bak ben yemek yapmayı severim ama böyle bir adama yaomam, salataya bile laf ediyor utanmadan, kendisi ne yapabiliyor acabaBir sure ben de oyle deneyeyim diyeceğim ama kendisi kilo vermeye çalışıyor, biz de salata yoğurtlu vs yiyoruz. Ben onun hatri için yiyorum bu sekilde ama o kalkip salatan bile guzel olmuyor restoranlardaki gibi degil (mesela mado, tavuk dunyasi vs) ben gayet de yiyebiliyorum ama onun standartları cok yükselmiş, Michelin şefleri gelse ancak begeneceksin diyorum benim de elimden gelen bu. Sonra da kendimi geliştirmiyorum diye yine suçlu ben oluyorum. Normalde esimle aramizda hicbir sorun yok cok şükür ama yemek meselesi her gün karsimda, mutfaga girmeye korkar oldum