Kari koca evden çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi şehirdesiniz şimdiki eviniz nasıl müstakil mi

Eşiniz şımarmış parayı buldukça nereye saçacağını şaşırmış..

Her gün hazır yemeğe ne vücut dayanır ne para..

Bari siz sağlıklı yemekler yapın kendi sağlığınızı düşünün.

Tarif bilmiyorsanızda çok güzel tarif sayfaları var bire bir tutuyor bir iki yapmadan sonra eliniz gayette alışır.

Tembellik yapmazsanız her şeyi öğrenirsiniz.

Çok ilginç bir savunma şekli,her gün dışarıdan yemek yiyen bir insanın,böyle bir bahane uydurması cidden komik.Disarida ne çeşit malzeme ile yapıldığını bilmediği,muhtemelen çoğu sağlıksız yiyecekler kilo aldırmıyor ama sizin yaptığınız kek,börek kilo aldırıyor öyle mi?Eşiniz daha büyüyenemis malesef.Siz kendinize göre yemeğinizi yapın yine,çocuk olduğu zaman iki çocukla uğraşmak zorunda kalacaksınız ne yazık ki.

Allah aşkına nasıl böyle konuşturabiliyorsunuz? Annesi şımartmıştır ona nazı geçiyordur belki ama kimse gelip bana 7 yaşında çocuk gibi yemek seçemez. İnsanın yemediği bir iki şey olur ona tamam denir. Ama böyle her şeye karışıyorsa kendisinin de iki eli var, o da evden çalışıyor alsın eline yapsın bir şeyler. Maddi olarak zorlamıyorsa o dışarıdan yemeye devam etsin siz kendinize kadar yiyin ama dışarıdan ye ye mide dayanır mı?

Ben veganım, erkek arkadaşım da pek sebze yemeği sevmez. Ama evde beraber yiyeceksek tadına bakar. Hiç ağzına sürmediği sebzeyi bile ben farklı yapmışım diye deneyip çok sevdiği oldu. Damak tadı bu. A şeklini sevmez B şeklini sever. Ama yetişkin bir adamı düzgün besleyeceğim diye kırk takla atamam. Götü göbeği çıkıp kalbi teklediğinde, geceleri midesi yandığında kendisi ağlar.

O tavsiye bekliyordu. 3. Gözler tarafından eleştirilmek ağır geldi. Böyle bir hayatın içinde eğitimsiz, ekonomik özgürlüğü yok, bu adama mecbur gibi davranıyor. Bunu duymayı beklemiyordu.
Eskiden çalışmayıp ezilen kadınların yerini şimdi çalıştığı halde ezilen kadınlar aldı gerçekten üzücü bir durum. İş hayatına gelince feminizm ve eşitlik var ama ev işlerine gelince son derece ataerkil ve itaatkarız tuhaf…

Fırın yemeklerini tercih edebilirsiniz.Et ya da tavuk fırında sebzeli hem lezzet hem pratik olması açısından tercih edebilirsiniz.Yine fırında balık ve salata tercih edilebilir.Sade olarak sebzeleri karıştırıp biraz yağlayıp fırında pişirebilirsiniz.Yanında sarımsaklı yoğurt ile güzel bir öğün olur . Güzel soslarla makarna yapabilirsiniz.Penne arabiata mesela.Hazır bazlama ekmeği alıp damak tadınıza göre güzel pizzalar hazırlayabilirsiniz.
Eşinizin tavır ve davranışına hiç girmek istemiyorum.Her insanın hayatını idame ettirecek kadar yemek yapabilmesi iyi olur diye düşündüğüm için yazmak istedim.

Adama bu yaptığının yanlış olduğunu hic söylememiş ki. Adam kokuyor demis balkona küçük tüp koyup pişirmiş. Salataları bile yapamıyorsun diyor, kadin ağzını açmıyor. Bir kez olsun bu evliliğe boyle devam etmeyeceğini söylese durum belki değişirdi. Baktı ki değişmedi çeker giderdi. İnsan evdeki görevli aşçıya bile böyle davranamaz. Kaldı ki bu senin karın. Yazık gercekten.

Üyeliğinizi iptal etmişsiniz ama gelip okuyacağınızı düşünüyorum.

Bazı tipler ikinci kez aynı yemeği yemek istemiyor ki yeri geliyor benim de yiyesim gelmiyor. Klasik yemekleri yerken sıkıldığım da oluyor. Kendim yemek pişirdiğim zaman da kokuya maruz kaldığımdan iştahım kapanabiliyor. Bende de bazen cinslik oluyor ama mecbur yiyorum. Yemediğim nadirdir. O zaman da kahvaltılıkla geçiştirmişliğim var.

Dışarıdan devamlı yiyince bana daha çok bıkkınlık geliyor. Hem ağır da, bol yağlı, ne idüğü belirsiz şeyler var.

Ama tavuk dünyası gibi yerler ise şimdi ne yalan söyleyeyim fena değil orası.

Şöyle ki annem de klasik ev yemekleri pişirir. Ben sadece yemeği karıştırma işlerine yardım ederdim. Hani hep derler ya "Tuz, soğan, salçayı ve istediğini kat ve kavur. Yemek hazır." Bana bu bile zor gelirdi çünkü kıvam ve oran benim için çok mühimdi. Annemden öğrenemeyeceğimi anlayınca kurslara gittim ve çeşit çeşit yemek tarifleri öğrendim. Korkum geçti. Tavuk dünyasından daha iyi tavuk ve makarna da yapabiliyorum, Fransız tatlıları da, baklava da, Osmanlı saray mutfağından çorbalar da.

İlla kursa gidin demiyorum. İnternette de denenmiş tarifler var. Onları da deneyebilirsiniz. Bazıları klasik yemeklerden daha pratik ve sağlıklı oluyor. Sadece eşiniz için değil, sizin için de farklılık olur.

Eşiniz yine dışarıdan yesin. Farklı yemekleri görünce belki o da yemeye başlar.

Gitsin kendisi yapsın niue tek bu sorumlulugu ustlendiniz. Çok sağlıksız bu arada siz yapın yeyin o yemezse yemesin

Ben anlayamdım madem 2niz de çalışıyorsunuzi hem de çok çaışılan bir emsleği yapıyorsunuz yemek işi neden sizin kutsal! göreviniz oluyor? Koca yetişkin adamı beslemek zorunda değilsiniz, yerse yer yemezse de yemesin dışardan söylesin ne yaparsa yapsın bırakın. Diğer yorumlara da katılıyorum admaın k...nı iyice kaldırmışsınız onu ye bunu ye diye peşinden koşup, gerçekten işsiz misiniz dicem alakası yok, ben de devleoperım siz o adamın peşinden koşacak vakti ve enrjiyi enrdne buluyorsunuz??

Bizim evde damak tadı olarak bir sürü ayrışmamız olmasına rağmen, (eşim etçil, ben vejetaryenim) aynı yemeği yiyebiliyoruz çoğu zaman birlikte. Bu ne memnuniyetsiz bir koca yahu, çocuk yapmaz bu şımarıklığı.
Annem olsa şey derdi:
"Bir kere de sen yap da, ben beğenmeyeyim!"

İkiniz de evde ve yoğun çalışıyor muhtemelen aynı parayı kazanıyorsunuz . Peki neden yemek sizin göreviniz?
Bence bu adama yemek falan yapmayın, dışardan yemeye devam edin.
Eski iş yerimin yakınında çok güzel bir tabldotcu vardı, her sabah menüde ne varsa yazardı, yemekleri de lezzetliydi. Evlere ofise siaprisi vardı.
Bence böyle, güvenilir bir yer bulun. Her akşam getirsin yemeğinizi, tabaklara koyun, sofrayı hazırlayın yiyin güzel güzel. Ne çekeceksin adamın kaprisini. Çocuğun olunca ona özel girersin mutfağa

Kullanıcı üyeliğinizi iptal etmişsiniz ama belki ne cevap gelmiş diye okursunuz. Eşiniz için balkonda tüp koyup yemek pişiriyorsanız onu çok çok seviyor olmalısınız bana göre. Eşinizle bu durumu açık açık konuşun, ben senin için balkonda yemek bile yapıyorum, beğenmiyorsun diyin. Kendi annesi bu kadar hassasiyet gösterir miydi acaba? Birlikte mutfağa girmeniz veya yemekleri sırayla yapmanız aslında doğru olan ama eşinizde bunu yapacak bir yürek göremedim ben. Kendinizi yıpratmayın, yemezse yemesin. Size afiyet olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…