- 4 Nisan 2022
- 2.809
- 7.112
Hangi şehirdesiniz şimdiki eviniz nasıl müstakil miApartmanda oturmuyoruz o yuzden balkonumda pisirebiliyorum, komsularim her hafta bahcelerinde mangal yapiyor o yuzden kimsenin kokudan dolayi hakkina girdiğimi düşünmüyorum, üstelik apartmanda yaşadığımız yıllarda alt veya üst komsularin yemek kokulari aspiratör bacalarindan hep gelirdi, kendi mutfağımda oturduğum halde duyulurdu. Yani benim derdim anliyorum çok geleneksek herkese uyan bir durum değil, eğer eşleriniz veya siz eve belli bir saatte gelip, yemek düzeniniz oluyorsa kıymetini bilin. Düzensiz iş saatleri arasında evde bir yemek düzeni oturtmaya çalışmak yıllarca sadece beni yordu. En son çareyi buradan fikir istemekte buldum.
Çok ilginç bir savunma şekli,her gün dışarıdan yemek yiyen bir insanın,böyle bir bahane uydurması cidden komik.Disarida ne çeşit malzeme ile yapıldığını bilmediği,muhtemelen çoğu sağlıksız yiyecekler kilo aldırmıyor ama sizin yaptığınız kek,börek kilo aldırıyor öyle mi?Eşiniz daha büyüyenemis malesefÖnceleri ayni öyle yapiyordum ben sahsen hamur işi, poğaça, kurabiye vs cok severim ve en azindan kendim icin hem de öğrenmek icin yapmaya calistim bir sure. Sonradan da bana kilo aldiracak seyler yapiyorsun diyor ne yapmalıyım şaşırdım
O tavsiye bekliyordu. 3. Gözler tarafından eleştirilmek ağır geldi. Böyle bir hayatın içinde eğitimsiz, ekonomik özgürlüğü yok, bu adama mecbur gibi davranıyor. Bunu duymayı beklemiyordu.Neden üyelik iptali geldi
Eskiden çalışmayıp ezilen kadınların yerini şimdi çalıştığı halde ezilen kadınlar aldı gerçekten üzücü bir durum. İş hayatına gelince feminizm ve eşitlik var ama ev işlerine gelince son derece ataerkil ve itaatkarız tuhaf…O tavsiye bekliyordu. 3. Gözler tarafından eleştirilmek ağır geldi. Böyle bir hayatın içinde eğitimsiz, ekonomik özgürlüğü yok, bu adama mecbur gibi davranıyor. Bunu duymayı beklemiyordu.
Firinda sebzeli borek tarifi verecegimizi sandi bence.Neden üyelik iptali geldi
Fırın yemeklerini tercih edebilirsiniz.Et ya da tavuk fırında sebzeli hem lezzet hem pratik olması açısından tercih edebilirsiniz.Yine fırında balık ve salata tercih edilebilir.Sade olarak sebzeleri karıştırıp biraz yağlayıp fırında pişirebilirsiniz.Yanında sarımsaklı yoğurt ile güzel bir öğün olur . Güzel soslarla makarna yapabilirsiniz.Penne arabiata mesela.Hazır bazlama ekmeği alıp damak tadınıza göre güzel pizzalar hazırlayabilirsiniz.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Adama bu yaptığının yanlış olduğunu hic söylememiş ki. Adam kokuyor demis balkona küçük tüp koyup pişirmiş. Salataları bile yapamıyorsun diyor, kadin ağzını açmıyor. Bir kez olsun bu evliliğe boyle devam etmeyeceğini söylese durum belki değişirdi. Baktı ki değişmedi çeker giderdi. İnsan evdeki görevli aşçıya bile böyle davranamaz. Kaldı ki bu senin karın. Yazık gercekten.Eskiden çalışmayıp ezilen kadınların yerini şimdi çalıştığı halde ezilen kadınlar aldı gerçekten üzücü bir durum. İş hayatına gelince feminizm ve eşitlik var ama ev işlerine gelince son derece ataerkil ve itaatkarız tuhaf…
Eskiden çalışmayıp ezilen kadınların yerini şimdi çalıştığı halde ezilen kadınlar aldı gerçekten üzücü bir durum. İş hayatına gelince feminizm ve eşitlik var ama ev işlerine gelince son derece ataerkil ve itaatkarız tuhaf…
Gitsin kendisi yapsın niue tek bu sorumlulugu ustlendiniz. Çok sağlıksız bu arada siz yapın yeyin o yemezse yemesinBiz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim