Eşiniz ne emmeye geliyor ne de...., hiç sağlıklı bir evliliğiniz yok.sürekli bir kişiyle bu kadar vakit geçirirseniz hayatınızı aşkı bile olsa kavga etmeye başlarsınız.bir şekilde ayrı vakit geçirmelisiniz.bu arada evden çalışmanın insan doğasına uygun olduğunu düsünmüyorum.evli olanlar sizin gibi oluyor, ailesiyle yaşayan da onlarla birbirine giriyor.ne evden çalışmayı, ne de sürekli aynı kişi veya kişilerle birlikte olmayı insan doğasına uygun bulmuyorum.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Bir yemek meselesinde bile karısını bu kadar üzüp, ağır laflar söyleyen biriyle çocuk yapmak ne kadar mantıklı sizce ?İkiniz de evde ve yoğun çalışıyor muhtemelen aynı parayı kazanıyorsunuz . Peki neden yemek sizin göreviniz?
Bence bu adama yemek falan yapmayın, dışardan yemeye devam edin.
Eski iş yerimin yakınında çok güzel bir tabldotcu vardı, her sabah menüde ne varsa yazardı, yemekleri de lezzetliydi. Evlere ofise siaprisi vardı.
Bence böyle, güvenilir bir yer bulun. Her akşam getirsin yemeğinizi, tabaklara koyun, sofrayı hazırlayın yiyin güzel güzel. Ne çekeceksin adamın kaprisini. Çocuğun olunca ona özel girersin mutfağa
Kendini üzeceği konu adamın hakaretleri.ağır konuşuyor diyor.mesele ye.ek meselesi olmaktan çoktan çıkmış.yemeği mi kalmiş ? Çok ciddi bir saygı, sevgi sorununa dönüşmüş.arkadaşlar nasıl hâlâ yemek meselesi için tavsiye veriyor anlamak mümkün değil.Sizin yaptiginiz hiçbir şeyi begenmiyorsa kendi yapacak. Yapmiyorsa dışarıdan yemeye devam edecek başka yolu var mi? Kendinizi uzeceginiz hiçbir durum göremedim ben.sartlariniz aynı, neden yemek konusu sırf kadin olduguniz için sizin sorumlulugunuzda oluyor?
Benim problemim değil, Türkiye'de mutsuz bir çok çift asla anne/baba olmaması gereken insanlardan çocuk yapıyor. Gayet ihtimal dahilinde bir süreçBir yemek meselesinde bile karısını bu kadar üzüp, ağır laflar söyleyen biriyle çocuk yapmak ne kadar mantıklı sizce ?
Hazır a dağ dayanmaz derler.Kimse annesinin karnında ogrenmiyor.Yemek biraz ilk deneyimlerde olmuyor.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Bebek durumları düzeltemez, şekil a: sizin evlilik. Bebek gelmiş ama sorun baki.Uff ayni benim kocam. Asiri derece yemek konusunda secici. Yedigi 2 veya 3 cesit sey var, onu da keyfi isterse. Kendime sebze ona et yemegi pisiriyorum ama bir sure sonra kendime ayri pisirmek yorucu geliyor bebekle. Neyse ki bebegimin ek gida donemi. Onunla yiyorum sebze yemeklerini.
Erkegin evden calismasi bir sure sonra bunaltiyor. Kendileri de bunaliyor. Yemek konusu da bunlardan biri.
Bebek dusunceniz var mi? Belki olursa degisir durumlar
Niye ki? Bebegimin ek gida donemi oldugu icin yemek konusu kolaylasti. Kendime ayri yemek yapmak zoruma giderdi bazen. Simdi oglum icin yapiyorum daha keyifli. Kocamin yeme aliskanligi degismeyecegine gore ortak cozum bu sekilde olabilir.Bebek durumları düzeltemez, şekil a: sizin evlilik. Bebek gelmiş ama sorun baki.
Sağlıklı olanı, durumları düzelttikten sonra bebeğin gelmesi.
"Kendime sebze ona et yemegi pisiriyorum ama bir sure sonra kendime ayri pisirmek yorucu geliyor bebekle." Yazarak zorlandığınızı belirtmişsiniz. Yani iki taraf ortak noktada buluşmamış sadece siz iki ayrı yemek yaparak sorunu çözmüşsünüz.Niye ki? Bebegimin ek gida donemi oldugu icin yemek konusu kolaylasti. Kendime ayri yemek yapmak zoruma giderdi bazen. Simdi oglum icin yapiyorum daha keyifli. Kocamin yeme aliskanligi degismeyecegine gore ortak cozum bu sekilde olabilir.
Konu sahibinin yemekten daha buyuk sorunu, eşinin kurdugu cumleler. Eşim yemek secer evet ama asla boyle davranmaz.
Kusura bakmayın ama '' B*k ye '' derdim açık ve net.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Tabi ki değişmez o nereden çıktı? Eşlerinize hizmet etmek sizin göreviniz değil hanımlar yapmayın bunu kendinize. Yemeği beğenmiyorsa kendisi yapacak bu kadar basit.Uff ayni benim kocam. Asiri derece yemek konusunda secici. Yedigi 2 veya 3 cesit sey var, onu da keyfi isterse. Kendime sebze ona et yemegi pisiriyorum ama bir sure sonra kendime ayri pisirmek yorucu geliyor bebekle. Neyse ki bebegimin ek gida donemi. Onunla yiyorum sebze yemeklerini.
Erkegin evden calismasi bir sure sonra bunaltiyor. Kendileri de bunaliyor. Yemek konusu da bunlardan biri.
Bebek dusunceniz var mi? Belki olursa degisir durumlar
Bu yorumu ben yazmıştım, bugün karşıma karı koca evden çalışan yazılımcı bir çift sayfası geldi,sizin gibi.İkiniz de evde ve yoğun çalışıyor muhtemelen aynı parayı kazanıyorsunuz . Peki neden yemek sizin göreviniz?
Bence bu adama yemek falan yapmayın, dışardan yemeye devam edin.
Eski iş yerimin yakınında çok güzel bir tabldotcu vardı, her sabah menüde ne varsa yazardı, yemekleri de lezzetliydi. Evlere ofise siaprisi vardı.
Bence böyle, güvenilir bir yer bulun. Her akşam getirsin yemeğinizi, tabaklara koyun, sofrayı hazırlayın yiyin güzel güzel. Ne çekeceksin adamın kaprisini. Çocuğun olunca ona özel girersin mutfağa
Valla Allah yardımcınız olsun.Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Allah aşkına ne diyorsunuz yaBiz kadınlar eslerimize hizmet etmeyi veya onlar için güzel bir seyler yapmayı yük görmemeliyiz bence.