• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeslik...

Sibellesibel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
37
23
3
31
selam kizlar. Daha bir kac gun once iliskim ile ilgili bir kinu acmistim. Yine biraz onunla alakali birsey yazacagim. Ben ailede tek cocugum ve cok uzulerek soyluyorum,kardes sevgisini bilmiyor ve anlamiyorum. Kese olsa da bilsem.... Bundan 2 yil once bir mevzu oldu ve hala beynimi kemiriyor cunku hakli veya haksiz olup olmadigimdan emin degilim. Soeun da kardes duygusunun ne oldugunu bilmedigimden kaynaklaniyor sanirim. 2 sene once kur bayrami zamaninda 1 hafta izinliydim ve calismak zorunda degildim. Sevgilim 7/24 calistigi icin onu sadece geceleri ve sabahlari goruyorum. Kurban bayraminda 1 hafta izinliyken yaptigim tek sey sevgilimi beklemek oldu umisten ciksin da goruselim diye. Sevgilimle aralarinda 3 yas farki olan kiz kardesi ayni yerde calisiyorlardi bir pub'da..aile isi. Ikisinden biri mutlaka pub'ta olmasi gerekiyordu her zaman. O kurban bayrami kiz kardesi sevgilisi ile tatile gitti tam 1 hafta. Dolayisiyla sevgilim hic isten izin alamadi ve gorusmelerimiz sadece gece ve sabah bir kac saatligineydi. Herneyse kiz kardesi tatilden dondu 1 hafta sonra. Tatilden dondugu gun de tam benim dogum gunume denk geldi. Bu bir pazar gunuydu. Ben bekledim ki kiz kardesi pub'a gitsin de sevgilim cikabilip benimle dogum gunumu kutlasin. Oyle birsey olmadi. Ben sevgilimin ailesinin evinde onu bekledim butun gun, kiz kardesi de ordaydi. Kimse demedi ki cagla kizim sen git de abin sibelle zaman gecirsin bugun onun dogumgunu. Kimse ama kimse dusunmedi. Ne kiz kardesi , ne sevgilim ne de ailesi. Saat oldu 21:00 sevgilim ancak o saatte isten ayrilabildi ve beni 1 saat arabayla gezdirdikten sonra eve birakti ertesi gun benim ise gitmem gerekiyordu. Saat 20:00 gibi o gelene kadar sinir krizi gecirdim agladim kalp atislarim yukseldi. Salya sumuk agladim herkesin icinde tutamadim kendimi. Zavalli gibi hissettim. Ustune ustluk bana cocuk muamelesi yaptilar ve sucladilar agladigim icin. Cok uzun oldu afedersiniz fakat dedigim gibi 2 yil gecmesine ragmen hala bynimi kemiriyor bu olay. Sizce ben abarttim mi ? Haksizmiyim ? Kardesi oldugu icin mi ben daha az onemsizdim. Bu boyle bisey mi ? Anlamadim... Yardimci olun lutfen ozellikle abisi kardesi olanlar. Simdiden cok tesekkur ederim.

abiler genelde kardeşlerine kıyamazlar, abisi olan biri olarak söyleyebilirim bunu. He tabiki sanada değer veriyordur sevgilin ama eğer kız kardeşi uzun yoldan geldiyse ve yorgunum hiç işe gelesim yok dediyse, oda kardeşini yormamak adına neyse sevgilimle de iş çıkışı ilgilenirim, anlayış gösterir diye düşünmüş olabilir. Birazda şımarık yetişmiş bir kızsa zaten kimsenin lafı geçmez diye düşünüyorum. Yani seninde haklı yanın var doğum günün en nihayetinde sevdiğinin yanında olmasını istemen çok doğal. Ama bazen işte abiler kardeşleri için küçüklükten beri gelen alışkanlıktan dolayı fazla fedakar oluyorlar, bide doğum günlerini önemsemeyen tiplerdense bundan kaynaklı çok çaba göstermemiş olabilir.

Yanlis anlamayin ama takıntılı bir insansiniz galiba. .bunu söyleme ndenim iki yillik bi mevzuyu suan hala hatırliyo olmaniz..Bunun üzerinden birsuru olay geçmiştir zaten..iki yil boyunca baska bi olay yaşamadınizmi hic?

Kardeşlik başlık, olay baştan sonra kardeşle alakalı, kardeşlikle ilgili bir soruyla bitirmişsin falan ama ben olayın kardeşle alakasını göremedim? Bütün yazı boyunca "tatilden döndü bir haftadır göremedi diye kardeşini özledi pazar gününü kardeşiyle geçirdi ben daha önemsizim" tarzı şeyler aradı gözüm.
Görümceye neden taktın yani, yaşanan olay oradaki herkesin düşüncesizliği olmuş. Kız yol yorgunu kalkıp gideyim dememiş, anası babası bugünlük çalışmasın diyememiş veya kızı göndermemiş.
Bi de o evde akşama kadar beklemen de çok saçma olmuş gerçekten, ağlaman daha da gereksiz olmuş, her ortamda o kadar rahat olunmamalı ağlamak söz konusuysa bile. Adamların düşüncesiz olduğu belli, ağlamana mı şefkat göstereceklerdi?

Evet hoş bi durum değil ama haklı veya haksız olsan değişen bişey olmayacakk 2 yıl olmuş... herkesin aklına bişey takılır ama içinde neden büyüttün bu kadar bunu anlamadım sorun olsa o zaman tepki gösterirdin iki yıl bunu düşünüp üzülmene gerek yok..

abiler genelde kardeşlerine kıyamazlar, abisi olan biri olarak söyleyebilirim bunu. He tabiki sanada değer veriyordur sevgilin ama eğer kız kardeşi uzun yoldan geldiyse ve yorgunum hiç işe gelesim yok dediyse, oda kardeşini yormamak adına neyse sevgilimle de iş çıkışı ilgilenirim, anlayış gösterir diye düşünmüş olabilir. Birazda şımarık yetişmiş bir kızsa zaten kimsenin lafı geçmez diye düşünüyorum. Yani seninde haklı yanın var doğum günün en nihayetinde sevdiğinin yanında olmasını istemen çok doğal. Ama bazen işte abiler kardeşleri için küçüklükten beri gelen alışkanlıktan dolayı fazla fedakar oluyorlar, bide doğum günlerini önemsemeyen tiplerdense bundan kaynaklı çok çaba göstermemiş olabilir.

Haklisin aynen oyle. Cok simartilmis bir kiz.

Yanlis anlamayin ama takıntılı bir insansiniz galiba. .bunu söyleme ndenim iki yillik bi mevzuyu suan hala hatırliyo olmaniz..Bunun üzerinden birsuru olay geçmiştir zaten..iki yil boyunca baska bi olay yaşamadınizmi hic?

Daha bir cok bunun gibi seyler yasadim. Hep agladim ve hep gecti ama aslinda gecmedi. Hepsi kafamda ce zaman zaman aklima geliyor tekrar uzuluyorum. Evet cok takintili, ince detaylara onem veren ve cok dusunceli birisiyim. Keske vurdumduymaz olabilsem. O zaman mutlu olurum sanirim... :(

Hey küçük dünya sadece senin etrafında dönmüyor.
Bunlar olabilen şeyler unut artık başka şeylere enerji harca

2 Sene sonra mı bunu dert edesiniz geldi?
Velev ki siz haklısınız kalkıp da 2sene evvel şöyle şöyle olduydu tasası şimdi tuttu derseniz takıntılı olduğunuz tastiklenmiş olacak

2 Sene sonra mı bunu dert edesiniz geldi?
Velev ki siz haklısınız kalkıp da 2sene evvel şöyle şöyle olduydu tasası şimdi tuttu derseniz takıntılı olduğunuz tastiklenmiş olacak

Onlara bu konuyu tekrar acacak degilim. Zamaninda zaten bu uzuntumu dile getirdim. Beni 2 yil sonra bile rahatsiz eden tek sey.... Acaba haksizmiyim ? Kardeslik duygunu bilmedigimden mi acaba bu kadar takiyorum. Yoksa gercekten bu bana yapilan bir haksizlik mi ve ben haklimiyim. Eger bu kardeslik duygusu boyle yogun birseyse ben anlamiyorum yani

Bazi seyleri cok buyutmussun bence. Sirayla calisiyolarmis zaten. Kiz bir haftaligina tatile gitmis. Ben olsam yol yorgunu ben de calismak istemezdim. Bence dogum gunun diye zorunlulukmus gibi onu yaninda istemen sacma ne biliyim bana boyle seyler sacma geliyo yok sevgililer gunu yok ilk tanistigimiz gun falan. Daha sevgiliyken ailesinin evinde aksama kadar beklemen de hata, ayiplayabilirlerdi seni. Hele onlarin yaninda aglaman sinir krizi gecirmen daha da hata. Firsat buldukca gorusuyomussynuz zaten bes dakka gorebilmek bile onemli bisey bence. Evlenince her gun gormekten sikilcaksin zaten

Back