• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

Bu konuyla ilgilenen özel uyku merkezleri var... bir an önce randevu alıp götürmek en iyisi... Evet komik anlar oluyor olabilir ama çok ciddi ve tehlikeli durumlar da olabilir sakın ihmal etmeyin

aynen başka bişey gördüm sandım.korkumu kendi kendimede büyüttüm.yoksa şöylemiydi böylemiydi kafaya takıp durdum.yok aman aman bidaha yapmaz zaten oda çok korktu.yapı olarakta korkak biriyim zaten.doktor hiç korkma insanlar neler yaşıyorda atlatıyor geçecek 6 ay içinde dedi.bakalım bekliyorum işte ilacların işe yaramasını :KK43:

Tamda ayni seyi yasamisiz, bende baska bisy gordum sandim o an beynim durdu.
Insallah gecicek, azimli ol, hersey senin elinde.

Ünide oda arkadaşımda gece tiz bi sesle kahkaha atardı :D bana kafayı yedirirdi :D onun epilepsisi vardı sanırım o nöbetlerden sonra ilerleyen gecelerde böyle kahkaha atardı. Az psikopat değildi benim arkadaşım. Inşallah kardeşinizin ki geçici birşeydir.

Maalesef benim eşimde uyurken konuşur...
İşi mesleği tır tamiri dükkanı var ve aşırı stresli geceleri benle şoför müşüm gibi konuşur çalışanlarıyla konuşuyor gibi konuşur :KK48:
Bi kere kalktı bana bağırıyo orda kim var o işleri kim yapıyo diye ne bilim ben diyom nasıl ne bilim seni boşa mı koyduk oraya diye kızıyo :KK70:

Bende çalışanlardan birinin adını söyledim o var bakıyor dedim o şerefsiz de anlamaz ya neyse dedi yattı :KK70:
Sabah söylüyorum hatırlamıyo çok gülüyorum çok sık oluyor iş hayatını uykusunda yaşıyor adam resmen şu kadar para verilecek şuraya sende var mı yoksa bankadan çek diyor tamam yarın çeker getiririm diyorum öpüp uyuyo :KK70::KK70:

Kuzenim öyleydi. Hatta 16 yaşinda felanken kış yerde kar varken gece yalın ayak pijamayla dışarı çıkmış baya bir mesafe gittikten sonra köpek sesiyle uyanmış. Kendi de şok bir şekilde eve dönmüş. Onunda anlattıklarınıza benzer hareketleri vardı. Bence gece kapıyı kitleyin ve kilidi onun bilemediģi ve bulamayacağı yere koyun kuzenime böyle yapıyorlardı. Yoksa evden çıkabiliyorlar.

Bana da öyle geldi ama hastalık hakkında hiçbir şey bilmediğimden söylemedim. Ciddi bir şey mi ?
Bi arkadaşımın çocuğuda aynı dediğiniz gibi olmuştu , ama o daha çok korku cümleleri.falan kuruyodu bağırıp çağırıypdu, doktora götürdüler kanına beynine falan bakıldı sonuç olarak çocuk ta.çok fazla.kansızlık ve demir.eksikliği çıktı.tedavi sonrası düzeldi belki sizde de olabilir. Çok geçmiş olsun

off benim eşimde de aynı sorun var
geçen gece bebeği uyuttum, eşim de yattı bende duşa girdim, ayak sesleri duydum. eşim uyuyan bebeği de almış evde geziyor :KK57: ne yapıyorsun dedim, uyandı. meğer deprem oluyormuş, bebeği de alıp kaçmış :KK70:
her gece olmasa da iki haftada bir ayrı macera yaşıyoruz. doktora da gitmek istemiyor :KK43: eşimin babasında da varmış, yaşı ilerledikçe kendiliğinden düzelmiş biz de düzelsin diye bekliyoruz bakalım nereye kadar

Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece uyurken konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum :confused:
Uyurgezer duydum uykusunda konuşanıda duydum ama ikisini yapanı ilk kez duyuyorum canım valla bende görsem korkudan altıma kaçırırdım piskolojik bi sebebi olabilir diye düşünüyorum araştırın bence allah korusun cama balkona falan çıkar ne yaptığını bilmiyo sonuçta

Uyku terörü ya da uyurgezerlik olabilir.

Uyku terörüyle hiç alakası yok ,uyku terörü bende vardı ,o da çok lanet birşey..uykuya dalarken birden korku ,dehşet hissiyle uyanıyosun bu sebeple uykuya dalmaya korkup ,uyumamaya başlıyosun falan :)

Uyurgezerlik çok korkunç ya..ben nolursa olsun bu kızı bir psikiyatr e götürürdüm.

İşi mesleği tır tamiri dükkanı var ve aşırı stresli geceleri benle şoför müşüm gibi konuşur çalışanlarıyla konuşuyor gibi konuşur :KK48:
Bi kere kalktı bana bağırıyo orda kim var o işleri kim yapıyo diye ne bilim ben diyom nasıl ne bilim seni boşa mı koyduk oraya diye kızıyo :KK70:

Bende çalışanlardan birinin adını söyledim o var bakıyor dedim o şerefsiz de anlamaz ya neyse dedi yattı :KK70:
Sabah söylüyorum hatırlamıyo çok gülüyorum çok sık oluyor iş hayatını uykusunda yaşıyor adam resmen şu kadar para verilecek şuraya sende var mı yoksa bankadan çek diyor tamam yarın çeker getiririm diyorum öpüp uyuyo :KK70::KK70:
Öpüp uyuyor demissin yaa koptum yaa

Uyurgezer olabilir. Bende o yaşlarda odamda uyur başka odada uyanırdım sabah. Konuşurdumda,rüya görürken yada gün içinde yaşadıklarımla ilgili. Hatta lise döneminde ablam her gece konuşururdu beni,gün içinde ne yaptığımı anlatırdım uykudayken,sabah söylerdi. Kapıyı kilitlemeyi unutmayın yatarken,anahtarda bırakmayın üzerinde ne olur ne olmaz,annem kapıda yakalamıştı beni.
Uzun zamandır yok böyle bir durum bende,ortaokul döneminde bitmişti gezmelerim,hala konuşurum uykuda ama,o kaldı.

Benım de gece dıslerımı gıcırdattıgımı soyluyorlar, Cocuklukta annem soylerdı Sımdı esım... Esimde uykuya daldıgında kasları atıyor.. Bı gun koluna sarılıp yattıgımda yuzumona donukken elı omzuma sarılıydı..Parmakları omuzlarımda.. Gece tam uykuya dalmısım bırısı omuzlarımdan vuruyor arkama baktım bısey yok.. Sonra tekrar.. En son Besmele cektım yattım yıne tekrar olunca nefes alamadım cok korktum.. Meger esımmıs.. parmak uclarıyla omuzuma vuruyormus.. Sımdı guluyoruz ama.. Gecmıs olsun kardesınızede..

Benim kardeşim gözü açık uyur bir de konuşurdu. Baya sen sohbet ediyorum sanarsın o saçmalıyordur , gözü açık insanın uyanması da daha komik oluyor bi anda gözler 1 mm daha açılıp konuşma düzelince heh diyoduk geldi geri. Bende küçükken wc diye evden çıkıp asansöre binip işemişim aşağı inerekten. Sonra gelip beni aldılar.
Bence psikoloğa sorabilirsiniz.

ayy birden korktum valla:D sanırım uyur gezerlik var. korkacak bir şey olacağını sanmıyorum. ben de çok konuşurum uykumda bağırırım falan. sizin kardeşiniz de hem konuşuyor hem geziyor yine de bir doktora götürün isterseniz tedavisi var diye biliyorum

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

benim abimde de vardi esimde de var. esim geceleri baya baya konusur bagirir kizar kufrettigi bile olmustur gece gece nolduumu sasmisimdir :) ayaga kalkip hareketlendigi zamanlar genellikle cok yogun ve stresli oldugu zamanlara denk gelio. uyku terapistleri var direk bu konularla ilgilenen psikoloji dali ona goturebilirsiniz. yalniz naparsaniz yapin uyurgezer haldeyken sakin uyandirmayin. soka girebilir dikkat.

Back