• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

Başınız sağolsun. Sizde bir yer etti demek ki .
Acaba bizimkinde de mi var böyle bir şey .
Ne bileyim.. Benim yatağımda mi uyusa bir gece ne bileyim..
amin canım sağol.korkuyor olabilir.yada aklında bi düşünce varsa onu düşünerek uyuyorsa uyurgezerlikte düşündüğü şeyi yapabilir.mesela bi keresinde hatırlıyorum uyanıp anneme "anne kumandanın pilleri nerede kalk pil bul" demişim gece gece :) o günde kumandanın pili bitmişti.olaya bak kafaya bunu yazmışım demekki.bilinç altı çok garip bişey.yanına al yatır sarıl sev bide dua et bol bol.benim annem bol bol felak nas okurdu bana

Uyku teroru..bı sıkıntısı var belli ki.korkmayın psikolojik.o yaşlarda alt ıslatma,uyurgezerlik vs oluyor.bır travma yasadı mı?

Bizim kızın ne acelesi var acaba :) her gece hadi hadi deyip duruyor. :)
Çok tesekkur ederim. İnşallah ciddi bir şey yoktur
amin canım sağol.korkuyor olabilir.yada aklında bi düşünce varsa onu düşünerek uyuyorsa uyurgezerlikte düşündüğü şeyi yapabilir.mesela bi keresinde hatırlıyorum uyanıp anneme "anne kumandanın pilleri nerede kalk pil bul" demişim gece gece :) o günde kumandanın pili bitmişti.olaya bak kafaya bunu yazmışım demekki.bilinç altı çok garip bişey.yanına al yatır sarıl sev bide dua et bol bol.benim annem bol bol felak nas okurdu bana

Bana da öyle geldi ama hastalık hakkında hiçbir şey bilmediğimden söylemedim. Ciddi bir şey mi ?
Küçükken bir ara bende de vardı.ışığın ya sa sesin olduğu yöne doğru giderdim ben:)çocuklarda genelde görülebiliyor çok endişe etmeyin.kardeşiniz uyurgezer moda geçtiğinde ani bir şekilde uyandırmaya çalışmayın.bir şeyle uğraşıyorsa onu bitirmesini bekleyin sonra sakin bir ses tonu ile onu yatağına yönlendirin.bir de evde güvenlik önlemi alın.kapılar kilitli olsun,odasında özellijle yatağına yakın yerde çarpıp da yaralanacağı bir cisim olmasın.travma,stress,yorgunluk sebep olabiliyor.sınav vs stresi özellikle.
Geçmiş olsun kuzuya.bir de sabah şöyle şöyle yaptın çok korktuk yada çok komiktin diye takılmayın.önce bir çocuk doktoruna götürün.bana öyle yapmışlardı fii tarihinde:))

Vallahi bir sıkıntı olmadı öyle. Günlük sıradan şeyler yanı. Okulunda falan da olduğunu sanmıyorum. İlla ki yansitirdi bize diye düşünüyorum ama belli olmaz tabii
Uyku teroru..bı sıkıntısı var belli ki.korkmayın psikolojik.o yaşlarda alt ıslatma,uyurgezerlik vs oluyor.bır travma yasadı mı?

ay aman ucuz yırtmışsın valla canım.benim eşim beni uykumda korkuttuda psikolojim bozuldu atlatamadım.şimdi eşimden korkuyorum daha geçmedi.15 gündürde antidepresan kullanıyorum.nefret ediyorum şakalardan

Sorma nasil korktum. Aslinda o mevzunun arkasinda daha derin bi mevzu var. Tam o gece amcam gile gitmistik. Canim kuzenim abimi daha yeni kaybetmistik ve yatagi hala yerindeydi. Odasi karanlikti ve ben yatakts bisy gordum birden. Baktim ayak var iki tane uzun. Sonra el aradim bulamadim karanlikta, abim geldi sandim. Abim orda benim yanimda, geri dondu o ölmemis sandim. Ben abimi gordum diye heycanlandim o an, cok sevindim. Ama el bulamayinca tedirgin olmaya basladim. Bu ne dedim kendi kendime, bi yaratikmi? Bi yaratiksa hangi yaratik dedim. Tam o an kardesim seslendi " ne bakiyon ya" diye. Megersem ters yatan kardesimmis ordaki o yataktaki.
Zatem ablam o gece beni korkuttugunda korktugumdan aglamadim: abim sandim, canim abim geldi sandim, o degilmis, niye o degilki? O olsaydi keske keske keske" diye agladim. Bu nevi patlama yasadim o gece.
Su an abime olan ozlem azda olsa azaldi, ama karanlikta hala kotu olurum. Once bakarim: bu kim? Diye. Gozetlerim incelerim karanlikta gore bildgim kadar.bi an beynim durur, nerde oldgumu ne gordugumu unuturum. Bombos bi alandaymisim gibi, yapayanliz sebepsiz..
Bagirmam, oyle kalirim. Sonra yavas yavas dilim sozulur ve bisyler soylmeye calisrm kelimeleri toparlayamasamda.

Oyle iste, su an yzinca bile goz yaslarimi tutamadim.

Yapmamali kimse boyle sakalar, saka degilki bu. Esek sakasi bile degil bu.

Bizim kızın ne acelesi var acaba :) her gece hadi hadi deyip duruyor. :)
Çok tesekkur ederim. İnşallah ciddi bir şey yoktur
rica ederim.sizin ufakta kafaya bişeyi takmıştır ona hadi diyordur :) yerim ben onu ya.göremiyorum demesine güldüm bende.kıyamam içi uyuyor resmen.geçer korkmayın ciddi bişey değildir ama tabi herşeyin önlemini almak lazım.özellikle kapıyı kitleyip anahtarı saklayın,pencerelere balkona dikkat edin çıkmasın uyurken.

Yüksek ihtimal uyurgezerlik var zaten o yaşlarda çıkıyor ama bir müddet sonra kaybolmaya başlıyor sanırım en azından çevremdekilerde öyle oldu. Bu arada uyku bozuklukları bölümüde oluyor çok büyük hastanelerde ama gerçekten fazla tuzlu fiyatlardan testler vs istiyorlar. Arkadaşımda sürekli uykusunda konuşup daha çokta korktuğu için gitti. Küçükken menenjit geçirenlerde vs olabiliyormuş.

Uyur gezerlik var kardeşinde bencede canım :KK51: benim eşimde komik komik hareketler yapar çok gülerim ama yattığı yerde anlık şeyler kardeşin gibi değil :KK48:

Bende de o durumlar mevcut ben daha beterlwrini etmis durumdayim:)) kpss ye yogun calistigim bi donemde bi gece uyanmisim isigi acmisim dosya kagit kalem almisim yataga oturup kpss de daglarin isimlerini kodlamisjm ve o sekilde uyumusum simdi nerden hatirliyosun uyduruyo musun diceksiniz ama hayir bunlari gayet gozu scik sekilde yapiyorum o sekil uyuyakaliyorum ve uyanip kendime gelince tek tek ne ettigimi hatirliyorum . Bu sekilde yasadigim bi cok olay var gece misafir geldi sanip kalkip ustumu degismem odalari gezmem ohoo daha neler neler. Kiz kardesine sukret bence;))) benimde kizkardesjm oyleydi . Ben genelde kafaya bisiyi takinca yada sikintili oldugum zamanlarda oyle oluyorum doktora hic gitmedim eşim de korkuyo benden:)))

Sorma nasil korktum. Aslinda o mevzunun arkasinda daha derin bi mevzu var. Tam o gece amcam gile gitmistik. Canim kuzenim abimi daha yeni kaybetmistik ve yatagi hala yerindeydi. Odasi karanlikti ve ben yatakts bisy gordum birden. Baktim ayak var iki tane uzun. Sonra el aradim bulamadim karanlikta, abim geldi sandim. Abim orda benim yanimda, geri dondu o ölmemis sandim. Ben abimi gordum diye heycanlandim o an, cok sevindim. Ama el bulamayinca tedirgin olmaya basladim. Bu ne dedim kendi kendime, bi yaratikmi? Bi yaratiksa hangi yaratik dedim. Tam o an kardesim seslendi " ne bakiyon ya" diye. Megersem ters yatan kardesimmis ordaki o yataktaki.
Zatem ablam o gece beni korkuttugunda korktugumdan aglamadim: abim sandim, canim abim geldi sandim, o degilmis, niye o degilki? O olsaydi keske keske keske" diye agladim. Bu nevi patlama yasadim o gece.
Su an abime olan ozlem azda olsa azaldi, ama karanlikta hala kotu olurum. Once bakarim: bu kim? Diye. Gozetlerim incelerim karanlikta gore bildgim kadar.bi an beynim durur, nerde oldgumu ne gordugumu unuturum. Bombos bi alandaymisim gibi, yapayanliz sebepsiz..
Bagirmam, oyle kalirim. Sonra yavas yavas dilim sozulur ve bisyler soylmeye calisrm kelimeleri toparlayamasamda.

Oyle iste, su an yzinca bile goz yaslarimi tutamadim.

Yapmamali kimse boyle sakalar, saka degilki bu. Esek sakasi bile degil bu.
başın sağolsun canım :( işte hep bi yara var içimizde.böyle patlak veriyor.sende ciddi korkmuşsun.ara ara tekrarlıyorsa şikayetlerin benimki gibi kaygı bozukluğu olabilir.benim hem kaygı bozukluğum var hemde obsesif.korkumu çok takıntı yaptığım için obsesif oldu :( 2 hafta sabrettim dualar ettim geçmedi.içimde kocaman bi sıkıntı,eşimden kaçarsacasına korkma,delirme korkusu vs..geçmeyince gittim doktora.hiç istemedim antidepresan kullanmayı ama mecbur kaldım.sıkıntıdan mideme ağrılar giriyordu.kalbim deli gibi atıyordu.doktor sağlığına zarar vereceksin içmelisin ilacı deyince başladım.15 gün oldu şimdi bi nevze daha iyiyim ama korkularım tam geçmiş değil.eşim o an beni korkuttuğunda "besmele çek senmisin" dedim salak salak güldü.gülünce aklım çıktı o an devreler yandı bende işte :(

ay aman ucuz yırtmışsın valla canım.benim eşim beni uykumda korkuttuda psikolojim bozuldu atlatamadım.şimdi eşimden korkuyorum daha geçmedi.15 gündürde antidepresan kullanıyorum.nefret ediyorum şakalardan

Yeni farkettim baban hakkinda yazan senmissin canim. Buyuk bi tranva olmasi gerek. Allah mekanini cennet etsin babanin nur icinde yatsin. Kocanda keske yapmasaymis. Su an kesin pismandir ama.
Insallah duzelirsin ilac felan diyince gercekten cok etki yaratmis sende ya kiyamam. Allah acil sifalar versin canim benim.

Yeni farkettim baban hakkinda yazan senmissin canim. Buyuk bi tranva olmasi gerek. Allah mekanini cennet etsin babanin nur icinde yatsin. Kocanda keske yapmasaymis. Su an kesin pismandir ama.
Insallah duzelirsin ilac felan diyince gercekten cok etki yaratmis sende ya kiyamam. Allah acil sifalar versin canim benim.
amin canım çok teşekkür ederim.ben o dönemde ufak ufak yaşamıştım kaygı bozukluğu.büyüdükçe geçmişti.yada ben öyle sandım.şimdi 28 yaşındayım.doktorlar çocukluğa iner ya çok doğru.illaki bi bozukluk oluyor işte.eşim çok pişman oldu ama iş işten geçti olan bana oldu.ciddi anlamda korktuğum için insanlardan korkar duruma gelmiştim.aklıma gelincede korkuyorum ama şimdi kontröl altına alabiliyorum.6 ay kullancam ilacı :( Allah dermansız dert vermesin canım kimseye.

başın sağolsun canım :KK43: işte hep bi yara var içimizde.böyle patlak veriyor.sende ciddi korkmuşsun.ara ara tekrarlıyorsa şikayetlerin benimki gibi kaygı bozukluğu olabilir.benim hem kaygı bozukluğum var hemde obsesif.korkumu çok takıntı yaptığım için obsesif oldu :KK43: 2 hafta sabrettim dualar ettim geçmedi.içimde kocaman bi sıkıntı,eşimden kaçarsacasına korkma,delirme korkusu vs..geçmeyince gittim doktora.hiç istemedim antidepresan kullanmayı ama mecbur kaldım.sıkıntıdan mideme ağrılar giriyordu.kalbim deli gibi atıyordu.doktor sağlığına zarar vereceksin içmelisin ilacı deyince başladım.15 gün oldu şimdi bi nevze daha iyiyim ama korkularım tam geçmiş değil.eşim o an beni korkuttuğunda "besmele çek senmisin" dedim salak salak güldü.gülünce aklım çıktı o an devreler yandı bende işte :KK43:

Baska bisymi gordun sandinda " besmele cek" dedin esin olup olmadigindan emin olmak icin?
Seni dahada kotu etkilemis bu durum ya, ben iyiyim yine canim atlatiyorum bi zamn sonra.
Insallah hemen duzelir bu durumun.
Gercektnde akla sagliga zarar senin durumun. Aman ha sakin ikincisine yeltenmesin. Hic kimse yapmasin bunu artik sana, herkese acik acik soyle. Insallah toparlanirsin cok uzuldum simdi durumuna, bi korkutma nelere yol aciyor.

Baska bisymi gordun sandinda " besmele cek" dedin esin olup olmadigindan emin olmak icin?
Seni dahada kotu etkilemis bu durum ya, ben iyiyim yine canim atlatiyorum bi zamn sonra.
Insallah hemen duzelir bu durumun.
Gercektnde akla sagliga zarar senin durumun. Aman ha sakin ikincisine yeltenmesin. Hic kimse yapmasin bunu artik sana, herkese acik acik soyle. Insallah toparlanirsin cok uzuldum simdi durumuna, bi korkutma nelere yol aciyor.
aynen başka bişey gördüm sandım.korkumu kendi kendimede büyüttüm.yoksa şöylemiydi böylemiydi kafaya takıp durdum.yok aman aman bidaha yapmaz zaten oda çok korktu.yapı olarakta korkak biriyim zaten.doktor hiç korkma insanlar neler yaşıyorda atlatıyor geçecek 6 ay içinde dedi.bakalım bekliyorum işte ilacların işe yaramasını :(

Uyurgezerlikten ziyade bana uyku terörü gibi geldi.Bu tabiki zararlı bi durum çünkü dediğiniz gibi kendisine zarar verebilir.Mesela teyzemin eşinde vardı bu.En son teyzemle eniştem odaları ayırdılar.Çünkü eniştem kardeşiinizin olduğu safhalardayken ciddiye almadı ve doktora gitmedi.Doktora zorla götürünce teyzem ilaçlarını kullamadı.Sonuç olarak şuanda uykusunda eline geçen şeyi sağa sola fırlatıyor kendini dolaplara çarpıyor hızla filan.Bu raddeye geldikten sonra doktoru dikkate aldı tabi şuan kullanıyor ilaçlarını.Birilerini uykudan kalkıp boğazlamadan önce bir önlem alayım bari dedi sonunda:)))) şuan ilk safhalarda gibi dursada bu hastalığa tanık olmuş biri olarak zamanla daha kötüye gittiğini söyleyebilirim.Bu yüzden bence mutlaka en kısa sürede doktora götürülmeli.

Back