• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece uyurken konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum :confused:
Ya kocam kac gun evde olmayacak okudum tirstim

Kardesinizde uyku bozuklugu var muhtemelen.Doktora goturmeniz yerinde olur.Bu tarz uyku bozuklugu olanlar sabah uyaninca hicbirsey hatirlamiyorlar.Oyle bir durumda onu yatagina geri goturdugunuzde uykusuna devam edecektir, fakat konusturmayin bu negatif etkileyebilir.

Bence tam uyurgezer olma zamanları şimdi onun..

Benimde kardeşim o yaştayken tuvalet diye kalkıp dış kapıyı açıp yapmaya çalısırdı..

Yıne bi gece kalkıp dış kapıyı açmıs zile basıyordu..anne ver parayı ekmek alim diyordu..

Buyunce geçti..sadece uykusunda konuşmaya devam ediyor..ama suan kendı kızları o yaşlarda ve şimdi onlar dış kapıyla kafayı bozdular..

Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece uyurken konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum :confused:
Hafife almayın bu uyurgezerliği ankara Polatlı da bi erkek kardeş uyurgezermiş uykusunda kız kardeşini bıçakladı sonra kendini balkondan aşağı attı. Kız öldü oğlan kurtuldu ama aile paramparça oldu. Oğlan uyumadan önce böyle savaşlı vurdulu kırdılı film izlemiş tesirinde kalmış. Yaşları da küçük çocukla rın orttaokullu falan yani. O yaşlarda çok olur böyle şeyler dikkatli olun

Ayniları malesef bende de var. Uyur gezer kardeşin. Gece kalktığı zaman yumşak bir ses tonu ile yatağına yolla uyanmasin uyanır sa tramva gecirebilirmis. Yani ben nerdeyim nasıl buraya geldim gibi. Ergenlik te olabilirmiş böyle şeyler. Benim de ergenlik başladı. Ve sonrasında geçme ihtimali yüksekmis geçmessede yetiskinlikte dahada siddetleniyormus malesef. Benim geçmedi. Her gece kocami ve kizimi korkutyorum ☺ eşime yaptığımda çok gülüyorum ama kızım canım benim oni korkuttugum için çok Üzgünüm gerçekten
Önceleri bebekken kızım, geceleri öyle bir hiski sanki haftalarca bezini cikarmamisim gibi geliyor. Ve istemsiz gidiyorum bi bakmış kızım bağırıyor ben uyanıyorum şok olmuş vaziyette çocugun altını açmıştım sonrası tam bir ızdırap sabaha kadar uyuyamama ağlama çocuğunda psikolojisini bozucam diye. Neyse bezi attik, artık daha yapmam dedim bu kezde çocuğu günlerce aç susuz bırakmış hissini atamiyorum içimden. Psikiyatriste gittim tabiki ilaç verdi o ilaçları icemem ki gece kızım seslenince duymam e sabah ta ise kalmam lazım kalkamam, isimde muhasebe geçen yıl çok büyük bi para hatası yaptım is yerimde Allahtan benden tahsil etmediler o parayi ama günlerce kendime gelemedim. Psikiyatrist tam bi facia onuda belirteyim bana dediki e sen o çocuğu pencereden de atarsın. O günden beri yazın ne cam açık yatabiliyorum ne balkon kapısı açık.

Son düzenleme:
Ayniları malesef bende de var. Uyur gezer kardeşin. Gece kalktığı zaman yumşak bir ses tonu ile yatağına yolla uyanmasin uyanır sa tramva gecirebilirmis. Yani ben nerdeyim nasıl buraya geldim gibi. Ergenlik te olabilirmiş böyle şeyler. Benim de ergenlik başladı. Ve sonrasında geçme ihtimali yüksekmis geçmessede yetiskinlikte dahada siddetleniyormus malesef. Benim geçmedi. Her gece kocami ve kizimi korkutyorum ☺ eşime yaptığımda çok gülüyorum ama kızım canım benim oni korkuttugum için çok Üzgünüm gerçekten
Önceleri bebekken kızım, geceleri öyle bir hiski sanki haftalarca bezini cikarmamisim gibi geliyor. Ve istemsiz gidiyorum bi bakmış kızım bağırıyor ben uyanıyorum şok olmuş vaziyette çocugun altını açmıştım sonrası tam bir ızdırap sabaha kadar uyuyamama ağlama çocuğunda psikolojisini bozucam diye. Neyse bezi attik, artık daha yapmam dedim bu kezde çocuğu günlerce aç susuz bırakmış hissini atamiyorum içimden. Psikiyatriste gittim tabiki ilaç verdi o ilaçları icemem ki gece kızım seslenince duymam e sabah ta ise kalmam lazım kalkamam, isimde muhasebe geçen yıl çok büyük bi para hatası yaptım is yerimde Allahtan benden tahsil etmediler o parayi ama günlerce kendime gelemedim. Psikiyatrist tam bi facia onuda belirteyim bana dediki e sen o çocuğu pencereden de atarsın. O günden beri yazın ne cam açık yatabiliyorum ne balkon kapısı açık.
Canim cam balkon kapali tutmak sorunu cozer mi sonucta cocugu alip bezini acik unutuyorsan kapiyi camida acarsin diye düşünüyorum esin falan hic duyup kalkmiyor mu bence baska uzmanlarada git uyur gezerlik cok kotu gercekten gozler kapali nasil görüyorsunuz yaa gozler acik mi yoksa

Ceylin sizde kizi kulotlu corapla yatirmayin yaa yazik kasinir rahatsiz olur cocuk ben hic duramam oyle çorapla bide bir doktora götürmek lazim düşünsene uykusunda biseyler yapiyor yürüyor konusuyor ne kadar yorgun uyanir insan

Canim cam balkon kapali tutmak sorunu cozer mi sonucta cocugu alip bezini acik unutuyorsan kapiyi camida acarsin diye düşünüyorum esin falan hic duyup kalkmiyor mu bence baska uzmanlarada git uyur gezerlik cok kotu gercekten gozler kapali nasil görüyorsunuz yaa gozler acik mi yoksa
Gözler açık oluyor. Bütün psikiyatristler ilaç veriyor ben o ilacivertli suan kullanamam yapacak bişeyim yok gerçekten önlem almaya çalışıyoruz kendi çapımizda. Esim duyuyor çoğu zaman.
Onu korkuttugum zamanlar çok komik ama ☺ sabah ağzı yüreğinde anlatıyor....

Bak onu deme bana. Bi keresinde ablam saka yapiyim diye yatagimin dibinde beklemis. Ben sagdan sola donerken bi baktim karsimda karanlikta yuzu karnliktan gorunmeyen, saclari kabarik bi cisim. 1 saat boyunca abartisiz, tam 1 saat boyunca hickira hickira agladim.
O gun bu gundur karanlikta birisi yanima yaklasinca korkar oldum, lutfen ama lutfen seslenerek gelin yanima diyorum.
Okutun bi kardesini yao_O.
Acaba cok yorgun oldugundami oluyor? Bende konusabiliyorm yorgunken uykumda.
Yaaküçükken aynısını ben kardeşime yapıodum şimdi düşününce acıdım kıza

Benim bir arkadaşımda böyleymiş. Evin kapısını kilitliyorlarmış uyumadan önce. Bayağı muhabbet falan ediyormuş uyurken, tabi kendisi hatırlamıyormuş yanındakiler anlatınca :KK53: Doktora gitmek lazım ama nasıl bir tedavi yöntemi vardır ben de merak ettim şimdi..

Canım evin kapısı hep kilitli olsun. Anahtar üstünde olmasın açar kapıyı. Ben açıp çıkıp gitmişim :D uyku düzeni birden değiştirse ondan olabilir genede doktora götürün. Ben gündüz birisiyle kavga ettiğimde gece uykumda gene kavga ederdim bağırırdım kıza :D kardeşinde o tarz bişey büyük ihtimal

Bildiğin uyur gezer :)

Tehlikeli şeyler yapabilir ama dikkat etmeniz lazım.

Bende küçükken öyleymişim. Gece yorganı saklarmışım. Bir keresinde kapıdan çıkıyormuşum annem görmüş beni son anda yakalamış fln.
Bir keresinde de bizim ev 4. kattı cama çıkmışım biri bana hadi gel diyordu tam atlayacak gibiydim uyandım kendiliğimden.

Sonra kendiliğinden düzeldim.
Bu durum ciddi ama olabildiğince dikkatli olun.

Doktora gitmeye karar vermişsiniz zaten bencede ihmal etmeyin. Eşimde de hafif seyrediyor bu durum mesela o uyurken çok fazla konuşur uyanıksam ne sorarsam cevap veriyor ama yanıtlar hep saçma sapan sabaha kadar sormaya devam etsem cevaplayacak. Ama bir yaptığı var ki unutamıyorum,15 günlük evliydik eşim erken yattı bende ramazandı sahuru hazırlar yer öyle yatarım diye oturuyordum oturma odasında,kalkmış yataktan geldi kapıya dikildi gözleri açık hiç konuşmadan bana bakıyor ben uyandı da geldi sandım meğer o gözleri açık ayakta uyumaya devam ediyormuş neden kalktın dedim me bileyim kalk dediler kalktım dedi meğer o sırada rüya görüyormuş birileriyle toplantı yapıyormuş görüşme bitti kalk deyince kalkmış yataktan gelmiş :KK48: ödüm patlamıştı resmen iki kere daha tekrarladı bunu şimdi sadece konuşması var ama hala korkumdan sokak kapısını ve mutfak kapısını kitliyorum bıçak falan alır mutfaktan diye çünkü sabahına hiçbirşey hatırlamıyor. Kardeşinizde en kısa zamanda huzurlu bir uykuya kavuşur umarım

bende de varmış bu durum, geceleri gidip kardeşimin annemin başında hareketsiz bekliyormuşum, bir şeyler söylüyomuşum anlaşılmayan.. ama hatırlamıyorum hiç bi şekilde. kardeşim bi gün bekleyip videonu çekicem dedi, korku filmlerini aratmıyosun dedi:KK53:

Back